בוקר טוב אלון
מהו לדעתך שווי האגח הנ"ל בהתאם להסדר שקיבל אישור בית המשפט בסוף השבוע וכיצד לדעתך יש לפעול כמחזיק באגח ?
תודה
אבי
בוקר טוב אלון
מהו לדעתך שווי האגח הנ"ל בהתאם להסדר שקיבל אישור בית המשפט בסוף השבוע וכיצד לדעתך יש לפעול כמחזיק באגח ?
תודה
אבי
תשלום הריבית שולי ביחס לחוב, הפער הנוכחי בין גובה החוב ושווי המנייה שניתן אינו מצדיק המשך החזקה בנייר!
לאור זאת שסביר להניח כי מחיר השוק של המנייה עוד ירד לפני ואחרי החלוקה של המניות - אני אישית לא הייתי לוקח סיכון מיותר ומוכר את הנייר בשוק כעת.
בחישוב גס בלבד -
תשלום המזומן -
תשלום המזומן בסך 3 מליון ש"ח צריך להיות מחולק עבור סך חוב רשום של 179 מליון ש"ח - מה שנותן פחות מ - 1.7 אגורות לנייר!
מניות -
סדרה ג של חברת פרופיט תקבל 0.01247 מניות לכל אג"ח (אך אפילו הסדרות האחרות יקבלו בסך הכל 0.01397 ו- 0.01415 מניות לאג"ח בלבד!).
מחיר המנייה כעת הוא כ- 280 אגורות בלבד, מה שנותן ערך של כ- 3.5 אגורות בלבד וסביר להניח כי ערך זה ירד עוד יותר (30% עד 50% ממחיר נוכחי).
כמובן שהחוב עצמו לא מבוטל ורק נדחה!
אך מה שיקרה זה כי לוח הסילוקין החדש יפחית בצורה משמהותית את התשואה על הנייר ולכן סביר להניח כי מחיר הנייר עצמו ירד לאחר ההסכם בגלל שהתשואה הרשומה לא תייצג תשואה טובה לסיכון של הנייר (הסיכון עצמו לא השתנה!).
לכן אם אני הייתי מחזיק בנייר (ואני לא ) הייתי מוכר אותו כעת ומכחה לראות מה קורה למחיר השוק שלו בימים שלאחר ההסדר.
גם אם ניכך את התרחיש הטוב של עלייה במחיר השוק - לא יהיה מדובר בהפסד גדול מבחינת המשקיע, במיוחד לאור הסיכון של חיתוך במחיר הנייר מייד לאחריו!
אלון פיאדה
"לימוד והעמקת הידע הפיננסי האישי הם חובתו של כל אדם בעידן בו אנו חיים"
האמור לעיל אינו מהווה חלופה לייעוץ אישי
המותאם לצרכיו של המשקיע, ע"י יועץ מוסמך.
הכותב עשוי להחזיק בני"ע בהם עסקה הודעה זו.
אלון
תודה לתשובתך המהירה ,המפורטת והמנומקת.
אבי