בד"כ אסט חדשה נפתחת כאשר חלק ממנה הוא קנייה של חלק מאופצ שכתבתי באסט פתוחה קודמת,האם אני כמתחיל פעם ראשונה אמור להמתין לאסט הנפתחת ללא מרכיבים של אסט פתוחה קודמת ?
תודה
יוקי
Printable View
בד"כ אסט חדשה נפתחת כאשר חלק ממנה הוא קנייה של חלק מאופצ שכתבתי באסט פתוחה קודמת,האם אני כמתחיל פעם ראשונה אמור להמתין לאסט הנפתחת ללא מרכיבים של אסט פתוחה קודמת ?
תודה
יוקי
שלום יוקי,
כתבת: "בד"כ אסט חדשה נפתחת כאשר חלק ממנה הוא קנייה של חלק מאופצ שכתבתי באסט פתוחה קודמת"
זה לא נכון. כל אסטרטגיה היא עצמאית, פועלת ומנוהלת באופן עצמאי ונפרד מאסטרטגיות אחרות. לעיתים קורה כי ב-2 אסטרטגיות שונות משתמשים באותן אופציות (ולעיתים אף במטרה מנוגדת).
כתבת גם: "האם אני כמתחיל פעם ראשונה אמור להמתין לאסט הנפתחת ללא מרכיבים של אסט פתוחה קודמת ?"
אני מציע שתלמד את תחום הנגזרים בצורה מסודרת ולא תבצע אסטרטגיות על אופציות ללא ידע מוקדם ונסיון שנבנה עם הזמן אם אתה לא רוצה לאבד את הכסף שלך מהר.
מצטרף לכל מלה שכתב KAPAKO ובאופן כללי השאלות מלמדות על חוסר הבנה - זה
דבר טבעי בתחילת הדרך אך מאוד מסוכן בנגזרים, ולכן המתן מעט ותלמד את הנושא לעומק בטרם תיכנס לתחום זה.
בא אני אענה לך בכל זאת:ציטוט:
פורסם במקור על ידי bendear06
1) באם התכוונת לתיקוני אסטרטגיה/מיקסומים וכו', אז כמובן שפה אתה לא אמור להצטרף אחרי שפיספסת את תחילת האסטרטגיה.
2) באם התכוונת לאסטרטגיות שונות בחודשים שונים אז כמובן שאלה לא אותם הניירות ולכן אין פה שאלה.
3) באם התכוונת לאסטרטגיות שונות באותו החודש כאשר המוקדמת ביניהן עוד לא מומשה, אז כעיקרון ובתאוריה אתה צודק, אבל לא בצורה שאליה אתה התכוונת, כלומר - בתאוריה יש להתייחס לכל הפוזיציות על אותו הנכס כאסטרטגיה אחת גדולה. כלומר קנית ומכרת אופציות באותו הסטרייק בסופו של דבר הפוזיציה הלונגית או שורטית שלך בכל סוג אופציה מצטרפת לאחרות ונוצרת אסטרטגיה מורכבת אחת אותה יש לבדוק באמצעות היווניות של כל הפוזיציה וגרפים של פקיעה וכן של טווח המימוש.
עד פה התאוריה, למעשה קשה מאד לנהל ככה את תיק הנגזרים, ולכן גם לצורך פישוט הניהול וגם לצורך הפקת הלקחים ובטח אם אתה עוד לומד את העניינים, עדיף להתייחס לכל אסטרטגיה פתוחה בנפרד אפילו אם היו חפיפות. (חוץ כמובן מאסטרטגיות סותרות בעליל, שם יש לשקול בכלל מדוע שתי האסטרטגיות קיימות כפתוחות, וחוץ ממקרה בו האסטרטגיה המוקדמת כבר מומשה ולכן כבר לא רלוונטית).