מחזורים ענקים צמוד לדולר.
אשמח לחוות דעתך לגבי האגח הנ"ל
מחזורים ענקים צמוד לדולר.
אשמח לחוות דעתך לגבי האגח הנ"ל
אומנם אגח זה נסחר בתשואה גבוהה (עם מחמ ארוך יותר) ממקבילו אגח ד אך לאור ההנחה שהדולר ימשיך להיחלש (תוכנית התמריצים עוזרת בזה) ויקשה על הנגיד לעלות ריבית, דבר שיכול להביא למדדים גבוהים. לכן איני רואה עדיפות לאגח ולעומת אגח ד ואפילו להיפך (צמוד מדד, מחמ קצר יותר). באופן אישי אני חושב שהתשואות באגחים אלו נמוכות מידי יחסית לסיכון בהם. נכון לעכשיו (אולי אחרי הדוחות זה ישתנה) טאואר עוד לא עברה לרווחיות, לחברה חובות לבעלי האגחים ולבנקים (הגיוס הנוכחי עוזר לתשלום האגחים הקצרים יותר) והמחמ באגחים אלו הוא ארוך והרבה יכול להשתנות.
"כשמשחקים פוקר אתה אמור לדעת תוך 15 דק' מי יספק את הרווחים , אם אתה לא יודע כנראה שזה אתה."
מציע גם להציץ כאן -
http://www.s-maof.com/Forum/viewtopic.php?f=85&t=11129
מיום ההנפקה...
אלון פיאדה
"לימוד והעמקת הידע הפיננסי האישי הם חובתו של כל אדם בעידן בו אנו חיים"
האמור לעיל אינו מהווה חלופה לייעוץ אישי
המותאם לצרכיו של המשקיע, ע"י יועץ מוסמך.
הכותב עשוי להחזיק בני"ע בהם עסקה הודעה זו.
תודה אלון
דנה388 ערב טוב ,
לפי דעתי האגח הנ"ל הינו אגח טוב לכסף כבד .
את מקבלת פה למעשה תוכנית חסכון ארוכת טווח של חברה שתשלם לך את הכסף כמו שעון + פוטניצאל השבחת ויצירת רווחי הון עקה ביצועי המניה .האגח הנל יכול להוות לך תחליף לקרנות 80/20, 90/10 וכל הקרנות המורכבות הללו.
כמובן שיש כאן הצמדה לדולר שמטבע הדברים הנחת היסוד שלי שהתעסקות במטבעות הינה עסק ספקולטיבי וסביר להניח שמשקיע שמתעסק במטח לשם מסחר דינו להפסיד את מרבית כספיו , אך כאן ולאור היחלשות הדולר בתקופה האחרונה ( ואני לא מדבר על השבוע האחרון שהוא עלה)ולאור אפשרות ההמרה ולאור מצב החברה ועברה אני בהחלט סבור כי השקעה כאן הינה כפעולה של שגר ושכח ודווקא המחמ הארוך פה הוא דבר חיובי לאגח מסוג זה ולא הפוך ..אני חושב שהאגח במחיר האלו נסחר נמוך מרמתו וזה לא משנה אם הוא נסחר בשער של 100 או 103 כי באמת הכוונה פה היא להשקעה של כסף כבד ופחות ספולטיבי.
כמובן שיש אגחים נוספים של החברה שרבים סוברים שעדיף ( ואני מכבד את דעתם ) .אבל אסור לשכוח שהאגחים החלופיים הרבה יותר מלאים.
בכל מקרהישנם סיבות נוספות לכדאיות האגח על פני האחרים אבל כפי שאנו יודעים כל אחד אמור לפעול לפי דעתו ואין לראות בדברים שנאמרו מעלה כהמלצה לפעולה כלשהיא !
בברכה ובהצלחה בכל מהלך שתבחרי לעשות,
לברון
טאואר אגח ג (להמרה)- 1.81% תשואה ברוטו , -5.71% נטו (תשואה שלילית ) , מחמ 1.12 פרמית המרה 19%
אודה לדעתך לגבי כדאיות המשך אחזקה או מימוש רווח משמעותי ?!
האם נכון לומר כי כדאיות המשך אחזקה תלויה בעלית המניה בלבד , וללא עלית המניה יהיה הפסד של 5% ?
תודה
ל - avi10:
כעקרון כן, אך חשוב להדגיש כי הרווח מושג רק לאחר שהמנייה תעלה את הפרמייה!
ניתן לקרוא על אג"ח זה בפירוט רב יותר בפרסום שהעלתי לפני מספר ימים -
http://www.s-maof.com/Forum/viewtopic.php?f=85&t=11281
אלון פיאדה
"לימוד והעמקת הידע הפיננסי האישי הם חובתו של כל אדם בעידן בו אנו חיים"
האמור לעיל אינו מהווה חלופה לייעוץ אישי
המותאם לצרכיו של המשקיע, ע"י יועץ מוסמך.
הכותב עשוי להחזיק בני"ע בהם עסקה הודעה זו.
ערב טוב לכולם ,
כפי שכתבתי כנראה שצדקתי ועד מחיר של כ 103 הקנייה הינה כדאית , למה אני מעלה זאת דווקא היום ? התפרסמה היום הודעה ביזפורטל כי עידן עופר, בעל המניות הגדולות בטאואר דרך החברה לישראל, רכש באופן אישי מסדרה ו' בהיקף של 2 מיליון שקלים וזאת במחיר ממוצע של 103.13 אגורות. נציין כי קודם לרכישה לא החזיק עופר באג"חים של טאואר.
אז שלא תגידו שלא אמרתי לכם...
המשך ערב טוב לברון
תותח אתה לברון![]()