ראשית חייבים להפנים כי נגזרים זה משחק סכום אפס ואף יותר גרוע כי יש עמלות בדרך - על כל שקל שאתה מרוויח משהו מפסיד - ולשחקנים המתוחכמים עם המערכות המחשב המתקדמות יש יתרון מובנה על משקיעי הריטייל לפיכך שימוש ספקולטיבי בנגזרים בעיני זה קזינו - יש לך תוחלת שלילית להרוויחמדוע אינך מתייחס כלל לשימוש בנגזרים בין אם בארץ או בחו"ל , בצורה ספקולטיבית או כגידור
יתרה מזו, אפילו בלאק ושולטס (כן , של הנוסחא לתמחור אופציות) נפלו בענק עם הקרן שהקימו למסחר באופציות אז מה הסיכוי של בני תמותה כמונו להרוויח לאורך זמן במשחק? -בדיוק 0 אחד גדול.
להשתמש באופצית כגידור מצריך מצבים מאוד ספציפיים שאינני נתקל בהם בשוטף - מה יש לי לגדר=לשלם פרמיה על ביטוח? אני יכול למכור/לקנות את נכס הבסיס .
אופציות כמינוף - אני לא אוהב להיות ממונף מעבר ל 30% , ובעלויות המימון היום, עדיף לקבל מרגין מהברוקר מאשר לשלם פרמיות על האופציות
אם אופציות אז אני בצד המוכר, על מנת להרוויח את הפרמיה - סטטיסטית מוכרי אופציות מרוויחים יותר וגם אז במצבים ספורים -
כשאני חושב שמניה מנופחת, במקום למכור בשורט לפעמים אני מוכר אופציית קול - כך הפרמיה של האופציה מגינה עלי אם המניה עולה ואם אני צודק - הרווח גדל (ראה הפוסט על מניית טסלה)
כשאני רוצה לקנות מניה לפעמים אני מוכר פוט
יש מצבים בהם אני ב COVERED CALL
אך יש להבין כי אני פועל רק באופצית ארוכות שמרכיב הפרמיה שלהם גדול (גם זמן ארוך - לפחות 6 חודשים ומעלה גם IV גבוה) ולא מתקרב לאופציות קצרות
לטעמי , למשקיע קטן יש כל כך הרבה מקומות להרוויח כסף קל בשוק ההון שלהכנס למסחר באופציות על מנת להרוויח כסף זה מעשה לא שפוי ואני מאוד משתדל להיות רציונאלי- בעיקר שהשוק משתגע......