שאלה לשחקן מעוף בנושא השוקת
שחקן שלום,
תודה ענקית על כל הידע שאתה מעביר לנו. אין מילים...
לא ברור לי מדוע לא ניתן להגן ב-3 סטרייקים ולהקטין את הכמות.
ע"מ לא להתעסק עם כמויות גדולות שדורשות הרבה זמן התעסקות, החלטתי להגדיל את ההגנה ל-3 סטרייקים וע"י כך לצמצם את הכמות ל-1/3.
כך פעלתי בחודש האחרון וההגנה האחרונה שלי הייתה
כתיבת C1140
הגנה C1170
זה גם מה שהציל אותי בפקיעה האחרונה, שבצורה כזו ההפסד המקסימלי היה נוצר ב-1170 ולא ב1150 , אם הייתי מגן בסטרייק אחד. כך שלמרות שהפקיעה ברחה לי מעט מה-1140 עדיין נשארתי ברווח.
עשיתי את השוקת על 100 יחידות כ"א, ואם הייתי עושה על סטרייק אחד הייתי צריך לעשות על 300 יחידות וזה קשה לפעול ולהזיז בכמויות כאלה, במיוחד בסטרייקים הרחוקים בהן המחזורים נמוכים.
אודה לך מאד על התיחסותך, ושאלתי האם בכל זאת אפשר להגן במס' סטרייקים ובכמות קטנה יותר?
מאיר טל
Re: שאלה לשחקן מעוף בנושא השוקת
מאיר, אני טיפה בשוק ממה שכתבת עכשיו. הרי השוקת שלך הייתה על 1170. הזזת ל 1140? על 100 כתיבות? זה אכל לך 50,000 ש"ח מהרווח. לא מעט. התקרבות ל 1140 הייתה מאד ריסקית.
מאיר אתה מצייר תמונת מצב מאוד מפחידה.
בוא נעשה חישוב 100 כתיבות (לכל צד) , 3 סטרייקים , צריך בטחונות 300 אלף ש"ח, (אם לשני צדדים בטחונות 150 אלף).
אם היה פוקע ב- 1170 (בעליה של 3.4 %) כמה כסף היה נשאר, אם בכלל?
העובדה שהפקיעה היתה בתוך תחומי ההגנה מעידה כי מרחק הבטחון שנלקח היה קרוב מאוד.
התמונה שאתה מצייר נראית לי מנוגדת מאוד מאוד לרוח שרוצה להציג לנו שחקן מעוף בניהול שוקת רחבה.
שוקת רחבה כשמה כן היא , ההגנה הראשונה והחשובה ביותר שלה זה המרחק מהמדד.
לאחר מכן ההגנה בסטרייק אחד אמורה לצמצם את הסיכון.
התמונה שאתה מתאר נראית ונשמעת מפחידה מאוד.
בדיוק בגלל זה נראה לי כי זה מצויין שנקבל ליווי בניהול שוקת לאורך כל החודש עד הפקיעה.
ושיהיה לנו רק בהצלחה.
שחקן התייחס לכך מפורשות בעקרונות לבניית שוקת:
בטחונות – עשו לכם כלל, ושמרו על הגנה סטרייק אחד למעלה/למטה מהכתיבה. מעבר לזה נכנסים שיקולים נוספים וגם אם נדיר, זינוק עלול להציב את המדד בין שתי הנקודות או מספיק קרוב בכדי להפוך את משימת התיקון לבלתי-אפשרית. זה כלל שינחה אותנו לכל אורך החודש.
אופיר שלום,
נכון.
בתחילת השבוע כשהמדד היה על 1105 , קירבתי ל-1140, וזה בדיעבד היתה טעות שאכלה לי כ-50% מהרווח. בסופו של עניין היה רווח של 16K כ-6%.
מה שאני רוצה להגיד שאם הייתי עושה את האסטרטגיה בכמות פי 3 וההגנה הייתה בסטרייק אחד מעל , הייתי יוצא בהפסד כבד, מה עוד שבכמויות כאלה מאד הייה קשה לי לעשות קירובים.
בכל אופן מחכה לתשובת שחקן לשאלתי ואשמח לשמוע את דעתכם , ובתחילת השבוע אפתח את השוקת הרחבה בצמוד להנחיות שחקן.
מאיר טל
ציטוט:
פורסם במקור על ידי דמי כיס
מאיר, אני טיפה בשוק ממה שכתבת עכשיו. הרי השוקת שלך הייתה על 1170. הזזת ל 1140? על 100 כתיבות? זה אכל לך 50,000 ש"ח מהרווח. לא מעט. התקרבות ל 1140 הייתה מאד ריסקית.
מה ששכחתי לציין בהודעתי הקודמת, שבזמן הקירוב האחרון ל-1140, מימשתי 60% מהכמות, כך שלקחתי סיכון רק על 40% מהכמות בעוד שה-60% הניבו לי רווח נאה.
מאיר טל
[quote=מאיר טל]אופיר שלום,
נכון.
בתחילת השבוע כשהמדד היה על 1105 , קירבתי ל-1140, וזה בדיעבד היתה טעות שאכלה לי כ-50% מהרווח. בסופו של עניין היה רווח של 16K כ-6%.
מה שאני רוצה להגיד שאם הייתי עושה את האסטרטגיה בכמות פי 3 וההגנה הייתה בסטרייק אחד מעל , הייתי יוצא בהפסד כבד, מה עוד שבכמויות כאלה מאד הייה קשה לי לעשות קירובים.
בכל אופן מחכה לתשובת שחקן לשאלתי ואשמח לשמוע את דעתכם , ובתחילת השבוע אפתח את השוקת הרחבה בצמוד להנחיות שחקן.
מאיר טל
ציטוט:
פורסם במקור על ידי "דמי כיס":lyyihip6
[/quote:lyyihip6]
ציטוט:
פורסם במקור על ידי מאיר טל
אופיר שלום,
נכון.
מאיר טל
זה נכון. אבל שים לב על מה זה מדובר. זה כאילו שאתה נוסע באוטו בלי ברקסים, ואתה שואל באיזו דרך יש פחות ירידות. אתה חייב ללמוד לקח רציני מהחודש הזה. אתה חייב לרסן את הגרידיות.
לגופה של שאלה, המקרה שלך מדגיש עוד יתרון של הגנה רחוקה. מרגע שרגל נכנסת לכסף, השיפוע פחות תלול, ומתחלק על טווח יותר גדול. כל זאת כאשר אתה מחשב את הביטחונות לפי הפסד מקסימלי ולא על פי הנוסחאות של הבורסה.
אבל, המטרה שלנו כאן זה לעולם לא להכנס לכסף. לעולם!
אופיר,
מסכים בעיקרון, ולדעתי הלקח ושם המשחק זה:
משמעת,משמעת ומשמעת!!!
מי ששומר על הכללים, יש לו סיכויים טבים מאד לתוחלת יפה.
מאחל הצלחה לכולנו!
מחכה ומקווה לתשובות משחקן לשאלה שהעלתי בתחילת השירשור.
שבוע טוב
מאיר טל
מאיר,
בעצם, כאשר כתבת שוקת ב1140 והגנה ב1170, זה בדיוק כאילו חילקת את הכסף שלך לשלשה חלקים:
בחלק אחד עשית שוקת ב1140 עם הגנה צמודה ב1150
בחלק השני עשית שוקת ב1150 עם הגנה צמודה ב1160
בחלק השלישי עשית שוקת ב1160 עם הגנה ב1170
ניתן להוכיח זאת בקלות ע"י סופרפוזיציה.
לכן, בעצם רק שליש מהשוקתות שכתבת נפרצו (החלק הראשון) ולכן ההפסד היה קטן יותר
ז"א, קניית הגנה במרחק 3 סטרייקים אמנם מקטינה את העמלות (וזה לדעתי היתרון היחיד שלה) אבל היא לא ממשת בדיוק בדיוק את תכנון הסיכון/רווח שרצית.
במקרה שלך, זה מה שהציל אותך