-
שוקת קנויה צרה נובמבר
לאחר חודש מוצלח למדי באוקטובר,
viewtopic.php?f=128&t=10683
, הגיע הזמן להתחיל לחשוב קדימה. הפעם אני שוב אבצע במס' נמוך של יחידות, אבל כזה שיגרום לי לעקוב אחר המתרחש.
הסטיה עדיין נמוכה, דבר שמסכן את הכתיבות אך נותן פוטנציאל לקונים.
הקניה המוקדמת היא בכוונה לנסות להרוויח מתנודתיות לקראת פקיעת אוקטובר ונראית לי שווה את הסיכון כיוון שהשחיקה בשלב זה כמעט ואינה קיימת, מה עוד שהיום הסחירות באופציות נובמבר אפשרה לבצע פעולות בלי לשלם יותר מידי על הפרשי מוכר/קונה.
מקור נוסף לאופטימיות להצלחתה של שוקת נוב' נובעת מישיבת הפד בתחילת החודש בה צפוי להודיע ברננקי על תוכנית תמריצים חדשה, דבר שצפוי לגרום לרעש ותנודתיות.
החודש אני אנסה לממש את לקחי החודש שעבר בתקווה להגיע לסגירה מוקדמת של הפוזיציה.
הפתיחה התבצעה היום במדד 1170.
ביצוע פתיחת השוקת:
P1220 -1 תקבול 730 ש"ח.
P1250 +1 עלות 1390 ש"ח.
C1290 +1 עלות 1410 ש"ח.
C1320 -1 תקבול 510 ש"ח.
סה"כ עלות: 1560 ש"ח.
השוקת הפעם נמצאת עם כתיבות במרחק שלושה סטרייקים, דבר שמגדיל את פוטנציאל הרווח אך גם את הסיכון (הכתיבות יקורבו למרחק שני סטרייקים בהנתן עמידה ממושכת במקום שלא תאפשר שיפוצים).
פונטציאל הרווח הוא 1440 ש"ח, וכמות התיקונים הנדרשת על מנת להגיע לקופסא היא 7.
התקציב לתיקונים יהא כך (בהנחה שלא אדרש לקרב את הכתיבות):
תיקון ראשון: 100 ש"ח.
כל תיקון נוסף יקבל 30 ש"ח יותר מקודמו.
סה"כ תקציב לתיקונים 1330 ש"ח, דבר המשאיר אפשרות רווח של 230 ש"ח ליחידה.
הסכום הגבוה ביותר שיהיה בסיכון הוא 2140 ש"ח, לאחר ארבעה תיקונים, ולכן מדובר ביעד רווח חודשי של 10.7%.
כמסקנה נוספת מהחודש הקודם, אם נראה את הסטיה עולה (דבר שיניב רווח לשוקת אך יגדיל את הסיכון לירידה בסטייה) אבצע כתיבה של שוקת בינונית על מנת לנסות לאזן מעט את השחיקה.
במקרה שיתבצע אחד מהתיקונים ה"לא רגילים" (כתיבת שוקת או קירוב כתיבות) אעדכן את המספרים.
שיהיה חודש טוב.
-
Re: שוקת קנויה צרה נובמבר
שבוע הפקיעה שעבר לא ספיק את התנודתיות הדרושה והשוקת נשחקה לה בכמה עשרות שקלים ליחידה (גם הסטיה לא עלתה באופן משמעותי).
כעת אני מסתכל קדימה, לקראת ישיבת הפד הקרבה ומאמין כי התנודתיות עוד תגיע.
כך או כך, לינק למצב הפוזיציה:
http://zerosum.co.il/Users/1378/Positions/Show/7607
שיהיה חודש חדש ומוצלח.
-
סאפגוג בוקר טוב.
היות ובחרת לכתוב 3 סטרייקים מהקניה ולא בכתיבה צמודה אתה נתון ל"לסיכון יתר של שוק עומד.
על כן, נראה לי נכון לבצע כתיבה רחוקה חשופה שתיתן לך איזון לשחיקה, וככל שיחלוף הזמן , ויחד עם השפעת הטאטא לקרב את הכתיבות הרחוקת למרכז.
במחירי סגירה של אתמול כתיבה של 1150/1390 מרחק 12 סטרייקים תיתן 135 ש"ח.לחילופין אם לא רוצים כתיבות חשופות ניתן לכתוב שוקת רחוקה מוגנת שתיתן סכום דומה.
תזכור כי במידה ותהיה תנועה מהירה לאחד הצדדים , התנועה תעבור דרך "הרווח" שלך.
אגב, שים לב כי משה פתר בעיה זאת בדרך של כתיבה נוספת של ההגנה הצמודה ביחס של 1:10 , דהינו רכישה של 9 וכתיבה של 10 צמוד לו וכך הקטין את סיכון השחיקה מצד אחד ומצד שני מוגן 10 סטרייקים למעלה עם הכתיבה העודפת.
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי sun99
סאפגוג בוקר טוב.
היות ובחרת לכתוב 3 סטרייקים מהקניה ולא בכתיבה צמודה אתה נתון ל"לסיכון יתר של שוק עומד.
תזכור כי במידה ותהיה תנועה מהירה לאחד הצדדים , התנועה תעבור דרך "הרווח" שלך.
אהלן סאן.
אכן השוקת שלי נתונה לשחיקה במקרה של שוק עומד, אך צריך לבחון את כתיבת השוקת במספר תסריטים.
במקרה של ירידה של 3-4% המלווה בעליה בסטיה, לדעתי אוכל לסגור את השוקת שלי ברווח, לעומת זאת,אם אשלב שוקת כתובה הירידה והעליה בסטיה יכולים להסב נזק כך שלא אצליח לסגור מתנועה כזו.
הדבר אמור גם למעלה, אך שם נדרשת עליה משמעותית יותר עקב הירידה בסטיה.
תסריט נוסף שרצוי לשקול הוא אירוע ביטחוני. במקרה של כתיבת שוקת (ואני מניח שאתה מתכוון שכמה יחידות) חשופה, תרחיש כזה עלול להוביל לנזק עצום.
-
אתמול בוצע הקרוב הראשון.
בסביבות השעה 16:00 ניצלתי את העליה במדד על מנת לקרב את הפוטים.
לאחר התעקשות מסוימת על המחיר גם הצלחתי לעמוד בתקציב של התיקון (למרות שיכל באותה המידה לברוח לי).
התיקון שבוצע:
P1220 +1 עלות 450 ש"ח.
P1230 -1 תקבול 600 ש"ח.
P1250 -1 תקבול 990 ש"ח.
P1260 +1 עלות 1240 ש"ח.
סה"כ עלות תיקון: 100 ש"ח.
לקירוב הבא אני מקצה 130 ש"ח (וייתכן בהחלט שקירוב פוטים נוסף יתאפשר כבר היום, במידה ונראה עליה נוספת של כ0.5% להערכתי).
קישור למצב האסט':
http://www.zerosum.co.il/Users/1378/Positions/Show/7607
-
העלות המקורית 1560 ותקציב התיקונים הוא 1330, שזה 2890 אז איך פוטנציאל הרווח הוא 230 ?
-
שלום suppog,
האם יש לך "שיטה" לבצע קירובים כך שהשוק לא יברח או שאתה עושה הכל במחירי השוק?
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי shytrip
העלות המקורית 1560 ותקציב התיקונים הוא 1330, שזה 2890 אז איך פוטנציאל הרווח הוא 230 ?
צודק לגמרי, טעות משמעותית בחישוב (לא זוכר אפילו איך הגעתי ל230).
צריך לחשוב האם לשנות את תקציב השיפוצים או להסתפק ביעד רווח נמוך (מה עוד שבתיקון היום לא נתפסה לי אחת הפקודות והעלות היתה 140 במקום ה130 שהוקצב).
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי dfrog
שלום suppog,
האם יש לך "שיטה" לבצע קירובים כך שהשוק לא יברח או שאתה עושה הכל במחירי השוק?
בעיקרון אין לי שיטה מיוחדת, אך לרוב אני פועל כך:
נניח שאני מעוניין לבצע תיקון בעלות 130.
אני מחכה עד שעלות ביצוע מיידי של התיקון (ארבע פעולות) מגיעה לכ150 שקל.
כעת אני שם את כל הפקודות במחיר הטוב ביותר שאינו ביצוע מיידי.
כעת יש שתי אפשרויות.
הראשונה והעדיפה- השוק עומד במקום והפקודות מתבצעות במחיר נמוך (עלול להיות אפילו 110 במקרה זה כיוון שההפרש בין המוכר לקונה עומד על 10 שקל לכל אופציה).
המקרה הנפוץ- מתרחשת תנועה לאחד הצדדים. שתי אופציות מתוך הארבע נתפסות במחיר הנמוך. אם יש מזל מספיקים לבצע את השתיים הנותרות במחיר של ביצוע מיידי (מוביל ללעלות 130 לתיקון), אם לא אזי מבצעים בכל זאת במחיר השוק (היום הצלחתי לתפוס אחת מהן וכך סיימתי את התיקון על 140 שקל).
כמובן שיש בכך סיכון- תנועה פראית אמנם תגרום לשתי אופציות להתפס (ולהכנס להפסד) והשתיים האחרות יעלו ב20 שקל או יותר (ואז העלות תהא גבוה מ150).
לרוב אני מניח שאני מצליח לשפר במעט את המחיר שהייתי מקבל בביצוע מיידי, אך זה לא תמיד תופס.
אפשרות נוספת שקיימת היא כזו: נניח כי אני מחכה לעליה קלה במדד על מנת לבצע את התיקון.
כעת צריך להעריך מה יהיו עלות האופציות במדד היעד ושליחת פקודות רק על צד אחד.
לדוגמא אני מניח שב1281 אצליח לבצע את התיקון, אני שולח פקודת קניה בלבד לפוט (כמובן במחיר שבו אני צופה שתהא האופציה אם אכן המדד יעלה) .
אם עושים זאת מספיק מוקדם אתה תופס "מקום טוב" בתור של המחיר הנ"ל.
אם אכן הפקודה מתבצעת מבצעים מיד את הפעולות המשלימות במחיר שוק.
כך ניתן להרוויח את ההפרש לפחות על צד אחד של התיקון, אך הבעיה היא שצריך לדעת להעריך במדויק את העלויות ובזה לפעמים אני מפספס.
בעיה נוספת שיכולה להיות בכל דרך היא ביצוע חלקי בצד אחד או משהו בסגנון, אבל בינתיים לא יצא לי (אלא אם מבצעים באופן מיידי).
-
תיקון שני בוצע היום (בפספוס קל של מחיר היעד לתיקון).
התיקון:
P1230 +1 עלות 490 ש"ח.
P1240 -1 תקבול 640 ש"ח.
P1260 -1 תקבול 1070 ש"ח.
P1270 +1 עלות 1360 ש"ח.
סה"כ עלות התיקון: 140 ש"ח.
לינק למצב הנוכחי:
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי supgog
ציטוט:
צודק לגמרי, טעות משמעותית בחישוב (לא זוכר אפילו איך הגעתי ל230).
צריך לחשוב האם לשנות את תקציב השיפוצים או להסתפק ביעד רווח נמוך (מה עוד שבתיקון היום לא נתפסה לי אחת הפקודות והעלות היתה 140 במקום ה130 שהוקצב).
לא רואה איך אתה יכול להסתפק ביעד רווח נמוך, לאור עלות העמלות של התיקונים. יש כאן עמלות של 32 אופציות (4 להקמת הפוזיציה ועוד 7*4 לתיקונים), ככה שזה מוריד חלק ניכר מיעד הרווח. כנראה שלפחות 200 שקל ברוטו (לפני עמלות) צריך להיות רף מינימום.
מה דעתך ?
-
ציטוט:
ציטוט:
..............
קודם כל אומר שאני עוקב בעניין רב מאד אחרי האסטרטגיה הזו. אפשר יהיה להגיע למסקנות אחרי כמה חודשים.
לגבי ה 130 מול 140. קצת מפריע לי שהאסטרטגיה כל כך רגישה. זה מרמז שאולי השיטה היא לא Heavy Duty, אלא משהו יותר נידף ברוח כזה.
-
סאפ,
האם אתה מודע לשחיקה משני כיוונים שונים שאסטרטגיה כזו חשופה אליהם ?
1. השחיקה שאותה רואים בפשטות בכל יום שעובר, במידה והפרשי הדלתות + הפרשי הווגות אינם מתגברים על הפרשי הטתות (בין הקניות והכתיבות).
2. שחיקה שניה היא מעט נסתרת יותר ונובעת מהתחדדות עקומי היווניות כפונקציה של זמן, או ירידה בסטיה (עקומי היווניות משתטחים רק במקרה הפוך- באם הסטיה עולה), כלומר- נניח שהמדד מתחיל להיות תנודתי, סטיית התקן עולה, אזי כל תיקון שהוא (תיקון 3 או 6 וכו') הופכים זולים יותר, אך מנגד, וזה מה שקורה במרבים ימי החודש, ככל שעובר הזמן התיקונים האחרונים (מס. 5,6,7) הולכים ומתייקרים, ולעומתם התיקונים הראשונים 1-4 נהיים זולים יותר.
כתוצאה מכך:
ערכם של התיקונים שכבר עשית (ושעליהם שילמת כסף) הולך ונשחק,
וערכם של התיקונים שטרם ביצעת (ואשר נדרשים ע"מ לסגור קופסה) הולכים ומתייקרים.
שחיקה זו אינה בולטת כל כך לעין אולם קיימת ולמרות שאינך "רואה" את הנגיסה בסיכויי התשואה שלך מהאסטרטגיה, היא קיימת וככל שעובר הזמן היא - מורידה את תוחלת הרווח, מקטינה את כדאיות השיפוצים האחרונים, ושוחקת את ההשקעה הכוללת שלך באסט'.
ע"מ שאסט' זו תצליח, צריך להיות חודש שמתחיל בסטייה מאד נמוכה, ואח"כ עושה אחד מהשניים-
1. המדד בולע מנה רצינית של זחוג ומתחיל להתרוצץ ימינה ושמאלה ותוך כך מעלה את הסטייה (ומאפשר לך אפילו לצאת לפני הפקיעה עם הגעה ליעד רווח)
2. המדד יוצא לטיול שנתי לכיוון אחד, צפונה או דרומה, לא חייב לטוס או לצנוח, אבל ממשיך בעקשנות לאותו כיוון מבלי להסתכל אחורה, ופשוט נכנס לתוך האסט' שלך, ואז- או ממשיך ועובר אותה או נתקע שם, ובכל מקרה מאפשר לך לסגור עליו קופסה בעלויות יחסית נמוכות (במספר מהלכים, או במהלך אחד של כמה סטרייקים במכה).
שני רעיונות:
א. נסה לבצע סימולציה עם כזו אסטר' על החודשים אוקט' אוג' יולי 2010 (בכוונה לא ספט') ע"מ שתקבל תחושה בעניין השחיקה השניה שציינתי (אם חסרים לך מחירים יומיים, שלך לי מייל לפרטי)
ב. נסה לחשוב על אפשרות להשתמש בקונדורים (באותו מרחק, ובאותו "מיפתח" כמו המרווחים שלך) כאשר אתה מתייחס אליהם "דואלית", כלומר, אל רבעיית האופציות הקרובות למדד- מתייחס כמרווחים קנויים ומשפץ בהתאם (חתירה לקופסה) ואל הרביעיה הרחוקה מתייחס בתור שוקת בינונית-רחוקה כתובה (ומוגנת) אותה את משפץ לפי כללי השוקת.
צורה זו של אסט' אמורה להוזיל את העלות הראשונית בסכום גבוה יותר מאשר תצטרך להוציא על שיפוץ החלק שהתייחסנו אליו כאל שוקת כתובה,
או לחילופין, אותה עלות ראשונית (השקעה ראשונית), אמורה לאפשר לך לפתוח אסט' שהיא מלכתחילה קרובה יותר למדד ותגדיל את את הסיכוי לסגור אותה ברווח.
-
ציטוט:
לא רואה איך אתה יכול להסתפק ביעד רווח נמוך, לאור עלות העמלות של התיקונים. יש כאן עמלות של 32 אופציות (4 להקמת הפוזיציה ועוד 7*4 לתיקונים), ככה שזה מוריד חלק ניכר מיעד הרווח. כנראה שלפחות 200 שקל ברוטו (לפני עמלות) צריך להיות רף מינימום.
מה דעתך ?
מסכים לגמרי (וזו הייתה גם התוכנית המקורית), אך בגלל טעות בחישוב הקצאתי יותר מידי כסף לשני התיקונים הראשונים.
הסתכלות להמשך: לקירוב הבא יוקצו 160 ש"ח ולכל קירוב נוסף יוקצו 20 ש"ח נוספים.
יחד עם עלות של 1800 עד כה הדבר ישאיר רווח של 200 ליחידה.
תמיד גם קיימת התקווה של תנועה ארגסיבית של המדד שתאפשר (כפי שהיה בחודש הקודם שני) תיקונים יחד, דבר שחוסך מעט בעמלות או לחלופין תיקונים במחיר מוזל (במקרה של פתיחה בגאפ) .
מקווה שנראה מעט עליה בסטיה בימים הקרובים שתאפשר כתיבת שוקת בינונית בתקבול נאה על מנת להתגבר על השחיקה שמתחילה לאכול באופן מוגבר (והתקבול יאפשר הגדלת תקציבי התיקונים).
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי דמי כיס
ציטוט:
ציטוט:
..............
קודם כל אומר שאני עוקב בעניין רב מאד אחרי האסטרטגיה הזו. אפשר יהיה להגיע למסקנות אחרי כמה חודשים.
לגבי ה 130 מול 140. קצת מפריע לי שהאסטרטגיה כל כך רגישה. זה מרמז שאולי השיטה היא לא Heavy Duty, אלא משהו יותר נידף ברוח כזה.
אני מקווה שלא אצטרך להתעסק באסט' הזו כמה חודשים ( = סטיה שתעלה ותאפשר לתפיסתי כתיבת שוקת עם תקבול שמצדיק את הסיכון).
בינתיים זה לא נראה באופק, אך גם זה יגיע.
-
גיל, הרשה לי קודם כל להודות לך על התגובה המפורטת.
ציטוט:
פורסם במקור על ידי גיל (רעננה)
סאפ,
האם אתה מודע לשחיקה משני כיוונים שונים שאסטרטגיה כזו חשופה אליהם ?
1. השחיקה שאותה רואים בפשטות בכל יום שעובר, במידה והפרשי הדלתות + הפרשי הווגות אינם מתגברים על הפרשי הטתות (בין הקניות והכתיבות).
2. שחיקה שניה היא מעט נסתרת יותר ונובעת מהתחדדות עקומי היווניות כפונקציה של זמן, או ירידה בסטיה (עקומי היווניות משתטחים רק במקרה הפוך- באם הסטיה עולה), כלומר- נניח שהמדד מתחיל להיות תנודתי, סטיית התקן עולה, אזי כל תיקון שהוא (תיקון 3 או 6 וכו') הופכים זולים יותר, אך מנגד, וזה מה שקורה במרבים ימי החודש, ככל שעובר הזמן התיקונים האחרונים (מס. 5,6,7) הולכים ומתייקרים, ולעומתם התיקונים הראשונים 1-4 נהיים זולים יותר.
כתוצאה מכך:
ערכם של התיקונים שכבר עשית (ושעליהם שילמת כסף) הולך ונשחק,
וערכם של התיקונים שטרם ביצעת (ואשר נדרשים ע"מ לסגור קופסה) הולכים ומתייקרים.
שחיקה זו אינה בולטת כל כך לעין אולם קיימת ולמרות שאינך "רואה" את הנגיסה בסיכויי התשואה שלך מהאסטרטגיה, היא קיימת וככל שעובר הזמן היא - מורידה את תוחלת הרווח, מקטינה את כדאיות השיפוצים האחרונים, ושוחקת את ההשקעה הכוללת שלך באסט'.
השחיקה הראשונה שציינת היא ברורה אך באה גם לטובתי במקרה והמדד עבר את הכתיבות.
ה"שחיקה" השנייה היא בעייתית יותר, אך איני מסכים בהכרח עם כך שהתיקונים שביצעת בהכרח נשחקים. זה נכון במקרה והמדד עומד במקום אך אם הוא מתקן לכיוון נקודת תחילת החודש הם מרווחים ואף מקטינים את התטא של השחיקה האמיתית.
ציטוט:
ע"מ שאסט' זו תצליח, צריך להיות חודש שמתחיל בסטייה מאד נמוכה, ואח"כ עושה אחד מהשניים-
1. המדד בולע מנה רצינית של זחוג ומתחיל להתרוצץ ימינה ושמאלה ותוך כך מעלה את הסטייה (ומאפשר לך אפילו לצאת לפני הפקיעה עם הגעה ליעד רווח)
2. המדד יוצא לטיול שנתי לכיוון אחד, צפונה או דרומה, לא חייב לטוס או לצנוח, אבל ממשיך בעקשנות לאותו כיוון מבלי להסתכל אחורה, ופשוט נכנס לתוך האסט' שלך, ואז- או ממשיך ועובר אותה או נתקע שם, ובכל מקרה מאפשר לך לסגור עליו קופסה בעלויות יחסית נמוכות (במספר מהלכים, או במהלך אחד של כמה סטרייקים במכה).
מסכים שפתיחת פוזיציה שכזו בסטיה נורמלית היא מסוכנת (אפילו בסטיה 16-17), מסטיה 14 קשה לרדת (למרות שאפשרי).
בקשר לאפשרויות ההצלחה אתה שוכח את הסיבה לתיקונים שמבצעים. הרי אם המדד עלה 40 נקודות, קירבנו את הפוטים והמדד חוזר לנקודת ההתחלה (אפילו ללא עליה בסטיה) הרווח יושג.
נדיר (ולא זכור) לי חודש בו לא היה 50-60 נקודות מרחק בין נמוך חודשי לגבוה חודשי.
ציטוט:
שני רעיונות:
א. נסה לבצע סימולציה עם כזו אסטר' על החודשים אוקט' אוג' יולי 2010 (בכוונה לא ספט') ע"מ שתקבל תחושה בעניין השחיקה השניה שציינתי (אם חסרים לך מחירים יומיים, שלך לי מייל לפרטי)
ב. נסה לחשוב על אפשרות להשתמש בקונדורים (באותו מרחק, ובאותו "מיפתח" כמו המרווחים שלך) כאשר אתה מתייחס אליהם "דואלית", כלומר, אל רבעיית האופציות הקרובות למדד- מתייחס כמרווחים קנויים ומשפץ בהתאם (חתירה לקופסה) ואל הרביעיה הרחוקה מתייחס בתור שוקת בינונית-רחוקה כתובה (ומוגנת) אותה את משפץ לפי כללי השוקת.
צורה זו של אסט' אמורה להוזיל את העלות הראשונית בסכום גבוה יותר מאשר תצטרך להוציא על שיפוץ החלק שהתייחסנו אליו כאל שוקת כתובה,
או לחילופין, אותה עלות ראשונית (השקעה ראשונית), אמורה לאפשר לך לפתוח אסט' שהיא מלכתחילה קרובה יותר למדד ותגדיל את את הסיכוי לסגור אותה ברווח.
אני שוקל לבצע גם כתיבה של שוקת בינונית על מנת להקטין את העלות והשחיקה אך אני סבור כי בסטיה הנוכחית היא תעשה יותר נזק מאשר תועלת.
אמנם נקבל מעט תקבול אבל נצטרך תנועה חדה יותר על מנת לסגור ברווח את השוקת (שכן השוקת תסב הפסד בתנועה שכזו).
על מנת לכתוב שוקת הייתי רוצה לראות את הסטייה עולה ל16-17 לפחות.
בקשר לחודשים קודמים, באוקטובר ביצעתי פוזיציה דומה (וגרידית בהרבה מבחינת יעד הרווח), בספטמבר אני משוכנע שהיא הייתה עובדת, באוגוסט כנראה שהייתה נסגרת בהפסד מכיוון שהתנועה למטה הייתה מגיעה לאחר שהייתי סוגר את הפוזיציה, אבל אילו הייתה נשארת לפקיעה הייתה מרוויחה (במדד 1165 בשבוע ניתן היה לקרב את כתיבת הפוט לפחות ל1140 בלי לחרוג מהתקציב).
אין לי ספק שזו אסט' בעלת סיכון (ואני סבור כי אין אסט' "בטוחות" במעוף), אך אני חושב שכאשר פותחים אותה בעיתוי נכון (זמן רב מהפקיעה,סטיה נמוכה מאוד) הסיכויי/סיכון לטובתך.
-
היום בבוקר החלטתי לנצל את הסטיה שעלתה (כחלק מלקחי ספטמבר) על מנת לכתוב שוקת בינונית על מנת לצמצם את השפעת השחיקה.
את השוקת כתבתי בבוקר, חשוף, בתקווה להרוויח מירידה בסטיה ואת ההגנות רכשתי לקראת הסיום (לא רציתי להשאר חשוף לסופש).
התרגיל לא כל כך עבד וההבדל בין כתיבת השוקת כפי שביצעתי לבין כתיבה עם הגנה לקראת סוף היום היה זניח ואולי בדיעבד עדיף היה להמנע מהסיכון.
בכל מקרה, השוקת שנכתבה:
P1200 -1 תקבול 460 ש"ח.
C1320 -1 תקבול 290 ש"ח.
מוזר היה לראות את הפרש המחירים למרות הקרבה היחסית לצד העליון (נכתב במדד 1268), כנראה שההנחה בשוק היא שעליות חדות לא יהיו אך ירידות יתכנו בהחלט.
לקראת סוף היום נקנו הגנות לשוקת:
P1180 +1 עלות 290 ש"ח.
C1320 +1 עלות 85 ש"ח.
סה"כ תקבול מכתיבת השוקת: 375 ש"ח.
כרגע נמצאת השוקת במצב לא סימטרי כאשר למעלה רווח מקסימלי יתקבל רק במדד 1320 ואילו למטה יתקבל בטווח 1200-1240.
הסיבה לכך היא התקבול העלוב שמקבלים על כתיבת הקולים וגם העובדה שכבר בוצעו שני תיקונים בפוטים.
אם זאת, יש גם היגיון מסוים בטווח רווח גדול יותר בירידה מכיוון שבמקרה שכזה הסטייה צפויה לעלות.
כתוצאה מכתיבת השוקת נכנס תקבול נוסף שיאפשר הגדלת תקציב התיקונים, כעת אקציב לתיקון הבא (של השוקת הקנויה בלבד) 180ש"ח וכל תיקון נוסף יקבל 30 ש"ח יותר מקודמו.
נשארו חמישה תיקונים לבצע ותקציב כולם יחדיו הוא 1200 ש"ח. דבר זה ישאיר פוטנציאל רווח של 375 ש"ח (העלות הנוכחית היא 1425 ש"ח) שחלקם כמובן יוקצו להרחקת השוקת הכתובה בעת הצורך,
או לסגירתה במקרה שאחשוב שעלות הסגירה מצדיקה זאת (כזכור המטרה היא להשאיר 200 ש"ח רווח ברוטו).
קישור למצב הנוכחי:
-
בניסיון להשיג עוד מעט תטא (או ליתר דיוק, להקטין את הקיימת), ביצעתי היום הרחקה של ההגנה של השוקת הכתובה בפוטים.
העקרון המנחה הוא שאם נראה המשך ירידות (לא חדות), אז בדרך כבר תעבור האסט' ברווח המטרה ותתבצע סגירה מוקדת.
חשבתי גם לבצע את הפעולה המקבילה בקולים, אך גיליתי שמקבלים עליה 15 ש"ח אז וויתרתי.
בוצע:
P1170 +1 עלות 190 ש"ח.
P1180 -1 תקבול 250 ש"ח.
סה"כ תקבול 60 ש"ח.
קישור למצב הנוכחי:
-
לאחר שכבר שקלתי ברביעי לסגור את השוקת בערך מאוזן על מנת להמנע מהשחיקה של סוף השבוע הגיע יום חמישי ועשה עבודה לא רעה.
שני תיקונים הצלחתי להכניס באותו היום, שניהם בקולים כמובן, וכעת השוקת נראית במצב יותר בריא.
התיקון הראשון:
C1280 +1 עלות 590 ש"ח.
C1290 -1 תקבול 370 ש"ח.
C1310 -1 תקבול 125 ש"ח.
C1320 +1 עלות 85 ש"ח.
סה"כ עלות תיקון: 180 ש"ח.
תיקון שני בוצע לקראת סוף היום:
C1270 +1 עלות 710 ש"ח.
C1280 -1 תקבול 460 ש"ח.
C1300 -1 תקבול 165 ש"ח.
C1310 +1 עלות 100 ש"ח.
סה"כ עלות תיקון: 185 ש"ח (ותודה לשחקן שגרם לי לחכות עם התיקון לסוף היום).
עד כה עלות האסט': 1730 ש"ח.
נותרו שלושה תיקונים לבצע, הקרוב יקבל 240 ש"ח וכל תיקון אחריו יקבל 30 ש"ח יותר.
סה"כ עלות משוערת לאחר התיקונים: 2540 ש"ח.
לוקח בחשבון אפשרות של המשך ירידות שיחייב הרחקה של הפוטים הכתובים ולכן שומר תקציב לכך.
ניתן לשים לב שהשחיקה כעת באה לטובת האסט' מכיוון שהמדד נמצא בתוך הכסף.
במקרה של עליות אצטרך להתאמץ לבצע את התיקונים האחרונים ולמעשה להשאר עם השוקת הכתובה בלבד (כך או כך, מתכנן לסגור עד סוף יום חמישי הבא).
המשך ירידות (מתונות בלבד) בראשון ישרת את האסט' ואולי יאפשר סגירה מוקדמת (נקודת שיא הרווח נכון להיום עומדת איפשהוא באיזור 1233).
ירידות חדות יחייבו הרחקת הפוטים הכתובים , אולי תוך כדי מכירת הקול 1270 והפיכת האסט' לשוקת כתובה סטנדרטית.
דרך אגב, הסטיה שעלתה יפה בינתיים מורידה מאטרקטיביות האסט' הזו ולכן כנראה שבחודש הבא אנהל שוקת כתובה בלבד (אלא אם תחזור לרדת בקרוב).
-
הי סאפ,
ממה שאני רואה, בסופו של דבר, די נפגשנו בתוכנית הניהול של האסט', וההבדל העיקרי הוא בשוקת הכתובה- כאשר אני ביצעתי אותה ביחד עם הקנוייה ואתה המתנת ע"מ שהסטיה תעלה טיפה ותקבל עליה יותר כסף.
כעת אני מתלבט כיצד לפעול בקולים ביום א', האם למכור את 1270, להכניס כסף ולהפוך בכך את 1280לחשוף, ואת 1310 + 1300 למרווח כתוב, או לכתוב עוד 1280 + לקבל כסף וולהפוך את 1370+ 2 של 1280 למרווח יחס, או לכתוב 1280 ולקנות 1390 ולהפוך אותם לפרפר + להכניס כסף.
בכל אופן, צפוי המשך מעניין בשבוע הבא, ויש עוד שבועיים לפקיעה שזה המון זמן בשביל לזוז עוד שני סטרייקים.
-
שלום, לדעתי הסטרייקים באסטרטגיה קרובים מדי, אני אנסה אסטרטגיה שונה חודש הבא: קנייה 3 סטרייקים מהמדד, וכתיבה 3 סטרייקים מהכתיבה.
בקנייה כמות *4, בכתיבה כמות * 5. בשלב הראשון האסטרטגיה לא תעלה בכלל ואז יוקצה התקציב להזזת רגל קנוייה בלבד.
מה דעתכם?
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי bond100
שלום, לדעתי הסטרייקים באסטרטגיה קרובים מדי, אני אנסה אסטרטגיה שונה חודש הבא: קנייה 3 סטרייקים מהמדד, וכתיבה 3 סטרייקים מהכתיבה.
בקנייה כמות *4, בכתיבה כמות * 5. בשלב הראשון האסטרטגיה לא תעלה בכלל ואז יוקצה התקציב להזזת רגל קנוייה בלבד.
מה דעתכם?
ואיך תנהל את זוג האופציות העודפות של הכתיבה, הרי הן בעצם שוקת בינונית כתובה ולדעתי אסור להפקיר אותן לחסדי המדד, קרי, או להקצות גם להן סכום מסויים לשיפוץ / חסימה, או להתייחס לאסט כאל קניית 3 מרווחים + כתיבת מרווח יחס ולנהל בהתאם.
-
שלום גיל, אנחנו במינימום מרווח של 3, נניח יש פקיעה נמוכה דרמטית מיד אחרי פתיחת האסטרטגיה: 4*3 מגן = 12,000. כלומר יש לנו הרבה אורך נשימה לירידה בגין הפוט הכתוב , (אפשר גם לקנות פוט נמוך בזמן הקמת האסטרטגעה).
פיספסתי משהו?
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי bond100
שלום גיל, אנחנו במינימום מרווח של 3, נניח יש פקיעה נמוכה דרמטית מיד אחרי פתיחת האסטרטגיה: 4*3 מגן = 12,000. כלומר יש לנו הרבה אורך נשימה לירידה בגין הפוט הכתוב , (אפשר גם לקנות פוט נמוך בזמן הקמת האסטרטגעה).
פיספסתי משהו?
על פניו, נראה יותר מדי טוב, מכיוון שאותם 12000 בעצם מגינים עליך עד מרחק של 18 סטרייקים מהמדד שבו פתח החודש (כתיבה עודפת שבוצעה בסטרייק מס 6 + 12 סטרייקים הגנה שנותנים המרווחים הקנויים).
לכן, משהו לא מסתדר כאן, ולדעתי זה המימון, כלומר, כתיבת אופציה אחת חשופה בתחילת חודש סביר שלא תממן את 4 המרווחים שקנית (כאשר כל מרווח מתחיל בסטרייק מס. 3 וגודלו , עד שהוא פוגש את הכתיבה = 3 סטרייקים), ז"א שבאם תרצה לקנות 4 מרווחים של שלושה סטרייקים שמתחילים מהסטרייק השלישי מהמדד, תצטרך מימון נוסף, קרי או שתשלם כסף ואז האסטרטגיה הינה אסט' קניה וחשופה לשחיקה, או שתכתוב יותר מאופציה אחת עודפת ואז משתנים יחסי ההגנה באסט'.
-
היום, למרות שלא הגיע לרווח היעד, החלטתי לסגור (ובכן, בערך לסגור) את השוקת.
המדד הגיע היום לאיזור האידיאלי מבחינת השוקת, אך בגלל הסטייה שסירבה לרדת (לפחות עד מתי שסגרתי) הרווח של השוקת היה חלקי בלבד.
אז מדוע ביצעתי סגירה?
-כי לא היה נראה לי שבשוקת הקנויה שלי תהא וגא שלילית ותטא חיובית (נבע מהקירבה של השוקת הכתובה שהוספתי), וכמו כן יש לי קצת חשש מהמשך ירידות בטווח הקרוב, למרות שגם עליות לא היו כל כך מועילות לשוקת.
השוקת נסגרה כולה פרט לכתיבה על 1320, כניסיון לסחוט עוד כמה שקלים מהאסט', שכן גם אם נעלה מפה חזק, הירידה בסטייה תאפשר סגירה בהפרש לא גדול לעומת המחיר הנוכחי.
אחרי עמלות לא נשאר כמעט רווח מהאסט' (5.3% נטו, בהנחה שלא אצטרך להזיז את ה1320 הכתוב, לפחות ביחס לציפיות הפתיחה זה נמוך יותר), דבר המרמז על כך שבביצוע כזה רצוי לשאוף ליעד רווח גבוה יותר (כפי שעשיתי באוקטובר).
כנראה ששוקת קנויה כבר לא אבצע בדצמבר (העלות גבוה מידי עקב העליה בסטייה), ובינתיים חזרתי לבצע שוקת כתובה.
בונד, אני גם נוטה להאמין שיחס 4:5 בין הקניות לכתיבות ישאיר אותך משלם סכום מסויים, מה עוד שעלייה בסטייה עלולה להתקזז עקב עודף הכתיבות, דבר שלא קורה אם כותבים 1:1.
גיל, האם הפוזיציה שלך דומה לשלי? אני התחלתי לחשוש כי תנועה לכל כיוון תגרום להפסד (או לכיוון הפוט הכתוב של השוקת או לפרפר שנותר לי בצד השני) ולכן בחרתי לסגור.
אני מניח שאילו הייתי בכל זאת ממשיך הייתי מסיים את תיקוני השוקת הקנויה ומקרב את הקולים הכתובים לאיזור 1290-1300 (יחסית מוגן כיוון שעליה משמעותית תגרור בהכרח ירידה בסטיה)
ועומד על המשמר בצד הפוטים על מנת להרחיק במקרה של המשך ירידות.
בקשר לכתיבה של השוקת. אם אתה כותב את השוקת על ההתחלה, אתה מקטין את היכולת שלך להנות מעליה בסטייה (ובתמורה מקטין (בערכה המוחלט) את התטא), אך אחת מהנחות היסוד שלי לפחות באסט' היא
שהסיכויים לעליית הסטיה בשלב כלשהו של החודש גדולים מסיכויי הירידה/עמידה של הסטיה (ולכן פותח רק מתחת לסטייה 15), ולכן איני חושב שנכון לפתוח במקביל, מה עוד שבשלב מוקדם השחיקה עוד לא משמעותית.
-
סאפ,
האסטרטגיות דומות בחשיבה וביעד אבל שונות מעט בבניה ובניהול.
בדרכי, איני אוהב כלל לעבוד חשוף, לא חשוף בכתיבה וגם לא חשוף בקניה.
בחודשים בעיתיים (ובכנות איני יודע באם החודש הוא הבעיה או שהיא אצלי) כאשר כל כיוון נראה בעל סיכוי דומה לכיוון המנוגד, והסטיה פעם עושה קולות של ירידה חרישית ופעם רוח וצילצולים בעליה, בחודשים כאלו אני נכנס למגננה.
מבחינתי, מגננה זה לעבוד עם קונדורים, בד"כ רחבים (2 סטרייקים בין כל אופציה) כאשר ההחלטה באם לכתוב או לקנות נובעת מתוך הסטיה (מתחת ל-15 קונה, מעל כותב).
אם קניתי, אז משחק עם הצמד האחורי של הרגל שהתקרבה למדד (מרחיק) + משחק עם הצמד הקדמי של הרגל שהתרחקה מהמדד (מקרב).
אם כתבתי, אז הופך יד ומשחק פוקר גנבים (כלומר הכל הפוך).
אפשרות נוספת, בסטיה של 20 (או קרוב לכך), כותב שוקת בינונית ומשתמש בקונדור בתור הגנה דינאמית לאותו צד של השוקת שמתקרב למדד (ולא מנהל את השוקת אלא את הקונדור שמגן), ואם המדד עושה באמצע החודש פרסה, כפי שעשה החודש, של 180 מעלות + 3 סטרייקים בכיוון הנגדי (מינימום של הוכחת כוונות מצידו) מפטר את השוקת הצפונית (לא מתאהב בה, למרות שטיפחתי אותה יותר משבוע) ובמקומה שוכר את אחותה הצעירה מהדרום.
בסופו של דבר, משתדל לזרום עם המדד, לא נלחם איתו וגם לא מנסה להקדים ולרוץ לפניו, אלא נותן לו להוביל ושומר תמיד על צעד או שניים אחריו.
-