-
שוקת רחבה אוקטובר - דיונים ופרשנויות
הבורסה נראית לאחרונה כאילו שדחפו לה פלפל, אתם יודעים איפה. מי חשב לפני שבוע ששיא כל הזמנים יהיה בסכנה.
דעתי האישית שמה שעולה מהר, יש מצב שגם ירד מהר. צריך איזה טריגר ואז זה יקרה. אבל עד אז לך תדע.
באמת
הכל יכול להיות.
אני כתוב כרגע ב 990 וב 1020. אופציות שכתבתי כשהיינו ב 1170.
כמו כן, יש לי כמות קטנה מאד של 1300, שכתבתי בביטחון (ובגרושים) ב 1170. ביטחון שכבר מתחיל להתערער. אבל מוקדם להתעסק שם. ואלו גם רק יחידות בודדות.
יש מצב לקדם את הפוטים שלי, שנמצאים מעבר להררי החושך, ולהתחיל לאסוף לירה ללירה. נראה. שום דבר לא בוער. אנחנו חמישה שבועות לפקיעה. יש זמן.
-
Re: שוקת רחבה אוקטובר - דיונים ופרשנויות
בוקר טוב
לקחתי את הכבוד - ראשונה לברך אותך.
כל הכבוד על איסוף העצמי, ועל לקיחת האחריות ויותר מכל על שינוס המותניים וחזרה לעבודה.
אני בטוחה כי כעת, ניהול השוקת יהיה יותר אחראי, בטוח וודאי פורה.
בהצלחה!!!
-
הינה השוקת שאני עושה לפי הכללים - אז בואו נראה את החישוב לפי הכללים:
1) השוק פקע בשער 1229.75.
2) קולים גבול לאחר הוספת 12% = 1377.
קולים יותר אמיצים לאחר הוספת 10% = 1352.
3) פוטים לאחר הפחתת 15% = 1045.
כלומר הגבולות 1360-1040.
4) לדעתי יש לשמור על הגבולות במיוחד החודש עקב המרחק הגדול מהפקיעה.
5) אני כותב חשוף.
5) נא להשאיר 40% ביטחונות פנויים לגלגול למקרה תנועה חדה.
לא לקרב לפני שבוע-שבוע וחצי לפקיעה.
הנה - שמתי את הכסף איפה שהפה שלי נמצא כמאמר האמריקנים.
איציק
-
עקב החודש הארוך יחסית
חוסר הסחירות היחסי ברמות הבטוחות
מצב השוק שמצד אחד צריך להתממש ומצד שני נהנה מכסף חדש שנכנס
הסטייה הנמוכה פחות מ-14 סביב הכסף
אני ממתין עוד שבוע לפני שאתח פוזציות בתקווה לסטייה גבוהה יותר
-
נכתבו הבוקר P1020 ו C1380
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי itsikf1
כלומר הגבולות 1360-1040.
5) אני כותב חשוף.
איציק
איציק שלום,
אם כך זה יוצא 70 שקלים תקבול על כל 6000 שקלים בטחונות
כלומר אתה מכון ל 1% עד 1.5% רווח בפקיעה ללא קידומים. לאיזה יעד רווח אתה מכוון החודש כולל קידומים?
תודה
-
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי red-r
בוקר טוב
לקחתי את הכבוד - ראשונה לברך אותך.
כל הכבוד על איסוף העצמי, ועל לקיחת האחריות ויותר מכל על שינוס המותניים וחזרה לעבודה.
אני בטוחה כי כעת, ניהול השוקת יהיה יותר אחראי, בטוח וודאי פורה.
בהצלחה!!!
תודה! איך כמוך!
ציטוט:
..................
כלומר הגבולות 1360-1040.
............
5) אני כותב חשוף.
.................
איציק
איציק, נשמע טוב מאד. צנוע ובטוח.
בגלל עניני ביטחונות, אני חושב על האפשרות הבאה:
צריך לקנות בתחילת החודש, נניח בצד של הקולים 1400.
ביטחונת של C1400 זה 4800 ש"ח בקרוב. העלות 15 ש"ח.
ביטחונות של C1360 זה 6700 ש"ח בקרוב.
ההפרש: 1900 ש"ח.
נניח לצורך הדיון, שנמצאים בדשדוש. אפשר להשתמש ב 1400 הללו גם בהמשך. הם עדיין יתנו הנחה בביטחונות.
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי zapod
ציטוט:
כלומר הגבולות 1360-1040.
5) אני כותב חשוף.
איציק
איציק שלום,
אם כך זה יוצא 70 שקלים תקבול על כל 6000 שקלים בטחונות
כלומר אתה מכון ל 1% עד 1.5% רווח בפקיעה ללא קידומים. לאיזה יעד רווח אתה מכוון החודש כולל קידומים?
תודה
בדיוק לשם - כתבת מדוייק - 1% בחודש כאשר משתדל רק לשבת ולשמור ולא לקדם (אלא בשבוע האחרון לפני הפקיעה, במקרים חריגים שבוע וחצי), ואם יוצא יותר מ-1% אז אהלן וסהלן.
יש לזכור שהסטיות מאוד נמוכות. שהסטיות ישובו לאזור 20% אז התקבולים במרחקים אלו יניבו יותר.
-
דמ"כ,
זה מגלח מהתשואה - אני כותב 1360 ב-35 ש"ח, נוריד עמלה זה 32 ש"ח. אם נקנה קול 1400 ב15 ש"ח + 3 ש"ח עמלה זה יוצא 18 ש"ח.
32-18= 14 ש"ח נטו.
אין צורך לדעתי בהקטנת ניצול ביטחונות כרגע.
רק לשבת ולשמור בחצי עין.
איציק
-
איציק שאלה.
אם לאחר כתיבה המדד רץ יש לך אפשרות אחת לגלגל לאחור תוך הגדלת כמות בגלל הבטחונות.
הגלגול הנוסף יהיה ללא הכפלה כלומר תוך החזרת כסף לשוק.
מתי תחילט לסגור?
והאם תקדם את הרגל שנשחקה?
-
מחזיק ב 1230 מוגן 1250 שנפתחו לפני הטראומה הגדולה, כשאפילו 1200 נראה בטוח...
לא סגור עדיין מה לעשות איתם (עצות יתקבלו בברכה)
ואגב דמ"כ - אהבתי את החתימה החדשה שלך
-
סגרתי P990 היום. לא פתחתי בנתיים במקום. יש לי הרגשה של תחילת מימוש. אפילו רק מטעמים טכניים, אחרי הרבה עליות צריכות להגיע ירידות.
בשביל הקטע, קניתי היום שוקת 1210-1250. יחידה אחת. אני חושד שיש סיכוי טוב לראות את 1210 בקרוב.
-
לא מסתדר לי הענין של כתיבות חשופות - תזוזות אפילו לא גדולות במיוחד במדד יקפיצו את הבטחונות באופן הסטרי. זה אומר שצריך לשמור יותר בטחונות רק בשביל לא לעשות כלום.
לא עדיף הגנות אפילו רחוקות ב 2-3 סטרייקים שמעט יגלחו מהרווח אבל לפחות אפשר להשאר אדישים מבחינת בטחונות (וגם ניתן לכתוב מספר גדול יותר של יחידות שמתקזז חלקית עם הגילוח)?
-
שלום לכולם
חודש ספטמבר היה קשה ואם לא נילמד את הלקח ממנו אז הוא היה ביזבוז. ביום שלישי לאחר הפקיעה לקחתי את הזמן ועברתי על שירשור השוקת הרחבה (אני ממליץ לכולם ניתן ללמוד הרבה מהטעויות של השחקנים). הטעות הבסיסית שחזרה לאורך כל החודש הינה אי עמידה בכללי השוקת הרחבה.
כלל ראשון - פתיחה רחבה 12%-15% (כל אחד לפי רמת
התעוזה
שלו) ובחודש ארוך חשיבות הפתיחה הרחבה עולה.
כלל שני - תקבול של לפחות 20-30 ש"ח.
הסטיה החודש נמוכה לאסטרטגיה של שוקת רחבה (ראינו כבר שגם בסטיה נמוכה המדד יכול לדלג 50 נקודות בזמן קצר).
בשלב זה אני לא כותב שוקת רחבה . אני אחכה להמשך החודש ואם הסטיה תעלה אני אשקול להצתרף.
בהצלחה לכולם
-
קטעים יש כאן הרגשה כאילו זה השרשור הראשון של השוקת וכולם כאן חדשים בעיניין מהוססים ללא ציפיות בשמיים. אני בעד!אחרי ספטמבר כולם הורידו פרופיל..תמיד חשבתי שבאופציות ובמסחר בכלל, ענווה זאת תכונה חשובה .תקראו את שחקן ותראו איזו ענווה.
דמ"כ תודה שהמשכת את השרשור אני מאמין שיש כאן חברה עם אופי חזק ויותר מהכל רצון אמיתי ללמוד עם אורך רוח. עלו והצליחו חבריי היקרים
-
שלום חברים,
גם אני ממשיך באסטרטגיה של שוקת רחבה, אני חושב שהבעיה בספטמבר היתה לא מרחק הפתיחה אלא זה שהעליות המטורפות היו סמוך לפקיעה. וגם אז להרבה אנשים לא הייתה יכולת לסגור את הכתיבות בגלל קריסת המערכת, אני קורא לזה כוח עיליון. בכל מצב אחר ההפסד היה הרבה יותר קטן, אנשים פשוט היו סוגרים את הכתיבות (כמובן נכנס גם אלמנט של גרידיות).
הלקחים שלי הם:
1. לא להישאר לפקיעה ולא לחכות לשעתיים אחרונות על מנת לסגור את הכתיבות.
2. לא להשקיע את הרווחים החודשיים חזרה לשוקת/אופציות.
דבר נוסף, אני נשאר עם אותו אחוז ביעד הרווח. אני לא חושב צריך להגדיל/להקטין את יעד הרווח (גם שחקן ציין זאת בהתיחסות שלו) אחרת כל ההתעסקות בשוקת הופכת ללא מספיק רווחית.
בהנחה שמוציאים את הרווחים החודשיים ועומדים ביעד של 4-5% בחודש, אפשר תוך שנתיים להוציא את כל הקרן.
בהצלחה לכולנו!
-
שיהיה בהצלחה לכל המשתתפים.
כל הכבוד לחוזרים לעבודה לאחר שחטפו הפסד (וגם לאלו שעמדו בכללים והרוויחו).
אני כנראה לא אשתתף גם החודש, ובהחלט לא אבצע כתיבות יום לפקיעה.
אשמח לראות את כולם מרוויחים וגם לעלייה בסטייה לאיזור ה20-25 (מעין סתירה שכזו).
בכל מקרה, שיהיה חודש פשוט ורווחי.
-
איציק,
3 ש"ח עמלה זה ה מ ו ן.
תשקיע כמה דקות מזמנך ותוריד את העמלה ל 2.15 - 2.5 לפחות.
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי שוקי
איציק שאלה.
אם לאחר כתיבה המדד רץ יש לך אפשרות אחת לגלגל לאחור תוך הגדלת כמות בגלל הבטחונות.
הגלגול הנוסף יהיה ללא הכפלה כלומר תוך החזרת כסף לשוק.
מתי תחילט לסגור?
והאם תקדם את הרגל שנשחקה?
יש לזכור כי במקרה של תנועה חדה לכיוון ולכן צורך בהרחקת רגל מקרבים את הרגל המנוגדת דבר המכניס כסף - לכן לא מדובר בהכפלת כמות.
אכן אפשריים מצבי קיצון של "החזרת כסף לשוק" - אבל זה במצב קיצון : הרי הושארו ביטחונות על מנת לאפשר הרחקת רגל פעמיים (תוך קרוב והכנסת תזרים מהרגל הנגדית) ולכן אם כתבת במרחק שציינתי והרחקת עוד 2%-4% אז נדיר שיהיה צורך בהכרה בהפסד.
איציק.
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי ani999
לא מסתדר לי הענין של כתיבות חשופות - תזוזות אפילו לא גדולות במיוחד במדד יקפיצו את הבטחונות באופן הסטרי. זה אומר שצריך לשמור יותר בטחונות רק בשביל לא לעשות כלום.
לא עדיף הגנות אפילו רחוקות ב 2-3 סטרייקים שמעט יגלחו מהרווח אבל לפחות אפשר להשאר אדישים מבחינת בטחונות (וגם ניתן לכתוב מספר גדול יותר של יחידות שמתקזז חלקית עם הגילוח)?
הגילוח מהרווח הוא גדול מידי עקב חוסר בשר באופ' הרחוקות כ"כ מהכסף.
אכן משאירים ביטחונות על מנת לא לעשות כלום.
ולכן יעד התשואה נמוך.
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי dfrog
שלום חברים,
גם אני ממשיך באסטרטגיה של שוקת רחבה, אני חושב שהבעיה בספטמבר היתה לא מרחק הפתיחה אלא זה שהעליות המטורפות היו סמוך לפקיעה. וגם אז להרבה אנשים לא הייתה יכולת לסגור את הכתיבות בגלל קריסת המערכת, אני קורא לזה כוח עיליון. בכל מצב אחר ההפסד היה הרבה יותר קטן, אנשים פשוט היו סוגרים את הכתיבות (כמובן נכנס גם אלמנט של גרידיות).
הלקחים שלי הם:
1. לא להישאר לפקיעה ולא לחכות לשעתיים אחרונות על מנת לסגור את הכתיבות.
2. לא להשקיע את הרווחים החודשיים חזרה לשוקת/אופציות.
דבר נוסף, אני נשאר עם אותו אחוז ביעד הרווח. אני לא חושב צריך להגדיל/להקטין את יעד הרווח (גם שחקן ציין זאת בהתיחסות שלו) אחרת כל ההתעסקות בשוקת הופכת ללא מספיק רווחית.
בהנחה שמוציאים את הרווחים החודשיים ועומדים ביעד של 4-5% בחודש, אפשר תוך שנתיים להוציא את כל הקרן.
בהצלחה לכולנו!
למה לא להשקיע מחדש - זה יגדיל הביטחונות וניתן יהיה לעשות שוקת בהכפלות גדולות יותר.
-
בוקר טוב, אני אישית דווקא חושב כי במידה ויש רווחים, מעל גובה הקרן שרוצים "לשחק" איתו במעוף. יש להוציא החוצה מהמשחק ולהעביר להשקעה "סולידית". לא צריך לחשוב רק על הרווחים, והריבית דה ריבית אלה על הימנעות מהפסדים ואובדן הקרן, כאשר מוצאים את "הרווחים" החוצה , "מגינים" עליהם מסיכוני המעוף.
ובמעוף תמיד יהיו סיכונים, לא משנה כמה רחוק כותבים וכמה טוב מתכננים.
-
ציטוט:
ציטוט:
ולכן יעד התשואה נמוך.
אוקיי.
מנסיונך במרחקים כאלו, כשיש בעית סחירות אפשר לפחות לנסות לתפוס מחיר נמוך או לחילופין להגן רק על חלק מהכתיבות, או שלא?
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי dfrog
בהצלחה לכולנו!
המסקנה שלי היא דוקא שצריך להיות קשר בין רמת הסטיה ליעד הרווח, כלומר המרחק של השוקת צריך להיות פחות או יותר קבוע ויעד הרווח נגזר מרמת הסטיה והפרמיה. סטיה עד 20 רווח 1%-3% , סטיה מעל 20
3%-5%
-
ציטוט:
ציטוט:
ציטוט:
ולכן יעד התשואה נמוך.
אוקיי.
מנסיונך במרחקים כאלו, כשיש בעית סחירות אפשר לפחות לנסות לתפוס מחיר נמוך או לחילופין להגן רק על חלק מהכתיבות, או שלא?
ככל שהסטרייק מתקרב לרגל נפתרת בעיית הסחירות.
אם הסטרייק נשאר רחוק מהרגל, למה שתרצה להגן? על אופ' כתובה ששוויה 30 - 15 ש"ח אין מה להגן.
חבל על עלות הקנייה והעמלה.
בפקיעה מחוץ לכסף לא משלמים עמלות.
איציק
-
ציטוט:
אם הסטרייק נשאר רחוק מהרגל, למה שתרצה להגן? על אופ' כתובה ששוויה 30 - 15 ש"ח אין מה להגן.
איציק
ה"הגנה" נועדה במרחקים אלה בעיקר להקטין בטחונות, במיוחד במקרה של תזוזה אגרסיבית לכיוון הרגל.
מה אתה עושה במקרה של זינוק לאחד הכיוונים שמקפיץ את דרישת הבטחונות שלך?
מה הרווח שניתן לעשות מכתיבה חשופה של 15 ש"ח? זה פחות מחצי אחוז. לפני עמלה.
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי Arti
ציטוט:
איציק
ה"הגנה" נועדה במרחקים אלה בעיקר להקטין בטחונות, במיוחד במקרה של תזוזה אגרסיבית לכיוון הרגל.
מה אתה עושה במקרה של זינוק לאחד הכיוונים שמקפיץ את דרישת הבטחונות שלך?
מה הרווח שניתן לעשות מכתיבה חשופה של 15 ש"ח? זה פחות מחצי אחוז. לפני עמלה.
1) בתחילת החודש האופ' נכתבות בד"כ (בסטיות הנוכחיות) ב-30 - 35ש"ח בכל כיוון. כלומר 60-70 ש"ח ליחידה שזה מעל 1% על הביטחונות המנוצלים.
2) בקשר לזינוק בדרישת הביטחונות - הרי השארתי די בטחונות פנויים. מה שעושים זה מקרבים הרגל שהתרחקה ומרחיקים תוך הגדלת כמות הרגל שהתקרבה. הביטחונות הפנויים בצד אמורים להספיק כדי לעשות את זה פעמיים לפחות.
איציק.
-
הנתונים שאתה מציג משכנעים מאוד, אם זאת אופן ההצגה שגוי, כי היות ואנחנו לא מדברים
במונחים של נקודות, אנו מדברים במונחים של כסף, יש צורך לעשות חישוב של תוחלת רווח.
מי שעושה אחוז על הבטחונות בחודש , מספיק שפעם במאה פקיעות יפסיד את הבטחנות, וכבר
התוחלת לרעתו. תחשבו על זה.
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי פועל קטן
הנתונים שאתה מציג משכנעים מאוד, אם זאת אופן ההצגה שגוי, כי היות ואנחנו לא מדברים
במונחים של נקודות, אנו מדברים במונחים של כסף, יש צורך לעשות חישוב של תוחלת רווח.
מי שעושה אחוז על הבטחונות בחודש , מספיק שפעם במאה פקיעות יפסיד את הבטחנות, וכבר
התוחלת לרעתו. תחשבו על זה.
מסכים לחלוטין.
אני בדעה ששוקת אסור לכוון על פחות מ3%, מה עוד שהעמלות ב1% אוכלות לך את הרווח, וההפסד יגיע כשלא תצפה לו.
ודרך אגב, גם ההצגה של פעם במאה להפסיד את הבטחונות לא מדוייקת, שכן מי שרואה את המדד מסכן אותו ולא זז... ובכן ההמשך ידוע.
רוב הכותבים מוכנים להקריב פעם בכמה זמן כמה חודשי רווחים כדי למנוע את הסיכון למחיקה.
-
אכן כך, מי שרואה את הסטרייק מתקרב ומסכן השוקת ולא עושה כלום, או יוצא בסטופ לוס שאוכן אחוזים בודדים מהתיק - אז הוא אכן בסכנה להפסיד את הכל באותה פעם ממאה.
לכן בהתממשות ברבור שחור (מועד תקיפה באיראן למשל) אני רץ לסגור אפילו בהפסד של עד 10% - בידיעה שתוך מקס' 10 חודשים אכסה אבל גם בידיעה שזה כנראה יקח פחות זמן כי הסטיות יטוסו לסטראטוספירה והתקבולים במרחקים גדולים ביום שאחרי (כלומר אחרי תום המלחמה - כל עוד לא הסתיימה כותבים רק קולים רחוקים) יתנו הרבה.
איציק
-
ציטוט:
אכן כך, מי שרואה את הסטרייק מתקרב ומסכן השוקת ולא עושה כלום, או יוצא בסטופ לוס שאוכן אחוזים בודדים מהתיק - אז הוא אכן בסכנה להפסיד את הכל באותה פעם ממאה.
לכן בהתממשות ברבור שחור (מועד תקיפה באיראן למשל) אני רץ לסגור אפילו בהפסד של עד 10% - בידיעה שתוך מקס' 10 חודשים אכסה אבל גם בידיעה שזה כנראה יקח פחות זמן כי הסטיות יטוסו לסטראטוספירה והתקבולים במרחקים גדולים ביום שאחרי (כלומר אחרי תום המלחמה - כל עוד לא הסתיימה כותבים רק קולים רחוקים) יתנו הרבה.
איציק
יש רק בעיה קטנה בחישוב שלך, במקרה של מלחמה באירן אתה לא תפסיד רק 10%..
נניח והחודש מכרת P1040 ב35 שקל (לא יודע איפה וכמה כתבת אז אני אמציא).
ירידה יומית של 15-20% ביום התקיפה לא נשמעת לי מוגזמת (יש לעיתים תגובת יתר, כולם רוצים לצאת ולא משנה מה).
ננחה לבחון מה קורה אם התקיפה תתרחש הערב.
אתה תמצא את עצמך במצב בוא כל כתיבה תתנפח לאלפי שקלים.
במקרה הטוב, בירידה של 15% המדד יעמוד על 1040 וכל כתיבה תהא שווה כ3000 שקל (אף אחד לא ירצה למכור לך בזול ביום כזה). מדובר בהפסד של כ40-50% מהבטחונות המנוצלים. תנתן לך אפשרות לצאת עם קצת כסף ולחשוב טוב איך אתה משקיעו בעתיד, אך אם לא תנצל אותה אתה עלול להמחק.
במקרה קצת פחות אופטימי, השוק ירד מתחת 1000, דבר שיוביל למחיקה מיידית שך כל הבטחונות ואולי מעבר לכך. כאן כבר שום חוקי הרחקה לא יעזרו לך.
אני לא מהמעריכים כי נראה מלחמה בשנה-שנתיים הקרובות, אך במידה ואני טועה אלה צפויים להיות התוצאות.
מצטער על הפסימיות, אך זו הדרך בה אני רואה את הדברים.
-
בורסה תיסגר במקרה שכזה ,כמו כן ישנם מנתקי זרם עם המדד משתולל.
אבל כמובן שיש סיכון אנחנו בעצם מוכרים אותו תמורת פרמיה.
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי שוקי
בורסה תיסגר במקרה שכזה ,כמו כן ישנם מנתקי זרם עם המדד משתולל.
אבל כמובן שיש סיכון אנחנו בעצם מוכרים אותו תמורת פרמיה.
כמובן שאתה מוכר בשביל פרמיה, השאלה היחידה היא האם הפרמייה מספיקה על מנת לגלם את הסיכון.
לדעתי לא, לפחות לא בסטיות הנוכחיות (יש בעיה בסיסית במודל התמחור של האופציות המבוסס על סטיית התקן. איני טוען שאין קשר בין השניים, אך בפועל המודל מתעוות, במיוחד בסטיות נמוכות כנוכחיות, בהן הסיכוי לתנועה חדה עדיין קיים (וראה ערך פקיעת ספטמבר) אך כמעט ולא מגולם במחירי האופציות).
ובמקרה של מלחמה אם איראן אני לא יודע אם תהא בורסא, אבל אם כן שום "מנתק זרם לא יעזור", שכן אפילו אם יופסק המסחר ליום עקב שינוי של 12% אין שום סיה שהשינוי לא יתבצע ביום המסחר העוקב, או כשיחליטו כן לאפשר מסחר. אני יודע שאני לא רוצה להיות כתוב בפוטים ללא הגנות אם וכאשר זה יקרה.
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי supgog
.............
לדעתי לא, לפחות לא בסטיות הנוכחיות (יש בעיה בסיסית במודל התמחור של האופציות המבוסס על סטיית התקן. איני טוען שאין קשר בין השניים, אך בפועל המודל מתעוות, במיוחד בסטיות נמוכות כנוכחיות, בהן הסיכוי לתנועה חדה עדיין קיים (וראה ערך פקיעת ספטמבר) אך כמעט ולא מגולם במחירי האופציות).
ובמקרה של מלחמה אם איראן אני לא יודע אם תהא בורסא, אבל אם כן שום "מנתק זרם לא יעזור", שכן אפילו אם יופסק המסחר ליום עקב שינוי של 12% אין שום סיה שהשינוי לא יתבצע ביום המסחר העוקב, או כשיחליטו כן לאפשר מסחר. אני יודע שאני לא רוצה להיות כתוב בפוטים ללא הגנות אם וכאשר זה יקרה.
אני מסכים איתך שמשהו מעוות מאד בסטיות התקן. העובדה שאין סימטריה בין עליות לירידות מוזרה לי. זה חלק מהבעיה שגרמה לנזקים בפקיעה האחרונה. C1200 נסחר בתחילת השבוע ב 40 ש"ח ולא גילם בכלל את הסיכון בעליות חדות.
לגבי מלחמה עם איראן - לטעמי, אין שום דבר כזה באופק. ולכן אני לא מכניס מלחמה כזו למערכת השיקולים שלי כרגע.
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי דמי כיס
ציטוט:
פורסם במקור על ידי supgog
.............
אני מסכים איתך שמשהו מעוות מאד בסטיות התקן. העובדה שאין סימטריה בין עליות לירידות מוזרה לי. זה חלק מהבעיה שגרמה לנזקים בפקיעה האחרונה. C1200 נסחר בתחילת השבוע ב 40 ש"ח ולא גילם בכלל את הסיכון בעליות חדות.
לגבי מלחמה עם איראן - לטעמי, אין שום דבר כזה באופק. ולכן אני לא מכניס מלחמה כזו למערכת השיקולים שלי כרגע.
זו בדיוק הסיבה שאתה ואני יצאנו בהפסדים בחודש הקודם, בגלל ש"לטעמנו" המדד לא היה אמור לעבור את ה 1200. מה זה "לטעמי" ? אתה מוכן להימחק בשביל זה?! כל עוד אתה לא חבר בפורום השביעיה או קרוב לכך הסיכון לא מספיק מחושב...
נ.ב. אגב, המדד יכול לצלול גם מסיבות אחרות, כמו רעידת אדמה קשה שכבר כמה שנים צפויה באיזור.
-
בבוקר שלאחר תקיפה באיראן אני מעריך ירידות של 8% ולא מעבר,
לדעתי יפתחו את הבורסה, תהיה פתיחה אנגלית והרבה מאוד אנשים ירוצו לדלת בבת אחת..... יכולה להיות גלישה של עוד הרבה אחוזים בימים שאחרי תלוי בהתפתחויות - אך לא 15-20% במכה אחת.
אך יהיה גם מי שיקנה את הזהב שנפל על הריצפה בפאניקה.... המוסדיים הגדולים לא יתנו לשוק לקרוס, למרות שהם מוגנים בפוטים, יש לזכור שהכי חשוב להם, זה לא למחוק תשואות שהושגו בעמל רב ברגע אחד, הרי הם טובעים במזומנים שהם מקבלים מההפרשות של העובדים והמעבידים כל חודש ואין להם מה לעשות עם הכסף.
לכן אופ' פוט ב-30 ש"ח יכולה לקפוץ ל-300 ש"ח אך כנראה לא ל-3000 בפתיחה ביום שאחרי.
זה התסריט שלי.
איציק
-
ציטוט:
בבוקר שלאחר תקיפה באיראן אני מעריך ירידות של 8% ולא מעבר,
לדעתי יפתחו את הבורסה, תהיה פתיחה אנגלית והרבה מאוד אנשים ירוצו לדלת בבת אחת..... יכולה להיות גלישה של עוד הרבה אחוזים בימים שאחרי תלוי בהתפתחויות - אך לא 15-20% במכה אחת.
אך יהיה גם מי שיקנה את הזהב שנפל על הריצפה בפאניקה.... המוסדיים הגדולים לא יתנו לשוק לקרוס, למרות שהם מוגנים בפוטים, יש לזכור שהכי חשוב להם, זה לא למחוק תשואות שהושגו בעמל רב ברגע אחד, הרי הם טובעים במזומנים שהם מקבלים מההפרשות של העובדים והמעבידים כל חודש ואין להם מה לעשות עם הכסף.
לכן אופ' פוט ב-30 ש"ח יכולה לקפוץ ל-300 ש"ח אך כנראה לא ל-3000 בפתיחה ביום שאחרי.
זה התסריט שלי.
סלח לי אבל התסריט שלך לא ראלי בעליל. אבל הסיבה לא
באמת
מעניינת.
מה שכן מעניין זה שבטוח בוודאות מוחלטת תהייה תנועה חדה לאחד הכיוונים, ואז אתה תשלם בדלי את מה שהרווחת בכפיות.
איציק
-
לפועל קטן,
לא חושב שאפשר להגיד "בוודאות מוחלטת" על משהו שקשור בבורסה.
כדי להגיד את זה, אתה בעצם מתיימר לדעת מה חושב כל אדם שסוחר בבורסה באותו רגע וזה נראה לי קצת יומרני.
הוודאות היחידה בבורסה היא שקיימת אי-וודאות קונסיסטנטית
לא אומר שלא יכולה להיות תנועה חדה לאחד הכיוונים - אבל זה בטח לא וודאי.
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי ofiry
...................
זו בדיוק הסיבה שאתה ואני יצאנו בהפסדים בחודש הקודם, בגלל ש"לטעמנו" המדד לא היה אמור לעבור את ה 1200. מה זה "לטעמי" ? אתה מוכן להימחק בשביל זה?! כל עוד אתה לא חבר בפורום השביעיה או קרוב לכך הסיכון לא מספיק מחושב...
נ.ב. אגב, המדד יכול לצלול גם מסיבות אחרות, כמו רעידת אדמה קשה שכבר כמה שנים צפויה באיזור.
הסיבה היא הנהלות לא נכונה. חודש שעבר לא היה ארוע
לאומי
יוצא דופן. אנשים מחוץ לעולם המעו"ף בכלל לא ידעו שקרה משהו.
אני לא אכניס את איראן לשיקולים שלי כרגע. אם מכניסים את איראן לשיקולים, אז כבר עוברים גם לשאלה האם מספיק בטוח להשאר לגור בארץ.