x

מציג תוצאות 1 עד 9 מתוך 9

נושא: אג"ח ממשלתי - שאלה בסיסית

אג"ח ממשלתי - שאלה בסיסית

שלום,
    אשמח לתגובות על הנחת העבודה הבאה...

נניח שאני קונה אג"ח ממשלתי כלשהו ששערו 100.
    ושהוא משלם ריבית של 5% עוד חודש.
    ונניח שעוד חדשיים שערו שוב יהיה 100.
    במידה ואני אמכור אותו,האם ניתן להסיק שעשיתי 5% על הקרן תוך חדשיים?
    או שיש פה איזה עניין ניסתר מבינתי.

תודה תודה

Re: אג"ח ממשלתי - שאלה בסיסית

איפה יש נייר כזה?

ממשלתי שקלי 0120 אמור לשלם 5% עוד חודש.

לאחר תשלום הריבית ע"ס 5 אג' מחיר הנייר ירד באותו הסכום, כך שלא ניתן להרוויח מהמהלך. באג"ח מה שחשוב זה התשואה לפידיון ולא הריבית הנקובה. אגב מחירו של הנייר היום גבוה מ-100 (בסביבות 106.7), מה שמשקף תשואה לפדיון של כ-4.7% ברוטו.

אבל האג"ח הוא גם סחיר, ואם אני מסתכל היסטורית על הגרף, יש מצב שיחזור ל 106 בעוד פחות משנה. הלא כן?

ציטוט פורסם במקור על ידי ronweb
    אבל האג"ח הוא גם סחיר, ואם אני מסתכל היסטורית על הגרף, יש מצב שיחזור ל 106 בעוד פחות משנה. הלא כן?
    יש מצב? כן, בטוח יחזור? לא
    לאחר תשלום ריבית שער האגח מתעדכן למטה. לאחר התשלום יתחיל הפארי לעלות לאט (כגובה הריבית חלקי פרק הזמן שבין התשלומים) וללא שינוי בתנאי המקרו סביר להניח שהנייר יחזור ל 100 עד התשלום הבא. אם תנאי המקרו ישתנו (העלאת ריבית) תעלה התשואה באגח זה ולכן הוא לא יחזור לערכו המקורי (ואף יכול לרדת מערכו הנוכחי לאחר התשלום).
    "כשמשחקים פוקר אתה אמור לדעת תוך 15 דק' מי יספק את הרווחים , אם אתה לא יודע כנראה שזה אתה."

רוב תודות.

לשאלתך המקורית - התשובה היא כן...

אך כמו שהוסבר כאן - במועד הקובע לתשלום מבוצע עדכון טכני למחיר השוק של הנייר, כך שבמועד התשלום עצמו מחיר הנייר יורד בערך הקופון.

כך גם מחיר הפארי של הנייר יורד באותו האופן - בצורה זו הריבית על הנייר לא משתנה.

עם הריבית על הנייר סבירה לפני התשלום - אין סיבה מעשית שהיא תרד לאחר התשלום.

ולכן לא סביר להניח כי מחיר השוק יעלה כחודש לאחר מכן חזרה למחיר הקודם לתשלום (מחיר הקנייה).

לפיכך מעשית לא ניתן לעשות רווח הוני מהתשלום עצמו.

מה כן -

לקראת התשלום במידה ויש הבדל בין התשואה הרשומה על הנייר לתשואה על ניירו תדומים, או במידה ואנו צופים שינוי בתשואה הנדרשת מניירות מסוג זה (ללא קשר לתשלום) - ניתן לעשות רווח הוני ממהלך השקעה שכזה.

לגבי שינוי תשואה נדרשת בשוק - אני חושב שאם כבר השינוי הוא לכיוון ההפוך - כך שיהיה הפסד למשקיע (וההפסד יהיה גדול יותר ככל שהמח"מ ארוך יותר).

לגבי תשואה רשומה - אינני רואה הבדל מהותי מניירות דומים - כך שגם שם אין ממש פוטנציאל...
    אלון פיאדה

"לימוד והעמקת הידע הפיננסי האישי הם חובתו של כל אדם בעידן בו אנו חיים"

האמור לעיל אינו מהווה חלופה לייעוץ אישי
    המותאם לצרכיו של המשקיע, ע"י יועץ מוסמך.
    הכותב עשוי להחזיק בני"ע בהם עסקה הודעה זו.

תודה רבה לך אלון.

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות