שלום.
אני סוחר באמצעות בנקהפועלים ובשנה האחרונה נאלצתי לסגור כמה פוזיציות בהפסד.
רציתי לשאול האם הבנק מחשב את המס על הרווחים שצברתי מפוזיציות אחרות שאסגור ברווח בצורה אוטומטית או שאני צריך לעבור על כל הפוזיציות ולעשות "תיאום מס" בעצמי.
תודה.
עמית.
Printable View
שלום.
אני סוחר באמצעות בנקהפועלים ובשנה האחרונה נאלצתי לסגור כמה פוזיציות בהפסד.
רציתי לשאול האם הבנק מחשב את המס על הרווחים שצברתי מפוזיציות אחרות שאסגור ברווח בצורה אוטומטית או שאני צריך לעבור על כל הפוזיציות ולעשות "תיאום מס" בעצמי.
תודה.
עמית.
אין לי מושג על השנה אבל השנה הלועזית הבא בטוח שהבנק יעשה את זה
הפסד שמימשת מקנה לך מגן מס אשר מתקזז אוטומטית עם רווחים שתצבור (כמובן עד אותו סכום).
שים לב כי בסוף השנה מגן המס "נעלם" ולכן במידה ולא ניצלת אותו עלייך ללכת למס הכנסה ולבצע תיאום מס בעצמך.
כפי שציין ידידי אבי, משנה הבאה הבנק יבצע לך קיזוז מס ובמידה ומימשת רווח ולאחר מכן הפסד יחזיר לך את המס ששילמת ( בגין סכום ההפסד כמובן..)
בהצלחה!
עמית שלום:ציטוט:
פורסם במקור על ידי amitrose
אני עובד עם בית השקעות וזו דרך העבודה:
על כל פוזיציה שנסגרת מחשבים את חבות המס, החיובית או השלילית, בהתאם האם היה רווח הו היה הפסד.
אם החבות הייתה שלילית (הפוזיציה נסגרה בהפסד) אז נוצר "מגן מס" שהולך ומצטבר ונרשם כ"נכס" נוסף על הנכסים האמיתיים. מיתרת ה"נכס" הזה גורעים את החבות במקרה של רווח ומוסיפים את ההפסדים.
שים לב לחוסר הסימטריה בין "מגן המס" שנשמר עד ל-31 בדצמבר לבין המקרה שמתממשת פוזיציה ברווח ואין כנגדו מגן מס, שאז מנכים מיתרת המזומן מייד והכסף מועבר בסוף החודש.
לקראת סוף השנה אני מאפס ידנית את יתרת מגן המס ע"י מימוש ורכישה חוזרת מיידית של פוזיציות רווחיות.
מקווה שעזרתי
למען הסר ספק ומנסיון אישי הצבירה במהלך שנת עסקים היא רק של הפסד צבור שממנו מקוזזים רווחים
אם בסוף חודש יש לך רווח הבנק ינכה ממך את המס ובתחילת החודש הבא המונה יתחיל מאפס
ולכן אם אתה מסיים שנה עם הפסד צבור תאלץ לבצע תאום מס במס הכנסה במידה ותרצה החזרים
תודה ח'ברה עזרתם לי מאוד.
אחכה לסוף השנה ואאפס את מגן המס ידנית.
עמית.
בהצלחה!ציטוט:
פורסם במקור על ידי amitrose
ככה אני עושה כל שנה וזה עובד יופי (רק אל תשכח...).
[center:q7tv3ami][/center:q7tv3ami]
שלום
האם ניתן לקזז מס על הפסד בנייר ערך (שמוממש) כנגד מסוי על עבודה ?
רואה ממטר לא הבנתי לחלוטין איך אתה מאפס את המגן מס,וכן מה המשמעות של זה בפועל{מה אתה מרוויח מזה}.ציטוט:
פורסם במקור על ידי רואה ממטר
אשמח להסבר מפורט יותר........תודה.
לאציטוט:
פורסם במקור על ידי roniaa