אהלן שחקן,
אשמח אם תוכל בבקשה להתייחס למניה בסקירה שלך היום.
במידה וזה מאוחר מידי לסקירה הנוכחית, אודה לך באם תתייחס להשפעה של העסקה על המניה בטווח הקצר והארוך.
כרגע מושקע במניה ומרווח
תודה רבה
Printable View
אהלן שחקן,
אשמח אם תוכל בבקשה להתייחס למניה בסקירה שלך היום.
במידה וזה מאוחר מידי לסקירה הנוכחית, אודה לך באם תתייחס להשפעה של העסקה על המניה בטווח הקצר והארוך.
כרגע מושקע במניה ומרווח
תודה רבה
בהקשר זה, ראה מה רשם לניר זוננברג,אנליסט התקשורת של מיטב בית השקעות.שבמילים פשוטות צופה עליה של 10% נוספים במניה לעומת שוויה היום בסיום המסחר.
האם אתה שותף לעמדה?
מניית סמייל תקשורת012 סגרה את יום המסחר בעלייה חדה של 35.9% וריכזה מחזור של 22 מיליון שקלים, פחות או יותר מחזור הגדול פי 22 מהמחזור היומי הממוצע בנייר.
איש העסקים שאול אלוביץ' רוכש את השליטה בענקית התקשורת, חברתבזק, דרך סמייל 012 ולכן ברור היה שהמניה מתרכז היום עניין רב. השאלה היא מדוע המניה רשמה עלייה של 35.9% והאם יש מקום לעליות נוספות.
לניר זוננברג,אנליסט התקשורת של מיטב בית השקעות, יש הסבר פשוט לזינוק היומי במניית סמייל. "החברה נסחרה עם היום לפי שווי של כמיליארד שקלים, כעת היא רכשה 30.7% מבזק ב-6.5 מיליארד שקלים. סמייל שילמה מחיר של 8 שקלים למניה ולמעשה רכשה אחזקה בשווי של 7 מיליארד שקלים. המשמעות היא שנוצר לך רווח על הנייר של 500 מיליון שקלים. נוסיף את זה לשווי שלה עד היום ונקבל חברה עם שווי של 1.5 מיליארד שקלים."
כעת, לאחר הזינוק היומי, נסחרת סמייל לפי שווי של 1.343 מיליארד שקלים. אם לדייק, אז החברה סגרה ביום חמישי בשוי של 988 מיליון שקלים, נוסיף לזה את ה-500 מיליון שקלים ונקבל שווי של 1.48 מיליארד שקלים.
לדבריו של זוננבג, "את הפעילות הקודמת בסמייל אלוביץ' צפוי למכור וכעת צריך להסתכל על סמייל בדיוק כמו שמסתכלים עלבזק רק בתוספת המינוף. אנחנו כמובן חיוביים מאוד על בזק".
אני הייתי ממליץ למכור כבר אתמול בסוף היום לאחר הזינוק המרשים.
שחקן התייחס למניה בסקירה אתמול
viewtopic.php?f=70&t=3434
orenga אכן ראיתי את התייחסותו אלא שאני לא יודע אם בהתייחסותו הוא התחשב בנושא השווי שצייןהאנליסט מלידר.
בכל מקרה מכרתי הבוקר עם 41% רווח, יכול להיות שהייתי מרוויח עוד, אבל זה ממילא מעבר ליעד שלי אז אין טעם להיות חזיר:)