x

מציג תוצאות 1 עד 3 מתוך 3

נושא: לאלון, אם תוכל להתייחס בצאט/פורום לנושא לשיקולי יום האקס..

לאלון, אם תוכל להתייחס בצאט/פורום לנושא לשיקולי יום האקס..

כוונתי, אם אנחנו קרוביםליום האקס באג"ח מסויים, האם מניסיונך מכירה ביום האקס דהיינו, לקבל את בקופון ולמכור את הנייר משיקולים שלי היא צעד נכון מניסיון העבר?
    האם מיד לאחר יום האקס הנייר יורד או בד"כ לאחר יום התשלום בפועל של הקופון ושיערוך מול הפארי? יש לי התלבטות במיספר ניירות שאני מעוניין לדלל בתיק מצד אחד, ומאידך קרובים ליום האקס כך שניראה לי הגיוני לקבל את הקופון ורק לאחר מכן למכור.
    תודה מראש.

Re: לאלון, אם תוכל להתייחס בצאט/פורום לנושא לשיקולי יום האקס..

דיברנו על כך בעבר בצאט נפרד, אשמח להעביר צאט בנושא זה בשבוע הבא, אך בשביל שלא תצטרך להמתין יותר מדי:

דבר ראשון יש כמובן לבדוק כל מקרה לגופו.

ניסיון עבר מלמד כי מול אגחים בסחירות נמוכה עד בינונית ובתשואה גבוהה - מחיר השוק של הנייר עולה לקראת התשלום ויורד לאחר היום הקובע.

כעקרון אני תומך במכירה לפני התאריך הקובע בתלות בחישוב תוחלת הרווח מהפרעון החלקי!

חישוב זה ניתן בעבר, תוכל למצוא אותו בפורום ואם יהיה עניין בקיום צאט בנושא אני החזור עליו!

כאשר המרווח (הפוטנציאל) לרווח נמוך - עדיף למכור לפני הפרעון החלקי, כאשר הפוטנציאל גבוה ניתן לעשות רווח יפה מכניסה אפילו ביום שלפני התאריך הקובע!

בכל מקרה - אם מדובר בתשלום ריבית בלבד - אין בכך פוטנציאל רווח ולכן אם עלה לפני התשלום ללא סיבה מוצדקת כדאי למכור!

כמו כן יש לקחת בחשבון זמן החזקה - לאחר התשלום / פרעון חלקי, זמן ההחזקה עד תשלום הבא גדול - המח"מ משתנה ולכן גם התשואה הרשומה על הנייר - יש לקחת בחשבון את כל הגורמים הנ"ל בעת בדיקת כדאיות המשך החזקה, אך הדברים נכונים בעיקר עבור ניירות הרחוקים מהפארי!

לסיכום - לא תמיד מכירה לאחר קבלת הקופון משתלמת!

חישוב פוטנציאל הרווח (כפי שנלמד בקורס) הינו הכרחי לבחינת הכדאיות בתשלום. כחוק אצבע נוכל לומר כי ככל שאחוז הפרעון גדול יותר, והמרחק מהפארי גדול יותר - כך הדבר משתלם בצורה טובה יותר למשקיע...
    אלון פיאדה

"לימוד והעמקת הידע הפיננסי האישי הם חובתו של כל אדם בעידן בו אנו חיים"

האמור לעיל אינו מהווה חלופה לייעוץ אישי
    המותאם לצרכיו של המשקיע, ע"י יועץ מוסמך.
    הכותב עשוי להחזיק בני"ע בהם עסקה הודעה זו.

Re: לאלון, אם תוכל להתייחס בצאט/פורום לנושא לשיקולי יום האקס..

לאלון תודה לתשובתך.

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות