x

מציג תוצאות 1 עד 8 מתוך 8

נושא: התכוף אגח ג

התכוף אגח ג

שלום אלון

התכוף אינו יכול לשלם ריבית היום וצונח בכ 9% (ינסה לשלם תוך חודש)

תשואה 23% צמוד מחמ 2.94 ש

מה דעתך להשקעה?

תודה

אבי

Re: התכוף אגח ג

אני מתקשה להאמין כי החברה הגיע למצב שלא יכולה לשלם את הריבית, נשמע לי מסריח, כמו כן מזכיר את מקרה מלר"ג...

כרגע לא ניתן לתמחר שווי אמיתי, מדובר בסיכון מול אפשרות לתשואה יפה... יותר מזה יהיה קשה להגיד...
    אלון פיאדה

"לימוד והעמקת הידע הפיננסי האישי הם חובתו של כל אדם בעידן בו אנו חיים"

האמור לעיל אינו מהווה חלופה לייעוץ אישי
    המותאם לצרכיו של המשקיע, ע"י יועץ מוסמך.
    הכותב עשוי להחזיק בני"ע בהם עסקה הודעה זו.

אלון, האם תכוף אג' ג' לא מתומחר כבר במכירת יתר? כל עוד המפעל עובד ויש צבר הזמנות, דחיה בתשלום עוד לא חיסלה אף אחד.
    אשמח לשמוע את דעתך במיוחד לאור העובדה שהתכוף היא יצרנית כבאיות (בין היתר) ולאור השריפה הנוראית שהתחוללה בכרמל ייתכן ותקבל הזמנות חדשות מהרשויות המוסמכות.

כולם מדברים על כבאיות אילו או אחרות, אך חשוב לזכור כי גם אם זה נכון - הזמנה אחת לא משנה את התמונה, מה גם שבארצנו הקטנה עד שיוציאו מכרז בנושא החברה יכולה לפשוט את הרגל מספר פעמים

חשוב לזכור כי זו חברה די גדולה, אני מזכיר למי שלא זוכר, כי אני עבדתי עם החברה במסגרת הצבאית. היינו מזמינים שושים לרכבים במאות... אני מדבר על פרויקטים גדולים...

אך לעניינו -

גם אני מסכים איתך כי דחייה היא לא מילה גסה - להפך אני תמיד בעד יציאה להסדר, כל עוד יש הבנות בין הצדדים.

אך השוק מגיב ברוב המוחלט אחרת מימני. כאשר חברה מציאה הסדר, או רומזת על בקשה לדחייה, ציבור המשקיעים זורק סחורה מה שמוביל לירידות.

אם זהו המצב עדיף להמתין לכניסה לאחר ההודעה...

כרגע חברה שלא משלמת מליון שקל בתשלום ריבית - ועוד בלי הודעה מוקדמת ממשית! מבחינתי היא מוקצה...

עד שלא יסבירו לי בדוח מסודר מה הם מציעים וכיצד יעמדו בכך - אני לא מתכוון להיכנס - ברור שיכול להיות כי מתומחרת חסר לנקודה הסופית - אך אין שום דרך ממשית לדעת זאת...

לפיכך, במקרים מסוג זה, אני מעדיף להמתין בחוץ עד להתבהרות העניינים.

אני שב ואומר זאת פעם אחר פעם - אני נכנס לאחר הודעה תוך ידיעה שאני מפסיד חלק מהפוטנציאל.

אך כאשר עושים זאת בצורה אקבית - חשוב לזכור כי נמנעים מכניסה לניירות שבסופו של דבר מפסידים.

נכון שמפסידים 10-15% מכל עסקה, אך בנקודה הסופית בגלל שלא נכנסים לעסקעות שמוחקות את ההשקעה - נשארים עם יותר רווח והרבה פחות כאב ראש...
    אלון פיאדה

הי אלון,

למרות שאיני משקיע בעצמי במניות או באג"ח,
    מאד התרשמתי מתגובתך האחרונה.

במשפט אחד אוכל לסכם זאת:
    גישתך אומרת ש-
    ניתן לקחת סיכון, אך רצוי לא להתבלבל בין סיכון מחושב לבין הימור (כאשר לא ניתן לחשב, אפילו לא בקירוב, מהו הסיכון)
    אין באמור יעוץ בכל צורה שהיא. המסחר בנגזרים מסוכן באופן מיוחד.
    הכותב אינו בעל רשיון לייעוץ/שיווק השקעות או ניהול תיקים (בתהליך רישוי)
    ייתכן ולכותב יש ענין אישי בנושא, תוכן ההודעה אינה מהווה תחליף
    לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם

בדיוק גיל...

ברגע שאני יודע לחשב (גם אם יש פה עניין של הערכה) את הסיכונים מול הסיכויים - ולתמחר סבירויות שונות, אני יכול לעשות השקעה מושכלת.

בגלל שאני מתמקד בניירות שמראש יש בהם פער גדול (פוטנציאל רווח), גם טעות או הערכה לא נכנה פשוט גוררים אותי לגבול תחתון - שעדיין מייצג רווח!

לכן, למרות שאני משאיר הרבה הזדמנויות על הנייר, אני כמעט אף פעם לא מפספס...
    אלון פיאדה

אלון, תודה על התייחסות המפורטת לשאלתי, לרבות הפן האישי המפתיע שחשפת משירותך הצבאי. לצערי, אני לא נזהרתי מספיק ורכשתי בתחילת השבוע בלוק מכובד שכרגע מציב אותי בהפסד מיידי של 13%. אני לא מוכר כרגע אבל גם גם לא מגדיל כמות ובהחלט מבטיח לעצמי לשמור על כללי סיכוי/סיכון ראויים יותר בפעמים הבאות.

בוקר טוב ,
    המצב בחברה ממשיך להחמיר מבחינה רגולטורית : החברה הוגדרה כלקוח מוגבל חמור ב 3 בנקים ( איגוד , דיסקונט ופועלים ).
    בהצלחה לכולם , לברון

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות