התנהגות משקיעים במקרה של אירוע גיאו-פוליטי קשה
שלום מכובדי,
לא ברור לי האם זהו הפורום לשאול את השאלה, אבל אני אנסה בכל זאת.
אני מעוניין לבצע בעזרתכם הליך חשיבה היפוטתי הקשור להתנהגות משקיעים במקרה של אירוע גיאו-פוליטי קשה חס וחלילה (למשל - פריצת מלחמה, תקיפת כור גרעיני, חטיפת חייל, נפילת התאומים וכו').
הנחת העבודה שלי היא שמשקיעים, ברגע שדבר כזה נודע בציבור, שולחים פקודות מכירה היסטריות. פקודות המכירה אמורות להתגבר ככל שהאינפורמציה "מחלחלת" (לעיתים זה לוקח חצי שעה, לעיתים כמה שעות, עד שכולם יודעים). לפי מירב הבנתי, יש אנשים שיכולים לגרוף רווחים בעקבות זאת.
השאלות שלי הן:
1. במסחר באופציות, האם נכון כאשר קורה דבר כזה "להיכנס" ולהשקיע באופציות Put?
2. אם כן, תחת ההנחה שהשער הנוכחי הוא (למשל) 1000, איזה אופציות כדאי לבחור, ומדוע?
3. מתוך נסיונם של אחרים - האם יש איזה "כלל אצבע" בנוגע לשאלה "כמה זמן להישאר בפנים לפני שמוכרים?" ברור לי שזו שאלה סובייקטיבית לחלוטין ותלויה באירוע עצמו כמו גם בהתפתחויות הנלוות לו.
אשמח לתגובותיכם ולכל אינפורמציה נוספת,
אבישי
Re: התנהגות משקיעים במקרה של אירוע גיאו-פוליטי קשה
לפי אופי השאלות:
אם אתה שומע על תחילתו של תהליך "גיאופוליטי קשה" ויש לך כספים להשקיע, קנה כרטיס מחלקה ראשונה ללאס-וגאס ושרוף את הכסף שם - כך לפחות תהנה ממנו במקום להפסיד הכל על הימור באופציות.
אין מי שיכול לערוב לך שארוע א' מוריד את המדד ב-% מסוים או לכמה זמן זה ימשך.
כשפרצה מלחמת לבנון השניה המדדים ירדו ביומיים כ-7.5% (רביעי חמישי) וביום א' תיקנו 3.5% למעלה רק כדי להמשיך ולרדת. כשביבי היה שר אוצר והתפטר במסיבת עיתונאים הבורסה טסה למטה 5% ב-10 דקות והמדד חזר לעצמו בתוך יומיים.
אין נביא בעירו ... ואם יש, אתה בוודאי יודע למה ניתנה לו הנבואה :mrgreen:
אגב, ולא משנה מה ישרשרו כאן, מי מבטיח לך שבמקרה של תקיפת אירן, למשל, והתקפת טילים נגדית, לא יסגרו את הבורסה או שבכלל תהיה בורסה (לני"ע ולא לגמלים).
תודה דורון.
בקשר לווגאס - הייתי פעמיים (עם סך הימורים של 5 דולר... אהבתי את כל השאר) ואני מתכנן לשוב בקרוב :)
ועכשיו ברצינות - בהמשך לשאלה שלי ולתשובה שלך, זה די מתחבר לשאלה האחרונה ששאלתי.
תחת ההנחה שירידה של השערים תקרה באירוע מהסוג הזה, האם לא שווה לנסות להיכנס ולצאת אפילו באותו היום (ירידה של 7.5% ביום יכולה להיות משמעותית מאוד באופציות)?
אבישי
אוקיי, גמבלר, אז נניח שהצלחת לזהות ארוע כזה ברגעי התרחשותו הראשונים, מה תעשה? תקנה פוטים (איזה?, כמה? ובאיזה שער? - שהרי סחרור השערים ישאיר אותך רודף אחרי הזנב)? תמכור קולים? - כנ"ל באיזה שער? נניח קול שהיה לפני הארוע 2500 ש"ח והוא על הסטרייק, הארוע מתחיל והמחיר מתחיל לרדת בדילוגי עז הרים על LSD, אתה חושב שתצליח למכור למישהו? המכונות יעשו עבודה הרבה יותר זריזה ומדויקת ממך.
לא חבל?
אבישי שלום,
די מקומם אותי שבמקרה של "ארוע גיאו-פוליטי קשה" כגון חטיפת חיילים או שואה גרעינית
הדבר שמטריד אותך הוא גריפת רווחים.
נכון שמדובר באתר העוסק בבורסה ורווחי הון, אבל אין גבול לחמדנות?
מאידך, תמיד היו אלה שהסתובבו בשדות הקטל בנסיון לשלוף זהב מפיות החללים, רק שכיום הם לא צרכים לקום מן הכורסא.
מוגש לך כחומר למחשבה, בזמן טיסתך ללאס וגאס.
רחוק מהעין
:idea:
רחוק מהעין יקר,
ראשית - מעריך מאוד את תגובתך הכנה והאמיתית.
שנית - אין לי חובה להסביר את עצמי, מצד שני מאחר ואני מ"פ במילואים ביחידה מבצעית אני מניח שאת תרומתי (הצנועה,
באמת!
) למדינה אני תורם ותרמתי גם בשנים ארוכות בקבע.
באופן ענייני - אם תבחן את שאלתי תראה שהתסריט שתיארתי מוגדר כ"היפותטי", עם זאת, ברור שהוא ממשי לגמרי. השאלה שלי באה מאחר ולאחרונה התחלתי להכנס לעובי הקורה בענייני פיננסים, ולפיכך אני אהיה יותר משמח אם אוכל לחזות ולו במעט את התנהגות השוק באירועים שונים, לצורכי עשיית רווח (ואני ממש לא מתבייש לומר את זה. הרוב המוחלט של הגולשים בפורום זה מגיעים לכאן לאותה מטרה), כולל תסריטים אחרים שנשמעים לך פחות קיצוניים. לטעמי יש בפורום זה אנשים מעולים עם נסיון וידע שהלוואי ואוכל ללמוד מהם קצת, ואפילו להשתמש בעתיד.
ובכל זאת - מכבד את דעתך ואת סגנונך הענייני.
שבוע טוב,
אבישי
היה מי שניסה את זה ואכל אותה בגדול.
אני יודע מה שמו אבל אין לי את הטלפון שלו.
שמו דן חלוץ. גם כן קצין במילואים.
ועכשיו ברצינות.
אירועים כמו שתיארתה בדרך כלל גורמים להיסטריה שנמשכת ימים בודדים ולאחר חודש חודשיים לכל היותר הבורסה חוזרת למגמה שהיתה קודם.
לכן שתי דרכים לפעול. דרך אחת להגיב תוך שעה שעתיים בכוון של הירידות: לקנות PUT, למכור CALL, לקנות תעודת סל בחסר... ולסגור את הפוזיציה אחרי שהרווחת 10% . יותר מזה זה מסוכן מאוד כי היו ארועים רבים שנסגרו מהר מאוד.
אפשרות שניה לחכות יומיים שלושה, לזהות לההיסטריה תפסה גובה אבל מצד שני העולם לא נחרב ואז לשחק נגד השוק לחכות כמה שבועות בסבלנות ולסגור.
אישית הייתי הולך על האופציה השנייה- יש יותר זמן לחשוב וזה יותר אופטימי.
אהלן ,
משום מה שכחתם שיש צד שני שצריך למכור את הפוטים , במקרה של אירוע שפרטיו כבר ידועים לציבור לא סביר שתמצא מישהו שיהיה מוכן למכור לך במחיר זול מספיק ( סטיות התקן הגלומות יקפצו לשמים ) .
אבישי,
אני
באמת
חושב כמו חברים אחרים שכבר הגיבו לפני שלרוץ אחרי האירועים זה לא דבר פשוט לביצוע מבחינה טכנית ומכיוון שכך אני רוצה להציע לך אפשרות אחרת:
אירועים משמעותיים כמו שהזכרת יכולים לגרור את המדינות המעורבות בו וגם מדינות בהסדרים כאלה או אחרים למצב של כוננות מלחמה. מצב זה לכשעצמו הוא משמעותי מאוד בגלל אי הודאות שעוטפת אותו לגבי גודל התגובה והשפעתה על האיזור כולו ומכיוון שכך ההשפעה המידית אך הלא היסטרית תוכל לראות בעלייה מהירה מאוד במחירי הנפט בעולם שנובעים מסיבות מובנות. לכן אתה יכול להשקיע במניות/תעודות סל/קרנות נאמנות של חברות נפט גדולות או במסחר בנפט עצמו.
עם תקוה גדולה שלא יהיה צורך להגיע לרגע החלטה מסוג זה. :!:
כנראה שהתשובה הנכונה למקרה כזה היא גידור נכון של תיק ההשקעות, באופן עקבי ולאורך כל השנה.
הכוונה היא לא להרוויח אלא למזער הפסדים.