-
בטחונות - איך לחשב
שלום,
הייתי רוצה לדעת איך אפשר להעריך מראש את כמות הבטחונות הנדרשת לבניית פוזיציה שלמה. (באתר של הבנק שלי אני יכול לראות את הבטחונות רק אחרי שסימתי לבצע בפועל את כול הפוזציה , אבל אני רוצה לדעת לפני שאני מתחיל)
נניח שמדובר בחודש הנוכחי.
אז לדוגמא כמה בטחונות צריל בשביל:
1) כתיבה של קול 900 היום
2) כתיבה של קול 900 + קנית קול 910 היום (האם זה 1000 ש"ח , או שבכלל לא צריך)
3) בהנחה שעוד שבועים אנחנו באותו מדד , בכמה יפחתו הבטחונות
4) מה עוד משפיע (זמן , סטיית תקן , מדד , ...)
הרי בסופו של דבר הבנק מפעיל איזשהיא נוסחא כדי לקבוע את כמות הבטחונות , אז מה הנוסחא ?
תודה מראש.
-
Re: בטחונות - איך לחשב
אני אתייחס לכל סעיף בנפרד
1 - נכון להיום 3 שבועות וחצי לפקיעה , בסביבות 3000 שקל בטחונות לאופציית CALL900
2 - קניית CALL910 מגדרת את הכתיבה ונמפחיתה את הבטחונות ל1000 מקסימום
3 - ככל שהתטא גבוהה יותר כך הבטחונות של האופציות שלא מגודרות עולות (כך זה לפחות אצלי) כנראה שההגיון של הבנק שלי פועל על פי העיקרון שככל שאנחנו קרובים לפקיעה , התנודתיות באופציות עולה , ויש פחות זמן לתיקון טעויות .
4 - סטיית תקן מגדילה את הבטחונות , אופציות שרחוקות מהכסף דורשות פחות בטחונות מאופציות שבתוך הכסף .
יש עוד נתון מעניין ששמתי לב , הבטחונות פר אופציה גדלים ככל שאתה כותב יותר אופציות (לא מגודרות) .
לדוגמא - על כתיבת 10 CALL900 סביר להניח שידרשו 30,000 שקל בטחונות , ועל כתיבת 20 אופציות - ידרשו 100,000 שקל בטחונות .
הרעיון שעומד מאחורי החישוב הזה לדעתי הוא שכתיבה מרובה של אופציות ללא קניית הגנה יכולה להקפיץ לך את הבטחונות בצורה משמעותית ולכפות עליך לבצע פדיון כפוי .
-
יש אפשרות פשוט להוריד תוכנה שמחשבת בטחונות ומצריכה עדכון מידי יום
או לחילופין להיכנס לאחד האתרים שמציע חישוב בטחונות און ליין (ללא תשלום).
כהרגלי, גם הפעם אמנע מלהמליץ על חברה מסוימת אבל החברים בצאט ישמחו
לתת לך את השמות כולל יתרונות/חסרונות.
-
ראשית תודה.
חיפשתי קצת לבד , ושאלתי בצאט , אבל לא מצאתי תשובות.
אז אם מישהוא מכיר תוכנה או אתר לחישוב בטחנות ...
-
-
שלום לכולם
מה סודיות היתר?
אם שואלים באיזה אתר אפשר דרכו לחשב ביטחונות לאסטרטגיות שונות מדוע לא אומרים את שמו?
הרי זה איננו עסק ולא פירסומת, היות והשרות בחינם
מרוב סודיות עוד מעט יאמץ את האתר השב"כ או המוסד
קצת הגיון חברים
דוד
-
-
איפו בדיוק באתר הזה אפשר לראות את הבטחונות ?
-
עד כמה שאני יודע...יש לבנק איזה כמות של מעל 20 תרחישים שיכולים לקרות ולפי זה הוא מחשב את הבטחונות הנדרשים...כשאתה כותב אופציה פתוחה (ללא הגנה) הבטחונות פחות או יותר הם סביב 10000 אלפים שח לאופציה..אם תכתוב 900..ותקנה 910 ..הבטחונות הם 1000 שח..או אם תכתוב 900 ותקנה 920..הבטחונות הם 2000 שח .וכן הלאה...אתה יכול לעשות את אותו דבר גם בצד שני..לשל בפוטים..ואז הבטחונות תופסות ל 2 הצדדים ..הרי הבורסה לא יכולה להיות בשני הצדדים באותו פרק זמן...
-
דרישת בטחונות עבור כתיבת אופציה אחת ערומה תעמוד על סדר גודל 10-12 אחוז משווי המעוף בכסף.לכך יש להוסיף מקדם בטחון שיש לך