רגע לפני שמעלים שאלה לשחקן....
90% מהמניות נסקרו באתר, ובטח המרכזיות והמדוברות לתקופה.
מומלץ לכולם לבדוק בסרגל כלים תחת אופציית "חיפוש", כשניתן אף להגביל
לפורום מסויים או לתאריכים מוגדרים.
חבל להעלות שאלה שכבר נענתה ו/או להמתין לתשובה כשחיפוש היה נותן מענה מיידי.
מעבר לזה, כל שאלה תענה עפ"י הסדר הכרונולוגי.
שבוע טוב :!:
אפי
Re: רגע לפני שמעלים שאלה לשחקן....
דבר נוסף, נפתחים המון נושאים עח מניות שיש עליהן נושאים שנפתחו ב-24 שעות לפני.
זה דיי מיגע.
סליחה ותודה.
שחקן מעוף יקר שלום,
בשבוע שעבר פורסם עליך באתר גלובס ואני מנסה את מזלי לקבל קצת יחס ממך,
שמי אלון גיל 36 (נשוי+2) שכיר + אישה שכירה ולפני כ- 4 חודשים מכרתי את הבית שלי ואני ממתין לקניית בית חדש.
היות והכסף שכב בעובר ושב פשוט שיגעו אותי מהבנק להיפגש עם יועץ תיקים , נפגשתי בפחד היות והניסיון שלי עם שוק המניות
מר
מאוד (נכנסתי לפני מספר שנים בחברת תרופות והתרוששתי).
הייתי בבנק ופשוט "הדליקו" אותי , והיות ואני בעל סממנים של "מכור" נכנסתי בהתחלה עם 10 % מהכסף וכאשר התחילו קצת עליות (C , LVS , נפט וכו') התחלתי שוב עם סממני ה"מכור".
כיום לא רק שאני נמצא עם כל כספי בפנים אני נמצא כבר במינוס חריג.
אישתי כל שעה מצקשרת ושואלת נו מה יהיה , ובשבוע הקודם כבר הגעתי למצב של הפסד.
התיק שלי ככל הנראה מורכב ממניות בעלות סיכון רב
כמו :
אפריקה
אג"ח כ"א
FNM
C
החברה לישראל
רמי לוי
- אופציות
טוואר - פשוט שופדתי בטוואר
בזק
פאנגיה
תפן
אזורים
אג"ח
אבוג'ן
מעניין לחזק : דיפארם, URE , LYG
מטרה : זמנית, להכפיל את הכסף ולקנות בית פרטי (השקעה של עד שנה בלבד)
האם אני בכיוון או שאצטרך למצוא עצמי בעוד 10 חודשים משכיר דירה
אני חייב להראות את התשובה שלך לאישתי שביקשה ממני לכתוב אליך
גם אם לא תשיב לי, אז תודה בכל זאת
לאלון, סליחה שאני מתערב, אבל, מאחר ורשמת שמטרתך להכפיל את הכסף בהשקעה של עד שנה, אני מבקש לצטט לך משפט הידוע בשוק ההון:
"חזיר קטן-אוכל הרבה, חזיר גדול-אוכלים אותו".
ולדעתי (ואולי לכל הדעות) מי שרוצה להרוויח 100% בשנה הוא "חזיר גדול" אז תיזהר שלא "יאכלו אותך".
בכל מקרה מאחל לך הצלחה.
סליחה שאני גם מתערב, רווח ? 100% בשנה ? אנחנו עוסקים בבורסה ,זוכר ? אין וודאות......כסף לדירה ? שמור עליו היטב והתרחק מהבורסה
ועוד בכסף של הדירה.
אם היה מדובר באשתי היינו כבר ברבנות. :roll:
כלל ראשון במסחר במניות:
שחק על כסף פנוי !
לאלון,
אני מרגישה שאני יכולה לייעץ כי הייתי בשבוע שעבר במצב דומה. קניתי דירה מקבלן אך את יתרת הכסף אני לא צריכה להעביר עד הכניסה, שתהיה בעוד 10 חודשים. היו לי יותר ממיליון ש"ח בעו"ש ואמרתי למנהל הבנק (שההתמחות שלו היא גם בהשקעות) שאני רוצה להשקיע הכל ל- 10 חודשים ולנסות לקבל 20% תשואה. ברגע שהוא שמע שזה כסף שמיועד לדירה מיד אמר לי לא להתקרב לבורסה, ושהוא לא יכול להבטיח רווח כזה בתקופה כל כך קצרה. הוא הדגיש שהשקעה בבורסה היא לטווח ארוך ו- 10 חודשים זה טווח קצר. הוא אמר לי להעביר כסף לקבלן וזה מה שעשיתי. מאז הבורסה בעיקר יורדת ואפשר להגיד שניצלתי. אם אתה ללא הפסד או אפילו עם הפסד קטן, תברח מהר החוצה ותקנה דירה.
אלון היקר, שמתי לב שאתה מושקע
בטאואר,
..גם אני אומנם שופדתי, אבל אני לא ממהר למכור אותה מהסיבה שיש כסף ספייר..אתה לא יכול להרשות זאת לעצמך ובשביל שלום בית אני הייתי מוכר את מה שהפסדתי בו הכי מעט ומשאיר את
טאואר
כי היא לפי כל הסימנים לא הולכת לרדת, ראה השקעה של מוסדיים ופרוייקטים שנסגרו, צפי לרבעון הטוב בזמנים וכו' אז חשוב טוב ואל תשים לב למי שלועג (חזיר..וכו') שב עם אישתך ותגיעו להחלטה, שיהיה לך בהצלחה.
לאלון ולאורי, א. ראשית לא לעגתי (חזיר וכו') אבל לצפות ל 100% רווח בזמן קצר?
ב. למי שמתכוון להחזיק את
טאואר
או לקנות אותה, לדעתי עדיף האג"ח להמרה (ג' / ה') על פני המניה, הסברים רבים לכך כתבתי בפורום אג"חים. אם תרצו תעיינו ולשיקולכם.