תקרת החוב בארה"ב+איטליה+אירלנד+יוון+ס רד+פורטוגל+מה ששכחתי
שחקן,אני חייב לשתף אותך ברגשותיי ומחשבותיי,אינני נוהג לשאול אותך שאלות,אך הדבר לא מובן לי מזה זמן רב.שלשום פורסם כי איטליה(כלכלה גדולה) ואירלנד במשבר,בנוסף לכל השאר באירופה.בארה"ב יש מריבות וכרגע קראתי שהרפובליקנים מערימים קשיים על אובמה וייתכן מאד שארה"ב תכריז פשיטת רגל ב-2.8!!!!!..אני רוצה לרשום מאות סימני קריאה על משהו שלפני 5 שנים היה נשמע הזוי יותר ממלחמה גרעינית כלל עולמית,ואינני מגזים.היום לאחר שברננקי הודיע על התכנית המדדים הגיבו בעלייה ולי היה ברור שהם ירדו, כי זה למעשה אומר שהשתיים האחרות לא הצליחו.ואכן המדדים ירדו.קראתי גם כלכלן בארה"ב שאומר שאחרי נתוני התעסוקה בשישי המצב גרוע ביותר,או גרוע מאד,אינני זוכר את המינוח המדויק.
מה קורה פה שחקן??....האם תחזיותיך בשנתיים האחרונות מתגשמות לפתע??....האם צדקת כל הזמן וכולם טעו,ואם כן,מדוע השווקים לא יורדים בטירוף,אינני מצליח להבין זאת,כשבנק השקעות פשט רגל היה לנו את 2008,עכשיו מספר מדינות למעשה פושטות רגל (כתבת בסקירה את הבעיתיות במינוח הזה).האם משבר 2008 עומד להחוויר??
הרי אם ארה"ב למעשה פושטת רגל זה אומר שכל השווקים צריכים לקרוס,לא??....אז למה הסטייה לפחות עדיין לא עולה??.....אינני מצליח להבין זאת וחייב לשאול.
תודה
Re: תקרת החוב בארה"ב+איטליה+אירלנד+יוון+ס רד+פורטוגל+מה ששכחתי
שחקן שלום.
מצטרף לחתול (זה לא שחור, נכון ) בשאלתו.
היום מודיס הכניסה את ארה"ב לרשימת מעקב (אס אנד פי עשו את זה כבר מזמן).
מה שקורה היום בשווקים לא מתיישב עם הכלל ש"הכל מגולם במחירים". מי כאן טועה: רואי השחורות או השווקים?
שחקן - התייחסותך בבקשה כי זה שאלת מיליארד הדולר.
לא שחקן, אבל מציע לזכור דבר אחד או שניים.
השווקים רוצים לעלות, כל עוד מסממים אותם עם ריבית 0. ירדו רק כאשר חייבים...ולוקח זמן להפנים את זה.
מבחינתנו בשוק המקומי - יש וויסות, יש פקיעה כל חודש, יש אינטרסים. הציבור כבר ממילא ברובו בחוץ.
לא שלא מתאים לי ירידות...
הכרזה על פשיטת רגל ע"י ארה"ב ב-2.8 זה שטות מוחלטת.
פשיטת רגל תהרוג את המטבע המקומי (רוסיה הכריזה על פשיטת רגל ב-98 ומאז המטבע שלה נחלש פי 5 ביחס לדולר), ומדינה שהכלכלה שלה תלויה ברובה על ייבוא פשוט תקרוס.
שלא לדבר על ההשלכות הפוליטיות ועל שמיטת חובות של טריליונים למעצמות גרעיניות כמו סין.
מה שמשותף לכל המשברים אי פעם, זה שתמיד מישהו קם ואומר שסוף העולם הגיע.
זה נכון שכל העניין של העלת תקרת החוב זה ניפוח תקשורתי. אין שום סיכוי בעולם שהם לא יעלו אותו - לא יעשו זאת זה כמו להתאבד.
אבל אי אפשר להתעלם מגל הצונאמי שהולך לבוא עלינו. זה ממש השקט לפני הסערה. כמו שכתוב בכותרת של הדיון יותר מדי מדינות בבעיות גדולות ולעולם אין מושג איך לטפל בהם. אני לא אוהב נבואות שחורות אבל אני לא רואה איך אפשר לעצור את הגל.
חברים,אתם סתם מדברים לא לעניין...מי אתה שתקבע שזה שטויות...עם כל הכבוד...כרגע (14.7-15:00)...אמרו בבלומברג שהרפובליקנים פשוט אינם מאמינים ברעיון של הגדלת תקרת החוב-ארה"ב למעשה!!! בפשיטת רגל!!!...נראה שמתייאשים שם מהדיונים בנושא...אולי להגדיל את תקרת החוב זו ההתאבדות?????...וגם כמה זמן אפשר עם ריבית 0, זו עוד שאלה ששכחתי לשאול,ברננקי אמר שיוריד את הריבית אם יצטרך.למה????? ל--1%?????????? (מינוס אחוז????)
שחקן,אנא התייחסותך בזמנך הפנוי,כולנו בטוחים שאתה עסוק:)
נ.ב הרפובליקנים ידועים כמטורפים,ולא מתים על אובמה בלשון המעטה.לדעתי הם לא יהססו לנסות להפיל אותוולהפיל איתו את השווקים.
כדי להבין, צריך לחשוב אחורה.
השווקים (כרגע) לא נופלים והסטיה לא עולה. זו עובדה.
המשמעות היא, שהמשקיעים לא חוששים כרגע (מדובר על סיכום של כל המשקיעים בעולם. אפשר לאמר גם שכנגד כל החוששים, יש מספיק אחרים שלא חוששים).
אם כך, כנראה שיש מספיק אנשים שמאמינים שהדברים יסתדרו:
1) שתיקרת החוב תעלה.
2) שאולי מתפתח משבר באירופה, אבל עדיין הדברים רחוקים מפשיטת רגל כללית של המדינות המובילות.
עד כאן עובדות.
האם כלל המשקיעים צודקים או טועים, זה כבר עניין לפרשנות.
מכאן, אפשר להמשיך רק עם הערכות, כאשר כל אחד מעריך על פי הבנתו.
נקודת המבט שלי
1) תיקרת החוב תעלה, כי אין אופציה אחרת. כל השאר זה משחק פוליטי. הוויכוח הוא על הצעדים הנילווים. איך להתחיל להוריד את החוב.
2) באירופה, המדינות הקטנות (יוון, פורטוגל, אירלנד) זה חדשות האתמול.
3) התפתחות משבר החובות במדינות הגדולות (איטליה, ספרד), יש לו אינרציה עצומה. הדברים זזים לאט. והעובדה היא שבנתיים השווקים עדיין מאמינים למדינות האלו. הנפקות האג"ח שלהן מצליחות.
ובשולי הדברים, אני חייב לאמר, שנכון ששחקן שפך אש וגופרית על מדיניות הנגיד לקנות דולרים בכמויות.
אבל מנקודת מבטי, שהעובדה שהמדינה שלנו יושבת על הררי מטבע חוץ, ושלמעשה העולם חייב לנו יותר כסף מאשר אנחנו חייבים לו, נותנת לי הרגשה טובה מאד של ביטחון.
יותר מעוד מערכת נגד טילים (למרות שגם זה כמובן חשוב).
שמיל, לפי תיאוריה, צודק במיליון אחוז. הכותרות מראים כאילו "כלו כל הקיצים" וסוף העולם הגיע, והשכל אומר שחייב להגיע התרסקות. אבל ממתי השווקים
פועלים
לפי השכל.
לפי היסטוריה, כותרות כאלו מהווים לפעמים הזמנה ליכנס. בעבר, זה בעיקר אלו שנכנסו במצבים של "בלגן" שהתעשרו. אבל אלו שפעלו לפי השכל נשארו לצפות מן הצד.
כך הגדולים עובדים, ועל הקטנים לעקוב אחרי פעולות של הגדולים ולא אחרי הכרזות של הכלכלנים.
וכרגע נראה שהגדולים מהמרים בעד מצב החוב באירופא, ציטוט לדוגמא Kokusai Global, Asia’s Biggest Bond Fund, Sticks With Bet on Italian Bonds
לדמי כיס-יפה ענית ידידי.
לרמי-אתה מזכיר לי את צבי סטפק,שאמר היום שצריך להכנס לשוק כי יש אפסייד של 10%-8%..כשראיתי ידיעה זו שיפשפתי את עיניי בתדהמה.איך יו"ר בית השקעות גדול מעז לומר כזו שטות,הרי גם אם יש אפסייד של 10% נניח,הסיכון הגלום בלהכנס כרגע לשוק הוא כ"כ גדול,שאם הוא היה עובד אצלי בתור יועץ השקעות פרטי הייתי מפטר אותו מיד.לדעתי להכנס כרגע לשוק זה הפסד בטוח בטווח הקצר-בינוני,בטוח!!
נ.ב וגם אם יהיה אפסייד של 10%,אז אנשים יממשו בדיוק בזמן??...נו,באמת.
במהלך 60 שנים האחרונות תקרת החוב עלתה 78 פעמים ורוב העלאות בוצעו בידי רפובליקנים.לכן מה שיש היום זה לחצים פוליטיים. קצת כסף לפה ולשם,קצת ג'ובים והדבר יסתדר.גם QE3 (אחרי שיש כבר QE2.5) גם בדרך.
עכשיו אירופה...קודם כל צריך להסתכל על כלכלות
באמת
אירופאיות ולא פורטוגל ויוון שכל הקשר שלהם לאירופה הוא מקרי בהחלט ותוצאה של טעות. יוון כבר פשטה רגל מזמן ומי שלא מבין זאת לא ברור לי איפה הוא חי.
אין ספק שקל זה לא יהיה אך אינני גם מאמין שהכל יקרה כל כך מהר. לדעתי עכשיו מיוצרות כותרות של קריסה הבא. הרי אנו יודעים על עניין של מחזוריות בבורסה: אחת ל5-7 שנים מגיע איזה מפולת. בסביבות ה2000 זו הייתה בועת ההיי טק, ב2007 זו הייתה בועת הנדל"ן... בעוד איזה כמה שנים (3+-?) תגיע מפולת הבא ואז היא תזכה לשם שנולד בימים האלה. משבר חובות, משבר אירופה,משבר הגוש...
אולי נעשה תחרות "משבר נולד" ? :)