x

מציג תוצאות 1 עד 5 מתוך 5

נושא: לאלון אשמח לדעתך/טיפים בנושא מניות למרות...

לאלון אשמח לדעתך/טיפים בנושא מניות למרות...

שעסקינן באג"ח. מדי פעם במיוחד לאחרונה שמתי לב שאתה מציין שעברת להשקעה במניות לאור המצב "הטרום בועתי" של האג"ח הקונצרני..
    אודה לך ואני מניח שעוד משקיעים חברי/ות הפורום ישמחו לקבל ממך טיפים/המלצות מניסיונך בהשקעות עדכניות במניות, וכיצד אתה מחליט על השקעה במניה מסויימת אם יש אסטרטגיה כזו לדעתך.
    תודה.

Re: לאלון אשמח לדעתך/טיפים בנושא מניות למרות...

זה לא בדיוק הפורום - אך הציין כמה דברים.

דבר ראשון כאשר יש משהו בסבירות רווח גבוהה - אני מציין זאת גם בפורום המניות.

אני מפנה אותך ל"כתבות" שפירסמתי על תמיר הון (16% בחודש) ועל מניות סקטור הגז (בעקבות הירידות שלאחר המלצות הוועדה והתיקון שהיה ברור שיגיע לאחר מכן), ועוד...

ההבדל בין מניות לאג"ח - שיש הרבה פחות מידע ולכן פעמים רבות לא ניתן לדבר על סבירות.

אג"ח - מגיע יום התשלום שלו - משלם או לא משלם, קנית בזול ושילם - פוטנציאל הרווח ברור מראש!

מנייה - יכולה להיות שווה הרבה יותר משווי השוק שלה, אך היא תישאר כך זמן רב אם לא תקבל משוב חיובי... כך שהפוטנציאל פעמים רבות אינו מתממש ע"פ חישובי השווי התיאורטיים.

במניות יש צורך בקצת יותר לקיחת סיכון מאשר אג"ח וכן יש להבין כי בניגוד לאגח בו יש נקודת יציאה מוגדרת, נקודת יציאה של מנייה היא הרבה יותר פלואידית ולא ברורה. כך גם השינויים בהן והתנודתיות בהן הרבה יותר גדולות.

אני יכול לכתוב על המניות שאני משקיע בהן - אך בניגוד לאגחים שם קשה יותר להסביר את הרציונל וההתרחשות הרבה יותר מהירה.

דוגמה -

קניתי היום בבוקר טבע, אני כרגע נהנה מתשואה יומית יפה, אך בכוונתי לצאת מההשקעה בעוד מספר ימים אם ימשיך לעלות. האם יכול לרדת - בוודאי. אך אני יודע כי טבע נסחרת כעת במכפיל נמוך בהרבה מהנורמל, אני מבין שהיא ירדה משמעותית בזמן שהשוק עלה (כך שיש מרווח גדול בביצועים) ואני סבור כי בטווח הבינוני היא תתקן. אך אינני יכול לבסס את הדברים על מספרים ולכן אינני יודע להגיד לך מתי לצאת - אז מה ההבדל ביני לבין כל אדם אחר שיגיד לך להשקיע במנייה זו או אחרת?

כולם יודעים שאני מאמין גדול בכור וכי אני משקיע במכתשים אגן. הייתי יכול למכור כאשר יצאה ההודעה המקורית, היום המחריים נמוכים בהרבה, אך אני יודע כי בנקודה כולשהי יגיעו לערך שלהם. מתי - זה אף אחד לא יכול לדעת... בסופו של דבר ברור כי החברות הטובות בשוק יהיו שוות יותר ממה שהם שוות היום - אם ורק בגלל - ששוי הכסף קטן... אין זה אומר כלום...

לכן אינני מדבר על השקעות במניות... למרות שברור לכולם שחייבים להיות גם כאן וגם כאן...
    אלון פיאדה

"לימוד והעמקת הידע הפיננסי האישי הם חובתו של כל אדם בעידן בו אנו חיים"

האמור לעיל אינו מהווה חלופה לייעוץ אישי
    המותאם לצרכיו של המשקיע, ע"י יועץ מוסמך.
    הכותב עשוי להחזיק בני"ע בהם עסקה הודעה זו.

אלון תודה רבה
    על ההסבר

שאלה למה היום בבוקר קנית את טבע יש סיבה
    אמיתית או שזה רק לפי תחושה ? (המנייה עלתה בכמעט 7 אחוז )

תודה .

אורח

ציטוט פורסם במקור על ידי אלון פיאדה

מנייה - יכולה להיות שווה הרבה יותר משווי השוק שלה, אך היא תישאר כך זמן רב אם לא תקבל משוב חיובי... כך שהפוטנציאל פעמים רבות אינו מתממש ע"פ חישובי השווי התיאורטיים.
    כאן נכנסת חשיבות הדיבידנד. חברה שמרוויחה ומשלמת באופן יציב דיבידנדים המהווים אחוז משמעותי מעלות המניה (ורצוי שהדיבידנדים יעלו באופן יציב עם השנים) לא תשאר נמוכה לאורך זמן.

חברות שמשקיעות את הרווחים בתוך החברה (או רכישות/קנייה עצמית של מניות וכו') עלולות להשאר זמן רב מתחת לשווי ריאלי שנגזר ממכפילי השוק והמניה.

ציטוט פורסם במקור על ידי ד.ט
    אלון תודה רבה
    על ההסבר

שאלה למה היום בבוקר קנית את טבע יש סיבה
    אמיתית או שזה רק לפי תחושה ? (המנייה עלתה בכמעט 7 אחוז )

תודה .
    כמו תמיד, לא מדובר בכושר נבואי כולשהו...

היה ברור שמניית טבע ספגה פגיעה קשה, במיוחד אם מתחשבים בכך שבאותה התקופה השוק עצמו עלה יפה (כך שהפער ניהיה גדול עוד יותר).

אפילו אם מסתכלים על הנתונים הפיננסיים - המכפיל של החברה (למרות שהוא גבוה) - נמוך באופן משמעותי ממכפיל החברה בזמן נורמלי.

יבוא מי שיטען כי אכן ישנה פגיעה בכושר המכירה של החברה בגלל האירועים האחרונים, אני טוען כי הדבר נתון בספק וכי מדובר במהלך טבעי של דברים שכבר מתומחירם בפנים באופן השוטף - ולכן הירידות אינן מוצדקות.

אך בואו נחזור להסבר...

כמו תמיד - כאשר מחיר השוק של נייר יורד באופן חד, ניתן לצפות לתיקון בשלב כולשהו, רק צריך להמתין לו.

אז לא הייתי צריך לצפות את העלייה - פשוט להמתין לה.

תפסתי את הנייר ב- 3% עלייה, לאחר יום שני של עליות, ואם "רוח גבית, טובה מפרסומים שונים מעיתונות הכלכלית -נוסחה טובה להצלחה - לפחות בזמן הקצר.

אז זה לא שאני מצפה לעשות 30% (למרות שבטווח הארוך לדעתי תעשה את זה ויותר), אך בטווח הקצר ניתן לצפות לשינוי חיובי ומי שנמצא עם היד על ההדק - תופס את הדברים בזמן...
    אלון פיאדה

"לימוד והעמקת הידע הפיננסי האישי הם חובתו של כל אדם בעידן בו אנו חיים"

האמור לעיל אינו מהווה חלופה לייעוץ אישי
    המותאם לצרכיו של המשקיע, ע"י יועץ מוסמך.
    הכותב עשוי להחזיק בני"ע בהם עסקה הודעה זו.

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות