שלום,
אתה יכול להסביר בבקשה מה היא התוכנית החדשה?
מה זה נכסים "הרעילים" ואיך מטפלים בזה (מה בפועל עושים)?
אני חושב שלא הרבה אנשים מבינים מה התוכנית אומרת ועושה באמת
המון תודה,
אדי
Printable View
שלום,
אתה יכול להסביר בבקשה מה היא התוכנית החדשה?
מה זה נכסים "הרעילים" ואיך מטפלים בזה (מה בפועל עושים)?
אני חושב שלא הרבה אנשים מבינים מה התוכנית אומרת ועושה באמת
המון תודה,
אדי
נתחיל מהסוף .
הנכסים הרעילים אלה הם בעיקר בתים מעוקלים של לווים שלא עומדים בתשלומי המשכנתא (או שלא רוצים לשלם משכנתא על בית ששווה היום חצי מגובה ההלוואה שהם לקחו , עקב ירידת מחירי הנדל"ן) . כך או כך , אלה הם נכסים שעוקלו לזכות הבנקים , אבל מכיוון שאין להם ביקוש בשוק , הבנקים נתקעו עם נכסים שיש להם רק שווי "על הנייר" ולמעשה לא מסוגלים לממש אותם . זאת הסיבה למחנק האשראי בבנקים למעשה .
התכנית של גייטנר בגדול היא לקנות את אותם נכסים מהבנקים על ידי כספי הממשל פלוס משקיעים פרטיים שיקבלו ערבות פדרלית להשקעותיהם , בכך לפטור את הבנקים מאותם מנכסים , מה שיגרום לבנקים לקבל הון , ולהתחיל להניע את המשק .
לדעתי התכנית היא קשקוש אחד גדול , מכיוון שרוב הכספים אמורים להגיע מכספים של משקיעים פרטיים , שלא יהיו מוכנים לשלם עבור אותם נכסים את המחירים שהבנקים ידרשו , אחרת ממילא הבנקים היו יכולים כבר למכור אותם . החלק שאמור לדרבן אותם בכל זאת לקנות הוא הערבות הפדרלית להשקעה שלהם , ובמקרה שיתצבעו עסקאות בין הבנקים לרוכשים פרטיים , בסופו של דבר לא תהיה ברירה אלא להפעיל את הערבויות , ובכך להמשיך בהדפסת כספים מטורפת של הממשל , צעד שיגרום לאנפלציה , ירידת ערך הדולר , והשלכות מאוד חמורות על המשק האמריקני .
המון תודה לך על הסבר.
יש לי רק כמה שאלות:
1. מה המשמעות של "הערבות" - מתי משתמשים בזה ואיך?
2. ואם הממשל קונה את הנכס - של מי הוא בפועל ואיך ממשים?
תודה,
אדי
elron - תודה רבה לך !
הסברים מצויינים ומעמיקים.