השבוע קראתי כתבה על COVER CALLS
הבנתי שהאסטרטגיה היא לקנות מניות לטווח ארוך ולמכור את אופציות הקול שלהם
ברצוני לדעת האם מדובר בסיכון גבוה או נמוך?
תודה מראש
השבוע קראתי כתבה על COVER CALLS
הבנתי שהאסטרטגיה היא לקנות מניות לטווח ארוך ולמכור את אופציות הקול שלהם
ברצוני לדעת האם מדובר בסיכון גבוה או נמוך?
תודה מראש
באופציות (במיוחד) גובה הסיכון מושפע משמעותית מגורמים הקשורים בסוחר/משקיע עצמו.פורסם במקור על ידי cobic55
כמו בכל מכשיר ממונף לסוחר עצמו השפעה מכרעת הן על הסיכון והן על הסיכוי (רווח/תוחלת).
לעצם השאלה, ואתן לך דוגמאות מספריות לצורך פישוט ההסבר,
1. נניח כי יש לך 120,000 ש"ח מושקעים בתעודת סל ת"א 25 והמדד עומד על 1200 נקודות, באם בחודש מסויים המדד עולה ב- 1% הרווח שלך הוא 1200 ש"ח, ובאם יורד 1%, ישנו הפסד באותו סדר גודל.
2. כעת נניח שבאותו חודש, בתחילתו, כתבת יחידה אחת של קול חשוף (ללא הגנה של קניית קול מעליו), ונניח שכתבת אותו עם מחיר מימוש של 1240 (שנמצא 4 סטרייקים גבוה יותר מהמדד). סביר שתקבל לכיס סכום של כ- 1200 ש"ח (בינתיים רק שמת כסף בכיס, זה עדיין לא רווח ולא הפסד).
3. כעת נבחן שוב את תנועה מדד במהלך החודש:
באם המדד עולה בשיעור של עד 3.3% (4 סטרייקים) אתה מרוויח מהשקעתך בתעודת הסל 3.3% מ- 120,000 = כ- 4,000 ש"ח , ובנוסף עוד 1200 ש"ח שקיבלת בגין כתיבת הקול. מכיוון שהמדד לא עבר את ה- 1240 ובגין הקול הכתוב לא נדרשת לשלם כסף בפקיעה, כך שבסה"כ הגדלת את תשואתך באותו חודש ב- 1%.
מנגד, באם המדד יורד, ההפסד שלך באותו חודש יהיה נמוך ב- 1% מההפסד שהיה נוצר אילו לא כתבת את הקול.
4. הסיכון: באם המדד עולה בחודש מסויים בשיעור כזה שהקול שכתבת פוקע בתוך הכסף, אז אם פוקע רק 1% מעל הסטרייק שכתבת (נניח 1252) לא תיפגע מכתיבת הקול, ואת התקבול שקיבלת בתחילת החודש, אתה מחזיר בחזרה לשוק בעקבות הפקיעה, ונשאר רק עם הרווח מעליית ערך השקעתך בתעודת הסל. אולם באם הפקיעה גבוהה יותר (כפי שקרה בספטמבר), אותו קול שכתבת תמורת תקבול של 1200 ש"ח יגרום לך לשלם בפקיעה כמה אלפי שקלים טובים. הפסד זה יבוא על חשבון קיטון ברווח מההשקעה בתעודת הסל.
עד כאן, הסבר ראשוני.
כמובן שניתן להרחיב עוד ועוד, ולהיכנס לסטטיסטיקות שונות + לבחון אסטרטגיה זו ע"פ תקופה של שנה, שנתיים וכו', תוך הקפדה על ביצוע זהה מידי חודש בחודשו, וניתן כמובן גם לעשות ווריאנטים שונים על אסטרטגיה זו, אך לדעתי העברתי לך את התמונה הכללית - של מה קורה בתכלס'.
המלצתי האישית -
אל תסתפק בהסבר זה, באם יש בדעתך לבצע זאת בפועל (בכסף אמיתי) רצוי מאד כי תתייעץ עם מישהו מוסמך, בעל ידע בתחום, בעל רשיון לייעץ, ולא פחות חשוב - כזה שמכיר אותך, את העדפותיך הפיננסיות ואת מצבך הכלכלי הכולל.
אין באמור יעוץ בכל צורה שהיא. המסחר בנגזרים מסוכן באופן מיוחד.
הכותב אינו בעל רשיון לייעוץ/שיווק השקעות או ניהול תיקים (בתהליך רישוי)
ייתכן ולכותב יש ענין אישי בנושא, תוכן ההודעה אינה מהווה תחליף
לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם
האם מישהו מכיר את התחום ?
ברצוני לקבל הדרכה ולבצע זאת באופן קבוע
תודה
כתיבת Covered call הופך את הפוזיציה שלך באופן סינטטי למכירת פוט חשוף, זה אסט' שמתאימה לשוק מדשדש או עליות מתונות אבל בשוק יורד אתה יכול להפסיד כסף, הפרמיה מהכתיבה לא יכסה את ההפסד במקרה של נפילה בנכס הבסיס. כמובן שאם השוק יעלה מעל הסטרייק של הכתיבה הרווח שלך מוגבל.... ולכן עדיף לבצע במניה לא תנודתית.
מכיוון ש-Covered call מבוסס על שחיקה עדיף לבצע קרוב לפקיעה.
אני מסכים איתך, רק שאם רכישת נכס הבסיס היא לטווח ארוך, לא ממש איכפת לך אם נכס הבסיס בינתיים יורד. במקרה זה (של רכישה לטווח ארוך), האלטרנטיבה שלך, לרכוש את נכס הבסיס אבל לא למכור את ה-call, פחות עדיפה כי בינתיים שילשלת לכיסך את פרמיית ה-call שכתבת.פורסם במקור על ידי MMaker
שחקן המליץ על האסטרטגיה הזו כאשר המליץ לקנות את BP לטווח ארוך. אני עשיתי זאת ומכרתי C46 לינואר 2011 ובינתיים האופציות נשחקו יפה מאוד.
היי רואה ממטרפורסם במקור על ידי רואה ממטר
מה שכתבתי לא היה כדי להציג החזקת נכס בסיס בלבד כאלטרנטיבה ל-Covered call אלא להסביר את הסיכון שיש באסט' כזו. אני משתמש באסט' להכניס עוד ערך למניות שלי.
בקשר להמלצה של שחקן ב-BP נדמה לי ששם האסט' היה COLLAR (קניית פוט, ומכירת קול לכסות מחיר הפוט, כנגד נכס הבסיס) כדי להגן ממחיקת הנייר, כפי שהסברתי הפרמיה מ-Covered call אינו מספיק לנפילה קיצונית.
_____________________________________________פורסם במקור על ידי cobic55
- קובי, אם אתה קונה מניות לטווח ארוך ומוכר את אופציות הקול שלהם, אז במקרה של עליות עד לפקיעה יתקזזו לך רווחי המניות עם הפסדי הקולים בפקיעה.
- ומה במקרה של ירידות עד לפקיעה? אם הן קלות ומתונות אז הפרמיה שהרווחת תתקזז עם הפסדי המניות, אבל אם הירידות קשות וחריפות אז ההפסד למניות יהיה כואב וצורב לטווח הקצר, ואם אתה רוצה לכסות גם את האפשרות הזאת אז אתה צריך למכור את הקולים עמוק בכסף, או לחילופין לקנות פוטים בכסף, תודה
אני מחפש דרך בשוק ההון שיתן לי הכנסה חודשית באופן קבוע בסיכון נמוך
עם טיפול מינימלי מידי יום
ברור לי שאצטרך להתמקצע בתחום.
האם ה COVER CALLS הוא תחום מתאים?
מעניין,פורסם במקור על ידי cobic55
פעם אחרונה שבדקתי היו בארץ עוד כ- מיליון וחצי איש שחיפשו בערך אותו דבר.
וברצינות - זו אסטרטגיה שבעיקרה מיועדת להגדיל במעט את תשואת תיק נכס הבסיס או לאפשר ניהול תיק מניות שתשואתו תהיה בעזרת אסטרטגיה זו, בממוצע שנתי, במספר אחוזים יותר גבוהה מתיק מקביל לו שמתנהל ע"י מישהו שאינו משתמש בכתיבת קולים (או לחילופין, בתקופת ירידות, התיק יירד קצת פחות מתיק דומה ללא כתיבת קולים)
האם זה מתאים לסוחר / משקיע פרטי - אולי , אך בעיקר לאלו שיש להם תיק אחזקה במניות (בעיקר ת"א 25) בסדר גודל משמעותי (שבע ספרות ומעלה במניות השורה הראשונה) ובפיזור דומה למדד.
אין באמור יעוץ בכל צורה שהיא. המסחר בנגזרים מסוכן באופן מיוחד.
הכותב אינו בעל רשיון לייעוץ/שיווק השקעות או ניהול תיקים (בתהליך רישוי)
ייתכן ולכותב יש ענין אישי בנושא, תוכן ההודעה אינה מהווה תחליף
לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם
אם הבנתי את תשובתך נכון
אז אם יש לי סכום גדול
כדאי לי להתמקצע בתחום כי זה יוריד לי את הסיכון
וגם יגדיל לי את הרוח
האם הבנתי נכון?
תודה