הי,

בזמנו בדקתי את האגח וברחתי בצרחות.

מול חוב של כ-150M ש"ח (כ-120M מתוכו לבעלי האגח) יושבות מספר אדמות ביצה.

ישנה הצעה להסדר מהחברה ואני מעתיק אותה כלשונה:
"תמורת ההסדר תחולק בין מחזיקי אגרות החוב וזכאיי הריבית (לעיל ולהלן:"נושי אגרות החוב") בהתאם לסדר הקדימויות הקיים בהסדר הנוכחי של החברה עם נושי אגרות החוב שלה כפי שאושר על-ידי אסיפת נושי אגרות החוב ביום 7 במרץ 2011 ("הסדר 2011 "), באופן שהמחיר המוצע המיוחס לכל 1.00 ₪ ע.נ יהיה גבוה ממחיר השוק של אגרות החוב נכון ליום 8 ביולי 2012 העומד על ערך של 21 אגורות ולא יפחת מהשווי ההוגן המיוחס לכל 1.00 ₪ ע.נ. אגרות חוב."
השווי ההוגן
"משמעו - הערך הנוכחי לפי ריבית האג"ח של חלקם של נושי אגרות החוב בנכסי החברה כפי שהם מופיעים בדוחותיה הכספיים האחרונים של החברה אילו היו אלו מחולקים בתום תקופת הסדר 2011"

מספר ע.נ. של אגרות חוב בידי המחזיקים הוא כ-110M ע.נ. ושווי אדמות הביצה לפי ספרי שפיר פרויקטים הוא כ-35M שח. אם אני מבין נכון את ההצעה שהם מציעים:

קחו 35M*120/150*1.07=30M בתמורה ל-110M ע.נ. אגרות. או במילים אחרות כ-27 אגורות לאגח (שנסחר כיום ב-21 אגורות לאגח). אני מניח שההצעה תתקבל (החלופה היא כמה אדמות ביצה ברומנייה) ולכן זה יכול להיות רווח של 30% במספר חודשים. אני אישית, לא מתכוון להיכנס ל-trade הזה - כל העסק נראה לי fishy (ו-30% רווח לא מצדיק לדעתי ללכת כנגד התחושה), אך ייתכן שהעניין ימצא חן בעיני מי מכם. אם כן, שיהייה בהצלחה.

בברכה,