חדש בפורום- שאלה על טאואר
שלום, אני חדש בפורום ועיקר קורא ומתרשם עד עכשיו.. וקודם כל שאפו ענק לשחקן ולכל מי שעוזר פה..
אמנם קראתי בסקירות על
טאואר,
אבל רציתי לשאול האם יש צפי שבכלל תגיע לשער 480-490 בשנה הקרובה. אני יושב שם עם סכום כסף לא גדול שאוכל "לשכוח ממנו לשנה", אבל אם אין סיכוי לכך- האם כדאי לצאת עכשיו- מופסד כ-25% - או לחכות לעליות (אם יקרו בטווח הארוך)?
תודה
Re: חדש בפורום- שאלה על טאואר
ממליץ לך לקרוא את שכתבתי על
טאואר
בפורום אגחים באתר זה.
השורה התחתונה היא שמומלץ להחזיק באג"חים להמרה של
טאואר
(סדרות ג'/ ה') ולא במניה עצמה.
תודה רם
קראתי את מה שכתבת ואת ההמלצות, הבנתי שמומלץ לעבור לאגחים, אבל הבעיה היא שאני לא כ"כ מבין באגחים ומפחד להיכנס למה שאני לא מבין בו.. כך אני עלול לצאת קירח מכאן ומכאן ולכן השאלה שלי היא על המניה לטווח ארוך.
אולי אם תוכל להסביר לי בקצרה על הסיכון באגחים, ומה למעשה ייתן לי המעבר לטווח הארוך בניגוד להישארות במניה..
אני די חדש בשוק ההון ולומד לאט לאט..
תודה רבה על ההתיחסות ושבוע טוב..
שחר
לשחר,
א. בפורום אג"חים יש יותר מכותרת אחת לגבי
טאואר,
לך קצת אחורה (אולי עמ' 2,3,) וקרא גם שם.
ב. אשתדל לתת הסבר קצת יותר מפורט בפורום אג"חים מאוחר יותר (אולי יסתדר לי בערב).
ובכל זאת בקצרה, באג"ח יש תשואה ידועה וכשהיא גבוהה וללא פרמיה להמרה ויכולה לעלות עם המניה אם היא תעלה או לרדת פחות מהמניה אם היא תרד אז אין סיבה לבחור במניה.
תודה רם.
אני אקרא עוד בפורום אגחים ועל אגחים בכללי כדי להבין את ההבדלים ביניהם..
אשמח אם תפרט עוד על
טאואר
אם/כאשר יצא..
לפי דעתי בהפסד של 25% לא כדאי לצאת עכשיו מכמה סיביות:
מחיר מניה סביר הוא בין 320 ל 350 כך שאנחנו לא רחוקים ממחיר זה
יכול להיות מאוד שתצטרך להפסיד עוד כמה אחוזים ועד 20% נוספים אבל מצד שני כדאי לחכות ובמיוחד שאתה לא זקוק לכסף עכשיו.
למה כדאי לחכות:
כיוון השווקים באם נתעלם מהחודש הזה שבו יכול להיות ירדות שערים כתיקון דרוש , הוא לכוון מעלה עד 1200 -1250
ויש סבירות גבוהה שעד סוף השנה ולאחר התיקון הקרוב מטה , זה יקרה .
ובכן ומכיוון שמניית טואור יכולה להפתיע בעשרות אחוזים למעלה שווה ובטח חכם אולי לחכות ולא למכור.
לפי הנסיון שלי עדיף להתמקד במניה אחת , ללמוד אותה טוב ולא לקפוץ מאחת לאחרת , גם יותר עמלות ולא בטוח ששם יותר טוב.
לפי דעתי האישית בלבד וזאת לא המלצה לאף אחד -- אני חושב שמוסדיים יורידו את המניה לערכים קרובים ל 320 ומשם ובראלי האחרון של השנה שכולם ממתינים על הגדר לבואו המניה תחזור לגבולות ה 550
כל מה שכתבתי הוא דעתי בלבד ובכלל כלל לא המלצה .
בהצלחה
במסך הראשי, ב"המלצות", מופיע "מניות" ומתחתיו "אגחים", לחץ על המילה אג"חים ונכנסת.
בהצלחה.