SL בכלל ולמנית גילת בפרט - לאביאל
אביאל, שלום:
ברשימה שלך "איתותי קניה / מכירה" מופיע שמניית
גילת
"נמכרה" כי הופעל ה-SL ברמה של 22 ש"ח. הסתכלתי בגרף המניה בשבוע האחרון וראיתי שרק פעמיים במשך זמן קצר המניה נגעה ברמה זו ולאחר מכן חזרה להסחר ברמה של כ-23 ש"ח.
שאלה לי אליך: האם אתה מציע להפעיל SL בלי שום שיקול דעת אלא כמנגנון אוטומטי שבנגיעה הראשונה הוא מופעל אוטומטית?
תודה.
Re: SL בכלל ולמנית גילת בפרט - לאביאל
בפרוש - התשובה היא כן !
במידה והמניה נוגעת ברמת הסטופ , יוצאים החוצה.
כללי משמעת נוקשים הם חלק בלתי נפרד ממידת ההצלחה שלך במסחר.
לחתוך הפסדים בעודם קטנים.
אביאל שלום,
אני חושב שהכלל שלך להפעלת SL, הוא קיצוני מידי ומקשה על המסחר ועל גריפת רווחים, מה עוד שהשער יכול לעלות ולרדת מעל ה-SL מס' פעמים במהלך היום. כבר נתקלתי במס' רב של פעמים שהשער ירד מתחת ל-SL במהלך היום ובסוף חזר מעליו. אני אישית מפעיל סטופ לוס רק על בסיס שער סגירה שזה הדבר האמין ביותר, הרי הרבה פעמים "משחקים" עם השערים במהלך היום.
רונן
הפעולה לפי דעתי איננה קיצונית.
היא מונעת את הסכנה הגדולה ביותר שקיימת בשיטה שבה אתה בוחר להשתמש בסטופ.
מה יקרה אם שער הסגירה יהיה רחוק בכמה אחוזים משער הסטופ ?
במידה והנייר סוגר בכמה אחוזים מתחת לסטופ לוס מדובר בדכ' באחוז עד שלושה - אלא אם יש קריסה בנייר עקב הודעה שלילית מהותית ואז ברור שצריך לשחרר בשניה הראשונה ולא לחכות בכלל לבדיקת הסטופ - ולכן אני מעדיף לספוג זאת (את האחוז עד שלושה אחוז) ולהיות בטוח שאכן צריך למכור, מאשר למכור מוקדם מדי במהלך היום ואז לראות שוב את הנייר מעל הסטופ ובסוף להצטער ולראות איך הנייר סוגר מעל הסטופ ולמחרת חוזר שוב לעלות ואז לפספס רווחים כיוון שהיינו פזיזים (הסיפור הזה עם שבירת סטופ במהלך היום ואז חזרה מעליו קורה לא פעם ולא פעמיים במניות שונות).