x

מציג תוצאות 1 עד 3 מתוך 3

נושא: מטיס קפיטל אגח א - מס 3570025

מטיס קפיטל אגח א - מס 3570025

שלום אלון

לאור הדוח הגרוע והירידות בשער האגח , האם לדעתך ,בהתחשב כמובן בסיכון-סיכוי ,ההשקעה מומלצת, או שמי שכבר מחזיק רצוי שימכור מהר...?

האם יש מקורות לתשלום הקרוב ? אולי לעוד תשלומים?

תודה

אבי

Re: מטיס קפיטל אגח א - מס 3570025

כפי שכתבתי בעבר...

ראה -

http://www.s-maof.com/Forum/viewtopic.php?f=85&t=10574

הכניסה למטיס באותה התקופה היתה בסיכון, אכן ראינו חודש של עליות ואז דשדוש, כאשר הירידות האחרונות, כפי שכתבת, נגררו בעקבות דוח לא מעודד.

לכן כתבתי גם אז שכניסה לנייר צריכה להעשות בסמיכות למועד התשלום ובכל מקרה יש לצאת לקראת תשלום הריבית או בסמיכות לה! (ראה במקור)

כניסה רציונלית לנייר (אם בכלל) צריכה להעשות לקראת סוף חודש ראשון תחילת חודש שני (גם כפי שכתוב).

ראוי לציין כי במחיר נוכחי חזרנו לערב כתיבת השורות המקוריות, כך שלא צריך להיות הפסד משמעותי למשקיע גם אם לא עקב במדוייק אחר מה שכתבתי והחליט לקחת את הסיכון/סיכוי.

למעשה בהתחשב בתשלום הריבית - מי שקנה במועד שסימנתי את הנייר (ראוי לציין כי כפי שכתבתי אני לא נכנסתי להשקעה בנייר) - לא נמצא בהפסד, אולי אפילו ברווח קטן.

אני אישית מאמין כי במחיר נוכחי סבירות ההפסד קטנה, אך במידה והנייר לא ישלם בזמן או יילך להסדר - בהחלט ניתן יהיה למצוא את הנייר במחיר טוב יותר ממה שהוא היום - גם אם בנקודה הסופית זה יהיה ערכו.
    ראוי להדגיש כי אם הכל יילך על מי מנוחות - עלייה עקבית בנייר במדרגות קטנות עד ליום הקובע לתשלום הינה בגדר אפשרות סבירה ביותר, אך איננו יכולים לדעת אם אכן כך יהיה.

הודעות מסוג זה כמובן שלא ניתן לצפות מראש בוודאות מוחלטת (לכן אני תמיד אומר כי הכניסה צריכה להיות קרוב ככל הניתן לתשלום עצמו) - אם היה ניתן לצפות זאת מחיר הנייר כבר היה יורד!

בנקודה הסופית - אני - כמי שמתרחק מסיכון ונכנס להשרקעה באגח רק כאשר כל הערכים ידועים - לא הייתי נמצא בהשקעה זו, אין זה אומר כי היא לא תיהיה משתלמת בנקודה הסופית...

וכן יש לבחון את הנייר בתאריך הייעד כפי שמוכתב ע"י לוח הסילוקין (ולא קודם).
    אלון פיאדה

"לימוד והעמקת הידע הפיננסי האישי הם חובתו של כל אדם בעידן בו אנו חיים"

האמור לעיל אינו מהווה חלופה לייעוץ אישי
    המותאם לצרכיו של המשקיע, ע"י יועץ מוסמך.
    הכותב עשוי להחזיק בני"ע בהם עסקה הודעה זו.

Re: מטיס קפיטל אגח א - מס 3570025

נ.ב -

מטרת המשקיע צריכה להיות השקעה תוך רכיבה על הגלים!

בגלל הקשר הישיר בין שתי הניירות כפי שצויין במקור... החזקה של שתי הניירות היתה כדאית, מרגע ששולם בפועל המשך החזקה - למרו תשמייצג פוטנציאל רווח הוני גדול - הינה בסיכון גבוה!

לפני תשלום (שמובטח בסבירות גבוהה) מחיר הנייר "חייב" לעלות. אך בטווח הזמן שבין תשלום לתשלום - המניע המשפיע ביותר על מחיר השוק של האג"ח הינו מגמת השוק.

בחודשיים האחרונים אנו עדים לדשדוש וירידות בשוק הרלוונטי ולכן גם הנייר נפגע במחיר השוק שלו...

כתבתי על גלים אילו בתגובה המקורית, וניתן למצוא גלים אילו במרבית הניירות בשוק - לכן זה משהו שכדאי להבין ולדעת!
    אלון פיאדה

"לימוד והעמקת הידע הפיננסי האישי הם חובתו של כל אדם בעידן בו אנו חיים"

האמור לעיל אינו מהווה חלופה לייעוץ אישי
    המותאם לצרכיו של המשקיע, ע"י יועץ מוסמך.
    הכותב עשוי להחזיק בני"ע בהם עסקה הודעה זו.

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות