[youtube:2wc63x6f]Y7YhcK_my9c[/youtube:2wc63x6f]
Printable View
[youtube:2wc63x6f]Y7YhcK_my9c[/youtube:2wc63x6f]
תודה.
לאביאל , מה ההסבר לזה שיש פעמים שאתה מראה שכדאי להכנס כשיש פריצה של גבול עליון ופעמים אחרות שבהם הכניסה המומלצת היא בהגיע לגבול תחתון של הרצועה .
ואיזו שיטה יותר מוצלחת מנסיונך ? תודה מראש.
שאלה מצויינת, אם אני מבין את שאלתך, הינך מתכוון לאיתותי קניה למניות שמידי פעם אני מראה כאן.
לגבי קניה בפריצת רמת התנגדות
התנאים לכניסה הם היווצרות מגמה ראשית ומשנית עולות.
לגבי קניה בתיקון טכני ו/או הגעה לאזור תמיכה:התנאים לכניסה הם רק כאשר המגמה המשנית מוגדרת כמגמת עליה.
הכניסה תתבצע על אזור התמיכה או אזור תיקון 2/3 למהלך המגמתי הקודם.
נקודה חשובה שיש לתת עליה את הדעת היא היחס בין הסיכוי לסיכון בכל עסקה ועסקה. אם אנחנו מוכנים לסכן פחות ממה שאנחנו מוכנים להרוויח- האיתות הוא רלוונטי. אם אנחנו מוכנים לסכן יותר בשביל להרוויח פחות האיתות לא כל כך בריא לחשבון המסחר שלנו.
אני בוחר את אסטרטגית הקניה על אזור תיקון 2/3 מכיוון שניתן למקם הוראת קטיעת הפסד בחלק התחתון של הקטע שעובר כרגע תיקון טכני ומנגד הוראת לקיחת רווח ברמת השיא של אותו החלק. ככה נהיה מוכנים להרוויח הרבה יותר ולסכן מעט יותר. ראה תרשים מצורף
הסבר לתרשים:
הסבר: בתרחיש א' ב' ג' מדובר באותה המניה. המניה עולה משער 100 ש"ח לשער 200 ש"ח. לאחר מכן המניה מתקנת כלפי מטה.
בכל התרחישים פקודת קטיעת ההפסד ממוקמת באזור 100 ש"ח ופקודת לקיחת הרווח ממוקמת ב 200 ש"ח. ההבדל בין התרחישים הוא רק בנקודת הקניה. 1/3 תיקון 2/3 תיקון ו 1/2 תיקון.
תרחיש א עדיף על פני ב ו ג מכיוון שאנחנו מוכנים לסכן 38 ש"ח בשביל להרוויח 62 ש"ח. במקרה זה נצטרך להיות צודקים פחות מ 50% מהפעמים.
תודה על ההשקעה.
שלום לאביאל
אבקש המלצה ודעתך לגבי שעת מסחר מועדפת ביום מסחר, ז"א מתי עדיף לקנות מניה? ומתי עדיף למכור מניה?
יישר כוח על הניתוחים המצויינים בפורום זה.
תודה
מולא כמיל
תודה על ההקדמה. הרעיון לפנות לחברי האתר באמצעות וידאו נראה
לי מענין ומועיל. אני סבור שבשלב זה יש לבחון שיפור או שידרוג של
הצד הטכני של השידור.
אני מאד מעריך את העובדה שהאתר עושה מאמצים להשתפר וניכרת
התקדמות ברמות השונות של הפעילות.
בתודה וישר כח
black
בעיקרון ניתן לחלק את זמני המסחר לחובבנים ולמקצוענים אם כי במידה ואתה עובד עם תוכנית מסחר מסויימת ומוגדרת, זה לא אמור להפריע לך.ציטוט:
פורסם במקור על ידי camil mula
זמן הפתיחה מיועד לחובבנים - כל פקודות המסחר שהועברו על ידי משקיעים שהבורסה בשבילהם הוא דבר מישני נפגשים בזמן הפתיחה.
זמן הנעילה מיועד למקצוענים - פקודות מסחר מועברות על ידי המקצוענים שצפו בשוק ביום המסחר החולף.
אביאל שלום,
אתה טוען, ובשכנוע רב, כי כל המידע על המניה כבר מגולם במחיר. להבנתי זה נכון בתנאי שכל הקונים והמוכרים הם רציונליים. מה מידת ההשפעה של אלה שאינם רציונליים? חוצמיזה,והרי בכל נקודת זמן שני אנשים קיבלו החלטות שונות (אחד קנה והשני מכר), אז מי צדק?
לא אביאל אבל אנסה לענות לך
אנשים קיבלו פרס נובל על זה שהוכיחו שלא רק שאנשים לא תמידפועלים ברציונליות כלומר כל מעשיהם לא תמיד מבוססים על תורת התועלת אלא אפילו הם גורמים נזק לעצמם וכל זה בהשפעת הטיות פסיכולוגיות
בכל פעולה תמיד יש קונה ומוכר ולדעתם תמיד הם חושבים שהם צודקים
גם המוכר וגם הקונה
הקונה מאמין שהמניה תעלה
המוכר מאמין שלא
המחיר מגלם לא רק את העובדות הידועות אלא גם את ההערכות הידועות
כמו למשל שבית השקעות אחד נותן המלצת קניה והשני המלצת מכירה
מה שהניתוח הטכני עושה הוא מזהה את הסנטימנט ואת הנחישות של כלל המשקיעים
כלומר לא רק את הכיוון אלא גם את התאוצה/תאוטה של השוק
ומכאן נגזרים המסקנות (וההסתברויות) על העתיד