מנהל תיקים- האם הרעש היה מוצדק ???
לדעתי כל אחד צריך לעשות חשבון היטב,
מדוע הייתה הצלחה מטאורית למנהל תיקים בכותבו שרשור,
שנחזה במאות פעימות וזכה להמון תגובות???
איני רוצה ח"ו לשפוט אותו, לו כנראה יש את הסיבות שלו,
וזה לא מאוד מעניין אותי.
השאלה מדוע אנו, אבדנו את הבטחון באסטרטגיה שלנו, שדגלה בירידות???
לדעתי, זה צריך לומר לנו, לי לפחות, שהעמדה שלי, אינה מבוססת דיה, שאני נשען על משהו לא מאוד יציב, ושכדאי לי לייצב אותו בתוכי.
ראיתי שאני נשען על הערכותיו של שחקן במקום ללמוד לבד את הנושא וברגע שבא מישהו שדבר יפה, עם הערכות מים אל ים, עם הפגנת ידע, יכול היה לערער מעט את דעתי. (למרות שהחזקתי ואני עדין מחזיק בשורטים, ולא שיניתי את דעתי)
אגב, אין זה משנה כלל אם מנהל תיקים צדק או לא,
אני מאמין שלא, אך עצם היכולת שלי להתערער מעט מכריח אותי לשדרג עמדות.
אני לקחתי על עצמי ללמוד יותר.
אני מודע לכך שיהיו שיאמרו שאותם זה לא ערער בכלל,
אם כך , לא לכם נכתב הדבר.
Re: מנהל תיקים- האם הרעש היה מוצדק ???
דוד, הסיבה "שהתערער" הבטחון שלך הינה הפחד.
פחד משתק.
לכן כאשר אתה נמצא בפוזיציה מסוימת ובהלך מחשבה לכיוון מסויים ולפתע קורה ההפך, זה אך טבעי שהבטחון שלך יתערער.
הפתרון למצב הזה הינו תיכנון.
זאת אומרת נכנסת לשוק בכוונה שיהיו עליות או ירידות, אתה צריך לדעת מה אתה עושה , בשלושת מצבי השוק האפשריים, דישדוש, עליות ירידות ובמיוחד בהתחשב לזמן עד לפקיעה.
לפני שאתה כותב אופציה או קונה אופציה אתה חייב לרשום לעצמך מה תעשה בכל מצב לפי גובה המדד, גובה הסטיה והמרחק לפקיעה.
כאשר השוק יפנה כנגדך כל מה שתצטרך לעשות זה לחזור על התיכנון המקורי שלך , לבצע כיוונון לעניין הזמן, הסטיה והמדד, ואז לבצע אם מינימום פחד.
התיכנון מצמצם את הפחד.
הפחד הוא הגורם מספר אחד שנותן לאנשים שפחדו פחות את הסיכוי להרויח יותר.
על כן, התיכנון אמור לתת לך קווי מתאר בהם תבצע פעולות תוך סיכון מינמאלי, עד כמה שניתן בשוק המעוף ומאידך מיקסום הרווח.
לצורך כך עליך לשלוט בהתנהגות הקולים ובהתנהגות הפוטים ברמות סטיה שונות ובמרחק מהפקיעה.
כאשר אתה בתהליך למידה עם עצמך, תמיד תשאיר יותר בטחונות ממה שצריך בפועל על פי התיכנון, ככל שתשתפש יותר כך תמצא את האיזון הנכון בין כל המרכיבים.
בהצלחה.
אולי כי סתם התפתח דיון מעניין?
שחקן מעריך ירידות. מישהו אחר מעריך עליות. מה לא בסדר?
ואגב, אי אפשר לדעת מיום אחד של ירידות, לאן הולך השוק. בכלל לא ברור כלום. יש דברים לא מוסברים. לפעמים חדשה רעה קטנה עושה מהפיכה, ולפעמים חדשה רעה גדולה עוברת לכולם ליד האוזן ללא התייחסות. לך תדע. או כמו שאומרים בעברית, איך ווייעס...
אחלה דיעה
תודה!
ציטוט:
פורסם במקור על ידי sun99
דוד, הסיבה "שהתערער" הבטחון שלך הינה הפחד.
פחד משתק.
לכן כאשר אתה נמצא בפוזיציה מסוימת ובהלך מחשבה לכיוון מסויים ולפתע קורה ההפך, זה אך טבעי שהבטחון שלך יתערער.
הפתרון למצב הזה הינו תיכנון.
זאת אומרת נכנסת לשוק בכוונה שיהיו עליות או ירידות, אתה צריך לדעת מה אתה עושה , בשלושת מצבי השוק האפשריים, דישדוש, עליות ירידות ובמיוחד בהתחשב לזמן עד לפקיעה.
לפני שאתה כותב אופציה או קונה אופציה אתה חייב לרשום לעצמך מה תעשה בכל מצב לפי גובה המדד, גובה הסטיה והמרחק לפקיעה.
כאשר השוק יפנה כנגדך כל מה שתצטרך לעשות זה לחזור על התיכנון המקורי שלך , לבצע כיוונון לעניין הזמן, הסטיה והמדד, ואז לבצע אם מינימום פחד.
התיכנון מצמצם את הפחד.
הפחד הוא הגורם מספר אחד שנותן לאנשים שפחדו פחות את הסיכוי להרויח יותר.
על כן, התיכנון אמור לתת לך קווי מתאר בהם תבצע פעולות תוך סיכון מינמאלי, עד כמה שניתן בשוק המעוף ומאידך מיקסום הרווח.
לצורך כך עליך לשלוט בהתנהגות הקולים ובהתנהגות הפוטים ברמות סטיה שונות ובמרחק מהפקיעה.
כאשר אתה בתהליך למידה עם עצמך, תמיד תשאיר יותר בטחונות ממה שצריך בפועל על פי התיכנון, ככל שתשתפש יותר כך תמצא את האיזון הנכון בין כל המרכיבים.
בהצלחה.
כיס יקר,
פיספסת את הפואנטה. השאלה למעלה היא לא הדיון על ירידות או עליות של השוק. הנושא הוא ההתמודדות האישית מול העניין, האמוציות, התיכנון מול מצבי שוק שונים, והיכולת להתמודד בכל אחד מהם.
דיויד צודק, עליו לעשות שיעורי בית (כמו כל אחד מאיתנו) ומרגע שיאמין במה שעשה, דרכו תהה קלה יותר, כך ידע להתנהל למרות שהשוק נהג אחרת משציפה. כך לא כל אורח (בין אם קבוע או לא) יערער את שלוות נפשו.
ומילה אחרונה לדיוויד - אל תחמיר עם עצמך מידי.
חברים יקרים
נראה לי שיש כאן בלבול מה.
אני מאוד מודה לכם שהפכתי להיות הנושא,
אך מושא שאלתי נסוב על מה אנו יכולים ללמוד מההתייחסות של חברי האתר לאדם חדש שמופיע ומראה ידע , בין אם הוא נכון לבין אם לאו.
אפשר כמובן לטמון את הראש כבת יענה ולומר, זה לא ממש השפיע עלינו,
הנה לכם מספר תגובות שלנו:
ראו למשל תגובה של אחד החברים: (הכל בהעתק הדבק)
לאחר שתתרשמו מהתגובות גם של אלו שניסו לייעץ לי בעניין(וכאמור אני מעריך זאת),
חשבו מה אתם לוקחים מזה, לא מה מסתירים מעצמכם.?!
מנהל תיקים שלום,
אודה על עזרתך-
מכיוון שהייתי מאד דובי החודש, בהתאם להערכות שגויות מצידי אני מצוי באסט. הבאה שמופסדת הרבה וברצוני לשאול , איך לדעתך יש לתקן אותה/להגן מפני עליות נוספות?
הנה עוד תגובה:
שלום מנהל תיקים, YANNHS , דמי כיס ושאר החברים,
שמח לקרוא את הדיון הפורה בפוסט והחלפת הדעות.
כמו רבים אחרים, ברור שטעיתי בכיוון, וחשבתי שגבול עליון סביב 1130, ופחדתי מאד מירידות חדות כך שלא העזתי לכתוב PUT קרוב סביב ה 1020.
זה לא חשוב כרגע מה יכולתי לעשות כשהשוק היה ב 1060, וזה גם לא משנה מה אני חושב לגבי השוק אם ימשיך לעלות או יירד,
אני מתלבט איך להגן עכשו למקרה שהשוק ימשיך לעלות. בינתיים עוד לא עשיתי דבר מהבוקר.
אודה לדעתכם מה אתם הייתם עושים במקרה זה.
הנה עוד תגובה:
אהלן מנהל,
איפא היית כל הזמן, זה בדיוק מה שהיה חסר לנו....
תמשיך לעדכן
(לא בא לך להחליף שם?)
צהריים טובים לכולם.
אני מודה על תשומת הלב לדברים שלי ועל הנכונות של רבים כל כך להגיב ולתרום את דעתם.
אני חושב שבשוק ההון יש יותר דעות מאנשים וברור לכולנו שזוהי הסביבה הכי חסרת וודאות שקיימת. אני חושב שהדרך היחידה לשרוד בשוק ההון היא לגבש דעה עצמאית ומנומקת לגבי העתיד לקרות בשוק ההון ולהאמין בה עד אשר תהיה סיבה אמיתי-כלכלית לשנות דעה. אי אפשר להנהל מהליכה עיוורת אחרי "גורואים", שוק ההון זו עבודה קשה ואין סיכוי להרוויח כסף לאורך זמן מטיפים של אחרים - צריך ללמוד ולחשוב לבד.
הדרך הוודאית לעשות טעויות ולהפסיד כסף היא לזגזג בין דעות וכיוונים כי אז תצאו קרחים מכאן וכאן.
אני מקווה שנמשיך בדיונים הנפלאים שמתפתחים כאן יום ביומו,
יום מוצלח,
מנהל תיקים.
אני אהבתי את הדיונים עם מנהל תיקים
אבל 2 השגות שהיו צריכים להיתבצע כדי לעלות הם
היתכסות בקולים שלא נעשתה
כתיבות פוטים בכסף שלא נעשה
זה יכול ליהיות מכמה סיבות ביטחון השחקנים
בכתיבות 120-130
ועוד דבר שהסנופי לא פרץ כתף ימנית 1104
במידה ויפרוץ אין ספק שנגיע עד לסטרייק של הכתיבות המסיביות
המשך לחלוק את דעותך
דיוויד אין ספק שהגרף רץ בניגוד לפוז זה מבלבל ועוד יותר כאשר ישנו מישהו שמבין עיננין ותומך בריצה
זה מה שניקרא הפחדדדד סאן ניסח את זה נכון