-
האם אנו באופוריה?
שחקן שלום
ציטוט מהסקירה שלך בתאריך 22/2/09:
שבוע נוסף הגיע לקיצו, ועולם כמנהגו נוהג: המדד נע בחגורת הנקודות המוכרת, והעולם ממשיך בצניחה מטה.לאחר תשעה ימי ירידות נוספים, ניתן לומר בביטחה כי הגל החמישי החל.כבימי הפחד של נובמבר, גם הפעם ברור למשקיעים כי כל פתיחה ירוקה תיהפך עד מהרה לירידות כשגם ימי עליות מייצגים בעיקר עליות מינוריות. עד מתי ימשך המצב בו ת"א מנותקת באופוריה מוחלטת? מכיוון שאנו מנותקים ממסחר מקביל, תודות להנהלת הבורסה, איננו חשים בעוצמת המכה. אנו מגיבים על ימי ירידות באיחור ותוך מבט לחוזים, שלרוב יתקנו את יום אמש. יתרה מזאת, החוזים לרוב אינם קיצוניים ונעים סביב אחוז, כשעיקר הירידות מתפתח תוך כדי המסחר, ולכן שוב אין המשקיעים חשים כה מאויימים.
לשאלותי
האם ניתן לומר שהגל החמישי מאחורנו והאם צפוי לנו עוד גל משמעותי?
האם האופוריה של המשקיעים תוביל לפריצה של 850 לעבר 900 וצפונה
אני אשמח לקבל את תגובתך
נ.ב
מעריך מאוד את המאמצים שלך ושל הצוות הטכני לשפר את האתר
תודה
ערן
-
Re: האם אנו באופוריה?
את הראלי שנעשה בבורסה בחודש וחצי האחרון עשו כמעט באופן מוחלט המוסדיים , אין כיום הרבה משקיעים זרים בבורסה בתל אביב (למשקיעים הזרים היה חלק משמעותי בקריסה של אוקטובר ונובמבר) , ולכן אני לא צופה גל רציני של ירידות בתל אביב , אפילו אם שאר הבורסות בעולם יפלו , זאת מכיוון שהמוסדיים קנו מניות בראיה לטווח ארוך .
בטווח הקצר צפויות ירידות אולם המעוף לא צפוי לרדת מתחת ל750 אלא אם כן יקרה כאן משהו לא צפוי בגזרת המצב הבטחוני. בטווח היותר רחוק העליות צפויות להמשיך , למרות נתוני מאקרו גרועים .
-
הציטוט אותו הבאת מתיחס לגל הירידות האחרון אותו חווינו אי-שם לקראת סוף
פברואר וטרם תחילת הראלי הגדול. עם זאת, ההתיחסות לגל חמישי מקורה בניתוח
טכני הגורס כי לכל שוק יורד ארבעה גלים. השאלה היותר גדולה היא האם הניתוח
הטכני אכן רלוונטי לתקופה מעין זו. לדעתי, שיטה זו חסרת חשיבות במצבי קיצון (כמו
שיטות רבות נוספות) ולכן אין לראות באותו גל ירידות - גל ירידות אחרון. עפ"י הניתוח
הטכני היה אמור להתרחש תיקון עוד במדד 900 והנה המעוף המשיך בשלו בצורה עקבית
הרבה מעבר לכך.
איני סבור שרמת 850 תיפרץ בקלוץ ואת זאת ציינתי גם בסקירה האחרונה. הסקירה של
שבוע שעבר אף טענה כי אנו בימים אחרונים לפני מיצוי הראלי ואכן נראה שאלו פני הדברים.
אני סבור שנכונו לנו עוד ירידות ושהמשבר טרם חלף והסבירות לתיקון
חד
גדולה משמעותית
מהמשך האופוריה שברובה אינה מבוססת על נתונים מוצקים.
-
אהלן שחקן,
אז בעצם אני מבין מדבריך שלפי דעתך אולי התחלנו את גל הירידות וכעת אנו בתחילתו של תיקון
חד
מטה?
האם לדעתך זה זמן טוב לקנות קסם שורט?
-
אני סבור שמהלך ירידות אכן יגיע. כשזה יקרה המהלך יהיה
חד
אך לא בהכרח מהיר.
לכן, אפשרי רכישת שורטים כעת מומלצת למי שמחזיק גם אפיק מנייתי ואילו אלו הרוצים
להרויח משורטים יכולים לרכוש כעת או להמתין שכן המהלך לא יהיה קצר.