Re: מכרז עמלות - נוסח המכרז
ומשהו בפן האישי.
בימים האחרונים אני שומע כל מיני השערות וכל מיני סיפורים שלהוא יש אופציות במחיר כזה ולאחר מט"ח במחיר אחר וקניה ומכירה של מניות כמעט בחינם.
כמו שאתם מבינים, בשבועיים האחרונים שחקן הטיל עלי לבדוק את כל הנושא לעומקו ולרוחבו ואחרי שבדקתי את כל המקרים האלה שחלקם גם עלו בפורום, גליתי שחלק מהעמלות שצוינו שם בכלל לא אפשריות וחלקן רק אם היקף המסחר של אדם בודד הוא כה גדול עד כי מדובר במליונים בחודש.
בבקשה לדייק בדברים כי אחרי עבודה קשה אני יכול להגיד למי ששאל אותי שחוץ מחבר שספר לחבר שספר לחבר אין עמלות כאלה. מקסימום לחודש או חודשיים ואז זה קופץ פלאים.
בהצלחה לכולנו וחג עצמאות שמח לכל בית ישראל :d
שלום אפי השאלה שלי כזאת רשמתם בסוף שהלקוח מיתחייב לבצע פעולות במניות בסך 25 מיליון לחודש ואם הוא לא יבצע הוא ישלם האם אנחנו נצטרך לשלם על זה אם לא יבוצעו פעולות
נחדד את השאלה עם אני מצטרף ולא מבצע כל פעולה אני צריך לשלם על זה?
תודה אלי
לא אלי.
הלקוח = שחקן מעוף בעצמו.
כדי שיקחו אותנו בחשבון כולם רוצים התחייבות למינימום אחרת הם
יתנו הטבות והנחות ובסוף יעשו להם כמה עשרות פעולות בחודש וזהו.
כתוצאה מזה שחקן מתחייב לקחת על עצמו את ההפרש מהרף שיקבע
לשאר המשתמשים אם יווצר כזה.
לדוגמא אם בסוף יחליטו על מינימום 20 אלף אופציות חודשי וכל המשתמשים
עשו 13 אלף שחקן בעצם מתחייב להשלים 7 אלף.
אתה לא חייב לעשות מינמיום או מקסימום.אתה אפילו לא חייב לפעול בחשבון.
שחקן מעוף ברכות על היוזמה ואני מקווה שתהיה היענות
כמו שכתבתי לך בעבר חסרים כמה נושאים חשובים
- בטוחות כנגד ההפקדות
-זכות קיזוז שכל בית השקעות שומר לעצמו כשהוא עוצר העברת הכסף
- ביטוח כנגד קריסה כשהמוטב הוא הלקוח עד גובה התיק המושקע
-שמירת עלויות ביצוע כל עוד לא הוסכם אחרת מראש ובכתב
-תביעות או טענות יבורורו ללא יכולת נעילה של הכסף, רק דרך בית המשפט
- היה והספק יתן מחירים טובים יותר ללקוח כלשהו יהיו זכאים משתמשי שחק מעוף למחיר היותר זול
MOST FAVRABLE CUSTOMER PRICE
-SERVICE LEVEL AGREEMENT התחייבות לביצועים וכשל בעמידה בהתחייבות לזמן תגובה תקלות מערכת שגיאות יחוייב בית ההשקעות במחיר ידוע מראש
-כסך ביתרת זכות תזכה בריבית מוסכמת משהוא כמו פריים מינוס 095
שלום שוב יואב.
הדברים שציינת הם משהו גורף בכל בתי ההשקעות ומלכתחילה לא קיימים בבנקים:
בטוחות כנגד הפקדות יש חובה לכל בית השקעות והם גם מציינים את זה בחוזה כמו גם מי החברה המבטחת.
אין זכות קיזוז ואין עצירת כספים - בסעיף שאין קנסות ועמלות זו הכוונה בזכות קיזוז.אף פעם לא נתקלתי בעצירת כסף בבנק או בבית השקעות, זה פשוט לא קורה.
ביטוחכנגד קריסה או מעילה - יש בכל בית השקעות וזה טרויאלי בבנקים אין ואנחנו מקוים שמהדינה תהיה ערבה ואף בנק לא ישנה את זה.
תביעות עם נעילה של כסף - שוב זה לא קיים. הכסף הוא שלך ומה שמגיע עפ"י חוק לבית השקעות או לבנק דוגמת בטחונות וכדומה מגיע ומה שלא לא. אף אחד לא יכול היום לעצור לך כסף בחשבון אם השלמת את כל החובות שלך עפי חוק וזה חלק הגדרתו של חוק ייעוץ ההשקעות המופיע למעלה.
היה והספק יתן מחירים טובים יותר ללקוח כלשהו יהיו זכאים משתמשי שחק מעוף למחיר היותר זול - אתה לא יכול לכתוב כזה דבר. ואם מחר יגיעו "חבר" עם עשרות אלפי חברים ברור שהם יקבלו הצעה טובה יותר. או אולי חברת חשמל. אצה לא יכול לכפות עליו את המחיר הזול ביותר לעלומים אלא מחיר זול בחס לעיסקה ספציפית ולזמן נתון.
תקלות מערכת - אין בנק בישראל ותזכור את מקרה
פועלים
ואין בית השקעות שיתחייב לך שתפוצה על תקלות מראש. אנו מניחים שבגלל הגודל נוכל להפעיל לחצים כאלה אבל ככתוב בכח חוזה בנק תראה שהבנק אינו אחראי למקרה וישנן תקלות מיחשוב כלשהן.
כסף ביתרת זכות - יש ריבית בכל בית השקעות אין בבנקים.לאחר החתימה הסופית אנחנו מקוים להעלות מעט את הריבית אבל זה יהיה בטוח יהיה חלק מההסכם.
יש דברים שאתה לא יכול לרשום אבל הם משתמעים מיתרון הקולקטיב. לצורך הדוגמא הם מתחייבים לנו לזמן מענה אנושי מיידי וסביר. אנחנו בשיחות מציינים 45 שניות כסביר ומיידי לביצוע עסקאות. אנחנו לא יכולים לציין שאם יהיה מעל זה ברמת חוזה אז ..... אין גוף שמתחייב לדברים כאלה, גם גופים שאינם קשורים לפיננסים. מה שכן, אנחנו בטוחים שעם מסה של נרשמים לאחר גילוי תופעות כאלה (בתקווה שלא יהיו) נוכל להפעיל לחצים לשינוי המצב מאחר ואנו לקוח משמעותי וגדול.
הי אפי
בעולם הטכנולוגיה וחוזי השירות והתמיכה מאוד נהוג הנושא של:
-SERVICE LEVEL AGREEMENT התחייבות לביצועים וכשל בעמידה בהתחייבות לזמן תגובה תקלות מערכת שגיאות יחוייב בית ההשקעות במחיר ידוע מראש
היות ואנחנו נסמכים על מערכות מיחשוב וכלים טכנולוגיים אז יש מקום לדבר על זה ולהוסיף למכרז,
הדבר יעזור להבטיח שאותו גוף שיזכה במכרז יוכל לתת שירות ולעמוד בחוזה ובהבטחות ולא רק לרגע נתון אלא לאורך זמן וברציפותץ
לצורך הבהרה אני בטוח שהחברות האחראיות על מערכות המסחר בבנקים מחוייבות בחוזה שירות כזה לבנקים ומפצות את הבנקים במידהוייש בעיה כזאת
מערכת המסחר הטובה ביותר לא שווה אם היא מפסיקה לפעול למספר שעות/ימים.
כמובן שהחוזה מדבר על אחוז שגיאות לתקופה כי תקלות קורות ובמערכות קריטיות האחוז צריך להיות שואף לאפס.
תודה על התשובה המהירה, יש נושאים שענית ואני חולק עליך, אנחנו אמורים להיות גוף יותר גדול ויותר חזק מ"חבר" או עובדי חברת חשמל
אני לא מעוניין בהתנצחות רק אומר שמשנחתם ההסכם הפעלה של לחץ לא מבטיחה תוצאות
לגבי בטוחות יש ויש אם לבית ההשקעות ביטוח כנגד קריסה הייתי רוצה לראות שאני כאחד שיש לו כספים בבית ההשקעות מקבל את הפיצוי כמוטב ולא כנושה-חובה
אין דומה המצב של בנק לבתי השקעות, מה פירוש מגיע לי כחוק? כלומר במידה ואני חש ניפגע אני צריך לתבוע, לא ולא הפוך צריך להיות המצב, חש בית ההשקעות שלא מילאתי חובתי יגיש הוא תביעה ולא יטרטר אותי בריצות אחריו, כל זמן שיש ויכוח הכסף כולו ולא חלקו צריך להיות בשליטה שלי ולא של החלטת בית ההשקעות
על מנת לקצר כשיש חילוקי דעות צריך להיות בכתב חופש פעולה של הלקוח ללא תנאי
אם ההסכם יערך עם בנק אפשר להוריד כמה דרישות כי הבנקים מפוכחים ע"י המפקח על הבנקים
בתי ההשקעות אינן גוף מפוכח ויכול להיות בעיה גם כשהצדק הוא עם הלקוח ועד שיתבררו הדברים הכסף תקוע וכולנו יודעים כמה זמן לוקחים תהליכים משפטיים
לגבי הזמן של שינוי תעריפים יש למנוע מצב שבו ביתההשקעות משנה את המחירים ואני עכשיו צריך לממש את התיק ולעבור, אני סבור שיש להבטיח מחיר שהוסכם ללא יכולת שינוי מצד בית ההשקעות
חד
צדדית, כמובן שלא הכוונה לעולמים, אבל אפשר לקבל הודעה שתיכנס לתוקף לפחות שנה מיום ההודעה , שלא נתעורר לבוקר של מחירון חדש
וחד
צדדי
שוב לבטוחות, יש צורך בבטוחות מסויימות משועבדות ולא בטוחות צפות שכל נושה יכול לטעון לגביהן, רק בטוחה ספציפית, זו הדרך למנף הסכם שייטיב עם המשקעים הספציפים ולא לקבל הנחה כללית כזו ולהיות כפופים לתנאים דומים לשאר הלקוחות למעט עלויות עם הנחה
SERVICE LEVEL AGREEMENT יחייב את בית ההשקעות לפעול בצורה אקטיבית מול הספקים שלו ולהבטיח שנושא זה לא יוזנח,וגם עבור תקלות צריך לשלם ואם קרתה התקלה יטה בית ההשקעות ויפצה את הלקוח בתעריף מוסכם מראש
לגבי המחיר העדיף גם אם אני גוף קטן אין צורך להיות במקום שני אנחנו צריכים להינות מהמחירים הטובים ביותר שיש היום או שיהיו בעתיד
כל זה הן המלצות הם כמובן לא חובה והשיפוט יכול כל אחד לעשות לעצמו