שאלה לגבי שחקני המעוף שמזיזים את השוק ע"פ רצונם
שלום שחקן,
איני מבין גדול בכל הכוחות המניעים את מדד המעוף, אך מקריאת טוקבקים בגלובס משתמע ששחקני המעוף הם ברי השפעה מכרעת על כיוון השוק.
1. האם הדבר נכון?
2. האם במידה והם רואים כניסת סכום נכבד במונחים של משקיע פרטי כלונג או שורט על המדד הם גורמים לשוק ללכת בכיוון ההפוך כדי לשתות חלק מהכסף או שדבר כזה נחשב כמינורי וחסר משמעות לגבי שיקול דעתם בוויסות המדד?
תודה!
Re: שאלה לגבי שחקני המעוף שמזיזים את השוק ע"פ רצונם
לא שחקן ולא מתיימר לענות במקומו אבל...
אין לי מושג אם הם שולטים שליטה מוחלטת או 50 אחוז אבל בכל זאת אני מתאר לעצמי שזה כוח גדול לעומת משקיע או סוחר (או מהמר) פרטי ואמור להיות להם יותר כוח מאשר בן אדם פרטי
מה שכן אני יודע ומכיר זה
טבע
האדם - נניח ואתה היית שולט בשוק באחוזי שליטה שהם שולטים האם לא היית מנסה לשתות את הכסף של אנשים אחרים הרי זה שם המשחק "סכום אפס" מה שמישהו אחד מרוויח זה חייב להיות על חשבון של מישהו אחר אז תחליט אתה ............................
Re: שאלה לגבי שחקני המעוף שמזיזים את השוק ע"פ רצונם
שחקני המעוף משפיעים על השוק, מווסתים (מעט) את השוק אבל בטח שאנחנו לא מזיזים את השוק עפ"י רצוננו.
רצון השחקנים הוא טווח פקיעה, ולא מדד נקודתי כפי שרבים סבורים לעיתים בטעות. מכיוון שכך, לעיתים אין כלל
התערבות, ולעיתים קיימת התערבות עם קירבה לפריצת אותו מדד. במצב שכזה רוכשים או מוכרים בכדי לווסת, אך
שוב, אין מדובר על יכולת שליטה אלא האטה של המגמה וגם זאת בתנאי ואין פאניקת רכישה/מכירה בשוק. ישנם מצבים
בהם השחקנים אינם יכולים לציבור ולמוסדיים, וחלק גדול מההצלחה של הכותבים הוא לזהות מצבים אלה בטרם הם
מתרחשים.
בנוגע לאפשרות של לפעול כנגד משקיע - מדובר על עשרות אלפי פוזיציות של כל שחקן, ולכן אין אפשרות להתכסות או
לבצע שינוי מהיר (תהליך הלוקח שעות ארוכות ולעיתים אף ימים), ולכן אין "דווקא".
בנוגע להתיחסות כאילו השחקנים שולטים בשוק - כל פעם שהבורסה מתנהלת קצת מוזר ישר זוקפים זאת לזכות השחקנים.
בפועל זה לא המצב, והתיחסתי לכך בפקיעה האחרונה כדוגמא - בעוד רבים טענו שהשחקנים הובילו לשוק נמוך, בפועל
מרבית הכותבים כבר לא היו בשוק ומחזור הפקיעה היה נטול שחקנים בכלל (פחות מ 700 מליון ש"ח).