-
השקעות בתעודות סל וביואן
רועי שלום,
אבקש ללמוד מנסיונך בקבוצת תכלית כיצד ניתן להיחשף לתעודת לונג פי 3 על מדד ה-H במטבע יואן. אני חושב במדינה כמו סין שמבלי להרגיש הפכה למעצמה הכלכלית השולטת הן ביצור העולמי, בצמיחה(9%), בשוק הרכב, בסחורות, בשוק המחשבים והסלולאר, בתחום החלל, והמטבע שלה מתחזק כמעט כל יום, יתרות המטבע שלה צומחות בהתמדה, היא מלווה כספים לכל העולם, יש לה מטוסים, ונושאות מטוסים, המדינה גדלה בכל תחום אפשרי הצבא שלה משודרג בכל רמה צבאי גרעיני והוא הגדול בעולם. במבט על המערב, חובות בטרליוני דולרים לאירופה וארה"ב שווקים קורסים, ייצור חלש, וקרנות פנסיה שנשחקות כל יום, מלא עובדים חסרי מוטיבציה, כלכלות שלמות מתכווצות, הקלות כמותיות של נגיד הבנק המרכזי בן ברננקי רק שוחקות את הדולר באופן שנראה כאילו בוקר אחד הוא יקרוס/ישחק רק כדי שהבנק המרכזי יוכל להחזיר את כל חובותיו. אז כבר יהיה מאוחר לדבר על דולר. נראה שהיואן השתלט על הכל. כבר היום נראה שהמדינות הענקיות הלוויניות לסין וסין עצמה כבר מדברות רק ביואן ומשאירות למערב את הדולר עד גסיסתו הסופית.
רועי אבקש רעיונות השקעה באמצעות תעודות סל פי 3 לחברות אנרגיה, חומרים בסיסיים ומתכות, מזון כספים ותעשיה כשהבסיס המטבעי שלהן הוא היואן.
-
ראשית אסור לי להמליץ.
מעבר לזה, אני לא מכיר קרנות סל ETF כשהמטבע אליו הן נצמדות הוא יואן.י
הכותב הינו עובד של קבוצת תכלית תעודות סל. הכותב אינו בעל רישיון יועץ השקעות על פי חוק הסדרת העיסוק בייעוץ השקעות, בשיווק השקעות ובניהול תיקי השקעות, תשנ"ה-1995. הכותב עשוי למכור ו/או לקנות ו/או להחזיק בניירות ערך ו/או הנכסים הפיננסיים הנזכרים בהודעותיו. אין לראות באמור בהודעותיו של הכותב הנ"ל משום הצעה ו/או המלצה לביצוע פעולות ו/או ייעוץ השקעות ו/או שיווק השקעות ו/או ייעוץ מכל סוג שהוא לרכישה ו/או מכירה ו/או החזקה של ניירות ערך ו/או נכס פיננסי המתוארים בהן או של ניירות ערך ו/או נכסים פיננסים אחרים כלשהם או המלצה להשקעה באפיקים ספציפיים כלשהם. המידע המוצג הינו לידיעה בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ מקצועי המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם, וכל העושה שימוש בו, עושה זאת על דעת עצמו ועל אחריותו בלבד.
-
אמש הוכרזה טיוואן כמרכז כמו הבורסות בלונדון וסינגפור הסוחרות בדולר הרי בטיוואן יסחרו עם סין ומדינות האיזור אך ורק ביואן. כנראה שדי מהר ינפיקו שם תעודות שהבסיס שלהן יהיה ביואן.
רועי האם יש תעודות ETF כאלה כבר בפרסום הטיוואני?