-
השקעה למספר חודשים
שאלה לשחקן:
שלום רב, הגעתי לאתר כמו רבים וטובים בעקבות הכתבה בגלובס. אין ספק שכל ההתנהלות באתר על כל רבדיה השונים בהחלט מעוררת התפעלות ויוצאת דופן במקומותינו, אז ראשית כל הכבוד לכל העושים במלאכה.
ולשאלה- ברשותי 200 אלף ש"ח בעו"ש ועוד כ- 80 אלף ש"ח ב- "טבע" למעלה מ- 3 שנים (הניבה כ- 11%). אני זקוק לעוד 20-40 אלף ש"ח בחודשים הקרובים על מנת להכנס לעסקה של קבוצת רכישה. לא יידרש מימון נוסף בעתיד לקבוצת הרכישה.
אני לא מבין כלל בנגזרים ובאופציות מעוף ומובן שאני לא רוצה להכנס לזה עכשיו. ברור לי שמדובר בפרק זמן קצר. ובכ"ז, האם ללכת לחלוטין על אפיק סולידי כמו אג"ח ואם כן, מה המלצתך ? או בכ"ז להשקיע חלק מהסכום במניות כלשהן. הכניסה לקבוצת הרכישה תהיה מבחינה פיננסית בשלבים, (השלה הראשון עוד חודש בו אצטרך 10% מהסכום ואת השארת בעוד 2-3 חלקים על פני מספר חודשים. כך שבסכומו של דברלא אצטרך את על הסכום- 300-320 אלף ש"ח, בבת אחת.
תודה מראש על ההתייחסות ושוב כל הכבוד על האתר על כל נדבכיו.
עמי
-
Re: השקעה למספר חודשים
שלום עמי.
אתיחס רק לפן הבורסאי ולא לקבוצת הרכישה.
בטווח הזמן המדובר יהיה קשה להשיג תשואה כפי שאתה רוצה. הסיבה שהשווקים תנודתיים
ובהחלט יתכן תיקון. עם זאת בשל הצורך לקבל "משהו" על הכסף הייתי ממליץ שתתמקד בשוק
האג"ח ולא בשוק המניות. מדובר בכסף לדירה ולא היית רוצה שבגלל רצון להרויח מעט תפסיד
הרבה. ישנם אג"חים מומלצים גם בעת הנוכחית בתחתית חלק מהסקירות או לחילופין בפורום אג"ח.
תוכל לבדוק ולהתייעץ, ובהתחשב בתשואות בהחלט אפשרי לבנות תיק אג"ח עם בסיס איתן שיניב
כ 3%-2 ברבעון תוך פיזור נאה.
זה אולי לא הרבה ביחס למדדים מקבילים אך עם כסף שאתה זקוק לו (דירה) לא הייתי מסתכן
מעבר לכך.
-
Re: השקעה למספר חודשים
בוקר טוב ,
לא הגדרת מספר חודשים ממשי כך שאני יודע אם אתה מתכוון לחודשיים או ל- 10 חודשים .
אבל מכיוון שמדובר בכסף שהבנתי ממך שאמור ללכת לקבוצת רכישה וקניית נכס הייתי מחלק את הכסף בצורה הבאה ואני מדגיש שאני מנסה לשמור על סולידיות מירבית ומדובר בהמלצה בלבד ועל אחריותך בלבד.
80 אלף שמושקיעים
בטבע
הייתי מממש ומעביר למנית
בזק
. ( צפי 5% רווח עד סוף השנה לדעתי.)
100000 ש"ח הייתי מעביר לאגח קונצרני צמוד מדד בטוח ואני מתכוון למדורג גבוה כמעט ללא סיכון לטווח קצר בינוני . אגח בנקים - חברת חשמל ואפילו
חלל תקשורת
. תתיעץ עם יועץ השקעות ותקבל פרטים לגבי תשואות מח"מ וכו'.
100000 ש"ח הייתי משקיע באגח שקלי לא צמוד בטוח כמו אגח
לאומי
ט או אגח אחר של הבנקים עד סוף השנה ואז מבצע הערכה מחודשת .
בהצלחה.
NEO