x

עמוד 2 מתוך 14 ראשוןראשון 123412 ... אחרוןאחרון
מציג תוצאות 11 עד 20 מתוך 139

נושא: זהב ל - 800-900 דולר

Hybrid View

לי ידוע (אל תגלו לאף אחד) על בורות באדמה בהם קבורה אספקה של 50 שנה של זהב בעלות כריה שולית 0 (אפס עגול), כולל מעליות מוכנות, מיקום מרכזי, וכבישי גישה, והזהב כבר בצורת מטילים... אלו כמובן פורט נוקס והבנק הפדרלי של ניו יורק, ועוד כמה מרתפי בנקים בשוויץ שנגחאי מוסקבה ניו דלהי והונג קונג.
    שהאבק ישקע, תגלה שמי שמכר לטמבלים שקנו זהב ב 1200 דולר ומעלה היו מדינות המערב.

לא סתם לא מפרסמים מה קורה עם עתודות הזהב בעולם המערבי - איזה מוכר גדול יפרסם את העובדה שהוא מוכר?

ציטוט פורסם במקור על ידי tby צפה בהודעה
    שהאבק ישקע, תגלה שמי שמכר לטמבלים שקנו זהב ב 1200 דולר ומעלה היו מדינות המערב.

לא סתם לא מפרסמים מה קורה עם עתודות הזהב בעולם המערבי - איזה מוכר גדול יפרסם את העובדה שהוא מוכר?
    הפוך לחלוטין.

מי שקונה זהב זה הבנקים המרכזיים (סין, רוסיה), והם עושים זאת בתמורה לניירות צבעוניים שמשום מה הקונים מוכנים להיפרד מהזהב עבורם.

תחשוב שאתה היית בפוזיציה שבה אנשים מוכנים לקנות ממך במחיר מופקע סחורה שאתה יכול לייצר באופן אינסופי ועולה לך אפס לייצר, מה היית עושה? היית מוכר כמה שיותר מהסחורה הזו בתמורה לנכסים מוחשיים אמיתים.

הבנקים המרכזיים יודעים בדיוק מה הכסף שלהם שווה (חתיכת נייר) ולכן הם הראשונים לקנות זהב. אין הגיון שהם יקנו עוד חתיכות נייר כשהם יכולים להדפיס אינסוף מהם גם ככה.

למבו, אם אתה עדיין כאן - אנא תסביר לי מה מחברי המאמר רוצים לאמר.

איבדתי את הקשר הלוגי כאשר החליטו סתם כך להכפיל ב -5 את נתוני המסחר בלונדון ואז הם עד מתפלאים שהם לא יכולים להסביר את התוצאות, והמסקנה - המסחר בלונדון הוא "חידה"

בל אני יודע שזה מטבע ולא סחורה
    אני מצטער. אתה לא יודע - אתה חושב שאתה יודע.

גם שזהב היה מטבע הוא היה בר המרה במשקלו לזהב - "הסטנדרטיזציה" שלו לצורת מטבע היתה בשביל למנוע את הצורך לשקול אותו שוב ושוב .

הרעיון של מטבע נייר בכיסוי זהב פשוט נועד למנוע 2 דברים:
    1. שעסקאות גדולות לא יחייבו אותך לבוא עם סבל
    2. שלא יהיו בעיות של זיוף - הרי הדבר הראשון שעשו לכל מטבי מזהב - זייפו אותו!

מכיוון שאין מחסור בזהב באדמה -זה רק שאלה של עלות לחלצו משם - אזי מחיר הזהב יהיה המחיר השולי של חילוצו מהאדמה . פשוט , קל , ברור ונכון.

כל היתר אלו סיפורים שכדאי כבר להתגבר עליהם.

הוא היה תמיד, וישאר תמיד סחורה.

ככל שישארו יותר "מאמינים" בזהב , שיהיו נכונים לקנות את הסחורה מעבר למחירה "ההוגן", כך יקח יותר זמן למחיר להתאים עצמו לשווי האמיתי.

בסיכומו של דבר, זו לא הפעם הראשונה שהיתה / יש בועה בזהב וגם לא הפעם האחרונה. מספיק להסתכל על הגרפים של ה 150 שנה האחרונות

ואם אתה מודאג מאינפלציה - יש נכסים שלאין שיעור מגנים עליך יותר טוב
    נערך לאחרונה על ידי tby, 23.07.2013 בשעה 18:29

תתכבד ותביא מקורות שלך ל 1000 דולר
    אתה זה שפתחת בכותרת בומבסטית לא אני, אל נא תעביר לי את העבודה השחורה.

אז להחזיק זהב זה לא השקעה אלא הימור....
    בדיוק

דיון מעניין מאוד, אבל אצלי זה רק מחזק את התחושה שהמטבע/סחורה הכי מעניין היום הוא הביטקוין ונגזרותיו.
    - כמותו מוגבלת (באופן קשיח יותר מזהב)
    - למרות שיש כמה שחקנים מאוד דומיננטיים, הוא לא נשלט ע"י בנק מרכזי כזה או אחר (כמו כסף ממשלתי) ולכן לא פגיע לחולאי כלכלה כזו או אחרת, למניפולציות של הפד, וכן הלאה.

חסרונותיו ידועים ובהם:
    - הפחד מפני רגולציה שתהרוג אותו (לדעתי לא סביר שיקרה כל-כך מהר)
    - בסיס משתמשים קטן יחסית (הערכות נוכחיות שראיתי, נעות סביב רבע מליון)
    - שוק לא מפותח (אין מספיק סחורות ושירותים שניתן לקנות בביטקוין)

זה קצת מזכיר את רמת הסיכון שיש סביב השקעה במטבע של מדינה קטנה מוקפת אויבים (=רגולציה מאיימת),
    כך שרמת הסיכון היא בהחלט לא נמוכה - ורמת התנודתיות בשווי המטבע תעיד על כך.
    אבל האפסייד? הו, יש כל כך הרבה אפיקים לאפסייד גבוה.
    למשל, אם נחווה גידול משמעותי במספר המשתמשים בביטקוין, ערכו יעלה בחדות. אם השוק יתפתח (והוא מתפתח כל הזמן), ערכו של הביטקוין יעלה בחדות.
    מספיק שספק שירותים או תוכן גדול באינטרנט (איביי, אמזון, אייטיונס, פארמוויל) יסכימו לקבל תשלום בביטקוין,. בכדי להתחיל תגובת שרשרת אדירה, והסיכוי לכך שזה יקרה בשנה הקרובה הוא לא קטן לענ"ד. כיוון שכמות המטבע מוגבלת, וכיוון שכבר היום כמות לא מבוטלת ממנו "רדומה", תוספת של מליון משתמשים שמחזיקים סוחרים ומוכרים את המטבע, יכולה להגדיל את ערכו בפקטור 5 או 10. גידול מהיר יותר בכמות המשתמשים, והשמיים הם הגבול.
    מעבר לכל אלו, גם חוסר ביטחון כלכלי כללי עלול לתמוך במחיר הביטקוין, כפי שקורה עם זהב וכפי שכבר ראינו שקרה בעבר גם בביטקוין (נדמה לי סביב קפריסין). אירוע בקנה מידה גדול יותר עלול להשפיע בצורה שקשה לחזות.

יחד עם זאת, צריך לזכור שהחסרונות שהוזכרו למעלה ועוד רבים אחרים עלולים לגרום בתסריטים מסויימים לירידת ערכו עד ל-0 (תסריט שאינו סביר עבור סחורות ריאליות), ולכן כאמור הוא מסוכן מאוד.
    עם זאת לטעמי ראוי לקנות כמות קטנה ו"לשכוח ממנה" לשנתיים או אף יותר. אולי תגלו בעוד עשור שסידרתם לעצמכם פנסיה.

כמובן וכרגיל, זה לא ייעוץ ולא לוקח אחריות על מה שתחליטו.
    נערך לאחרונה על ידי eynetane, 30.06.2013 בשעה 12:24

אייל,

אתה לא מבחין בין ריבית ארוכת טווח - שאותה קובע השוק - והפד מנסה להשפיע עליה באמצעות רכישת אגח ארוך טווח (QE)

לבין ריבית טווח קצר - אותה קובע הפד.

אין קשר ישיר בין הדברים - הפד "משחק" עם הריבית טווח קצר בקלות - כמו שנגיד בנק ישראל עושה זאת עם הריבית בארץ. QE זו ארטילריה כבדה בהשוואה לאקדח קטן שמהווה שינויים בריבית - מתי פעם קודמת בהיסטוריה של ארה"ב בוצע QE?

"הקיפול" של התערבות הפד תהיה בסדר הפוך להתערבות - קודם יצמצם ויופסק ה - QE ורק חודשים אח"כ תועלה הריבית לטווח קצר - ולא מדובר על חודשים קצרים (2-3) אלא על טווח של שנה ויותר.

התנועה של השוק ביום זה או אחר היא חסרת משמעות לחלוטין. מה שחשוב זה שרק מהדיבורים על צמצום ה QE הריבית לטווח ארוך - הנקבעת ע"י השוק - עלתה.
    נערך לאחרונה על ידי tby, 13.07.2013 בשעה 12:02

בסין והודו יש מסורת של איסוף זהב, ולכן ככל שימשיכו לגדול הדרישה לזהב תגדל, לימבו איפה נעלמת?????

ומה העלות השולית של הדפסת שטר דולר?

אני לא יודע מה יהיה מחיר הזהב מחר, אבל אני יודע שזה מטבע ולא סחורה.

ציטוט פורסם במקור על ידי eyal12 צפה בהודעה
    ומה העלות השולית של הדפסת שטר דולר?
    tby אם כך אייל אמור להיות צודק, לא ? השווי של השטרות המודפסים בעולם על ידי בנקים מרכזיים, יגיעו לדעתך לשווי ההדפסה שלהם בעתיד ?
    דעתי בלבד, תקנו אותי אם אני טועה.

הטבע האנושי הוא להילחם בשוק, על מנת להצליח בשוק יש להילחם בטבע האנושי.

תגיות בנושא זה

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות