-
26/7/09
אם עלי לתת כותרת לסקירה זו, הרי ש"שבוע פסיכולוגיה" יהלום אותה היטב. בנקל, תוכלו להבחין כיצד כחוט השני לאורך הסקירה מובהרת הנקודה כי למעט הפן הפסיכולוגי אין שום הצדקה או תמיכה לעליות החדות הפוקדות אותנו.
אמת
כי אין בכך כל חדש וזה ממאפייני התקופה, אך בעוד שבשבועות קודמים יכולנו למצוא קטליזטור אמיתי לעליות, הרי שהפעם הדבר משולל כל יסוד סביר כפי שיפורט להלן. השוק טומן פניו בחול ומעדיף לפרש בצורה ניכרת כל נתון וכל חדשה על דרך החיוב. בין אם ננתח מהיבט המאקרו – מצב הכלכלה בכי רע; הפונדמנטאלי והנקודתי – מכפילי רווח חסרי הגיון ודוחות מונמכים בצורה מוגזמת; או הטכני – עדיין מחכים לתיקון האלים לכיוון 600; הרי שכל תוצאות הניתוח הללו כשלו בשבוע החולף.
הניתוחים הרגילים אינם נותנים מענה למצב זה, משום שהמנטרה כי שוק ההון מקדים את הכלכלה הריאלית אינו תופס בשל הפערים האדירים ביניהם, כמו גם הטענה כי הדוחות הם אלו שדחפו לעיוות הנוכחיות. הדו"ח הראשון והשני עוד היו בגדר הפתעה, אך ברגע כשכולם אחריהם ישרו קו, ברור כשמש מהיכן נובעת שורת הרווח (צעדי התיעלות ובפרט פיטורים) ומה חסר בהם (העלאת תחזית). על רקע זה, צפים קולות רבים הטוענים כי הדוח הנוכחי וזה לאחריו יהיו טובים שכן הצעדים יתבטאו בהם אך בדוח המסכם של הרבעון הרביעי צפויות החברות לשוב ולרשום ירידות שכן הרווחים מאותם צעדים כבר מוצה במלואו בדוח הנוכחי ובזה שלאחריו. אף שאני מסכים כי יש בכך הגיון רב, הרי שבסביבה הכלכלית הנוכחית ניתוח חצי שנה קדימה נידון לכשלון שכן התנודתיות בשוק וחוסר הכלים להתמודד עם מצבי קיצון זועק לשמיים. במידה מסויימת, במידה והתיקון יגיע מוקדם מכך מטה בין אם בשל מימוש רווחים או תיקון אמיתי, הרי שיתכן כי דווקא הרבעון הרביעי יהיה מוצלח וכך הלאה.
כל אלה מותירים בידינו שילוב של שני גורמים בלבד: הפסיכולוגי והיעדר האלטרנטיבה. שני גורמים שלרוב נדחקים לשוליים.
ומצד שני, תהיה זו טעות להילחם במגמה. המגמה כרגע היא עליה מובהקת. ברור שהדבר לא יכול להימשך מעבר לעוד מספר ימים, וברור כי הדבר משולל בסיס איתן, ועדיין חוק הבסיס הוא לא ללכת נגד המגמה ובהתאם יש לפעול. בבורסה, בניגוד לחיים, יש להיות צודק ולא חכם. חכם מלכתחילה לא היה נכנס למהלך עליות חסר כל בסיס. צודק היה ממשיך עם הגל, וגם לחוסר הבנה יש לא פעם יתרונות.
השבוע אנו בשבוע פקיעה. בסקירה הקודמת ציינתי כי "בקרב הכותבים חבויה הנחה סמויה הטומנת חשש גדול: מספיקים יומיים עליות חדות בארה"ב, בכדי שמדד המעוף יפרוץ בצורה חיובית מעלה, מה שילווה בסגירת פוזיציות כפויה וכתוצאה מכך סקוויז של המדד. אם הנ"ל יתרחש עד אמצע השבוע, הרי שהסקוויז בהחלט יכול להעביר את המדד מעבר לרף 900 הנקודות בקלילות יחסית, ולכן המבצעים כתיבות בשוק, טוב יעשו אם יכתבו רחוק משמעותית מהסטרייק".
הדברים התאמתו במהרה עת ניו יורק סירבה להתממש וכך שחקנים רבים נאלצו לסגור פוזיציה או לכל הפחות להקטינה בהפסדים כבדים, מה שהוביל לסקוויז חזק במיוחד. התנודות החדות של עליה פתאומית בת חצי אחוז לרגעים ספורים, היא לא אחרת מסקוויז שלאחריה המדד חזר לעצמו. כתיבות האוכף הראשוניות ב 860 מאבדות ממשמעותן כעת, והשחקנים שפיללו ליום אחד של תיקונים בכדי ללבות את המגמה, לא זכו בו . המדדים בניו-יורק מסיימים שבועיים פנומנאליים של תשואה שנתית בפרק זמן של ימים בודדים. השחקנים אינם ערוכים למקרי קצה מעין זה ובהתאם השינויים והנזקים שהתרחשו החודש, וליתר דיוק בימים האחרונים בלבד.
הנקודה האופטימאלית לכאורה לפקיעה היא 910 אך קשה להאמין שאכן הפקיעה תתרחש שם. הסיבה כך, מעבר לשאר הסיבות היא שבשוק נותרו שחקנים בודדים, שכן כל השאר כבר סגרו או נאלצו לסגור פוזיציה לחודש הנוכחי וגילגלו אותה לאוגוסט. לכן לא צפויה פקיעה דרמטית וסביר כי אף תהיה במחזורים נמוכים, ובהתאם לכך לא צפוי ויסות אמיתי מצד השחקנים. עלינו גם לזכור כי לפנינו שבוע פקיעה מקוצר (פקיעה ברביעי) מה שמותיר בידי השחקנים זמן קצר מידי לתקן.
מרכז הכתיבות כרגע הוא לשוליים, ולאיזורים הלא סבירים (890; 950) מתוך הנחה כי עדיף להרויח מעט אך בטוח בתקופה כזו, מאשר להסתכן בתנודתיות חדה לאחד הכיוונים.
השבוע צפוי הנגיד להחליט על גובה הריבית במשק.הקונצנזוס הוא שעל הנגיד להעלות את הריבית ובאותה נשימה כי הנגיד לא יעשה כן, ובשל סיבות שהזכרתי בסקירות קודמות אף אני סבור כך. עליה של 0.25 תהיה מקסימאלית אך הסבירות לכך נמוכה בהחלט, ויותר חשוב לעקוב אחרי ההודעה כפי שציינתי בסקירה החולפת.
כהמשך לכתוב בראש הסקירה, קשה לראות כיצד ישנן טענות כי המיתון מתמתן כשבפועל נתונים המתפרסמים מעידים דווקא על העמקתו. הלמ"ס דיווחה השבוע על ירידה של 9.9% בייצור התעשייתי בחישוב שנתי, בחודשים מרץ-מאי 2009. ירידה של 13.1% נרשמה בייצור התעשייתי ללא ענפי הטכנולוגיה העילית, ירידה של 6.1% נרשמה במספר משרות השכיר בתעשייה וירידה של 14.3% בשעות העבודה למעשה בתעשייה. כל אחד מהנתונים בפני עצמו, ועל אחת כמה כולם יחד, מציירים תמונה של העמקת המשבר (בפרט בתעשייה) ולא של התמתנות. הירידה בשעות העבודה היא הדרמטית ביותר, ומזכירה לנו כי מעבר לאחוז האבטלה ישנו פקטור נוסף שאינו מתבטא במובטלים אלא בירידה ניכרת בהכנסה על המשתמע מכך.
הדבר התמוה ביותר השבוע מיוחס כמובן לעובדה כי מדדי התלבונד 20 ו 40 טיפסו לשיא כל זמנים. בסקירה האחרונה ציינתי במפורש, כי יש לנצל את ימי העליות האחרונים (ראשון+שני בפועל) בשביל להיפטר מכל הבונדים למיניהם שכן הם צפויים להתממש חדות. הבונדים עוד הספיקו לשבור שיא חדש ואז החלו לרדת בחדות. זוהי בועה מוחלטת ! לא יתכן שמצב החברות כיום טוב מאי-פעם וגם המשקיעים האופטימיים ביותר לא יוכלו לטעון כך. אז מדוע הדבר מתרחש? משום שבנק ישראל לא מותיר ברירה בידי המשקיע הפשוט המעוניין בתשואה נמוכה וסולידית באינפלציה המרימה ראש. אותו משקיע שלקחו לו את הפקמ, המקמ ושאר האפשרויות מחפש אלטרנטיבה והיועץ יכול להציע לו רק את האגחים למיניהם. הכסף הזורם לאפיק זה יוצר בועה אדירה בחסות ובתמיכת בנק ישראל, ולצערי רבים מבין חסרי ההבנה בשוק אינם מבינים כי האפיק הסולידי לכאורה מתנהג בשנה האחרונה כמניה לכל דבר ועניין, והסיכון בו ברמת המחירים הנוכחית גבוה במיוחד. העליה בבונדים אותה ניצלנו גם אנו בסקירות האחרונות, אינה מעידה כפי שכתבתי בעבר על תום המשבר בקרב החברות אלא על חוסר אלטרנטיבה ותו לא.
מכיוון שכך, הרי שההמלצה בעודנה עומדת ומומלץ להתרחק מתעודות התל בונד.
לבקשת רבים אסקור שוב את כיל בעקבות הפרסומים והזינוקים במניות האשלג . על אף הזינוק שמניה תבצע להערכתי בראשון בעקבות אחיותה למגזר בארה"ב, אסכם זאת בכך שאין שום הגיון ואין כל סיבה לשמחה ואף נשגב מבינתי איזו בשורה חיובית השבוע הובילה למהלך זה. מכיוון שכך, איני רואה גם סיבה לשנות את הערכתי למחיר ריאלי עבור
כיל
(33). לא יתכן ש 460 דולר שעד לא מזמן היה בגדר מחיר סיוט עבור החברות (לפני שבוע בלבד !) כיום מתקבל בשוק בשמחה כה גדולה. הרי ברור ומובן מאליו שהלקוח היותר גדול, סין, יבקש ויקבל תנאים טובים יותר, ולכן טרם ראינו את תחתית המחירים. מעבר לזה מלאי האשלג בצפון אמריקה ממשיך לעלות למרות הקיצוצים העמוקים שנעשו ברמות הייצור ובכלל זה בכל העולם. בתחילה היתה זו השמועה הלא מבוססת כי החברה הברזילאית VALE מתכוונת לרכוש את מוזאיק. למי שאינו מעורה בפרטים, אציין כי הדבר נכתב בטור ע"י כתב בוולסטריט ג'ורנל שטען כי לVALE מלאי מזומן גדול . כמה שורות אחרי הזכיר הכתב כי מוזאיק על השולחן ופתוחה לקבל הצעות. זה הספיק כמובן בסביבת הפסיכולוגיה שציינתי לעיל, להקפיץ את המניה בשיעור דו-ספרתי עד כי שר החקלאות הברזילאי שחשש כי מדובר במעשה הרצה נאלץ לצאת בהצהרה כי לא היו דברים מעולם. ניתוח זה הוא עוד בטרם נכנסים לסוגיה כי
כיל
שיקרה במצח נחושה. קשה להבין מה עמד מאחרי מהלך הכחשות זה, אך המוסדיים שהשקיפות היא ערך עליו מבחינתם כמובן לא אהבו את המהלך.
באירופה שוב חוסר הגיון קשה לניתוח. מעל לכל בשבוע נוסף חיובי במיוחד בלטה העובדה כי כלכלת בריטניה רשמה ברבעון השני התכווצות כפולה מתחזיות האנליסטים. כאילו בשביל לשפוך שמן למדורה מספר המובטלים בבריטניה עלה ב 281 אלף ברבעון – העליה החדה ביותר מאז 1971. בעבר ציינתי כאן לא פעם כי בריטניה היא המדינה שנפגעה באופן הקשה ביותר, אך הנתונים הפתיעו גם אותי בחומרתם. הדבר לא השפיע על סנטימנט המשקיעים, והמדדים סיימו בירוק. לא מקרה נוסף של להכות את התחזית ובטח לא נתונים מפתיעים לטובה. פסיכולוגיה בלבד.
עוד נקודה פסיכולוגית בולטת הגיעה דווקא מארה"ב בהתנהלות מניית CIT. במהלך המסחר היומי המניה כבר נגעה ב 95% אחוזי זינוק וסיימה "רק" ב 80%. הרקע לעליה היה הלוואה שטרם אושרה, והסדר בעייתי עם בעלי אגח שהיה צפוי כי לא יאושר. בסופו של דבר הודיעה החברה כי הסכום כלל לא מספיק לה והסדר החוב אינו מקובל בפורמט הנוכחי אך הציפיה לתשואה מהירה ופסיכולוגיית השווקים המכוונת לתשואות של שנים ביום היתה חזקה מכל. הידוע לי, ידוע כמובן למנתחים ומשקיעים רבים, כי המניה כרגע היא בגדר ספקולציה והמחירים כיום אינם קשורים במאומה ליכולות החברה או רווחיותה. ומצד שני, בהתאם לתחילת הסקירה אין סיבה לא לרכוש מהמניה לסיבוב קצר ותוך יומי בלבד לשם מספר אחוזים בודדים. ככלל, איני מאמין במסחר תוך יומי, אך בתנודתיות זו המתרחשת במניה אחת לדור ובסבירות של 50% לכיוון אין סיבה שלא לנסות להרויח אחוזים בודדים ממהלך לא הגיוני לכאורה. מדגיש שוב - בודדים, ולא מעבר לכך.
בהקשר זה, עולה וחוזרת שאלת התערבות הממשל. CIT בגודל של חמישית לערך מגודלו של ליהמן (בהנחה והלוואות הסאב פריים אכן יוחזרו) מה שמעלה את השאלה כיצד השוק לא מתמחר קטסטרופה שכזו?! שוב, היעדר אלטרנטיבה, רצון ברווח מהיר, ומגמה קצרת טווח של שעות (פסיכולוגיה) הם השולטים בעת זו, ועלינו לזכור זאת בדרך השקעותינו.
הציפיות הגדולות מנאומו של ברננקי זכו למקלחת צוננת. כרגע ברננקי עוסק בדבר המרכזי ביותר –שרידותו במשרה הנחשקת. "ארה"ב לא תיכנס לאינפלציה ויש לה היכולת לצאת מהמדיניות המוניטארית אליה נכנסה בכל שלב בו תרצה וללא בעיה". רוצה לומר רוצים לדעת איך? תבחרו בי לכהונה שניה. לא היו בנאום שום רמזים ביחס לפרקטיות המהלך, עמידה בזמנים או כל דבר דומה. מה שכן נעלם ולא אוזכר הם הדיבורים בדבר התאוששות עוד בסוף 2009. לאור הנתונים האחרונים ברור מאליו מדוע ברננקי לא ציין זאת, שהרי לו ולאובמה ברור כי הסבירות לכך נמוכה משסברו בתחילה. קרוב לוודאי שהנאומם של ברננקי בעת הקרובה יהיו יותר פופוליסטיים ויתרמו פחות למשקיעים משהיה בעבר.
דוגמא בולטת נוספת להתעלמות המשקיעים ניתן למצוא במדד האינדיקטורים שעל חשיבותו כבר רשמתי לא מכבר. המדד רשם עליה ביוני של 0.7% ועם פרסומו הוביל להצתת גל העליות היומי. ממה בחרו להתעלם הסוחרים ? מזה שהמדד רשם ביוני עלייה של 0.7% לאחר עלייה של 1.3% בחודש מאי. מגמת עליה רצופה מחודש מרץ נקטעה אך לא היה בכך די בכדי העמיד את הראלי במבחן. לא בזה הייתי תולה את הניצנים להתאוששות כפי שהוסבר ע"י חלק מהפרשנים אך בהחלט את אלו ניתן למצוא בשוק הדיור עת מכירות הבתים הקיימים טיפסו חודש שלישי ברציפות. במהלך חודש יוני נרשמה עלייה במכירות הבתים הקיימים בשיעור מתואם עונתית של 3.6% לרמה של 4.89 מיליון בתים, הרמה הגבוהה מאז חודש אוקטובר שנת 2008. יש בכך בשורה אמיתית כי לפחות מגזר אחד צפוי בקרוב להגיע לתחתית. מכיוון שכך, אפשרי להתחיל לרכוש ממניות חברות הנדל"ן בארה"ב במנות נמוכות. לא משום שהמניות הללו בהכרח עברו את התחתית אלא משום שכמובן הדבר בלתי אפשרי לחיזוי אך כהשקעה לטווח ארוך הן מעניינות על אותו משקל כמניות הבנקים.
מה שניתן לומר על שוק הנדלן לצערנו עדין לא ניתן לומר לומר על שוק התעסוקה. נתון תביעות האבטלה הראשוניות לשבוע שהסתיים בתאריך ה-18 לחודש יולי רשם עלייה של 30 אלף תביעות חדשות לרמה של 554 אלף. האבטלה בארה"ב שבשנה האחרונה לא
באמת
הראתה סימנים אמיתיים של רגיעה מרימה את ראשה פעם נוספת ושוברת רצף קיטון באיבוד המשרות. לכך הצטרף אף אמון הצרכנים שהציג ירידה ברמת הקריאה ל 66 נקודות לאחר קריאה גבוהה יותר מ-70 נקודות שהציג המדד ביוני.
כל זה ונתונים נוספים, דוגמת שבעה בנקים נוספים שקרסו במהלך השבת, הם בגדר חדשות רעות במיוחד אך אין בהם בכדי לגבור על אלמנט הפסיכולוגיה במסחר, ובהתאם לזה לדרך בה עלינו לפעול. עם זאת, 2 טעויות נפוצות אני רואה מצד רבים בצ'אט שאלמלא ישנו אותם הדבר יסב להם נזק רב.
הטעות הראשונה, היא הסתמכות על מניה אחת בלבד. חוק יסוד הוא פיזור סיכונים וגם אם אתם סבורים כי תכו את המדד מוטב להחזיק מספר מניות, ולא להשקיע במניה בודדת טובה ככל שתיראה.
הטעות השניה הינה אופק השקעה. רבים שואלים אותי דקות לאחר קניה באיזה מחיר מומלץ למכור. אם רכשתם את המניה הרי שאתם סבורים כי החברה יציבה,צפויה להציג דוחות חיוביים וכך הלאה, ולכן מדוע הצורך המיידי למכור בטוח כה קצר.
אמת
כי יש מקום כפי שציינתי לעיל למסחר תוך יומי אך הדבר רלוונטי למניות באה"ב או לתעודות ממונפות בארץ ואז הדבר נטול כל שיקול כלכלי אלא סנטימנט רגעי בלבד. ניתוח מניה לא משתנה בשעות , ימים או שבועות, ולכן
סבלנות פעמים רבות היא שם המשחק.
מניות ומגזרים
זהב – לשאלת רבים אין שינוי בהערכתי ולכן אני לא מעדכן. הכיוון של הזהב הוא לאיזור ה 1000$ כפי שציינתי במהלך החודשים האחרונים.
נפט – צפוי לדשדש ברצועה שבין 60-70 דולר לחבית. התנודתיות החדה צפויה להימשך, וכרגיל אציין שכהשקעה לטווח ארוך מומלץ במיוחד.
אלווריון – צפויה להמשיך ולטפס, וכמובן במידה וההערכה תשתנה אעדכן.
ברזל – לפי הערכות רבות הסחורה הגיעה ליציבות בתחתית. ההערכות בדבר התאוששות הכלכלה וצריכה גוברת מצד סין מציבות אותה בראש הסחורות המועדפות לצד הנפט והזהב.
ישראמקו – שינוי הערכה. בטווח הקצר אני מעריך כי סביבת 38 תוביל אותה למימוש. לאחר רווח נאה אני סבור כי טוב יעשו משקיעי הטווח הקצר והבינוני אם יממשו את הרווחים. לטווח הארוך, עודנה השקעה כדאית.
גולף – כנ"ל. לאחר רווח נאה הגיע הזמן לממש שכן צפויה להתממש בטווח הקצר.
בזק – פעם נוספת אטרקטיבית במיוחד לאור רכישה מסיבית והגדלות של בעלי עניין. אין מידע קונקרטי אך היקף המחזורים שגדלו משמעותית המלווה ברכישות אלה, יש בו בכדי להעיד כי המניה לפני מהלך נאה.
רמי לוי – מניה נוספת שהניבה עבורנו רווח נאה, ומתקשה לפרוץ קדימה בשלב זה. איזור ה 55 מהווה עבורה קושי אמיתי והצטברות מוכרים באיזור זה צפויה להכביד.
פאנגאיה – לפני כארבעה חדושים הזכרתי אותה כדוגמא למניה בה הביעו ראשיה אמון והמשיכו לקנות גם בתקופות קשות. יתרה מזאת המלצתי עליה כעל המניה המועדפת ממגזר הנדלן. שער המניה היה אז 80 אגורות והמניה קרובה להציג זינוק של למעלה מ 100%. איזור ה 155-160 יהיה איזור מימוש טוב, בטח לאור הרווחים שכן המחיר כעת מעט מנופח מידי וגם אם המניה תמשיך צפונה הדבר משולל בסיס טוב ואיתן.
מליסרון – מבחינתי מחליפה את מקומה של פאנגאיה כמניה המועדפת מהמגזר לאור העליות החדות בפאנגאיה. יציבות, תזרים מזומנים יציב ועוד פרמטרים מציבים אותה בחזית יחסי הסיכון-סיכוי למגזר. המניה היחידה מהנדלן שהמשבר כמעט ופסח עליה ולאור המהלכים האחרונים שביצעה צפויה להמשיך לעלות. יתכן כי תתממש מעט בטווח המיידי אך בהחלט קניה מצויינת לכל טווח.
• את סקירת האופציות ניתן לקרוא תחת פורום אופציות יולי.
שבוע טוב ומוצלח !
-
Re: 26/7/09
בפאנגאיה התכוונת 80 אגורות ולא שקלים
רמי לוי
היום התכוונתי למכור בסיגרה ולקנות את
אודיוקודס
ואזורים
-
שחקן שלום!
אינני מיימר להיות מומחה בשוק ההון ואין לי כוונה לפגוע באיש, אך במעט השנים בהם הייתי פעיל בשוק זה התגבשו אצלי אט אט מספר תובנות:
1.כל הניתוחים הטכניים הם רולטה, ירייה באפלה שסיכוייה להתממש אינם עולים על הסיכוי לקבל את צד כזה או אחר בהטלת מטבע.
2.כל מטרת המנתחים למיניהם היא ליצור תהודה, לרכוש קהל נאמן ובדרך כזו או אחרת לגזור קופון כתוצאה מעמלות שמשלם הציבור הרחב.
3. הדרך היחידה להרוויח בשוק ההון ולאורך זמן- בהנחה שמדובר באזרח מהשורה המעוניין להרוויח כמה לירות- לקנות תעודות סל של המדדים המובילים למספר רב של שנים ולא לעשות דבר.
4. כל השאר- הם הימורים פשוטו כמשמעו. תשתום שכר לימוד יקר מאוד וגם מתסכל. העשרת כיסי בתי ההשקעות, בנקים, מנתחים ושאר מתווחים בין האזרח הקטן למנגנון השוק.
זוהי דעתי האישית.
אין בכך לפגוע באיש ובוודאי לא בכותבי ומתחזקי אתר זה שהוא לכול הדעות מקצועי ומושקע מאוד.
לאיש מהשורה, ונדמה לי שרוב המשקעים בשוק ההון הם כאלה, אין טעם לבזבז זמן, עמלות יקרות ומשאבים נוספים בהבנתו ובניתוחו של שוק ההון. פשוט לקנות תעודות סל לשנים רבות ולשכוח. כל שאר האפשרויות מובילות לדעתי לבזבוז זמן, משאבים- ולרוב גם למפח נפש.
אני את השיעור שלי בהחלט למדתי!
-
שחקן וחברים יקרים שלום,
אני כבר מכור ומחכה כל יום ראשון לסקירה ומאוד נהנה מהאתר.
לא מזמן המלצת על מניית דיימלר-קרייזלר כהשקעה טובה. לאחר שבדקתי גם את הנתונים החלטתי לרכוש מניות של החברה והתשואות שלהן יפות מאוד בשבועיים האחרונים!
רציתי לשאול לגבי חברות נדל"ן בארה"ב (המלצת עליהן בסקירה הנוכחית).
האם יש חברות מומלצות? אני לא ממש מכיר את חברות הנדל"ן בארה"ב והייתי רוצה לבדוק את התחום. האם מישהו יכול להמליץ על חברות להשקעה לטווח בינוני-ארוך?
שחקן, אני מאוד מעריך את ההמלצות שלך ואשמח לשמוע ממך על חברות נדל"ן אמריקאיות מומלצות.
תודה רבה על העזרה, האתר הנפלא והסקירות הממכרות!!! :mrgreen:
גל
-
boaz1972
תבדוק בבקשה מה עשה מדד הנסד"ק ב 10 השנים האחרונות.
תן לי להחזיר אותך ליסודות של הבורסה
רכישת מניה משמעותה בעלות חלקית על חברה.
אם אתה מנתח חברה ומחליט להשקיע בה תוכל לעשות רווח יפה לאורך זמן.
הבעיה שאנשים אינם יודעים לנתח ונוטים להמר על מניה זו או אחרת.
הם מתקבעים למניה מפסידה וממהרים לממש רווחים במניה שעולה.
בנוסף אינם קובעים יעד וסטופ לוס.
קח מניית ביו ממוצעת.
רוב הסיכויים שהמוצר המפותח יכשל.
אבל פיזור נכון בין 10 מניות ביו כבר מעלה מאוד את סיכויי ההצלחה.
קח מניית גז כמו דלק קידוחים.
היא מוכרת כרגע גז מים תטיס לחברת חשמל
היא שותפה בקידוח תמר שתמכור בעתיד גז למדינת ישראל
ובנוסף יש לה רשיונות קידוח באתרים מעניינים נוספים.
אני די בטוח (בלי הרבה הבנה בנושא) שמנייה זו לטווח הארוך (5 שנים קדימה)
תכה את המדד שוק על ירך (תבדוק אותי בעוד 5 שנים)
אתה רוצה להשקיע בתעודת סל ? בבקשה
אבל תבדוק את התשואות שעשו הקרנות הגמישות מתחילת השנה.
גילוי נאות: הכותב מחזיק מניות של דלק אנרגיה וישראמקו
-
Re: 26/7/09 מניית בזק
לגבי מניית
בזק,
פקיעת האופציות של העובדים גוררת מימוש מאסיבי ובעקבותיו קיים גוף שעימו הגיעה הנהלת
בזק
ובעליה להסכם לקליטת כל האופציות שנפדות עיי העובדים ומומרות למניות בשוק.מדובר על כ 8% מהון המניות.
כאשר התאריך האחרון למימוש הינו 10.12.09
שלאחריו העובדים מאבדים זכותם.
-
-
הסקירה מעמיקה ומעניינת כרגיל .
רציתי לתת את דעתי לגבי הפליאה של כולם לגבי הראלי בשוק . כשם שמדד 590 לא שיקף את הכלכלה הריאלית בנובמבר , הרי הכלכלה שלנו לא התכווצה ב50% תוך שנה , כך כך מדד 950 לא צריך לשקף את הכלכלה הריאלית הנוכחית . הפתרון לרוב סימני השאלה שהרבה סוחרים שואלים את עצמם טמון באפקט הפסיכולוגי , שלדעתי רבים ממעיטים מערכו , ולא בגלל שהוא מוצדק , אלא מהסיבה שהוא הגורם הכמעט בלעדי לגל העליות האחרון.
שיהיה לכולם שבוע מוצלח !
-
Re: 26/7/09 תגובה לאלרון
במשך השבועות האחרונים (כולל בשבוע הירידות עד 830 ) הסכמת לניתוחים של שחקן אך תמיד הסתייגת בסוף ואמרת שבניגוד אליו אתה צופה עליות. בימים מסויימים אפילו נקבת בוודאות (בלי ההסתייגויות הרגילות) "התחתית נקבעה ב 827".
יכולתך לנתח את פסיכולוגיית השוק ויותר חשוב את עוצמתה יוצאת דופן.
יש אף להעריך את העובדה שחלקת חלק מידיעותיך באיכפתיות ובזמן
אמת,
לדוגמא כשכתבת: "לא לגעת בשורטים בזמן הקרוב".
דייקת מאד, אפילו יותר מידי...
מאחל לך המשך פורה.
-
לפני הכל לבקשת רבים - תעודה טובה לטווח ארוך על מגזר הנדלן: IYR
בועז אני אתיחס גם לנקודות שציינת:
אני הראשון שיאמר כי ההשקעה הנכונה ביותר היא דרך תעודות סל. לא סתם ידוע כי מנהלי
קרנות אינם מכים את המדד ולכן אין ספק שוק המניות לטווח ארוך דרך תעודות סל יניב תשואה
עדיפה. מי שחולק על כך בד"כ אינו מספיק זמן בבורסה, ויודע כי לנצח את המדד בבחירת מניות
זה קשה עד בלתי אפשרי.
מבחינת הניתוחים הטכניים - ניתוח טכני זה כלי נוסף. מי שמבסס את כל צורת ההשקעה שלו
על כלי בודד נידון לכשלון.
אמת
כי הניתוח הטכני נכשל כשלון חרוץ במשבר האחרון אך כל הכלים כמעט כשלו בחיזוי המשבר. איני חסיד הניתוח הטכני אך אני מתחשב בו בניתוחים וכמו שלא
ארכש מניה עם דוח גרוע ומכפיל רווח בעייתי כך לא אתעלם ממחזורים הולכים וגדלים או נקודות שיא ושפל.
מטרת המנתחים ליצור תהודה ולגזור קופון - איני מבין את שכתבת. המנתחים בבתי השקעות אינם
גוזרים את הקופון ותאמין לי שאם הדבר היה תלוי בהם בלבד הם היו נמנעים מלפרסם את תחזיותיהם. כשמנתח מפרסם תחזית הוא במידה רבה עומד למשפט. הציבור מאוד אכזרי וחסר
סבלנות ולכן פעמים רבות יזכור לו את אותה פעם שפספס על פני עשרות פעמים שהצליח. זכור לנו
אותו מקרה של מנתח בכיר שחזה מחיר גבוה במאות אחוזים בזמן שהמניה צנחה 50 אחוז. מאז
תהיה בטוח שכל יום מזכירים לו את זה, כך שקהל נאמן, אהדה ופרגון הוא בהחלט לא מצא.
כל השאר הם סתם הימורים - איני מסכים איתך לחלוטין. יש כאן אלמנט של טיימינג אך למידה של
התחום לעומק מגדילה משמעותית את יכולותיך לשפר סיכויי הצלחה מה שלא קורה בהימורים (או מאוד מוגבל).