x

עמוד 2 מתוך 2 ראשוןראשון 12
מציג תוצאות 11 עד 16 מתוך 16

נושא: תחזית 2013 - בדיקה מה המצב לאחר חצי שנה

מדוע אינך מתייחס כלל לשימוש בנגזרים בין אם בארץ או בחו"ל , בצורה ספקולטיבית או כגידור
    ראשית חייבים להפנים כי נגזרים זה משחק סכום אפס ואף יותר גרוע כי יש עמלות בדרך - על כל שקל שאתה מרוויח משהו מפסיד - ולשחקנים המתוחכמים עם המערכות המחשב המתקדמות יש יתרון מובנה על משקיעי הריטייל לפיכך שימוש ספקולטיבי בנגזרים בעיני זה קזינו - יש לך תוחלת שלילית להרוויח

יתרה מזו, אפילו בלאק ושולטס (כן , של הנוסחא לתמחור אופציות) נפלו בענק עם הקרן שהקימו למסחר באופציות אז מה הסיכוי של בני תמותה כמונו להרוויח לאורך זמן במשחק? -בדיוק 0 אחד גדול.

להשתמש באופצית כגידור מצריך מצבים מאוד ספציפיים שאינני נתקל בהם בשוטף - מה יש לי לגדר=לשלם פרמיה על ביטוח? אני יכול למכור/לקנות את נכס הבסיס .

אופציות כמינוף - אני לא אוהב להיות ממונף מעבר ל 30% , ובעלויות המימון היום, עדיף לקבל מרגין מהברוקר מאשר לשלם פרמיות על האופציות

אם אופציות אז אני בצד המוכר, על מנת להרוויח את הפרמיה - סטטיסטית מוכרי אופציות מרוויחים יותר וגם אז במצבים ספורים -

כשאני חושב שמניה מנופחת, במקום למכור בשורט לפעמים אני מוכר אופציית קול - כך הפרמיה של האופציה מגינה עלי אם המניה עולה ואם אני צודק - הרווח גדל (ראה הפוסט על מניית טסלה)
    כשאני רוצה לקנות מניה לפעמים אני מוכר פוט
    יש מצבים בהם אני ב COVERED CALL

אך יש להבין כי אני פועל רק באופצית ארוכות שמרכיב הפרמיה שלהם גדול (גם זמן ארוך - לפחות 6 חודשים ומעלה גם IV גבוה) ולא מתקרב לאופציות קצרות

לטעמי , למשקיע קטן יש כל כך הרבה מקומות להרוויח כסף קל בשוק ההון שלהכנס למסחר באופציות על מנת להרוויח כסף זה מעשה לא שפוי ואני מאוד משתדל להיות רציונאלי- בעיקר שהשוק משתגע......

tlb לעניות דעתי אתה טועה. אם מסתפקים ברווח צנוע על הביטחונות ,1-2% יש אפשרות לכתוב קול ופוט מספיק מהרחוק מהמדד הנוכחי עם הגנות 10 או 20 נקודות מעבר. גם אם המדד גולש קרוב לכיוון אחד מהכתיבות, אתה משאיר לך לפחות 50 אחוז מהבטחונות ואז יש אפשרות לסגור את אותה כתיבה כמובן בהפסד ולכתוב רחוק יותר. אם תשאל מה יהיה אם הדבר יחזור על עצמו אענה לך שבהסתברות נמוכה מאוד יש גם אפשרות להפסיד. דומה הדבר למבחן לרב חובל של אוניה. הוא נשאל מה יהיה אם תהיה סערה. משיב שיוריד ספינות הצלה. ואז שואלים אותו שוב ושוב מה יהיה אם תהיינה עוד ועוד סערות. הוא משיב יוריד עוד ועוד ספינות הצלה. כשנשאל מאין יקח כל כך הרבה ספינות הצלחה משיב הנבחן מאותו מקום שאתה לוקח כל כך הרבה סערות. בהצלחה

b לעניות דעתי אתה טועה. אם מסתפקים ברווח צנוע על הביטחונות ,1-2% יש אפשרות לכתוב קול ופוט מספיק מהרחוק מהמדד הנוכחי עם הגנות 10 או 20 נקודות מעבר. גם אם המדד גולש קרוב לכיוון אחד מהכתיבות, אתה משאיר לך לפחות 50 אחוז מהבטחונות ואז יש אפשרות לסגור את אותה כתיבה כמובן בהפסד ולכתוב רחוק יותר. אם תשאל מה יהיה אם הדבר יחזור על עצמו אענה לך שבהסתברות נמוכה מאוד יש גם אפשרות להפסיד
    ואם תפסיד רק פעמיים ועכשיו יש לך רק 25% מהבטחונות? אתה צריך להרוויח פי 4 רק על מנת לחזור להתחלה.....

אם זה היה כל כך פשוט אז אתה לא חושב שכבר היו רצות מליוני מכונות וסוחרות כך?

מכיוון שהתנודתיות בשוק היא אקראית בהתפלגות לא נורמלית זה רק שאלה של זמן עד שיהיה רצף שיביא אותך לפשיטת רגל (הפסדת הכל)

כל "כלל מסחר" מהסוג שציינת הוא תפיסה מאוד נאיבית של השוק ולא הבנה אמיתי של מכניקת השוק והסיכונים הנלווים

גם אני לא מחזיק מי יודע מה ממסחר טכני, אבל יש כמה דוגמאות טובות להצלחות שנובעות ממשמעת מסחר .

בהתייחס לתחזיות של 2014 , נעלם גדול הוא האם הסינים ימשיכו לרכוש אגחים של ארה"ב
    ובנוסף האפקט של מעבר מהדולר ל SDR . לעניות דעתי רמת הסיכון של השוק האמריקאי עולה לא רק מסיבות של תמחור יתר אלא גם מסיבות גיאו-פוליטיות. מעבר של קוי ייצור חזרה לארה"ב לא יישארו ללא תגובה, ובוודאי כאשר
    האמריקאים מחלישים את המטבע שלהם באפן מכוון.
    אני מאמין שתהיה עליית ריבית דרמטית בארה"ב בחצי השני של 2014 על מנת למתן לחצים דפלציוניים כי
    ככל שכמות האשראי גדלה ורמת הייצור גדלה כך גוברים הלחצים לירידות מחירים ויציאה מנקודת שיווי משקל.

אני מאמין שתהיה עליית ריבית דרמטית בארה"ב בחצי השני של 2014 על מנת למתן לחצים דפלציוניים כי
    ככל שכמות האשראי גדלה ורמת הייצור גדלה כך גוברים הלחצים לירידות מחירים ויציאה מנקודת שיווי משקל.
    תקרא שוב את מה שכתבת. מעלים ריבית בשביל להתמודד עם דפלציה? גידול באשראי ויצור גורמים לירידת מחירים? איפה?

לחצים דפלציוניים? אתה בוודאי מתכוון בדיוק להפוך - לחצים אינפלציוניים

אל דאגה - השוק יעלה ב 2014 , ריבית תעלה ב 2015

tby
    מחכה בשקיקה לתחזית 2014
    בברכת שנה אזרחית פוריה
    וכמובן העיקר הבריאות
    *** יום שעובר - לא חוזר ***

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך