מנהל תיקים-יש לך דעה לתקופה הקרובה?
Printable View
מנהל תיקים-יש לך דעה לתקופה הקרובה?
ערב טוב,ציטוט:
פורסם במקור על ידי sun99
בטווח הארוך אני עדיין מאמין ששוק המניות מציג יחס סיכוי/סיכון טוב יותר מאשר האפיקים האלטרנטיביים ולכן בסופו של דבר ההגיון הכלכלי הוא זה שיכריע ושוק המניות יחזור לתוואי עליות.
בטווח הקצר, התנודתיות, הלחץ, הפחד ועוד מיני סנטימנטים אנושיים גורמים לציבור (וגם ללא מעט מוסדיים) לחשוש מכניסה מאסיבית למניות ולכן התקופה הקרובה תמשיך להיות מאופיינת בתנודתיות גבוהה ובחוסר כיוון ברור.
אינני מאמין בהתפתחות מפולת או "תחתית כפולה" כיוון שהמאקרו אומנם פחות טוב מהמצופה אבל עדיין לא רע. אני חושב שמבחינת שוק המניות זו התקופה ל stock picking ולא להשקעה במדדים. מבחינת אגרות חוב קשה לי לראות את התשואות במח"מים הקצרים ממשיכות להישחק אך מצד שני אינני רואה העלאות ריבית משמעותיות באופק ולכן אני "מהמר" על השתטחות העקום השקלי ומדדי אינפלציה נמוכים מהמגולם כרגע בשוק.
לעניין אסטרטגיות מעו"ף - לא יודע להגיד על תקופה כל כך קצרה קדימה, אבל אם זה היה הכסף שלי הייתי מעדיף אסטרטגיה רחבה שמרוויחה מדשדוש בטווח הקצר מאוד ולהיות עם 6 אצבעות על הדופק כי אנו עוד עתידים לראות שבועות של 5% ושל מינוס 5%.
מקווה שעניתי,
מנהל תיקים.
מנהל תיקים, בוקר טוב.
נראה שגם השוק לא יודע לאן ללכת בטווח הזמן הקצר ולכן הוא מדשדש במטר על מטר שיש לו.
יותר מזה , נראה שגם בטווח הבינוני לא ידוע לאן ללכת מתחילת השנה והראיה שמדד הבסיס ביום המסחר הראשון של השנה(03/01/2010) עמד על 1145 , ז.א נכון לכרגע יש לנו 8 נקודות בקופה.
אני מאוד מקווה בשביל כולנו שבטווח הארוך הכיוון יהיה אכן למעלה.
מנהל תיקים, צהרים טובים.
ישר כח על הערכה.