x




עמוד 1 מתוך 3 123 אחרוןאחרון
מציג תוצאות 1 עד 10 מתוך 29

נושא: סטנלי פישר – סוף (עגום) וידוע מראש

Hybrid View

  1. #1

    סטנלי פישר – סוף (עגום) וידוע מראש

    צהרים טובים.
    התייחסתי לא פעם לנגיד בשנים האחרונות, וכמעט תמיד היה זה בטון שלילי. לא הבנו את מהלכיו של הנגיד, את הבטחון העצמי המופרז ואת ההערצה התקשורתית לה הוא זוכה – הערצה שהתעלמה מכשלונו המהדהד בקרן המטבע. לאורך כל הדרך טענו כי עצם המהלכים הם שורש כל רע מהטעם הפשוט: פישר ישתול הרס ונזק ולא יהיה כאן במועד התשלום.

    בהערכה הרבעונית ביחס לפישר נכתבו הדברים הבאים:
    2013: לנגיד יש מרווח תמרון של עוד 0.5% בו ישתמש עד תום הרבעון הראשון בשנה. להערכתי, ולאחר שלל טעויות שביצע בנק ישראל בארבע השנים האחרונות, הפעם זה לא יספיק ואנו נראה ירידת מחירים תלולה במחירי הנדלן. אני אסתכן בהערכה לפיה הנגיד לא יסיים את שנת 2013 בתפקידו ויבחר לפרוש, או לכל הפחות יודיע על כך, במהלך השנה. זאת דרך המילוט היחידה בה פישר לא יזכר לדראון עולם כנגיד שחתום על שלוש בועות שונות: נדלן, בנקים/בורסה, ויתרת המט"ח של
    ישראל


    והמציאות
    .

    1. מט"ח – המהלך הקטסטרופלי ביותר. מדינת ישראל תקועה עם הר של 75 מיליארד דולר. לא ניתן לממש אותו, גם אם הדולר ינסק ל 5 ₪ מהטעם הפשוט שמדובר על מחזור עתק שרק טפטוף חלקו לשוק ירסק את המטבע האמריקני אל מול השקל. אז תאורטית אפשר לשחק ברווח/הפסד על הנייר אבל בפועל לא ניתן לממש רווח, וזהו הפסד טהור. אם נזכור כי במשך 3 שנים 75 מיליארד דולר באפיק הכי סולידי היו מניבים תשואה יציבה וגבוהה יותר הרי שברור מאליו כי מדובר בטעות פטאלית.
    2. ריבית – סימני האטה במשק, וגל גזירות כלכליות בטווח המיידי וכל זאת בריבית אפסית. הנגיד שיגיע לאחר פישר מקבל אקדח ללא כדורים. היו הזדמנויות רבות להמתין ואף להעלות ריבית ובמקום זאת, פישר העדיף לשמור על שתי בועות: נדל"ן ובנקים.
    3. בנקים – שום הגיון בתמחור. שווי ריאלי של המדד מתחת ל 1000 נקודות אבל בריבית אפסית ושמירה אישית של פישר בהחלט ניתן להבין הרמה הנוכחית. יחד עם זאת, העדרו בהחלט ישפיע על מניות המגזר ומדד המעוף המגמגם יתקשה להדביק את בורסות העולם.
    4. שוק הנדל"ן – הצליח לחמוק מהמחאה החברתית כמעשה אמן. לא הממשלה, לא המינהל ואף לא הקבלנים אשמים בעשירית מעלית המחירים לה גרם בנק ישראל.
    5. אפל – התייחסנו לזה באתר עם מועד הרכישה. כאחרון הסוחרים, השקעה של 570 מליון דולר במניה בשיא כל הזמנים (700$), וכל מלה נוספת מיותרת.


    מותר לטעות וכולנו בני-אדם אבל הכתובת היתה על הקיר. התנהלות גרינספאן – ברננקי זהה להתנהלות פישר – מחליפו:
    ייצור בועה וצמיחה פיקטיבית וברגע שרואים באופק את העננים, בריחה ושהמחליף יתמודד עם כאב הראש.
    מחליפו של פישר הוא לא ברננקי – אין לו יכולת הדפסת כספים, אין לו יכולת רכישת מט"ח ואפילו אין לו ריבית שתוכל לסייע לו במידת הצורך. מבין כל השמות שרצים עכשיו כנגיד בנק ישראל הבא יש רבים וראויים אלא שבאמת הטובים והנבונים הללו, פשוט חכמים מדי מבכדי להכניס עצמם למטה חולה.
    כמובן שהתקשורת תתעורר בשבועות הקרובים ותתחיל לבקר את פישר. בזמן אמת הם לא עשו זאת וכמו תמיד אזרחי המדינה ישלמו את מחיר ההערצה הפרובינציאלית שהתקשורת ואנליסטים הרעיפו על הנגיד.

  2. #2
    העקביות בביקורת שלך לא הייתה מובנת לי כל השנים
    עתה רואה אני שצדקת.

    שאפו...............
    וכל מילה מיותרת

  3. #3
    הוא פשוט עשה "ויברח" אין מלה אחרת

  4. #4
    מצטרף למחמאה - יש לך שילוב של התעקשות על עמדתך, שאני מאוד אוהב,
    אפילו שכל העולם חושב אחרת (כולל so called מומחים ומנתחי שוק ידועי שם)

  5. #5
    לפישר הנגיד יש עוד 5 חדשים לחלק לחברים שלו רווחים במק"ם בלי לשלם מס על הרווחים{רווחים כלואים}.
    במניית אפל עזר לחברים שלו לצאת ברווח גדול מאוד {פישר קנה מהם את המניות}.
    הכותב בפורום זה עשוי ליהיות באסטרטגיה,אין אחריות.

    האמת כואבת אולם פירותיה טובים לנפש.

    .

  6. #6
    בואו נגיד שהיה נגיד
    שהכניס מודלים אמריקאים למדינת ישראל
    ודפק את כל מעמד הביניים
    בשביל הכבוד שקיבל מאיתנו הוריד אותנו יחד עם ביבי ושטינייץ
    לאשפתות

  7. #7
    תודה על סקירה מרתקת.
    יש לי שתי שאלות לגבי המהלך של קניית הדולרים:
    1. האם עדיף שהיה שהנגיד היה נותן לדולר להתרסק? הדבר לא היה פוגע קשות ביצוא? האם לדעתך היתה דרך אחרת למנוע את ירידת הדולר?
    2. כתבת שמדינת ישראל תקועה עם הדולרים. אי אפשר להשתמש בהם לתשלום חובות?
    אם כבר השאלות הללו נענו בשנים עברו, אשמח אם תפנה אותי למקומות הנכונים...
    תודה!

  8. #8
    ערב טוב,

    קצת צורם לי העליהום שעושים לפישר כאן באתר.
    קצת כבוד לאיש לא יזיק.
    זהו בן אדם בעל רזומה ושם עולמי.
    לתת ביקורת זה תמיד יותר קל, ולזרוק חרא מכל הבא ליד על הנגיד זה מוגזם.

    אפל- קצת פרופורציות. גם ברמות הנוכחיות, לאחר מפולת רצינית במניה, פישר מופסד בסך הכל פחות מ-200M$.
    אז מהלך מבריק זה בטח לא, אבל לא על זה צריך לשפוט את האיש.

    מטח- פישר נלחם בתיסוף רציני שהיה בזמנו, שהגיע כבר ל-3.20 ש"ח לדולר!
    לאן זה היה מגיע בלי התערבותו? כמה זה היה פוגע בייצוא ובמשק?
    סך הכל הוא הצליח לאזן את השער באופן יחסי, ומנע מכה קשה לייצואנים.
    בקשר ליתרות-כולנו ראינו איך יכול להיראות פיחות כשמתחיל גל גדול כזה.
    תראו את המטבע האיראני.
    במדינה כמו שלנו, שאי אפשר לעולם לדעת מה יקרה מחר, ומלחמה כוללת בכל החזיתות היא דבר שאי אפשר להתעלם מהאפשרות שלו, יתרות כאלו גם נותנות כרית ביטחון רצינית. אם ייפלו כאן טילים כימיים חלילה, או מלחמה רב חזיתית תפרוץ, אין לדעת איפה הפיחות ייגמר.
    יתרות גדולות במדינה כמו שלנו דווקא יכולות להיות צעד נכון מבחינה אסטרטגית. זאת דעתי בעניין.

    בנקים ונדל"ן- מישהו שכח את גרינספן?? כולם ידעו לבוא אליו בטענות בדיעבד.
    אל דאגה, אם יתפוצצו בועות אלו, ידעו כל החכמים לחזור אחורה ולבוא לסטנלי בטענות.
    הזמן יגיד את שלו בנושא זה.

    לסיכום- לא יודע לומר באופן מוחלט אם הנגיד עשה עבודה טובה כן או לא, אך להציג אותו באור כל כך שלילי וכל כך חד משמעי נראה לי קצת מוגזם.

    ערב טוב.

  9. #9
    אני ממש לא מסכים לנאמר -

    1.
    מט"ח – המהלך הקטסטרופלי ביותר. מדינת ישראל תקועה עם הר של 75 מיליארד דולר. לא ניתן לממש אותו, גם אם הדולר ינסק ל 5 ₪ מהטעם הפשוט שמדובר על מחזור עתק שרק טפטוף חלקו לשוק ירסק את המטבע האמריקני אל מול השקל.
    הדולרים לא נרכשו כהשקעה ספקולטיבית שצריך "לממש" או "להרוויח" ממנה.

    הדולרים נרכשו כדי שלמדינת ישראל יהיה מטבע זר במקרה חרום - ככל שאני זוכר, אף אחד בעולם לא מקבל שקלים. גם על מלאי החיטה / דלק / תרופות / תחמושת לשעת חרום אין תשואה ואפילו צריך לשלם הון עתק על תחזוקת מלאים - אבל לכולם ברור הצורך (או שפשוט לא ערים שיש דבר כזה...)

    רוב הדולרים נרכשו באמצעות שקל חזק וזה גם תרם לשיפור שער המטבע - תמיכה בייצוא / תעסוקה / תל"ג / גביית מיסים

    2.
    ריבית – סימני האטה במשק, וגל גזירות כלכליות בטווח המיידי וכל זאת בריבית אפסית. הנגיד שיגיע לאחר פישר מקבל אקדח ללא כדורים. היו הזדמנויות רבות להמתין ואף להעלות ריבית ובמקום זאת, פישר העדיף לשמור על שתי בועות: נדל"ן ובנקים.
    איך אפשר להעלות ריבית בישראל כשבכל העולם הריביות כמעט אפסיות? הרי זה יוצר לחץ ספקולנטי על המטבע - והיינו בסרט הזה. הבחירה בין משק תחרותי למחירי נדל"ן יותר נמוכים היא די פשוטה לטעמי.
    הגזירות הכלכליות הן תוצאה של מדיניות ממשלתית בזבזנית שהולידה גרעון גדול - איך זה בכלל קשור לבנק ישראל - ההיפך מ - 2010 פישר צועק שהגרעון מתרחב אבל נתניהו את שטיינמץ בשלהם. המצב הכלכלי היה עשוי להיות קשה לאין ערוך אם הריבית לא היתה יורדת והשקל נחלש - היתה פחות צמיחה, פחות גביית מיסים - המצב היה יותר "קשה"
    אני בכלל תמה על כל הטיעון - מדינת ישראל יכולה לחיות בשקט עם גרעון של 4% מספר שנים - יחס חוב תוצר מאוד השתפר ואם רוצים אפשר לבזבז כסף שאין היום על חשבון מחר (גרעון) יחד עם זאת, כמדינה שחוותה אינפלציה שנתית של 400% - יש כמעט קונסנזוס שלא משחקים באש - בניגוד ליתר העולם המערבי שמנהל תקציבים גרעונייים במטרה לעודד הכלכלה. מדינת ישראל צומחת , אומנם יותר לאט , אך תשווה זאת לשאר העולם - אנו חיים במקום מצויין ולא מבינים זאת.

    בנקים – שום הגיון בתמחור. שווי ריאלי של המדד מתחת ל 1000 נקודות אבל בריבית אפסית ושמירה אישית של פישר בהחלט ניתן להבין הרמה הנוכחית. יחד עם זאת, העדרו בהחלט ישפיע על מניות המגזר ומדד המעוף המגמגם יתקשה להדביק את בורסות העולם.
    מדוע אין הגיון בתמחור? בנקים שנסחרים פחות מההון העצמי, ביצעו מחיקות עפ"י הצורך ותחת פיקוח קפדני של בנק ישראל, ובמדינה שבעצם לא סבלה מהמשבר הכלכלי. הבנקים בישראל לא הזדקקו לסיוע ממשלתי - בניגוד לכל הבנקים בעולם המערבי שהוזרק להם הון ממשלתי, חלקם הולאמו וחלקם פשטו רגל.

    התאוריה של ירידת מחירי נדל"ן ב - 30% - כשחזרתי לישראל ב - 2009 החזקתי בתאוריה הזאת - חשבתי לעצמי איך זה שבכל העולם יורדים מחירי הנדל"ן בחדות ובישראל חגיגה. היום אני חושב אחרת .

    שוק הנדל"ן – הצליח לחמוק מהמחאה החברתית כמעשה אמן. לא הממשלה, לא המינהל ואף לא הקבלנים אשמים בעשירית מעלית המחירים לה גרם בנק ישראל.
    אני , כידוע , ממש לא מסכים. אינני טוען כי ריבית נמוכה לא תורמת לגידול בביקושים, אך בעולם המערבי היו 4 שנים של ריבית אפס ומחירי הנדל"ן ירדו - כי היה / יש עודף היצע. הישראל יש פשוט מחסור בהיצע בגלל בעיות של מדיניות ממשלתית - צריך פשוט להסתכל על הנתונים -מספר זוגות נישאים / מתגרשים מול פטירות - יש צורך בכ 40 אלף דירות בשנה, כבר שנים שלא בונים בהיקפים כאלו - יש ביקושים כבושים שיצופו ויבלמו כל ירידת מחירים עד אשר פשוט יגדל מצאי הדירות להיקף הנדרש - מי שלא מכיר בכך יופתע שהמחירים ימשיכו לעלות למרות שהריבית תעלה (ריבית עולה - קבלנים / בנקים חוששים ממה זה יעשה למחירים - מפסיקים מימון / ייזום - אין דירות חדשות = מחירים עולים - אנחנו כבר בתוך הסייקל הזה)

    אפל – התייחסנו לזה באתר עם מועד הרכישה. כאחרון הסוחרים, השקעה של 570 מליון דולר במניה בשיא כל הזמנים (700$), וכל מלה נוספת מיותרת.
    בנק ישראל לא קנה מניות של אפל ..... בנק ישראל החליט להשקיע חלק קטן של הרזרבה במניות (בעת הזו - עד 2%) , על מנת לשפר תשואה - הבנק רוכש מדדים המורכבים מ - 1000 עד 2000 מניות. כן, גם אפל.......


    אני חושש שפשוט אין כאן הבנה בסיסית למה בעצם התרחש ב - 2008 ב - 15 יום לאחר קריסת לימן - היום האנשים שהיו "בפנים" מתחילים לדבר על זה, מספיק לאמר שיותר מאחד מציין שדאג למשוך הרבה מזומנים כי חשש שהבנקים בכל העולם הולכים להיסגר לתקופה ארוכה.

    את התחליף ל "ייצור צמיחה פיקטיבית" ע"י הדפסת כסף ויצירת גרעונות ממשלתיים כבר ניסו פעם ב - 1929 . התוצאה היתה השפל הגדול שגרם לעליית נאציזם / קומוניזם ומלחמת עולם II - הייתי אומר שהניסוי ההוא נכשל , ומי שחושב שכדאי ללכת בדרך זו שוב, שיחזור לספרי ההיסטוריה.

    באשר לברננקו - המסכן רק נכנס לתפקיד והשמים נפלו. אני חשבתי ש - 5 שנים יספיקו לברננקו והוא יודיע על סיום תפקידו כאשר ההתיצבות תהיה ברורה
    נערך לאחרונה על ידי tby, 30.01.2013 בשעה 22:27

  10. #10
    ציטוט פורסם במקור על ידי tby צפה בהודעה
    אני ממש לא מסכים לנאמר -
    [...]
    בנק ישראל לא קנה מניות של אפל ..... בנק ישראל החליט להשקיע חלק קטן של הרזרבה במניות (בעת הזו - עד 2%) , על מנת לשפר תשואה - הבנק רוכש מדדים המורכבים מ - 1000 עד 2000 מניות. כן, גם אפל.......
    בואו חשבון...

    2 אחוז מ 75 מליארד דולר = 1.5 מליארד דולר, ואת ה1.5 מליארד דולר הזה היו צריכים להשקיע במדדים המורכבים מ- 1000 עד 2000 מניות.

    עכשיו שהושקעו מעל חצי מליארד דולר (שזה יותר משליש מהכסף שהוקצב להשקעה) באפל לבד מה נותר לנו ? להשקיע את הנותר במדדים כדלעיל ?

    תאמר לי אתה בבקשה, נראה לך הגיוני להשקיע יותר משליש מהסכום במניה בודדת, בזמן שאמורים היו להשקיע ב 1K- 2K מניות ?
    על פי החשבון הקודם, אסור היה להשקיע במניה בודדת יותר ממליון דולר בממוצע, אז איך הגיעו לסכום ההזוי הזה של פי 570 ?

    איך שאני רואה את זה מדובר בספקולציה טהורה, ואו מניעים אישיים בלבד.
    נערך לאחרונה על ידי אבי1, 31.01.2013 בשעה 03:28
    דעתי בלבד, תקנו אותי אם אני טועה.

    הטבע האנושי הוא להילחם בשוק, על מנת להצליח בשוק יש להילחם בטבע האנושי.

הרשאות

  • אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות