x
  • בנק ישראל: ביטול מע"מ אפס יאפשר לעמוד בגירעון של כ-2.5%

    בנק ישראל בסקירה: "החלטה לשמור על תקרת ההוצאות הקבועה בחוק, ולהמנע מהפחתות מיסים תאפשר לממשלה לעמוד בתקרת הגירעון הקבועה בחוק"



    הגירעון התקציבי ב-2015 צפוי לעמוד על 2.5% עד 2.6% בלבד, קרוב מאד ליעד המקורי שקבע החוק, כך מעריכים כלכלני בנק ישראל. במסגרת הסקירה החצי שנתית של ההתפתחויות הכלכליות במשק פרסם הבוקר בנק ישראל תמונת מצב פיסקלית לקראת הכנת תקציב המדינה 2015.כזכור טורפדה הצעת התקציב שהכין שר האוצר יאיר לפיד בשל הקדמת הבחירות, לאחר שכבר אושרה בכנסת בקריאה ראשונה. לפי החוק היה הגירעון התקציבי ב-2015 אמור לרדת ל-2.5% ואולם הצעת התקציב של לפיד התבססה על הגדלת יעד הגירעון ל-3.4% - זאת בניגוד לעמדתה של נגידת בנק ישראל ד"ר קרנית פלוג שטענה כי אין להגדיל את יעד הגירעון מעבר ל-3%.
    החריגה של לפיד מיעד הגירעון, שחייבה את שינוי החוק, נבעה מיוזמת מע"מ אפס שעלותה הוערכה ב-2.5 עד 3 מיליארד שקל ומהגדלת תקציב הביטחון בשיעור של 4.3 מיליארד שקלים מעבר לתוספת הקבועה. כעת קובע בנק ישראל, בלשון זהירה במיוחד, כי "פחתה ההסתברות שהממשלה תמשיך לקדם את חוק מע"מ אפס".
    באשר לתוספת לתקציב הביטחון מעריכים בבנק ישראל כי זו תקוזז למעשה כתוצאה מכך שתקציב המדינה לא יגדל בשיעור של 2.6% שבו היה אמור לגדול ב-2015 לפי כלל ההוצאה התקציבית. משום כך מסכמים בבנק ישראל "החלטה לשמור על תקרת ההוצאות הקבועה בחוק, ולהמנע מהפחתות מיסים תאפשר לממשלה לעמוד בתקרת הגירעון הקבועה בחוק, לחזק את אמינות מחוייבותה להפחתה מתמשכת של הגירעון ושל יחס החוב לתוצר".יחד עם זאת מסייגים הכלכלנים את קביעתם בכך שנוצרה אי-בהירות לגבי צעדים אחרים שבהם התכוונה הממשלה לנקוט שהיו אמורים להביא לגידול בהכנסותיה ב-2015 ולקיצוץ בהוצאותיה כגון הקיצוצים בתקציבי התחבורה וגיוס האג"ח לרכבת ישראל

    מקור המאמר: גלובס

    קישור למאמר המקורי
  • נתוני מסחר

  • מובילי צפיות ומעקב

    משתמש מספר עוקבים מספר צפיות
    תיקי מניות של חברי האתר
  • המניות הפופולאריות באתר

    דירוג שם מנייה מס' מנייה

    אין לך הרשאה

    אין לך הרשאה

  • תגובות אחרונות בתיקי המניות

מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות