פיראט שלום,

את האגח הזה, כמו אגחים אחרים, אני בודק לצורך השקעה. על אגחים "סטנדרטים" בדרך כלל אין הרבה מה להגיד אבל תנאי אאורה 1 יוצאי דופן ביותר ולכן יש "בשר" לדיון.

תשלום 2020 מוגדר כך "החברה תפרע למחזיקי אגרות החוב סדרה 1 בפרעון מוקדם סך השווה לתמורת המימושים הנ"ל בניכוי כל התשלומים אשר נפרעו קודם לאותו מועד למחזיקי אגרות החוב סדרה 1" (דגש שלי).

בטוחות כפי שכתבת מיועדות לרצפת החזר. הניתוח לעיל מציג מקרה שבו החברה עומדת בכל לוח הסילוקין. זה אינו ניתוח פסימי לרצפת החזר. זה ניתוח בהנחה שעסקי החברה מתנהלים פחות או יותר לפי התוכנית העסקית. זה מקרה רגיל. מקרה פסימי שהחברה לא תעמוד בלוח הסילוקין משמעו שעסקי החברה בצרות ואותן צרות סביר שיגרמו שהבטוחות יתפוגגו. לדוגמה, אם תהיה נפילת נדל"ן הרי שהעודפים בפרוייקטים היזמיים יצטמצמו עד יעלמו כליל, לא יהיו לחברה מקורות החזר וגם הבטוחות (מבוססות העודפים) יעלמו. אני לא טוען שזה יקרה או לא יקרה אלא שזה המקרה הפסימי.
גם שווי התשלומים הנוספים ושווי ההמרה למניות ב 2020 תלויים בהצלחת החברה. אם לא תצליח שווים אפס.

לא די שהבטוחות תלויות בהצלחת החברה הרי שיש סייגים לבטוחות. למשל הבטוחות על עסקי חו"ל הן רק על "תמורות שיתקבלו בפועל בחברה" (דגש שלי) כלומר השעבודים לא חלים על כספים שיעצרו בחברות הבנות מכל סיבה שהיא. כספים האלו יהיו זמינים לכל נושי החברה ולא רק למחזיקי אגח 1.

הפרמטר הקריטי באגחי אאורה אינו הבטוחות-לכאורה אלא הצלחת אאורה בכלל והפרוייקטים בפרט.
במידה ויצליחו הרווח פנטסטי. אם לא יצליחו הבטוחות יתפוגגו וההפסד יהיה כבד. זה לא אגח בטוח.