חברים
האם יש מכשיר שנותן 6 אחוז לשנה? עם סיכון מינימאלי?
האם במבט לאחור של 10 שנים יש מכשיר שנתן כל שנה (לא ממוצע) תשואה של 6 אחוז?
תודה רבה
Printable View
חברים
האם יש מכשיר שנותן 6 אחוז לשנה? עם סיכון מינימאלי?
האם במבט לאחור של 10 שנים יש מכשיר שנתן כל שנה (לא ממוצע) תשואה של 6 אחוז?
תודה רבה
סתם נקודה למחשבה, אולי זה ממש לא מה שאתה מחפש, אבל ניתן להשתמש באופציות בשביל להשיג תשואה כזו.
6% שנתי שקולים ל 0.5% חודשי (נתעלם מריבית דריבית).
בשביל לקבל 0.5% חודשי, ניתן לפתוח צד עליון בלבד של שוקת מאוד רחוקה. כזו שעבור כל צמד אופציות תתן לך 5 שקלים (אחרי עמלות כמובן).
5 שח על 1000 בטחונות = 0.5%
אבל זה רק רעיון והסיכון פה, עד כמה שנראה מינימלי, יכול להיות בעייתי במקרה של ראלי.
סליחה
התשובה ברמה מידי גבוהה בשבילי
באיזה ראלי אני לוקח סיכון
אם אני מבין במקרה של ראלי משמעותי אני אפסיד את כל הכסף, נכון?
נתחיל בזה שזה עכשיו דיון אקדמי. אני לא ממליץ לך לבצע את הרעיון, כי כמו שאתה יכול לשים את כל הכסף באגחים של ארה"ב ולקבל 3% שנתי ולישון בשקט, במסחר באופציות אתה עלול להפסיד את כל הכסף. אז כן - יש פה סיכון.
בדוגמא שנתתי אתה יכול לכתוב C1210, ולקנות C1220.
על כל צמד כזה תקבל 10 ש"ח. בניכוי עמלות - יישאר לך 5 שח.
הבטחונות עבור כל צמד כזה הם 1000 ש"ח.
נניח שיש לך 100,000 ש"ח בטחונות, אתה יכול לבצע את הפעולה הזו 100 פעמים, לקבל 500 ש"ח וזה ה0.5% החודשי שלך.
לגבי ראלי - אם מדד מגיע ועובר את 1210 בפקיעה - הלך הכסף.
אז יש אפשרויות רבות לתיקון בדרך, אתה לא חייב לסכן את כל הבטחונות וכו', אבל שוב - נראה לי שזה לא מה שאתה מחפש.
אולי דרך אחרת היא לגדר את הכסף. בהיתנן 100,000 שח, אתה יכול לקנות ת.סל על תא25 ולגדר את ההפסד ע"י שימוש באופציות, כלךשלא תפסיד יותר מX אחוזים (אתה מחליט כמה), אבל גם לא תרוויח יותר מY אחוזים, במקרה של עליות חדות. תלוי באופי הגידור.
אתה טוב
לגבי הגידור
האם להדיוט [כמוני] יש אפשרות לעשות זאת לבד או שאני חייב להיעזר ביועץ השקעות. [שיגנוב לי בדרך את כל הרווחים]
תודה רבה
תודה, אבל קטונתי. יש פה תותחים באתר. הם טובים
כל אחד יכול לבצע גידור בעצמו ולעצמו, אבל זה דורש הבנה של תחום הנגזרים.
אם זה לא בראש שלך להכנס לתחום, כדאי שמישהו שמתמחה בזה יעזור לך.
ואני הייתי אומרת שמאחר שאין לו הבנה בנגזרים, שלא יכנס בכלל, גם לא ע"י אחרים.
אתה יכול לקנות שחר ל-20 שנה (אגח ממשלתי של ישראל, נדמה לי שעכשיו נקרא ממשלתית שקלית 1026) שנותן ריבית של 5.5%, למרות שבגלל העליה במחירי האגח התשואה שלו קצת יותר נמוכה, ויש מס כמובן, ואם הריבית תעלה הרבה אז מחירו ירד, אבל אם זה כסף שלא איכפת לך לסגור לאיזה 17 שנה אז תקבל ריבית נטו של איזה 4.5% בלי סיכונים (אלא אם כן ישראל תפשוט רגל), ואם יהיה משבר גדול במשך הזמן אז הם גם יכולים לזנק 10% ואז תמכור, תחכה שהמצב ירגע ותקנה אותם מחדש.
יש לך גם את ישראמקו, שאמנם היא מניה, אבל הסיכון בה נמוך יחסית וכשהיא תתחיל לספק גז לחברת חשמל וכל שאר ההסכמים היא תתחיל לשלם דיבידנד מכובד למדי. אישית, חלק גדול מהכסף שלי בישראמקו (אמנם משער של 24 כך שאני מורווח, אבל לא נוגע בשנים הקרובות כך שירידות אמנם מבאסות אותי קלות אבל המבט שלי הוא רחוק קדימה ולא למחר)