-
מידע על אג"ח
שחקן שלום,
איפה אני יכול לקבל מידע על אג"ח? תשלומים,תנאי האג"ח, וכו'?
כמו כן אם יש לי מניות של כלכלית י-ם, האם כדאי לי למכור ולקנות אג"ח במקום? ואם כן איזה אג"ח מומלץ?
ברצוני לברך על היוזמה הברוכה של הקמת האתר בכדי שאנשים יוכלו להחליף דיעות+המלצות ,
לשמחתי לא הלכתי אחרי המלצות רבות של בתי השקעות שונים ותמיד שאלתי את עצמי האם נשאר מישהו הגון בסביבה??
האתר הזה מצביע ללא כל ספק שכן!!
שנה טובה לנו ולכל עם ישראל.
-
Re: מידע על אג"ח
לאלעד, אינני השחקן אך אשתדל לענות,
אתה יכול להיכנס לאג"ח דרך אתר ביזפורטל (כתוב שם החברה בחלון חיפוש) או דרך גלובס(חלון חיפוש) או דרך גלובס-פורטל פיננסי- אג"ח- רשימה מלאה,
ויש דרכים נוספות (למשל דרך חשבון הבנק שלך) ועוד.
כשהגעת לאג"ח בחר חישובי אג"ח שם תוכל לראות תשואה, ריבית, מועד תשלום ועוד.
יש נתונים שניתן לראות רק בתשקיף שזה קצת יותר "מורכב", למשל מהם הבטחונות לאג"ח, לתשקיף מגיעים דרך אתר הבורסה "מאיה".
לגבי כלכלית, אני לא הייתי משקיע במניה של חברה שיש לה אג"חים שנסחרים בתשואה של 20-30%, אם כבר, הייתי בוחר באג"חים, מדוע?
אם החברה תגיב חיובית, גם המניה וגם האג"חים יעלו, אם תגיב שלילית, שניהם ירדו אבל האג"חים אמורים לדעתי לרדת במתינות לעומת המניה.
אם החברה תיקלע לקושי בתשלומי האג"ח, המניה ממילא "תתרסק", זכור שבעלי האג"ח קודמים לבעלי המניה (במקרה קיצוני של חלילה פירוק).
לגבי איזה אג"ח , סלח לי, על כך לא אענה, אך אומר שצריך להשוות בכל הפרמטרים, כגון:
מח"מ, תשואה, סוג הצמדה, סוג ביטחון (אם יש), מועדי תשלום קרן ומועדי קופון,היקף הסידרה...
מקווה שעזרתי, בהצלחה.