x

עמוד 2 מתוך 4 ראשוןראשון 1234 אחרוןאחרון
מציג תוצאות 11 עד 20 מתוך 37

נושא: אידיבי אג"ח ד'

הוא מכניס 300 מיליון ש"ח (אם יכניס) לגנדן
    חלק ילך לבנקים בלי ספק בכלל
    בנוסף, זה לא מספיק...

האם ההעברה לחשבון נאמנות בפעם הקודמת לא היתה על רקע גיוס הזכויות הקרוב דאז ??
    לא. זה היה פתרון של בית המשפט לתת זמן למצוא פתרון - מצד אחד שהחברה תשלם ולא תהיה בדיפולט ומצד שני שלא תהיה לכאורה העדפת נושים . הפתרון היה זכויות.

הבנקים יקחו את זה מגנדן עוד לפני שזה יגיע לאחזקות.
    300 מיליון ש"ח לא יספיקו לאחזקות

וגם אם כן..

אם אתה רוצה להשקיע את כספך ולהיות נתון להחלטתו של רב שאתה לא מכיר, אני מאחל לך בהצלחה

אהלן אורי,

קודם כל, אני מאחל לך את כל ההצלחה, והלוואי שתראה כסף מהאג"ח הזה, אבל-
    לא כדאי לזרוק את הגוייה הזאת, לפחות לעת עתה?
    אתה כבר בשלב שאתה מביע משאלות ולא באמת מנתח את המצב באופן קר.
    זה מה שנקרא, מדבר מפוזיציה.
    זרוק את האג"ח, ותנתח אותו כשאתה בידיים ריקות, ואולי הדברים יראו לך אחרת.
    אם עדיין תגיע לאותן מסקנות, תוכל לקנות את האג"ח שוב.

בהצלחה רבה, ויום טוב

kelazer, בקשר לאופטימיות, כל מי שנכנס לפוזיציה בנייר ערך עם תשואה גבוהה וגם עם סיכון גבוה חייב להיות אופטימי...
    13M שקל שהחליפו ידיים אחרי ההודעה על דנקנר היו פסימיים (המוכרים?) או אופטימיים (הקונים)?
    למרות שאני חייב לציין שאני פחות אופטימי משהייתי לפני שלושה ימים, ככה זה, אף משקיע לא לוקח בחשבון שיו''ר הדירקטוריון של קונצרן כמו אידיבי יואשם בהרצת מניות...
    לtby, אני לא יודע מה ההשכלה המשפטית שלך, אבל לנציגות האג''ח אין קייס בבית המשפט אם החברה טוענת שהיא סובלנטית ופועלת לגייס את הכסף, וגם מראה תוך כדי את כל מה שהיא עשתה עד עכשיו
    בקיצר, עוד מעט נהיה חכמים יותר כשיתפרסם הדו'ח של אידיבי, וכמו שראיתי את נוחי בתקשורת היום הוא עדיין בועט

רינמט

לנציגות האג''ח אין קייס בבית המשפט אם החברה טוענת שהיא סובלנטית ופועלת לגייס את הכסף, וגם מראה תוך כדי את כל מה שהיא עשתה עד עכשיו
    אם קיימת אזהרת עסק חי , החברה לא יכולה לטעון שהיא סובלנטית בכל תסריט - - מוטל עליה עול ההוכחה והשיכנוע שמה שעושה ומציעה - יישים.

אם החברה תראה את מה שעשתה עד כה, זה לא באמת מאוד מרשים -

- הנפקת חברים שלגביה יש עכשיו חדשות לפלילים
    - השקעה של אדלשטיין בחברת האם שלגביה הבנקים כבר החליטו שאינה סובלנטית, שממנה הועבר רק 1/3 לאחזקות
    - בישול עיסקה עם KKR בריבית של 15% תוך שיעבודים של נכסים משמעותיים בקונצרן וכל זה בשביל פעלול פיננסי שיקרב מזומנים לחברת האם
    - הנפקת זכויות שמכסה רק תשלום לאגח ב'

הרבה פעילות אבל נואשת ומתגלגלת במטרה לקנות זמן - אין כאן בעלים/הנהלה שאומרים באופן ברור - זו תוכנית החילוץ שלנו על כל שלביה, סיכויי הצלחתה גבוהים - תנו לנו שקט תעשייתי - זה מה שבעצם המוסדיים מבקשים תחת הקוד "הסדר" .

כל שההנהלה אומרת - לא תהיה תספורת , סימכו עלינו. בעולם האמיתי זה לא ממש עובד.

שלום לכלם,

בהצלחה לכל המשקיעים/ סוחרים באג"ח ד' בפרט ובכלל בכל האגחים של מר נ. דנקנר.

אבל תשכילו אותי מה הקשר לאופטימיות מה זה? רגשות לא מפעילים בשוק ההון. יש למידת הנושא, למידת אופי הבעלים וכו'. אופטימיות, פסימיות טוב אולי למדתי משהו .....מכל מלמדי השכלתי.

אגב בקשר להמלצה על אג"ח ד' בגלל תספורת לא גדולה או בהתנחסות שם מצומצמת, צר לי לא מקבלת? אם יש תספורת זה רע למשקיעים ואין להמליץ .............ממתי ממליצים על דבר מפסיד ?

נ. דנקנר מואשם בפלילים והכל לכאורה אבל זה רע, רע מאוד לסחורה.

באשר לציטוט :

בקיצר, עוד מעט נהיה חכמים יותר כשיתפרסם הדו'ח של אידיבי, וכמו שראיתי את נוחי בתקשורת היום הוא עדיין בועט

צר לי נ. דנקנר ברגע שהופיע בתקשורת לפני זמן רב והודיע שהכל בסדר או אז הכל לא היה בסדר ועכשיו עצם הופעתו שוב מראה על עצבנות וחוסר אונים. ממתי איש עסקים מופיע בתקשורת ממתי? לא ראיתי את סטף וורטהיימר, את טדי שגיא שאין לחשוד בי שאני "מתה" עליו. גם דוידי לא מופיע בתקשורת וגם ליאורה עופר רוצים עוד שמות? עדיף בשושו וככה נוהגים אנשי עסקים. גם יוסי מימן שמצבו כרגע לא מזהיר לא פגשתי אותו "בפגוש את העתונות" עם דנה וייס מה קורה לך רינמת יקר.!!!

הבנת המטריה זה חצי הפתרון.

ושוב בהצלחה לכלם וכן נדרשת זהירות.
    המשך ערב נעים

R

הוא נוסע לארגנטינה?
    שיהיה לו בהצלחה. טוב לדעת שהחזירו לו את הדרכון

התפרסמו הדוחות הכספיים של אחזקות / פיתוח

בעוד התוכנית התזרימית של פיתוח מחזיקה מים - מימוש מניות בהחזקות סחירות, התוכנית התזרימית של אחזקות זה חור שחור -אין תוכנית אלא הצהרה שחוזרת מהדוחות הקודמים - יש מגוון אפשרויות למימון ..... אך יש תוספת אחת חשובה - אפשרות לרכוש אגרות חוב של החברה. האם נפל סוף סוף האסימון?

היממות הקרובות הן קריטיות להישרדות אחזקות - לדעתי נוחי שיכנע את רשות ני"ע לאפשר לו לטוס לארגנטינה על מנת לנסות ולהציל את העיסקה עם אדלשטיין. הוא צריך לחזור משם עם מספיק כסף לקנות עוד זמן מול מחזיקי האגח, או הבנה שיש להפעיל את תוכנית ב' - אם יש כזו.

וזה מוקדש לאורי:
    מבחינת השקעה באגחים של אחזקות בשלב זה , זו דוגמה יפה לדרך חישוב כדאיות השקעה באגחים "סופניים" (לכל הלועגים שזה הימור ולא השקעה - מי שמפעיל את הרולטה - הקזינו - הוא המשקיע - הסיכויים לטובתו ואם יש מספיק משחקים ויש לו מספיק כסף להפסיד מספר סיבובים כך שלא יצא מהמשחק אם למהמר יש "מזל" - הוא תמיד ירוויח )

אם המצב יחמיר וזה עשוי להתרחש מהר מאוד - פניה של הנאמן לבית המשפט תשלח שוב את האגח למתחת ל - 20 ואם לא יהיה הסדר והולכים לפרוק משער של 23 צפוי הפסד של לפחות 55% ועוד יחלוף זמן ממושך עד שיתקבלו ה- 45%

אם ימשיך הססטוס קוו - כלומר יכנס כסף חדש והבעלים קונים זמן מול מחזיקי האגח - יקבל מחזיק ד' 4.78 אג לכל ענ - נטו ממס - 20% על השקעתו והמחיר יעלה ל - 35 אג - כי יהיה ביטחון שזו השיטה מכאן והלאה . כלומר אם מתרחש נס פח השמן ומוזרם כסף חדש תוך תקופה קצרה, בניגוד לעמדת החברה עד עכשיו, ונמנעת פניה לבית המשפט יש פוטנציאל לרווח של 70%

נעזוב מונחים של אופטימיות ופסימיות, אמונה או לא - נתייחס לעניין כהשקעה בינומית - אחד מהתרחישים מתרחש בטוח -אחד רווח 70 , שני הפסד 55 - מה ההסתברות שהארוע הריווחי יתרחש על מנת שבתוחלת לא יהיה הפסד? - 44% - זה בשביל סיכון כספי שווה. מכיוון שבכל זאת אתה צנוע ורוצה שהסיכויים יהיו לפחות 30% לטובתך - אתה צריך להעריך את הסיכוי לסנריו הריווחי בהרבה יותר מ - 44% על מנת להיכנס לפוזיציה.

אני באופן אישי מעריך היום את הפניה של הנאמנים לבית המשפט ב - 95% (כלומר סיכוי לתרחיש ריווחי - 5%) - צריכה להתרחש הפתעה ענקית או שינוי עמדה מהותי של החברה שתשכנע אותם לא לנקוט במהלך, בוודאי שגם לא מדובר הפעם הראשונה.

במילים אחרות אין היום כל "הצדקה" כלכלית - אם ניתן לכנות את ההימור הבינומי כהשקעה - להחזיק את אגח ד' ,

זו לא נבואה, זה תוצר חישובי המבוסס על הנחות ברורות - כל אחד יכול לבדוק ההנחות, לקבוע הסתברויות משלו, להגיע לתוצאה ולפעול על-פיה.

זה בסדר שיש תוכנית, מותר ורצוי להאמין ואפילו לחלום - הרי גם אני החזקתי באגח של אחזקות - אך שהסיכויים כל כך מוטים נגדך , זה כבר לא תוכנית, זה סוג של לוטו. אין ספק שיש אנשים שהתעשרו מלוטו, אך כדרך השקעה זה מתכון וודאי להפסד. התחושה הזו של "אני נגד השוק" וגם אם יתמהמה בוא יבוא - יש לכולנו. הקושי הגדול , העצום והנורא הוא לקחת נייר ועיפרון , לבצע את החישוב הקר ולפעול לפיו. עוד יותר קשה זה לראות אח"כ שטעיתה ומה שמכרת אתמול היום עולה.....

בשניה שראיתי במאיה את ההודעה על החקירה של נוחי כל ההסתברויות לארועים חיוביים - KKR, אדלשטיין, סבלנות של בעלי האגח, גמישות עיסקית - ירדו משמעותית - היה ברור שבשער האגח אז הסיכויים הם נגדי ובגדול - 30 שניות אח"כ כבר לא החזקתי אגח של השקעות, ובסוף היום עוד כתבתי כאן שאינני מבין את התגובה השקטה יחסית (מינוס 8%) של האגח באותו יום, למחרת ירד עוד 18% . לאור התיקון משער 21 ל- 23 יש שחושבים שמשוואת הסיכוי סיכוי חיובית עבורם - לי היא לא - אני יודע להסביר מדוע - אני מקווה שמי שקונה יכול להראות את החישוב שהוא מבצע.

השקעה באגח זבל, ואחזקות זה לא אגח זבל, זו אופציה עם תכונות של אגח, זה תמיד שיכלול של סיכוי / סיכון - אתה רק חייב לוודא שאתה הבעלים של הקזינו - הסיכויים לטובתך ונגד זה שמכר לך את הנייר שרכשת אותו בשוק וגם אז - יהיו פעמים לא מעטות שתפסיד.
    נערך לאחרונה על ידי tby, 01.12.2012 בשעה 09:09

שלום חברים,

משעשע היה לקרוא את הודעת החברה לבורסה (שישי בערב) בו הודיעה על סיום הסאגה מול KKR.
    שימו לב, החברה מצהירה כי במשך תקופה ארוכה שררו פערים מהותיים בין הצדדים למו"מ.
    ואני רק מבקש לשאול שאלה פשוטה - מדוע לא הודיעו על הפערים המהותיים במהלך התקופה האחרונה ?? רק כדי שעוד תמימים יפלו בפח ? רק כדי שהפריירים יתחלפו באמת ?
    וכדי להמשיך את הפאסון של חברה שאינה פושטת רגל (למרות שהיא כזו כבר תקופה ארוכה) וברוב חוצפתה, ממשיכה החברה לשחרר ספינים מטורפים כי בכוונתה לקדם מתווה דומה
    עם גופים דומים אשר פנו לחברה בנושא. הבנתם, פנו לחברה !!!
    נו...לפחות סיימנו את השבת עם בדיחה טובה.

בברכה ובוע טוב,
    אודי

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות