x

מציג תוצאות 1 עד 3 מתוך 3

נושא: למה 50%?

למה 50%?

שלום שחקן

בהמשך לשיחתנו בצ'אט, אשמח לקבל חישוב/פירוט איך הגעת ל 50% לפחות, במקרה של הסדר.

למי שלא מבין מדובר על אגחי אידיבי אחזקות

בברכה
    "כשמשחקים פוקר אתה אמור לדעת תוך 15 דק' מי יספק את הרווחים , אם אתה לא יודע כנראה שזה אתה."

ההנחה הבסיסית היא שאיידיבי אחזקות אינה נמחקת. תספורת כן אך מחיקה היא משהו שעלול
    לטלטל כאן בנקים, ולכן אני מתקשה לראות בכלל תרחיש שכזה.

לצורך הניתוח ניקח את IDB אחזקות אגח ד' כשהשער הוא 25 והתשואה היא 54.
    נדלג על האפשרות כי הכל ישוב על מקומו בשלום (אפשרי אך לא מעניין) ונבחר באחת משתי אפשרויות:
    א. החברה משלמת רק מחצית מהתשלומים העומדים על הפרק (20/12/2012-2020): במצב שכזה
    חמשת התשלומים בצירוף הריבית ובהנחת ריבית דהריבית (בכל זאת מדובר באג"ח) מביאים אותנו
    לסביבות 60% תשואה. שים לב כי מדובר על תרחיש תספורת משמעותי, ועדין כזה המצדיק השקעה.

ב. תרחיש קטסטרופה - החברה דוחה פעם אחר פעם את הקרן ומשלמת אך ורק את הריבית. בסופו של
    דבר היא מגיעה למחיקת הקרן, והמשקיעים זכו לתשלום הריבית בלבד. משקיע הרוכש ברמת המחירים הנוכחית
    מגלם למעשה תשואה סביב ה 40% בתרחיש הגרוע ביותר (להוציא חדלות פרעון מלאה).

בקצרים התמונה קיצונית יותר אך כך גם הסיכון, אבל כיוון שבקופה של ד' כבר יש מספיק לשלם את דצמבר 2012+
    2013 אני חושב שהשוק נמצא יותר מפאניקה מאשר בתמחור צלול.

שלום שחקן

תשלום מחצית מהקופונים (עם או בלי הקרן) מביא אותנו ל 2016. לי באופן אישי קשה לראות את אידיבי אחזקות שורדת (במתכונת הנוכחית) מעבר ל 2013.
    לדעתי נקודת המפתח הינה התשלום ביוני 2013. ביצוע התשלום ישאיר את אידיבי עם קופה ריקה וסביר להניח שהתשלום יזכה בהתנגדות של הסדרות הארוכות (לפחות אני מקווה בשבילהם שהם יתנגדו).
    גם בתרחיש חיובי אני לא רואה מעבר ל2 תשלומי ריבית לפני כניסה להסדר.
    לפיכך לדעתי תרחיש הקטסטרופה נותן הרבה מתחת ל 40% והתוצאה הסופית תהיה תלויה בטוב ליבו של נוחי.
    "כשמשחקים פוקר אתה אמור לדעת תוך 15 דק' מי יספק את הרווחים , אם אתה לא יודע כנראה שזה אתה."

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות