שחקן יקר- לא מיתישב לי מה שאתה אומר!!!
שלום איש יקר!
אני יותר קראתי מה אתה אומר מיפני שקשה לפתח דיאלוג בצ'אט ביגלל הלחץ
דעתך לא מיתישבת טוב עם מה שקורה!
1 אתה טוען שיש לחץ מהציבור לקנית סחורה-אם היה לחץ כזה מדד 75 היה צריך לעלות היום יותר מהמעוף,מה שקרה בפועל היה במינוס 0.4-0.6x כשהמעוף עולה ב1.5%
ושובר שיאים כשהוול ביכלל מדשדש-
לא כל שכן המעוף כימעט נגע בסנופי דבר שלא קרה עוד
אז היכן הציבור ב75 המניות של מדד 75 שחף מיכול ספקולצית פקיעה
זה כבר אור אדום חזק
אני מסיק שהיה גורם שגרם למעוף לעלות בצורה יוצאת דופן כזאת יחסית לשווקים אני רוצה לציין שהדקס גימגם בעליות ביגלל שאתמול הוא ירד ביגלל שעת סגירת בורסות אירופה והיום הוא תיקן פשוט
אני מבקש מאוד שהפקיעה תיסתיים שתנסה להסביר 1 ל-1 מה קרה פה על מנת שנשכיל לפעמים הבאות
לדעתי אם הוול ימשיך לדשדש מחר ניספוג ירידות לאחר הפקיעה-נערכתי לזה לדצמ'
שער 1100 פשוט לא מתאים לשאר המדדים
תודה מאוד איש יקר!
Re: שחקן יקר- לא מיתישב לי מה שאתה אומר!!!
ואני רוצה להוסיף עוד שאלה:
אני לא מבין את עניין הנזילות הנמוכה - איך העדר קונים לא מאפשר ירידות.
כשיש עודף היצע וחוסר ביקוש, הרי שהמחירים יורדים. הם ממשיכים לרדת עד שבאיזה שלב נוצר ביקוש בגלל המחיר הנמוך, ונוצר מחזור. אני לא מצליח להבין איך העדר קונים חוסם ירידת שערים. לא מסתדר לי בכלל.
- אבי, גם אני מסיק שהיה גורם שעזר למדד המעו"ף לעלות בצורה יוצאת דופן כזאת יחסית לשווקים, וראינו את זה במובהק גם היום, וגם ביום ראשון
- אבי, וול סטריט לא תדשדש מחר כי אין להם מסחר, והפיוצ'רס רחוקים ולא משפיעים כי הם חוזרים ליום שישי המקוצר, ואירופה פותחת רגליים אחרינו, אז בוא ונבדוק ביחד, מה קרה אתמול באבטלה ובנדל"ן באמריקה?
- הנגזרת של פונקציית האבטלה בנקודת זמן מסויימת, היא היחס שבו משתנה ערך הפונקציה בעקבות שינוי בערך הפרמטר של מספר המובטלים החדשים, ויחס זה שווה לשיפוע המשיק לגרף הפונקציה באותה נקודת זמן, כמדד לקצב השינוי ברמת האבטלה, ויש לזה משמעות של מהירות הגדילה של מספר המובטלים
- אז זה נכון שפונקציית האבטלה עולה, וזה נכון שמספר המובטלים גדל, אבל המשקיעים האמריקנים מעדיפים להסתכל על קצב השינוי ברמת האבטלה, וזה תלוי במספר המובטלים החדשים הנוספים למערכת, וזה גם בדיוק אותו הדבר, אבל בהפוך על הפוך, באשר להיצע הבתים המציף את שוק הנדל"ן באמריקה
- אז רצה הגורל, שביום האחרון לפני הפקיעה, קיבלו המשקיעים האמריקנים עידוד ותמיכה בשני הפרמטרים החשובים, של קצב השינוי ברמת האבטלה, ושל קצב השינוי במכירות הבתים
- New claims for jobless benefits fell sharply in the latest week, while sales of new U.S. single-family homes rose in October to their highest level in a year
- ולכן, האם התיקון המתבקש למדדי וול סטריט ימתין ויחכה לתוצאות של בולמוס הקניות של יום שישי השחור? הירוק? האדום? ומה יקרה אצלנו אחרי הפקיעה?
- האם "היד הנעלמה" בת"א25 תעדיף לספק ביקושים, ולהגדיל נזילות, במחירים יפים וטובים? והיה ויתחילו וול סטריט ואירופה לרדת למהלך התיקון התקופתי, אז האם זה בהכרח שגם ת"א25 תצטרף? וזה בגלל שהמדד שלנו עלה יותר מהמדדים שלהם, אז בהצלחה לפקיעה, תודה
בכדי להוריד את השוק השחקנים צריכים נפח מסחר גדול כדי שלירידות יהיו בסיס. זה לא עוזר שאתה רוצה למכור נמוך אם אין מי שיקנה. מכירה של 50k לדוגמה של נכס בסיס במחיר נמוך תגרום להורדה ריגעית שתתוקן במהרה וכמובן שלמרות הרצון לזרוק סחורה בכדי להפיל את השוק יש גבול לכמה נמוך אפשר למכור. מה שבעצם קרה בדקות האחרונות של המסחר (כשהמדד נפל מ 1097 ל 1090) זה שהשחקנים פשוט מכרו וקנו אחד מהשני כדי לייצר נפח מסחר.
ציטוט:
פורסם במקור על ידי דמי כיס
ואני רוצה להוסיף עוד שאלה:
אני לא מבין את עניין הנזילות הנמוכה - איך העדר קונים לא מאפשר ירידות.
כשיש עודף היצע וחוסר ביקוש, הרי שהמחירים יורדים. הם ממשיכים לרדת עד שבאיזה שלב נוצר ביקוש בגלל המחיר הנמוך, ונוצר מחזור. אני לא מצליח להבין איך העדר קונים חוסם ירידת שערים. לא מסתדר לי בכלל.
אופיר זו שאלה מצויינת ואני מקווה ששחקן ירחיב אחרי הפקיעה בנוגע לחסם שמנע מהשחקנים להגיע לנקודה האופטימלית.
בנתיים תסתפק בדעתי
א) השחקנים לא קונים ומוכרים נכס בסיס אלא אם הם מכוסים בשוק האופציות ע"י חוזה סינטטי.
ב) החודש היה חוסר נזילות בשוק הבסיס. המוסדיים נעדרו, הציבור אמנם נכנס אך לא ברמת המחזורים שהמוסדיים מאפשרים, וחלק גדול מהמחזור הינו בכלל שחקן מעוף א מוכר ל ב
ג) השחקנים לא יכלו למכור כמויות גדולות לציבור והציבור משך חזק למעלה, לכן השחקנים פעלו הפוך וקנו גם הם נכס בסיס כנגד מכירה של חוזה סיננטטי. השאלה ממי קנו? כנראה משחקנים אחרים שהאמינו בפקיעה נמוכה וכן מציבור שמימש רווחים בסוף יום המסחר (ולכן ראינו קפיצה תמיד בסוף המסחר) ואוליי קצת ממוסדיים ששאפו לנעול רווחים.
ד) השחקנים תקועים עם הרבה נכס בסיס. כרגע הם הגורם הדומיננטי. הם דווקא רוצים שיגיעו קונים ואז ימכרו להם בהפסד ומה שיפסידו גאן ירויחו יותר בחוזים. הבעיה דווקא אם לא יגיעו מספיק קונים. בכל מקרה קשה לי לראות פקיעה מעל1080.
אני לא מבין , למה צריך שיהיו קונים
אם השחקנים תמיד ימכרו במחיר נמוך ממחיר השוק ויספקו היצע "אינסופי" במחיר נמוך .. השוק ירד .. לא ?
ד) השחקנים תקועים עם הרבה נכס בסיס. כרגע הם הגורם הדומיננטי. הם דווקא רוצים שיגיעו קונים ואז ימכרו להם בהפסד ומה שיפסידו גאן ירויחו יותר בחוזים. הבעיה דווקא אם לא יגיעו מספיק קונים. בכל מקרה קשה לי לראות פקיעה מעל1080.[/quote]
טוב, פיספסתי בגדול. פקיעה מעל 1093. אם איכשהוא יכולתי להצדיק מה שקרה השבוע, אני אובד עיצות לגבי הפקיעה. מזל שאני לא ממש סומך על ההערכות שלי וסגור עד 1100. נקווה שנקבל הסבר מלומד מה קרה. בהצלחה לכולם בחודש הבא ונקווה שלא הרבה נמחקו.
להערכתי מה שקרה השבוע זה מה שנקרא בשפה המקצועית "מלכודת דבש".
כאשר השחקנים הבינו שהולך להיות שורט סקוויז (ואכן היה שורט סקוויז קטן) הם ביצעו מעשה מתוחכם מבלי שהיה צורך לגלגל לחודש דצמבר. הם פשוט סגרו פוזיציות באזור ה- 1050 ו- 1060 ומכרו טונות של פוטים גבוהים באזור ה- 1060 ו- 1070. בנוסף מכרו גם קולים באזור ה- 1090.
ובכן, היו עדיין כאלה שנותרו עם הקולים באזור ה- 1080 ו- 1090 (שכמובן 1090 נשאר ברווח) ולגביהם מן הסתם ניתן להעריך שהם לא ידעו או לא ראו בזמן את שינוי התוכנית. היה רצון להתכסות לפני הפקיעה בכמה שיותר קולים ולכן חיפשו מי שימכור אותם. הקולים הללו נמכרו על ידי אלה שהפסידו. כלומר השחקנים היו אלה שקנו הפעם קולים החל מ- 1050 ומעלה עד 1080. היתה קניית קולים מסיבית והפעם מי שקנה היו השחקנים.
זה מה שקרה...
לגבי כל סיפור הנזילות הידוע - לי אישית לא מסתדר עם העובדה שהיו גורמים שכתבו פוטים ב- 1070 וב- 1080 ובכמויות אדירות. מי שכותב בכמויות כאלה זה רק השחקנים ולא מוסדיים ו/או כל גורם גדול אחר.
ניחא אם לא היו כתיבות של פוטים גבוהים היה ניתן לדבר על חוסר נזילות אבל כאשר יש כל כך הרבה כתיבות -
רוב התשובות כבר ניתנו כאן ובסקירה.
אבי - מסתדר לך אחרי הפקיעה שהיום (ראשון) המעוף מינוס חצי ו 75
מינוס 1.7%?