x

מציג תוצאות 1 עד 6 מתוך 6

נושא: לאלון 2 שאלות לסוף השנה...

לאלון 2 שאלות לסוף השנה...

1. אולי כדאי להתייחס לשיקולי מכירת אג"ח קונצרני בהפסד מול אגח"ים שנימכרו ברווח במהלך השנה,בהיבט שיקולי המס? אולי כדאי למכור אגח"ים מסויימים במיוחד לאור "התקופה הרגישה" גם בהפסד ולרכוש שוב ובכך לקזז רווחים, או אפילו למכור ולהמתין עם הכסף? מה דעתך אלון?
    2. האם כמיקלט מסויים מפני ירידות יש הגיון לרכוש אגחי"ם בטוחים יחסית כדוגמת חב' ביטוח כמו צור ז'(הונפק לא מזמן בתשואה כיום 5.7% ), דלק י"ט, וכלכלית ט' ,כולם הנפקות חדשות צמודי מדד מעל 5% ?
    תודה כמו תמיד להתייחסותך.

Re: לאלון 2 שאלות לסוף השנה...

לשאלותיך - ויש לזכור כי זאת דעתי בלבד...

(1) נכון שבבנק אומרים לנו משיקולי מס כדאי למכור ולקנות מחדש, אני אומר שטויות...

כעקרון ע"י מכירה וקנייה מחדש אנו יכולים לקל החזר של מס ששולם, או ע"י מכירה כעת של נייר בהפסד ומכירה של נייר ברווח לאחריו אנו יכולים "להימנע" מתשלום מס.

למעשה מה שזה אומר זה שאנו דוחים את תשלום המס למועד מאוחר יותר, דבר טוב בפני עצמו, אך חשוב לזכור כי יש לכך מחיר!

במכירה וקנייה אנו משלמים עמלות!

בגלל שהרווח/הפסד הרשום "מזכה" אותנו במס של 20% מהרווח עצמו בלבד, אנו בעצם משלמים באחוזים חמש פעמים את סך העמלות עבור דחייה של תשלום המס!

הנקודה החשובה היא דחייה! לא מדובר בחסכון אמיתי או ברווח ישיר. כן אם מדובר באחוז רווח גדול אי תשלום המס יכול לגלגל לכיסנו סכום לא מבוטל שאיתו אנו יכולים לבצע השקעה שתניב רווח, אך רק אם מדובר באחוזים ניכרים...

השאלה האם יש לך ניירות שאתה מופסד אליהם אחוזים גבוהים באמת והאם השיקול צריך להיות מס בלבד - או עצם היציאה מהנייר בהפסד.

בואו נדגים מעט במספרים בשביל שיהיה פשוט יותר להבנה:

נניח שאני אדם מהישוב שסוחר דרך הבנקולמרות שהתווכחתי לא השגתי מידה משמעותית של הורדת עמלה, בואו נודה בזה - אילו רוב המשקיעים שמתעסקים בכך... (ללא כוונה לפגוע באף אחד).

לפיכך אני משלם עמלת קנייה ועמלת מכירה לבנק של 0.2%. כלומר המהלך הזה יעלה לי 0.4% מסך ההשקעה.

בגל ש"הזיכוי" במס הוא על 20% בלבד, סך התשלום בפועל "גוזל" פי חמישה מכך - או 2% (כמובן שכל אחד יכול להתאים את זה לעמלות שהוא משלם).

נניח שההפסד המדובר הוא 20%... לפיכך שילמתי 10% מה"רווח" שחילצתי מהמס עבור "הזכות" לשלם אותו בעתיד!

שוב זהו תשלום עבור דחיית מס בפועל, בהנחה שהנייר שבו הייתי מופסד, שאותו מכרתי וקניתי מחדש , יעלה שוב (אם לא למה אני קונה אותו מחדש) - אז אני הצטרך לשלם את המס הזה חזרה, כמובן...

ועדיין לא לקחנו בחשבון עמלות מינימום שיכולות להגדיל את התשלום בפועל.

לכן המרוויח הגדול מהמהלך הוא בעיקר הבנק (שוב לדעתי).

מעשית שיקול של מכירה וכניסה מחדש צריך להעשות בצורה רציונלית בכל זמן נתון ולא רק לפני סוף שנה (לדעתי), כאשר ה"רווח" מהזיכוי במס צריך להיות מוזרם לקנייה מורחבת של אותו הנייר - בהנחה שהחלטתי להשאר בו.

בנוגע לחלק השני של השאלה שלך - מכירה בעקבות "התקופה הרגישה" - שוב לדעתי אין לייחס חשיבות למס עצמו אלא לצורך/רצון שלך להימנע מסיכונים - וזה תהליך מחשבתי שצריך להתבצע בכל רגע נתון לאורך השנה (ולא רק בסיומה) בכל מקרה.

חשוב להדגיש כי אני אישית מאמין כי מכירה וקנייה של ניירות צריכות להעשות בהתאם לאסטרטגיית המסחר בלבד. כך שלמכור ולהמתין עם הכסף צריך להיות רק משיקול של אסטרטגיה ולא משיקול של מס!

(2) אני טוען שלא, האגחים הבטוחים עלולים להפגע באותה המידה בזמן משבר (כפי שראינו).

אם אסטרטגיית ההשקעה שלך מדבר על רכישה של ניירות לפדיון - אז כן, אך לא כמיקלט. אם אתה מאמין כי כולם הולכים להפגע - עדיף להמתין בחוץ ולקנות לאחר שכולם נפגעים. אם אתה באסכולה השנייה (כמוני) - אז עדיף להתמקד בניירות שמועד התשלום שלהם קרוב יותר, כך תוכל לייצר רווח הוני בזמן קצר יותר...
    אלון פיאדה

"לימוד והעמקת הידע הפיננסי האישי הם חובתו של כל אדם בעידן בו אנו חיים"

האמור לעיל אינו מהווה חלופה לייעוץ אישי
    המותאם לצרכיו של המשקיע, ע"י יועץ מוסמך.
    הכותב עשוי להחזיק בני"ע בהם עסקה הודעה זו.

לאלון ראשית תודה לתשובתך המפורטת.
    שאלת הבהרה לגבי הדברים שציינת, אני מתחבר אליך בהחלט בנושא אופי המקיע לרווח הוני, דהינו להמתין עם הכסף בחוץ להזדמנויות.
    למה כוונתך עדיף להתמקד באגח"ים שמועד התשלום קרוב? תשלום קופון או פדיון?
    כלומר להשקיע בהם לאחר הירידות הצפויות, או כבר עכשיו לרכוש אגח"ים עם מח"מ קצר?
    ו... מתי אלון לדעתך או מה יהיה הטריגר לירידות המשמעותיות באגח"ים שמדברים עליהם כבר..חודשים?
    שוב תודה לך.

הכוונה לאגחים עם מח"מ קצר בעקרון, אך ראוי לציין כי כפי שאני מציין פעמים רבות לפדיון (גם אם חלקי) בסמיכות למועד הרכישה (תחת הנחת תשלום) יש עדיפות - שכן מחיר השוק בסמיכות לתשלום עולה.

בניגוד לכך לתשלום קופון (ריבית בלבד) אין משמעות בעניין רווח הוני ולכן אם עולה בסמיכות לתשלום קופון בלבד ללא סיבה מעשית - כך שהתשואה הרשומה קטנה - דווקא עדיף לצאת (כמובן תחת שקלול הסיכון-סיכוי להמשך הדרך).

כעקרון בגלל שאני אינני רוכש אגחים בעלי פוטנציאל רווח נמוך (השאיפה כרגע היא למעל 20%), הדבר גורר השקעות באגחים בעלי תשואה רשומה גבוהה (באופן יחסי) ובדרך כלל מדובר באגחים שאינם בעלי מח"מ קצר (מה שירמז על פדיון סופי קרוב - ולכן סיכון משמעותי עבורי).

אך במידה והמשקיע לא מעוניין להשכיב את הכסף במק"מ או במזומן ולחכות להזדמנות, או שהוא מאמין כי לא יהיו ירידות בזמן הקרוב - כן הכוונה היא רכישה כעת של הניירות והתמקדות דווקא בניירות עם המח"מ הקצר (והתשואה הרשומה הנמוכה) .

עבור המחמים הארוכים, לדעתי עדיף להמתין לירידות הצפויות.

ראוי לציין כי בימים אילו אני העברתי את עיקר המשקל למניות והחשיפה שלי לאגחים קטנה באופן יחסי - בדיוק מסיבה זו ותוך מחשבה כי בזמן הקצר השוק עדיין יעלה (מול הניירות הספציפיים - לי לא ממש משנה מדד זה או אחר), באגחים אין בשר לרווח הוני ובטווח הארוך נראה עוד ירידות (מה שאומר שנדרש יכולת מימוש מהיר במניות בהם אנו משקיעים).

לגבי הטריגר:

כמובן, כפי שכולם מדברים טריגר אפשרי יכול להיות עליית ריבית השוק, אך זהו אינו הטריגר היחיד...

למעשה לנחש מאיפה תגיע המכה הבאה - אינה משהו שנדרש מאיתנו בכל מקרה.

בסופו של דבר יהיו ירידות, מסיבה זו או אחרת, בגלל שאגחים (בניגוד למניות) לא יכולים לעלות מעבר לגבול מסויים, ככל שאנו נמצאים גבוה יותר - המשך השקעה לאורך זמן באפיק זה - ניהיה לא כדאי (תוך עליית סיכון וצימצום תשואה).

במצב היום שהיריבת במדד תל בונד 60 עומדת על כ- 2.5% שנתי - זה פשוט לא מומלץ ואפילו לא כדאי , לפחות לדעתי, להיות בשוק.

2.5% ניתן לעשות בשוק התנודתי בסבירות גבוהה - אפילו תוך ניחוש וכניסה מושכלת למניות מסויימות...

בשאר הזמן ניתן להיות בחוץ...
    אלון פיאדה

"לימוד והעמקת הידע הפיננסי האישי הם חובתו של כל אדם בעידן בו אנו חיים"

האמור לעיל אינו מהווה חלופה לייעוץ אישי
    המותאם לצרכיו של המשקיע, ע"י יועץ מוסמך.
    הכותב עשוי להחזיק בני"ע בהם עסקה הודעה זו.

מסכים שפעולת המכירה למען קיזוז מס לא צריכה להתבצע באופן אוטומטי אלא כחישוב מתמטי נטו, אך בכל זאת הייתי רוצה לעלות כמה נקודות לחיוב
    1. במכירה למען קיזוז מפסידים את העמלה פי 5 (מתאר לעצמי שמדובר על הפסד של 1%-2% לרוב האנשים פה). למרות שפעולה זו רק דוחה את התשלום, עדיין מתקבל כסף שאפשר להשקיע אותו בחזרה וליצור רווח הוני שיקזז את ההפסד.
    2. מידי פעם מגיעה שנה כמו 2008 שבה סביר להניח הרבה אנשים סיימו עם הפסד ומי שדחה תשלומי מס על רווחים יכל לקזז את ההפסד ולא ביזבז מגן מס.
    כמובן שעקב תשלום העמלות עדיף לקזז רווח עם מנייה שיש בה הפסד גדול (באחוזים)
    "כשמשחקים פוקר אתה אמור לדעת תוך 15 דק' מי יספק את הרווחים , אם אתה לא יודע כנראה שזה אתה."

תודה אלון.

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות