אני מסכים עם TBY .
זהו לא פורום מוסר ופוליטיקה אלא פורום אג"חים. כללי המשחק ידועים וברורים לכולם ומי שלא רוצה להשתתף במשחק לא חייב.
אני מסכים עם TBY .
זהו לא פורום מוסר ופוליטיקה אלא פורום אג"חים. כללי המשחק ידועים וברורים לכולם ומי שלא רוצה להשתתף במשחק לא חייב.
שלום חברים,
חינגת התגובות ממש מלבבת, רק נדמה לי שחסרה תגובה נוספת של דנה כדי שתהיה מושלמת.
ליאור - אני מסכים בהחלט שלעתים תגובותיי מנוסחות בציניות עדינה, בטח לא ארסיות ופוגעניות. תקן אותי אם אני טועה, אבל מי כיבד לאחרונה את לימבו בשלל ברכות ומי כיבד אותי
רק הבוקר בשלל אמרות שפל.
לעצם העניין, אתה הרי מנהל פורום ניהול סיכונים ופסיכולוגית שוק ההון. האם זה שאני יוצא ו/או מזהיר ו/או מתריע מפני תעלולי/שקרי/נזקי שוק ההון עושה אותי לאויב האתר.
יתרה מזאת, אני הייתי מצפה ממך כמנהל פורום הקרוב לעניין, שתתערב ותתריע כי השקעה בבחינת "צל"ש או טר"ש" ו/או השקעה בבחינת "לקחתי הלוואה וקניתי נוחי ד" ו/או "אני לא מאמין
שנוחי לא ישלם" ועוד -הן לא השקעות אלא בבחינת הימורים בלבד.
שים לב, גם לפני דקות מעטות ראיתי מישהו בפורום שכותב - בהצלחה למהמרים !!!
אורי בלס ואייל - כל מילה מיותרת.
טיבי ידידי – כן, אני בהחלט חושב שהמצב הכלכלי היום לא פחות קשה בלשון המעטה.
ההסבר שלי פשוט – אם ב-2008 המשבר פרץ עקב חובות אדירים בבנקים/חברות/אחר (להלן: הקפיטליזם החזירי) שאילץ את החילוצים הענקיים מכספי הציבור (להלן: הסוציאליזם המושמץ),
הרי היום המדינות/ממשלות הן אלו העמוסות בחובות בלתי אפשריים. מי יציל אותן ?? הבנתי – כסף מהאויר.
שים לב לקוריוז בשבוע שעבר – קצת הצהרות על צמצום הרכישות של הפד, תגובה אלימה במקצת בשווקים וחיש קט נשלחו 3 תותחים מהפד להצהיר שהכל בסדר ואפילו אולי נגדיל את הרכישות.
נו...ומה יהיה בסיבוב הבא ? ישלחו 5 תותחים מחברי הפד ?
ואם המצב כל כך טוב – בוא באמת נתחיל לחזור לשפיות. אני אהיה לאר'ג איתך, לא צמצום של 20 מ' ברכישות החודשיות, בוא נסתפק בצמצום של 5 מ' בלבד.
שים לב לאתמול – מספרים לנו על נתון מעולה בארה"ב של ה-ISM שגרר עליות ומשחרר הצהרות אופטימיות למכביר. נו....לפני כחודשיים-שלושה המדד היה ב-54, נפל ל-49 (מצויין, ממשיכים בהדפסות)
ואתמול הוא עלה ל-51. בדיחה.
ידידי, האם יתכן שבמדינה עם כ-27% אבטלה, נסחרת האג"ח ל-10 שנים שלה בסביבות תשואה של כ-4% עד 4.5% ?? מה זה ? זאת כלכלה חופשית ומשוכללת ?
בקשר לשאר דבריך – אני מעולם לא המלצתי דבר באתר מלבד ההמלצה לשקול באהדה רבה את האפשרות הרלוונטית של ישיבה על הגדר בימים מטורפים כאלה.
זה שאתה חוזר על דבריך שוב ושוב ומטעה לא אומר שהם נכונים. תבדוק את מה שכתבתי ותראה.
בקשר לאמרות השפל שלך כלפי – מתחת לכבודי להתייחס. אמתין בסבלנות (וכנראה לשווא) לראות את תגובת מנהל הפורום הנכבד ליאור לדבריך.
בברכה,
אודי
יאאלה אודי תן גז ותוציא את המירמור שלך במקום אחר זה אתר כלכלי לא אתר של מוכי גורל.
אהלן אודי,
תרשה לי להבדיל בין מי שמלכתחילה מלבה את היצרים, ויוצר את אווירת ה"עקיצות", לבין מי שנופל בפח שאתה טומן לו, ונגרר להשמצות והערות פוגעניות.
החלק שבו אתה מגיב לעניין, אכן "מנוסח בציניות עדינה", אך לזה תמיד מצטרפות הערות מקניטות.
באשר לאזהרות למיניהן- זה בהחלט בסדר גמור להזהיר, ולהסב את תשומת לב הקוראים לסכנות, אולם אתה לקחת את זה קצת רחוק מדי.
בעבר, כאשר פיראט היה כותב כאן המון על אג"ח זבל, גם אני(ולא בתור מנהל פורום) הרגשתי צורך להדגיש את הסכנות שישנן בנכסים הנ"ל, וגם כתבתי על כך בפוסטים שהעלה פיראט. עשיתי זאת בכבוד, התפתח ביני לבין פיראט דיון על הנושא, ולבסוף הסכמנו על חלק מהדברים, ועל חלק הסכמנו שלא להסכים. מכל הדיון ההוא, האנשים קיבלו גם את הסכנות שחשבתי שפיראט לא מדגיש מספיק, וגם את הפוטנציאל הגדול שטמון בנכסים האלו(אתה יכול לחפש את הדיון בארכיון של האתר).
אם כך- גם אני הרגשתי צורך להעיר את תשומת לב הקוראים לסכנות שישנן בנכסים כלשהם, אבל:
1.אי אפשר להמשיך ולהזהיר בכל פוסט, ולאחר כל הודעה שכל אחד מעלה.
אני מניח שרוב הקוראים כבר מבינים באילו נכסים tby עוסק, וצריכים כבר להבין את הסכנות שבנכסים אלו. להמשיך ולתקוף אותו ואת דעותיו, מבלי להביא אלטרנטיבה, זה לא רציני.
2.יש מספיק פוסטים שעוסקים בניהול סיכונים, ובסכנות במסחר(גם בפורום האג"ח), כך שמיצינו את הנושא לדעתי.
3. תעשה לי טובה- אל תשתמש ב"תואר" שלי כמנהל פורום, כדי לדרוש ממני דברים או לצפות ממני לדברים.
לצורך העניין- אני כותב רגיל כאן בדיוק כמוך.
lembo- למיטב זכרוני, בעבר טענת ש-tby הוא שחקן מעוף!
נראה לי שאתה סתם חובב קונספירציות. tby הוא לא פיראט, ואני יכול לחתום לך על כך.
ערב טוב
אודי,
תעשה לעצמך טובה, ותלך לבדוק את החוב לתמ"ג של מדינת ישראל מיום הקמת המדינה ועד היום.הרי היום המדינות/ממשלות הן אלו העמוסות בחובות בלתי אפשריים. מי יציל אותן ?? הבנתי – כסף מהאויר.
תגלה שמדינת ישראל היתה עם יחס חוב לתל"ג ברמה שאתה מגדיר אותה בלתי אפשרי ודורשת הצלה. והחוב ירד.
אתה חושב שרמת החוב היא בלתי אפשרית - זה פשוט לא נכון. עומס הריבית על החוב החדש שנלקח במשבר הוא אפסי - ריביות הגיוס של הממשלות ירדו (למעט אלו שהשוק התחיל לחשוש באמת ליציבותם - כולם, למעט אירלנד - עם בעיות מבניות של אי תשלום מיסים, שוק שחור ומוסר עבודה נמוך.
ברגע שהצמיחה מחודשת - הגרעונות קטנים ועשיו זה עניין של החלטה פוליטית - ברגע שמגיעים לאיזון תקציבי בצמיחה - הרי כל שנה החוב ביחס לתל"ג יורד.
תשאל את עצמך איך זה שליפן חוב של 230% לתל"ג - ועדיין לא קורה כלום? אז ארה"ב עם 100% חוב - זה בסדר גמור.
תשאל אז מי מפסיד מכל העניין? האזרחים - החסכון שלנו לטווח ארוך היום הוא בריבית מצחיקה ואנו מאפשרים למדינה ללוות ללא עלות
אדמין ,
אני חותך מפה גם במחאה על היחס לאודי.
בהצלחה בקול האחיד שתייצרו.
אני מקווה שההשקעות שלך ושלכם יותר מבוזרות מהדיעות שלכם.
ביי
לימבו
זה מה שקורה שנותנים לילדים לנהל פורום...
אודי וטיבי ילדים גדולים ולא צריכים שמישהו ידבר בשמם או יבוא להגנתם, לא ברור לי מה כולם פה נדחפו לפוסט הזה רק כדי לשלוף.
מר NEWBIE אם לא ברור לך למה נדחפנו תעבור על המלל שלו מאז שחזר פתאום לכתוב אוליי תצליח להבין.
גם ככה אמר שחוץ מלצרוח לשבת על הגדר אין לו מה להוסיף אז האבדה לא כל כך גדולה נסתדר בלי הציניות ההתנשאות וההשפלות הסמויות שלו שמיצרות דיון שיוצא מההקשר שלו והולך לפסים אישיים כל הזמן.
עברתי על המלל שלך מאז שאתה בפורום ואתה לא תורם כלום חוץ מלהתסיס את האווירה.מר NEWBIE אם לא ברור לך למה נדחפנו תעבור על המלל שלו מאז שחזר פתאום לכתוב אוליי תצליח להבין.
אני מכיר את אודי קצת יותר ממך ואני מסכים שיש לבן אדם חשיבה שלילית על השוק אבל מכאן ועד להשפיל בן אדם שיכול להיות אבא של מנהלי הפורום המהוללים? נסחפו החבר'ה. חוץ מזה אודי הוא מהבודדים שהצליח להוציא את המיטב מטיבי, אז נכון שמידי פעם הם עוקצים אחד את השני אבל הם ילדים גדולים ויסתדרו בעצמם.
הפורום הזה קרס פעם אחת והפך לשומם(עזיבה של פיראט) לא בגלל אודי אלא בגלל המנהלים המהוללים שפה, עדיף שיוותרו על תפקידם בטח אחרי הפארסה האחרונה(לטיפול שחקן מעוף)