x

עמוד 4 מתוך 19 ראשוןראשון ... 2345614 ... אחרוןאחרון
מציג תוצאות 31 עד 40 מתוך 186

נושא: זרקור: פטרוכימיים אגח ו

הי jsphs,

בנוגע ל,
    ציטוט פורסם במקור על ידי jsphs7 צפה בהודעה
    במקרה של תקיפה איראנית מאוד יתכן כי כל הנחות היסוד יהיו חייבות להשתנות.
    תאורייה מעניינת שלא חשבתי עליה. אז ראשית, אתה צודק - בזן תהייה מטרה ראשית אם תהייה מתקפת טילים על ישראל. מצד אחד, במקרה שכזה, שוויה של בזן יצנח ולכן עדיין אגח ו עדיף על ב,ג - אך הנחה שכזו מטילה ספק בכדאיות של ה, כמו גם במסקנה של מצב - no loss. אם מתקפה על איראן היא אופצייה לה אתה מייחס הסתברות שאינה זניחה - בהחלט כדאי להתרחק מפטרוכימיים (למען האמת - מכל השוק ...).

אני אישית לא נותן לאופצייה הזו משקל בשיקולי (ואולי מן הראוי שכן אתייחס לכך) כי לדעתי זה לא יקרה. מדוע לא?

אפשר ליחס הרבה דברים שליליים למר אהוד ברק - דבר אחד קשה לי לייחס לו וזו אידיוטיות. כאשר אני בוחן את פעולותיו של אהוד ברק בעבר (בכל מסגרת שהיא - צבאית או פוליטית), אני מגלה כי כל פעולותיו המבצעיות קרו בהפתעה וההכנות להן נעשו במסתרים. כל הרעש התקשורתי, פשוט לא מתאים לדפוס הפעולה של האדם (מדוע להכין את האויב?) ולכן משרת לדעתי מטרה אחרת.

עם זאת, נראה לי כי מן הראוי בניתוחים להתייחס לתאורייה הנ"ל - תודה על התיקון.

בנוגע ל ...
    לחברות הבעיתיות שנדונות כאן דוגמאת: קרדן NV ב, אידיבי ד, נאנט ג, אפריקה כ"ו, למעט אידיבי רב הנכסים הם בחו"ל וערכם צמוד למט"ח. החובות שלהם שקליים. המקרה של תקיפה ומהלומות נגד אני לא פוסל פיחות של אפילו 10-15% בשער הש"ח ביחס לסל המטבעות. אם זה מה שיקרה החברות הממונפות יראו כי הנכסים שלהן עולים בערכם בעוד חובותיהם נופלים (במצב כזה לא אתפלא אם תהיה רוחבית בשוק האג"ח הקונצרני). יתכן מצב כי חברות ישכילו להשיג מזומן בחו"ל כנגד נכסיהם ולקנות בכסף הזה את החוב השקלי בחצי - שליש מחיר.
    עוד תאורייה מעניינת שלא נתתי לה משקל בניתוחי - מחשבה מקורית ויפה. עם זאת, רק הערה קטנה: קרדן NV, אפריקה הן אגחים דומים באפיונם (הון עצמי נכסי חיובי - אולי בעייה בתזרים בטווח הבינוני רחוק), נאנט שונה מהם מאוד (הון עצמי נכסי גבולי - בעייה כמעט ודאית בתזרים בטווח הקצר). אידיבי אחזקות זו חייה אחרת לגמרי (מכל הקודמות) - זו חברה חסרת נכסים (אידיבי פיתוח לעולם לא תגיע לשווי נכסי חיובי - הפגיעה הרגולטורית בה היא פרמננטית) ולכן אין שום דמיון בינה לבין הקודמות לה (האגח בעל שווי אפסי - עם מתקפה ובלעדיה) בלי שום קשר לשקל. כלומר, ההשפעה עליהם אינה זהה בכל מקרה.

הי bgzl,

לדעתי, אגח ד של פטרוכימיים הוא המסוכן בחבורה ולא כדאי כלל בהחזקה (תחת כל הנחה שהיא). האגח נסחר גבוה מאוד, כיוון שהביטחונות כנגדו כיום (מניות בזן) מכסות את כל ערכו. אגח ד נחות כמעט בכל סנאריו אפשרי לאגח ה. מדוע?

מצד אחד, פגיעה בשווי הסחיר של בזן עקב בעיית רווחיות בבזן, יפגע באגח בצורה דרסטית (בגלל שווי השוק הגבוה שלו ופגיעה בבטחונות), הרבה יותר מאשר ביחס לאגח ה. מצד שני, אם בזן מתפקדת היטב, אגח ד,ה ישלמו את הכל ולכן אגח ה ייתן תשואה הרבה יותר גבוהה.

בברכה,

שלום לפיראט,

אכן אני מסכים איתך כי אל מול מדינה מאוד גדולה בשטח ובאוכלוסין כמו אירן לצאת לתקיפה לאחר כל הרעש התקשורתי זו הזמנה לצרות.

הגנרל הסיני סון-טסו אמר הכה בחלש ונמוג אל מול החזק.

ביבי (רוה"מ) וברק (DOD) בעלי רקע של יחידות מיוחדות - יחידה שתוקפת את החלש והלא מוכן ונמוגה חזרה לפני שמי שהותקף ושולחיו לא מבינים מה תקף אותם.

מצד שני, יתכן וכל הברדק התקשורתי נועד מלכתחילה לגרום לאמריקאים לבצע את העבודה לטובת כל העולם ואישתו. האמריקאים לא ממש ששים לבצע את העבודה כי ברור להם שאירן זה עירק כפול 5.

מצד שני, אל מול כל הררי המלל יתכן והיוזמה לא תבוא מצידינו אלא פעולה מצידם דוגמאת מבצע מוקד של ששת הימים. האם יתכן כי האיראנים יקריבו את דוויזית הקומנדו הלבנונית שלהם על מנת לסיים את בנייתן של הפצצות הגרעיניות שע"פ מקורות זרים מוכנות בכמה אתרים באירן? לא ניתן לשלול זאת על הסף.

לקהל הקוראים, ג.נ. לא מחזיק.

עדכון מהשטח 3/9/2012:

אג"ח ו הבינוני - מחיר שוק 34אג 1/3 פארי.

אג"ח ה הקצר - 55אג על פארי 100, לאחר פרעון קרן.

אג"חים עם בטחונות: ג,ב נפלו היום בשעור דו ספרתי, אג"ח ב 48אג על פארי 119אג.

הסיבות: בזן שהיא תחתית הפירמידה לקיומה של פטרוכימים - בעקבות הורדת דירוג של חברת בת - תשואות האג"ח שלה עלו ל- 15%.

במצב עניינים כזה לא תתכן העלאת דוידנד מפטרוכימים על אף נזילותה.

בזן ב מח"מ קצר תשואה 15%.

לפי תמחור השוק, השוק מתמחר החזר מהמזומן שבידי פטרוכימים תשלום אחד או יותר של אג"ח ה, ומתמחר בחסר את אג"חי הבטחונות לאור המח"מ הארוך.

יהיה מעניין, ולעדכונכם.

הי jsphs,

1. העובדה שאיגרות החוב נסחרות ב-8%, 15%, 30% או כל מספר אחר אינה עילה לעצירת דיבידנדים. יש צורך להראות סיכון אמיתי (לא שוק כזה או אחר).
    2. מי שבאמת יכול לעצור דיבידנדים בבזן הם הבנקים ולהם יש את הכח.
    3. כיוון שאף אחד לא הסתמך על דיבידנד מבזן ב-2013 (ולמעשה, גם לא ב-2014) רק קטסטרופה אמיתית בבזן תאפשר עצירת תשלום לאגחים הקצרים.
    4. נזילות בזן חסרת משמעות - היא חייבת להראות רווחים עסקיים (יש לה מספיק חובות מול הנזילות).

סיכום:
    מרווחי הזיקוק ממשיכים לעלות (בגלל קריסת מספר רב של בתי זיקוק בסוף השנה). מרווחי הפוליתילן לסוגיו השונים ושוויים עלו משמעותית מתחילת הרבעון (משפר מצב מלאי ורווחיות) ולכן הדוח הבא של בזן יהייה טוב. אך לא בכך העניין - כל השיפורים והשיכלולים בבזן חייבים להוכיח את עצמם עסקית (לאורך זמן, בתלות פחותה במצב השוק). לדעתי יהייה ניתן באמת להעריך אם אכן היעדים הושגו רק עם הגעת הגז (סיכון בפני עצמו) תוך כ-9 חודשים (ועד אז הסיכון קיים).

ישנו סיכון, אך אגרות החוב באמת מסמנות קטסטרופה קיצונית במיוחד. כיוון שאלו סדרות גדולות ונראה כי המוסדיים נכנסו לפאניקה רבתי (מזכיר מאוד את קרדן NV בהתנהגות), אינני יודע היכן תעצר המפולת. אך אישית, מתכוון להיכנס בכמויות גדולות מאוד ל-ו (כשאמצא מעט זמן).

במילים אחרות - לדעתי, חוכמת ההמונים בשוק זה אינה עובדת ולכן מה ה"שוק" אומר הוא לדעתי חסר חשיבות.

בברכה,

פיראט,

כשאג"ח נסחר ב- 15% אתה מצפה מהחברה להעלות דוידנד או לקנות בעודפי הכסף שלה את האג"ח?

תראה, יש כאן או כשל שוק או משהו שכמה מקורבים יודעים שהאחרים עדין לא.

בלי קשר לירידות הרוחביות הקריסה בפטרוכימים חזקה יותר.

הי jsphs,

לגבי ...
    כשאג"ח נסחר ב- 15% אתה מצפה מהחברה להעלות דוידנד או לקנות בעודפי הכסף שלה את האג"ח?
    אישית יישמע לי מטומטם מצד החברה לא לקנות אגח ומנגד לחלק דיבדנד - בהקשר זה מסכים עימך לחלוטין.

כל שאמרתי הוא שבפועל אין קשר בין השניים.

אכן, לדעתי הירידה בפטרוכימיים היא ללא פרופורצייה למצב הידוע. ייתכן שההנחה שלך תתאמת לגבי מידע לא ידוע ...

בברכה,

שבת שלום לכולם

אני עשיתי גם כן את הניתוח שלי והמספרים שלי יצאו דומים לאלו של פיראט. האג"ח שנגע לפני שבועיים ב- 26 אג' נמצא כעת כבר ב- 39 ועדיין בגבול ה- no loss לטעמי כמובן. לפי דעתי בהתחשב בנכס האיכותי שהחברה מחזיקה המזומן ממכירת אבגול ומחירי האג"ח כרגע זה עדיין אג"ח שנותן תמורה מעולה לטעמי עבור הסיכון שלו.

אני כותב את זה כי לטעמי לא פשוט למצוא אג"חים שגם נותנים פיצוי לסיכון גם קרובים יחסית לכסף וגם בעלי סחירות גבוהה מאוד באופן יחסי. לטעמי האג"ח הזה עונה על שלושתם וכל מי שמתעניין באג"חים לא מדורגים צריך לבחון אותו. על הסיכונים אין צורך לפרט כי הם כפי שכתב פיראט בפוסט הזה ובפוסט הכללי על אג"ח לא מדורגים עדיין תקפים כאן.
    נערך לאחרונה על ידי kelazar, 15.09.2012 בשעה 00:08

אתמול בדקות האחרונות של המסחר נחתך דירוג האשראי של פטרוכימיים מBаа2 Ba1 כלומר ב2 רמות הסיבות הן להלן:
    http://maya.tase.co.il/bursa/report.asp?report_cd=...

אם לסכם ולקרוא בין השורות הורדת הדירוג באה על רקע מכירת אבגול תמורת 274M שח. מדרוג טוענים שזה מוריד את גמישות החברה לטווח ארוך שכן פטרו נשארת עם מניות בזן בלבד.

אני בגדול מסכים מאוד עם מה שנאמר לפטרו בקופה 415M שח אחרי השלמת העסקה + 190M שח שווי מניות בזן חופשיות משעבוד.מבחינת נזילות יש לה את הכסף לכול החובות עד הרבעון הראשון של 2014 ואז יש לה עוד 190M שח של מניות בזן וכול זה אם במקרה עד אז לא יהיה דיוודנד מבזן או הנפקת זכיות כדי לעבור את 2014 ולקוות שעד 2015 יגיע הדיוודנד מבזן במקרה ולא יגיע עוד קודם. הפתרון גם פה לדעתי היא קניה בסדרות הקצרות בעיקר בסדרה ה וסדרה ו.....שווי סדרה ו הסחיר הוא 120M שווי סדרה ה הוא 85M.
    אם החברה תתעקש לפרוע את כול החוב בפארי מצבה עשוי להיות רע מאוד בשנים הקרובות.
    חשוב לזכור שכבר יותר משנה שערי האגח של פטרו נסחרים במחירים נמוכים ועד כה פטרו לא בחרה באפשרות זאת בניגוד לחברות אחרות, המשך התהגות זאת טוב מאוד לחוב הקצר שצפוי להמשיך להיות משולם, גרוע לחוב הארוך שעשוי למצוא את עצמו תלוי בתוצאות בזן בלבד במשך הרבה שנים וקטלני לבעלי המניות שכול הכנסות החברה ילכו לתשלום החובות.

גילו נאות מחזיק בפטרוכימיים אגח ו בלבד.
    אין בכך המלצה לקניה\מכירה של ניירות פטרוכימיים בפרט ולניירות ערך ככלל.

עוד אג"ח מעניין, שעושה רושם שכבר שכחו ממנו.
    פטרוכימיים פרסמה דוחות לרבעון 3.
    בהתסכלות על אג"ח ו שנדון כאן כרגע בשער 49 אג' בתשואה של 40% שקלי

התזרים החזוי של פטרוכימיים מראה שיש לה מספיק כסף לסיים את 2012 בעזרת מכירת אבגול. לשנת 2013 החברה מתכננת לגייס 50 מיליון שקלים. הגיוס נראה סביר כי ישנן מניות רבות של בז"ן שאינן משועבדות.
    החברה בונה על דיבידנד מבז"ן בשנת 2014 כך שכל דיבידנד במהלך שנת 2013 אם יגיע יהווה בונוס. לדעתי, לאחר קריאת הדוחות של בזן הדוח החזוי יכול להחזיק.

כמה נק' חשובות
    * ישנו הסכם עם הקרן הבריטית שרכשה את אבגול כך שפטרוכימיים תשקיע כסף ותשמור על חלק מאבגול. אשמח לדעה של עוד מישהו כדי להבהיר נק' זו.
    * יש שיתוף פעולה בין פטרוכימיים לחברה לישראל (שמחזיקה גם היא בבז"ן). במידה ופטרוכימיים תצטרך לשעבד מניות נוספות של בזן גם החברה לישראל תעמיד ביטחונות עבור פטרוכימיים

עד סוף הרבעון הראשון של 2014 החברה תחלק כמעט 10 אג' בריבית, כך שניתן להחזיר 20% מההשקעה. לטעמי האג"ח מעניין מאוד אפילו כעת.

ג.נ מחזיק משער 43 וחוזק בשער 27

אכן אגח מצויין - בעיקר כשעולה

מכל ההתעסקות עם ניתוח האגח של פטרוכימיים והבנה יותר טובה של עיסקי בזן - נכנסתי לפוזיציה בבזן.

זה לא המקום לנתח מניות רק אומר שהריווחיות בשנה החולפת היתה מאוד מושפעת מהמחסור בגז. סיום ההשקעות בפרויקט מיד"ן והשקעות נוספות יאפשרו לבזן לעשות יותר עם חומרי הגלם הקיימים. בתי זיקוק אלו מפלצות מזהמות ומסוכנות שאף אחד לא רוצה שיקימו לידו וכן באירופה / ארה"ב לא בונים חדשים - ברגע שבזן תקבל את הגז יווצר לה יתרון תחרותי מובהק על בתי הזיקוק באירופה (לא בארה"ב - כי שם הגז זול)

זה עסק עתיר הון עם חסמי כניסה ענקיים , רווחים "מדוכאים" בעל יתרון תחרותי לגבי שוק גדול וקרוב המבצע שיפורים במערך הייצור על מנת להגדיל את תמהיל מוצריו ורווחיותו הגולמית - וחייב לחלק דוידנד בגלל חברות האם. לי זה מתאים לקנות וללשכוח מזה .

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות