הי jsphs,
בנוגע ל,
תאורייה מעניינת שלא חשבתי עליה. אז ראשית, אתה צודק - בזן תהייה מטרה ראשית אם תהייה מתקפת טילים על ישראל. מצד אחד, במקרה שכזה, שוויה של בזן יצנח ולכן עדיין אגח ו עדיף על ב,ג - אך הנחה שכזו מטילה ספק בכדאיות של ה, כמו גם במסקנה של מצב - no loss. אם מתקפה על איראן היא אופצייה לה אתה מייחס הסתברות שאינה זניחה - בהחלט כדאי להתרחק מפטרוכימיים (למען האמת - מכל השוק ...).
אני אישית לא נותן לאופצייה הזו משקל בשיקולי (ואולי מן הראוי שכן אתייחס לכך) כי לדעתי זה לא יקרה. מדוע לא?
אפשר ליחס הרבה דברים שליליים למר אהוד ברק - דבר אחד קשה לי לייחס לו וזו אידיוטיות. כאשר אני בוחן את פעולותיו של אהוד ברק בעבר (בכל מסגרת שהיא - צבאית או פוליטית), אני מגלה כי כל פעולותיו המבצעיות קרו בהפתעה וההכנות להן נעשו במסתרים. כל הרעש התקשורתי, פשוט לא מתאים לדפוס הפעולה של האדם (מדוע להכין את האויב?) ולכן משרת לדעתי מטרה אחרת.
עם זאת, נראה לי כי מן הראוי בניתוחים להתייחס לתאורייה הנ"ל - תודה על התיקון.
בנוגע ל ...
עוד תאורייה מעניינת שלא נתתי לה משקל בניתוחי - מחשבה מקורית ויפה. עם זאת, רק הערה קטנה: קרדן NV, אפריקה הן אגחים דומים באפיונם (הון עצמי נכסי חיובי - אולי בעייה בתזרים בטווח הבינוני רחוק), נאנט שונה מהם מאוד (הון עצמי נכסי גבולי - בעייה כמעט ודאית בתזרים בטווח הקצר). אידיבי אחזקות זו חייה אחרת לגמרי (מכל הקודמות) - זו חברה חסרת נכסים (אידיבי פיתוח לעולם לא תגיע לשווי נכסי חיובי - הפגיעה הרגולטורית בה היא פרמננטית) ולכן אין שום דמיון בינה לבין הקודמות לה (האגח בעל שווי אפסי - עם מתקפה ובלעדיה) בלי שום קשר לשקל. כלומר, ההשפעה עליהם אינה זהה בכל מקרה.
הי bgzl,
לדעתי, אגח ד של פטרוכימיים הוא המסוכן בחבורה ולא כדאי כלל בהחזקה (תחת כל הנחה שהיא). האגח נסחר גבוה מאוד, כיוון שהביטחונות כנגדו כיום (מניות בזן) מכסות את כל ערכו. אגח ד נחות כמעט בכל סנאריו אפשרי לאגח ה. מדוע?
מצד אחד, פגיעה בשווי הסחיר של בזן עקב בעיית רווחיות בבזן, יפגע באגח בצורה דרסטית (בגלל שווי השוק הגבוה שלו ופגיעה בבטחונות), הרבה יותר מאשר ביחס לאגח ה. מצד שני, אם בזן מתפקדת היטב, אגח ד,ה ישלמו את הכל ולכן אגח ה ייתן תשואה הרבה יותר גבוהה.
בברכה,