שאלה חשובה בקשר להמשך דרכי בבורסה - עזרה בבקשה !
שלום !
היני בן אדם צעיר, שבמשך כמעט שלוש שנים עקב אחרי הבורסה מבחוץ מבלי לסחור.
לאחר שלוש שנים, הרגשתי מספיק בשל ובעל ידע פיננסי כדי לסחור.
הכנסתי סכום שהינו כחצי מחסכונותי - 15000 שקל (מתוך 30000).
סחרתי במשך שבועיים בלבד, ו"הצלחתי" ברוב כשרוני להפסיד כ 13000 מתוך ההשקעה.
הפסדתי במניות, ובעיקר באופ' מעוף.
לפני כשבוע וחצי אמרתי לעצמי שאני חייב לקנות פוטים כי סברתי שהשוק הולך לרדת בצורה דראסטית.
מגוון ניתוחים מאתרים כלכליים שונים, דעות של אנשים שונים בשוק, הציגו בפניי תמונה דומה. אולם השוק מוחזק בארץ ונשלט ומווסת ע"י גנבים.
בבוקר של יום כלשהו בשבוע שעבר השקעתי את כל התיק בפוטים. באותו ערב, שהיה כאמור בשבוע שעבר, שבארה"ב סיימו במינוס 2.3 אחוז, אני כבר פינטזתי בלילה איך הפוטים שלי למחרת עפים בבוקר. אולם בארץ לא התרגשו וסיימו בירידה מינורית לחלוטין, והפוטים לא התרגשו.
יום למחרת היו עליות חזקות, והפוטים שלי מאז נשחקים, ויורדים.
כיום אני מחזיק 7 אופ' מעוף לחודש ספטמבר PUT 910
אני קניתי בשער 850 וכיום השער הוא 450
רציתי לשאול לעצתך
האם להמשיך ולהחזיק?
האם למכור?
אבקש ממך לייעץ לי מה לעשות
ואם תוכל לעזור לי להחזיר את הפסדיי הכואבים אודה לך מאוד
Re: שאלה חשובה בקשר להמשך דרכי בבורסה - עזרה בבקשה !
שלום לך יקיר
דבר ראשון המסחר באופציות מסוכן וקרוב לוודאי
שתפסיד את רוב כספך.
אין לסחור באופציות לפני שלמדת את הנושא
על בוריו.
קניית אופציות חשופות קרוב לוודאי שתמחקנה
שמור על שארית כספך ותשקיע אותו במניה טובה
ותמתין בסבלנות. אינני רואה איך אתה יכול
כרגע עם מה שנותר מכספך איך תשנה את המצב.
שוק ההון הוא שוק אכזרי, וטוב אם תפעיל שיקול
דעת קר להמשך דרכך בשוק זה.
כל מה שנותר הוא או למשוך את מעט הכסף שנשאר
או שפשוט להתפלל שהשוק ירד לכיוון שלך.
המון בהצלחה
שלום יקיר,
תראה אדם השוכר בשוק האופציות לפני שנכנס לשכור צריך לקחת בחשבון שיש מצב שהוא מפסיד את כל הכסף!!!
הייתי מגדיר זאות כך: צריך לחשוב שהכנסתה לכיס של המיכנס סכום כסף ויצאתה לטייל, לאחר זמן מה התברר לך שהכיס רייק כי היה בו חור והכסף נפל והלך לאיבוד.
אתה צריך לדעת לקבל את תוצאות המעורה מבחינה נפשית וגם חומרית לפני שנכנסים לזה!
לגבי אם השוק יעלה או ירד אף אחד לא יכול לענות על זה,
תתאר לך כל המילירדרים עם כל סוללות האנליסטים וכלכלנים ומיקרו ומקרו אנלייזרים,
איך הפסידו את כל המיליארדים!!!
שלום יקיר.
זה לא נכון לכנות את הסוחרים כגנבים. הם הרבה דברים. אבל לא זה. לחלוטין לא.
כמו כל מסחר גם המסחר בבורסה ובמיוחד בבורסה רווי טריקים ושטיקים ומניפולציות.
כל מסחר שרמות הרווח בו גבוהות - באותה מידה רמות ההפסד מסוכנות.
גם מי שפתח מינימרקט ליד סופר ענק צריך להבין שאין לצו סיכוי אלא אם כן מבין את הצרכן או שזורם עם מדיניות הענק ולא נלחם בו.
ולעניינך: יש לי יידע נרחב מאוד שמוכיח את עצמו בשוק ההון. הרווחתי לא רע בכלל. ולמרות זאת אני לא נוגע באופציות.
צא בחוץ. תלמד. תרגל על יבש. שמור על ככלי ברזל שאותם ילמדו אותך כאן ובמקומות שונים ואל תחרוג מהם.
זכור: רק מעטים מתעשרים מבורסה. אנחנו כמו רוב האנשים מצפים לרווח נאה שייתן תשואה נאה על התיק. לא 1000 אחוז.
בהצלחה.
שלום, רומני!
אני חדש בפורום, הגעתי דרך הכתבה בגלובס ומשחק קצת באופציות.
הצלחת לסקרן אותי בידע המוכיח את עצמו בשוק ההון.
אשמח אם תשתף אותי.
תודה רבה!
ציטוט:
פורסם במקור על ידי yakir
שלום !
היני בן אדם צעיר, שבמשך כמעט שלוש שנים עקב אחרי הבורסה מבחוץ מבלי לסחור.
לאחר שלוש שנים, הרגשתי מספיק בשל ובעל ידע פיננסי כדי לסחור.
הכנסתי סכום שהינו כחצי מחסכונותי - 15000 שקל (מתוך 30000).
סחרתי במשך שבועיים בלבד, ו"הצלחתי" ברוב כשרוני להפסיד כ 13000 מתוך ההשקעה.
הפסדתי במניות, ובעיקר באופ' מעוף.
לפני כשבוע וחצי אמרתי לעצמי שאני חייב לקנות פוטים כי סברתי שהשוק הולך לרדת בצורה דראסטית.
מגוון ניתוחים מאתרים כלכליים שונים, דעות של אנשים שונים בשוק, הציגו בפניי תמונה דומה. אולם השוק מוחזק בארץ ונשלט ומווסת ע"י גנבים.
בבוקר של יום כלשהו בשבוע שעבר השקעתי את כל התיק בפוטים. באותו ערב, שהיה כאמור בשבוע שעבר, שבארה"ב סיימו במינוס 2.3 אחוז, אני כבר פינטזתי בלילה איך הפוטים שלי למחרת עפים בבוקר. אולם בארץ לא התרגשו וסיימו בירידה מינורית לחלוטין, והפוטים לא התרגשו.
יום למחרת היו עליות חזקות, והפוטים שלי מאז נשחקים, ויורדים.
כיום אני מחזיק 7 אופ' מעוף לחודש ספטמבר PUT 910
אני קניתי בשער 850 וכיום השער הוא 450
רציתי לשאול לעצתך
האם להמשיך ולהחזיק?
האם למכור?
אבקש ממך לייעץ לי מה לעשות
ואם תוכל לעזור לי להחזיר את הפסדיי הכואבים אודה לך מאוד
היי יקיר ,
בפורום יש הרבה סוחרים עם ניסיון בשוק ההון,
ההמלצה שלי אלייך לפני שאתה מהמר תתייעץ עם החברה בצאט,
שיהיה לך בהצלחה
יקיר שלום.
אני ממש לא מתכוון להעליב אותך אבל עם אתה נכנס לבורסה וכמו שציינת ללא נסיון מעשי בכלל. האם אתה חושב שזה צעד חכם להתחיל מאופציות??????
אני בעל 15 שנות ניסיון בבורסה האמריקאית ואני לא נוגע באופציות.עד כדי כך. ולמרות הידע הרב שיש לי אני עדיין רואה שהסיכון גדול על הסיכוי.
בחיים תלמד: מי שמתנהג כמו חזיר בדר"כ חוטף על הראש ובבורסה זה קורה די מהר.
העצה שלי: תקנה מניות לטווח רחוק ותשאר בזה. ככה וורן באפט עשה כסף ועוד הרבה כמוהו. אל תתפתה לרווחים קלים ומהירים כי אין דבר וכזה ועם יש דבר כזה זה בהחלט לא לרמת ידע שלך בשלב הזה.
בהצלחה
תראה.. כואב לי לשמוע את הסיפור שלך אבל בתאכלס אתה חייב להבין ולהפנים המון כללים במסחר בבורסה.
אתן לך מספר כאלה למרות שיש ולא מעט ואת חלקם ראית בפוסטים הקודמים
1. תתעסק איפה שאתה יודע ואיפה שאתה מרגיש שהתוחלת היא תוחלת חיובית!
2. תעבוד איפה שיש לך יתרון יחסי ואם אין יתרון אז לפחות שיוויון.
3. אופציות מעו"ף לגביך ולגבי 95% מהציבור! העוסקים בזה (לא סוחרים מקצועיים עם כל שלל העזרים והידע) שקול להימור בקזינו כשהסיכויים לרעתך.
4. תמיד תקבע סטופ לוס ותהיה עם לב אבן לגבי זה ולא חשוב שהרגש אומר אחרת. ברב המקרים זה יציל אותך.
5. בהקשר ובהמשך לסעיף 4 - משמעת! משמעת! משמעת!
6. אם החלטת לעסוק באופ' תמיד כשאתה נכנס לפוזיציה תשתדל לגדר את עצמך, אומנם זה פוגע ברווח אבל לא תישחק בגלל גורמים שלא מובנים לך או תישחק מעט וכוונתי אם קנית פוטים מסיבה כלשהי עשה זאת בצורת מרווח יורד כך שאם החלטת להישאר איתם לא תישחק בגלל ירידת סטיה או ו/או מרכיב הזמן.
7. קרא את הספר זכרונותיו של סוחר מניות מוול סטריט, אמנם מלפני 100 שנה בערך אבל הטכניקה והכללים אותו דבר! אני אישית סוחר ומתפרנס בבורסה וקראתי אותו פעמים אין ספור, וכל פעם הפנמתי משהו חדש.
8. ראה את הסרט וול סטריט- כמשל להבין שבורסה זה אין סוף ללמעלה אבל גם ללמטה וגם להבין שיש אויב בבורסה לכל סוחר והוא יצר החמדנות והחזירות!
9. אף פעם אל תתאהב בפוזיציה שלך ואל תתבייש להודות שטעית. השוק תמיד צודק!!
וגם אם אתה חושב שאתה צודק והשוק לא, אין ולא יהיה לך את המשאבים לחכות שזה יסתובב לכיוון שלך, ולדוגמא באותו יום שניו יורק ירדה 2.5% ובבקר ראית שאין שמחה בפוטים אלא נהפוך הוא באותו רגע היית צריך להבין שאין טעם בהחזקת פוטים חשופים וביחוד פוטים כמו שלך שהם פוטים של מפולת.
לסיום... זה על קצה המזלג! דע דבר אחד! לכל דבר יש שכר לימוד ואני לא מתבייש להגיד שגם אצלי השכר לימוד היה בתקופות מסויימות יקר מאוד ולכן היום אני ממש כופה על עצמי לא לחרוג מהכללים. להגיד לך שמידי פעם אני לא בורח אז כן אבל לעיתים רחוקות! לדוגמא.. אני מרשה לעצמי "ביקור" באופ' רק פעם בחודש בידיעה שאני כותב צ'ק, ואם אני מרוויח אז אני מודיע לעצמי שקיבלתי הלוואה! מצחיק אבל ככה זה!
אבי
יקיר ,
המלצתי אם אתה כבר קופץ למים תעשה את זה בזהירות - אכן כמו שכולם אומרים אופציות ישר על ההתחלה זה הימור מסוכן .
אם אתה רוצה לעבוד על המעוף אתה יכול להתחיל עם תעודות סל של שורט ולונג על המעוף .
נתח טוב את הכיוון וסחור בשלב ראשון עם תעודות הסל ובקטן .
תעבוד עם סכומים קטנים שגם אם תפסיד אותם זה לא נורא .
כך תלמד לעבוד נכון .
אם הולך טוב תעלה את הסכומים .
בהצלחה.