בוקר טוב אלון,
האם תוכל לתת התייחסותך לידיעות / שמועות על הסדר חוב מתקרב בדלק נדלן? אנחנו סופגים ירידות כבדות הבוקר.האם מוצדק?
תודה.
בוקר טוב אלון,
האם תוכל לתת התייחסותך לידיעות / שמועות על הסדר חוב מתקרב בדלק נדלן? אנחנו סופגים ירידות כבדות הבוקר.האם מוצדק?
תודה.
אם הבנתי נכון, החדשה רעה הרבה יותר לבעלי המניות.
בעלי האגח יקבלו מניות לפי שווי הפארי של האגח, ולכן זו מעין הקצאת מניות מוזלת לבעלי האגח.
אם הייתי מחזיק במניה הייתי שוקל מימוש ומעבר לאגח...
האגחים לא אמורים להיות ירוקים אחרי הודעה כזאת ?
לא.פורסם במקור על ידי orenga
ולו מהסיבה כי אפילו ההעצה מרמזת כי תשובה אינו מעוניין להכניס את היד לכיס.
מה לדעתך יקרה אם ההסדר ידחה?
לדעתי הסדר חוב לפי הפארי כשהאג"ח רחוק 17 נקודות מהפארי, הסדר לא רע בכלל, אני מאמין שתשובה אם הוא רוצה לשרוד מבחינת אמינות שלא לדבר על דרישותיו מול ששינסקי ,יהיה חייב להכניס את היד לכיס גם מהקבוצות "העשירות" שלו דלק אנרגיה וקבוצת דלק, כך שההסדר נישמע לי מעניין ואטרקטיבי. ראו מקרה לבייב והזינוק באג"ח ובמניות לאחר ההסדר .
גם אני אשמח מאוד לדעתו של אלון.
כרגע מדובר בשמועות בלבד, אך גם אם סביר להניח כי בסופו של דבר יהיה סוג מסויים של הסדר - סבירות גבוהה שיהיה מדובר בהזדמנות קנייה ולא ההפך.
כמובן שכל עוד אין הצעה קונקרטית (ושוב זו שמועה, יכול להיות שאין דברים בגו) - לא באמת ניתן לתמחר אותה ולכן כל שינוי במחיר הוא בגדר בריחת משקיעים שאינם מעוניינים בסיכונים מיותרים.
סביר להניח שלא יהיה תספורת כלל, לא נראה לי הגיוני שתיהיה הצאה כזו, כמו כן היא בכל מקרה לא תאושר אם תועלה.
כלומר תשלום מזומן, המרה לחוב חדש וחלוקת מניות - לפי ערך מלא מייצגת פוטנציאל, אך חשוב לזכור כי בכל מקרה לא מדובר בפארי!
נכון שהחלוקה תיהיה לפי פארי, אך כתמיד מייד עם תחילת המסחר המחיר ירד ולכן לא יהיה ניתן לממש במחיר מלא.
אם חושבים לטווח ארוך, אז כן המחיר יעלה בסופו של דבר וייצג רווח הוני יפה, אך באותה מידה ניתן לא לקחת סיכונים מיותרים , להמתין בחוץ ולהיכנס לאחר הירידות שיבואו בהנפקה החדשה.
לירידות אילו יש הגיון כלכלי - אם לוקחים בחשבון שקרנות אגחיות מקבלות מניות שחייבות למכור, ציבור שמקבל החזקה קטנה ומוכר או מממש, כמו גם אם יונפק חוב חדש אז הריבית הרשומה לא תוכל לשמש כריבית אטרקטיבית ולכן מחיר החוב בשוק יקטן.
אני מחזיק (כפי שכתבתי בעבר) בעיקר בחוב הארוך (אך לא רק), אני אישית לא מתכוון להרחיב בנקודת זמן זו שכן יש להמתין לדעתי להתייצבות (יכול לרדת עוד אחוזים רבים לפני התייצבות), אך במקביל לא מתכוון למכור (כן יכול להיות שבטווח הקצר זו שטות, אך באותה מידה יכול להיות שיתקן מהר יותר מאשר נוכל לרכוש חזרה אם יופרכו השמעוות או תינתן הצעה הגיונית).
בזמנים כאילו עדיף להמתין ולראות להן הדברים יתפתחו - זאת אם אתם מאמינים כמוני כי בסופו של דבר החוב עצמו כן ישולם ...
אלון פיאדה
"לימוד והעמקת הידע הפיננסי האישי הם חובתו של כל אדם בעידן בו אנו חיים"
האמור לעיל אינו מהווה חלופה לייעוץ אישי
המותאם לצרכיו של המשקיע, ע"י יועץ מוסמך.
הכותב עשוי להחזיק בני"ע בהם עסקה הודעה זו.
[b]אני לא בטוח שמדובר בשמועות (מתוך הדו"ח הרבעוני שהתפרסם הים במאיה):
http://maya.tase.co.il/bursa/report.asp ... 0&Type=Pdf
עמוד 4 למעלה
אם מיכה רכש היום אג"ח כה כנראה כדאי גם לנו
http://www.calcalist.co.il/local/articl ... 83,00.html
תקראו את תשובה 31 שלו , שורה אחרונה
בדיוק גם אני קורא את הדוח שהתפרסם בלילה.
תראו מה זה - הטעייה של הציבור...
לא מדובר בהסדר, לחברה יש תוכנית מימושים לתשלום החוב. במסגרת התוכנית הם שוקלים להציע למחזיקי האג"ח המרה על פי מחיר הפארי בנפח מסויים - רוצה תמיר, לא רוצה לא תמיר...
מכן לירידות באגחים אין שום קשר, להפך, דווקא אני רואה את זה באור חיובי.
נכון שהמניות יפגעו וירדו, אך מרגע שהמשקיע בוחר להמיר עד למכירה של המניות בשוק, למרות שאולי מחיר השוק ירד, הוא לא ירד בפער שבין מחיר הפארי למחיר השוק בכל מקרה (מדובר על עשרות אחוזים במקרים מסויימים).
פוטנציאל רווח גדול, אם יסגור היום בירידות וימשיך ללא הודעה קונקרטית - אני בהחלט מתכוון לקנות עוד...
מהצעה זו ועד הסדר - יש מרחק שנות אור... "בחירה" לא טובה של ניסוח כותרת, אולי? ניצול של תמימות הציבור, אולי? - כל אחד ודעתו
אלון פיאדה
"לימוד והעמקת הידע הפיננסי האישי הם חובתו של כל אדם בעידן בו אנו חיים"
האמור לעיל אינו מהווה חלופה לייעוץ אישי
המותאם לצרכיו של המשקיע, ע"י יועץ מוסמך.
הכותב עשוי להחזיק בני"ע בהם עסקה הודעה זו.
31. תשובה ל 8,9,10,13-דלק נדל"ן אג"ח
1-אני לא יודע אולי אני סובל מקשיים בהבנת הנקרא,אבל לפי הבנתי בעמודים 5,6 לדוחות הכספיים (מומלץ לכול המתעניינים לקרוא אותם,אחרת כל השאלות יחזרו על עצמם.כאן יש תשובה של החברה לשאלות) החברה מתארת כיצד בכוונתה לעמוד בחובות העומדים בפני החברה בשנים 2011-2012.היקף החובות הכולל בשנתיים אלו 1.8 מיליארד ₪ .א-החברה מדווחת על כוונה לממש את נכסי DGRE בקנדה,אלעד ישראל.ב-הנפקת זכויות למניות בסכום של 300 מיליון ₪ (150 מתוכם על ידי תשובה).ג-הנפקת אג"ח חדשות מגובות בביטחונות בהיקף של 470 מיליון ₪.האג"ח מיועד להחלפת אג"ח קיים,מה המשמעות של זה ? קשה לדעת.ד-בנוסף בשולי הדברים ולא במסגרת סעיף נפרד החברה מציינת כי היא שוקלת להעניק זכות (כלומר זכות ולא חובה,תשובה בעבר כבר שקל להציע הצעה דומה ) להמיר את האג"ח בפארי למניות.2-בעמוד 18 לדו"ח הכספי החברה מציגה את דו"ח המקורות והשימושים לשנתיים הקרובות ובהם מופיעים המקורות כלומר הסעיפים שציינתי כבר והשימושים כלומר בעיקר תשלומי החובות ושם מופיעה במפורש הכוונה לפרוע את האג"ח ב 2011-2012. 3-גיליו נאות-חברת להבה רכשה היום כמות גדולה של אג"ח כה במחירים 79-80 .