הארועים האקראיים הגדולים והלא צפויים הללו שאני כותב ומזהיר מהם ניתנים לחיזוי .
האותות שלהם נמצאים בשוק ובראייה לאחור על גבי ניתוח טכני נוכל לזהותם בקלות ולמה ?
מכיוון שכאשר אתה מסתכל לאחור על גרף אתה נטול אמוציות ורגש רואה נתונים יבשים שאתה לא מעורב בהם מנותק לגמריי מהקונספט של קבלת החלטות בזמןאמת ורצון להרוויח ולהצליח .
אתה מסתכל ואומר לעצמך אם הדברים כל כך ברורים אז איך כולם נופלים?
אז זהו שכולנו רואים בזמןאמת את מה שאתה רואה כשהסתכלת לאחור רק אנחנו
טועים בפרשנות שאנו נותנים לאיתות .
אנו מגבים את הרגש שלנו משכנעים את עצמנו שאנחנו צודקים מתנשאים על השוק .
לך המסתכל לאחור יתרון משמעותי אתה יודע לתת את הפרשנות הנכונה לאיתות כי אתה יודע את התוצאה הסופית ...אנחנו בזמןאמת לא יודעים . וזו התורה כולה פרשנות!
שימו לב למספר דברים שקרו השבוע ולי לא היה הסבר להם .
הסבר אמיתי מטוהר מזוקק כלכלי ,לא פרשנויות .
להלן מספר דברים שלא הבנתי .
1. לחץ גדול של מכירות ויציאת כספים גדולים ממדדי התל בונד 20 .
אלה המדדים המשקפים את 20 האגחים הקונצרניים היותר בטוחים במשק הישראלי.
2.הנגיד פישר קונה יותר ויותר דולרים האם הוא צופה עלייה חדה עולמית בשער הדולר כתוצאה מארוע לא צפוי שהוא יודע עליו ואני לא ? הרי אם בספקולנטים על הדולר עסקינן מדוע לא ממסים את הסיפור וגומרים עניין ?
3.התחזקות גדולה וחדה מאוד בשער הזהב העולמי שלא הייתה מגובה לאורך כל השבוע בעליות משמעותיות בניו-יורק מלבד אולי העליות של יום חמישי שהזהב חזר לרמות גבוהות אולי בעקבותן אבל למה הוא עלה בחדות בתחילת השבוע?
לחדשים כאן חשוב לציין שהזהב היא מתכת שנרכשת כאשר צפוי חוסר בטחון כלכלי עולמי בעיות בשערי מטבע מלחמות וכו' ולא כתוצאה מפעילות ספקולנטים או צריכה שעולה העניין הפוך הצריכה לזהב הולכת ופוחתת מדי שנה.
4.הבורסה שלנו מאבדת השבוע קורלצייה טבעית שהורגלנו אליה למדדי ניו יורק שעולים שישה ימים ברציפות ואצלנו הבורסה כמעט לא מגיבה ולחצי מכירה ניכרים במניות הבנקים והפיננסים .
מה קורה נמאס לגדולים להרוויח?לא נראה לי?
5.כותרות העיתונות הבינלאומית מתחילה להכין אותנו לקראת סיום המו'מ והתקוות של ארהב בקשר לפתרון הגרעיו האירני בדרכי שלום ואני מדגיש עיתונות בינלאומית שימו לב לכותרות בשבועות ובימים הקרובים בארה"ב מתחילים להכין את דעת הקהל.
6.נו מה לעשות גם ההעלמות המסתורית של ביבי לא תרמה שקט והמבין יבין.
עכשיו לכל איתות כזה תמצאו אתם עם עצמכם הרבה פירושים מסוגים שונים ..
בואו אני אעזור לכם ..פישר לא יודע מה הוא עושה,כסף טיפש יוצא מהאגחים ויחזור,השוק עלה בחדות לכן הוא נח, כותבים הרבה אופציום ב-1000 ויש התנגדות .. וכו' וכו' וכו'
אבל כשכל האיתותים האלו באים בשבוע אחד ביחד..זה כבר ס י מ ו ן .דגל!
אני מעריך כי בשבועות הקרובים השוק יחזור להרגלו כלומר האגחים יחזרו לעלות , הבורסה תחזור לקולרלציות עם מדדי ארה"ב לטוב או לרע הזהב יתקן לרמות של 970 והאיתותים הללו ישכחו כארועים חולפים .
בפעם הבאה שאתם מרגישים משהו באוויר לא טבעי תעברו על האיתותים שרשמתי שוב במיוחד עם יום מסחר ירוק הופך באמצע היום לאדום ללא כל סיבה אמיתית . . . שוב לא פרשנות או הרגשה, סיבה !
אם הפעם הבאה של רצף איתותים כזה יגיע בחודש-חודשיים הקרובים תזהרו מאוד כי אז זה כבר לא דגל זה א-ר-ו-ע!
לסיכום אני לא שורטיסט נהפוך הוא אני מאמין מאוד בשוק ירוק עולה לטווח של שלוש שנים קדימה אך אני עדיין צופה או מפחד מתיקון אלים קצר כלפי מטה שיכול במצב הנוכחי של הבורסות למוטט .
כל כוונתי היא להתריע ויתכן שאני טועה והלוואי שאני טועה אבל הזמן שאני נותן לתסריט הנ"ל הוא דיי קצר אם הוא לא קורה עד סוף דמצמבר 2009 הוא לא קורה בכלל . דגש על אוקטובר -נובמבר .
ועוד דבר קטן ..אני לא מוקף אנשי השקעות ובורסה ביום יום רוב חבריי בני המשפחה וכו'
הם אנשים מן הישוב במעמד הבינוני והנמוך אנשים ומשפחות שלא תמיד סוגרים חודש.
אני מקפיד בדרך כלל לא להקיף עצמי ביום יום באנשי שוק ההון מכיוון שלעניות דעתי
ואולי אני טועה העניין גורם לך לישון טוב מדי בלילה ..רגוע מדי כי אתה נרגע כשכולם חושבים שהשוק ירוק ואולי אחד חושב שהשוק אדום ..במיוחד כשכולם חברים שלך.
ולכל החדשים בשוק ההון קחו טיפ לחיים לפני שאתם נכנסים לבורסה קונים אופציות בלי לדעת או כותבים אותם ומתעסקים בדברים שאתם פחות מקצועיים בהם ..תעשו לעצמכם טובה,
קחו 100 שקל לכו לשוק הכרמל ותראו כמה דברים אתם יכולים לקנות ב-100 שקל בשוק הכרמל ותגלו את הכח של הכסף שם .
לאחר מכן תחליטו אם אתם מוכנים לשים 10K על מניה ששמעתם עליה משהו כי רבותי גם 2k למשפחות מסויימות זה הרבה כסף!
שבת שלום.
ת-ב-ל-ו!
NEO