-
אסטרטגיית שחקן מעוף, לשבוע 10/10/10
אופציות
אסטרטגיית השבוע החולף מדשדשת לה ללא רווח וללא נזק. האסטרטגיה בהחלט עומדת בתנודתיות העזה, ועד כה לא הצריכה תיקון אם כי העליה בסטיה בהחלט פגעה ברווח.
השבוע, לאחר שבוע נוסף של עליות בארה"ב, בהחלט מתבקש כי המעוף ינסה שוב לכבוש את השיא. התקשורת היא הגורם העקרי בתמונה, כשגם המוסיים וגם הכתובים צפויים להקשות על משימה זו. משיכת חבל בשתי קצותיו, צפויה להוביל לעמידה במקום, ולכן בהחלט ניתן להעריך כי המעוף לא ירשום זינוק או נפילה משמעותיים בימים הקרובים.
ההנחות בבסיס אסטרטגיה זו:
# השחקנים בשלב זה עדין שואפים לפקיעה באיזור 1190-1200. הנחת עבודה זו לא צפויה להשתנות השבוע בשל המרחק מהפקיעה, אך אע"פ שמדובר על כ 2% בלבד – הדבר בעייתי מאוד לאור המצב בארה"ב.
# באופן מעט מפתיע, האינטרס של הכותבים ושל המוסדיים החודש הוא אותו אינטרס. גם המוסדיים רואים ברמות הנוכחיות הזדמנת למימוש רווחים, ואלה צפויים להכביד מעט על הציבור הרוכש. הדבר הוסבר בסקירה ומוצא את ביטויו בעיקר בשלב הנעילה בימים האחרונים.
# הסטיה טיפסה מעט השבוע ועומדת כעת על 16.5%. לא דרמה גדולה אך בהחלט מאפשר להתרחק מעט מהסטרייק.
# יחס C/P עודנו מאותת עליות קלות.
# המעורבות הספקולטיבית בנגזרים בשבוע החולף היתה אדירה. הדבר נובע ממיעוט כתיבות לצד ציבור המתמקד ברכישת אופציות CALL דבר שהוביל במהלך כל השבוע את הגלום להיסחר מעל היציג בפער משמעותי. שני המדדים צפויים להתכנס במהלך היום ולכל המאוחר מחר.
# התטא עלתה במעט אך אנו בחודש ארוך מהרגיל, ולכן השפעה בשלב זה עודנה נמוכה.
האסטרטגיה המוצעת היא לאחר הפתיחה, במדד 1131. נא לערוך התאמות כנדרש.
נכתוב אוכף קטום
נכתוב 2 יחידות CALL 1220 - מחיר 2500
נכתוב 2 יחידות PUT 1210 - מחיר 1080
נבצע הגנות מדורגות
נרכוש 2 יחידות CALL 1250 - מחיר 950
נרכוש 2 יחידות PUT 1190 - מחיר 630
נשאיר גם אלמנט של תטא:
נרכוש PUT 1150 - מחיר 220
נכתוב PUT 1170 - מחיר 380
גם השבוע אם כן, אנו מניחים כי לא תירשם תנועה משמעותית, ובפרט לאור המדד הנוכחי בו בוצעה האסטרטגיה. יחד עם זאת, ריבוי האופציות יאפשר לנייד בנוחות במידה והתרחיש אותו אנו צופים לא יתממש.
כבכל שבוע, יעד הרווח הוא 10%, ויש לממש מייד עם ההגעה אליו.
בהצלחה !
-
Re: אסטרטגיית שחקן מעוף, לשבוע 10/10/10
בוצע.
תקבול 4,010 ש"ח ליחידה (במקום 4,160 ש"ח אצל שחקן).
האסטר' מרוויחה בפקיעה בכל מדד הגבוהה מ-1170 והנמוך מ-1240.
בטחונות ברוטו: 6,000 ש"ח ליח', פחות תקבול של 4,010 ש"ח ליח' נותן-
בטחונות נטו של 1,990 ש"ח ליחידה ומכאן שיעד הרווח הוא 199 ש"ח ליח'.
תודה לשחקן ובהצלחה לכולנו.
נ"ב: שחקן - כתבת שהאסט' בוצעה במדד 1131. בינתיים בלי לשים לב שינינו קידומת ל-12XX
-
-
הי שחקן, שאלה -
מצד אחד אתה אומר שלא צפויה תנועה משמעותית
מצד שני התטא זניחה
מה מטרת האסט' (לא בהיבט של תשואה) ? לאיזה מדד אנו שואפים ולמה?
(בהנחה שהיא לא לפקיעה)
אשמח להבהרות
תודה
-
שחקן שלום
במידה ויפרץ השיא כיצד תגן על האסטרטגיות?
הייתי שמח להבין את ראייתך.
תודה
-
בוא נקוה שלא נגיע לשם...
אבל אם אז יכתבו פוטים על הסטרייק...
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי red-r
הי שחקן, שאלה -
מצד אחד אתה אומר שלא צפויה תנועה משמעותית
מצד שני התטא זניחה
מה מטרת האסט' (לא בהיבט של תשואה) ? לאיזה מדד אנו שואפים ולמה?
(בהנחה שהיא לא לפקיעה)
אשמח להבהרות
תודה
red
אפשר להתווכח על ההנחות העומדות מאחורי האסט' אבל לא מסכים איתך שתטא של כמעט 40, בשלב כזה מוקדם של החודש, היא זניחה.
-
תודה שחקן
רציתי לדעת איך מסתדרים בכתיבה של P1210 מי שעדיין מחזיק באסטרטגיה תחילת החודש ?
יש התנגשות
תודה שוב
איתן
-
רואה ממטר,
גם אם התטא קרובה ל-40, עדיין הייתי רוצה להבין את יעד האסט' ואת השיקולים העומדים כאן מכיוון שאיך שלא תסתכל על זה, התטא זניחה בשלב זה (בדיוק כמו ששחקן כתב בהנחות המוצא שלו).
ועוד משהוא - אמנם התטא כ-40, ובתום 5 ימים ובהנחה שהמדד קפוא - יעד האסט יושג - אבל לא נראה לי שזו הנחת העבודה של שחקן נראה לי שהוא בונה על הדלתא דוקא.
ואולי אני טועה.
-
red
הדלתא של האסטרטגיה היא 22. ירידה של 10 נקודות + שחיקה של יום יומיים ואנחנו בחוץ
ציטוט:
פורסם במקור על ידי red-r
רואה ממטר,
גם אם התטא קרובה ל-40, עדיין הייתי רוצה להבין את יעד האסט' ואת השיקולים העומדים כאן מכיוון שאיך שלא תסתכל על זה, התטא זניחה בשלב זה (בדיוק כמו ששחקן כתב בהנחות המוצא שלו).
ועוד משהוא - אמנם התטא כ-40, ובתום 5 ימים ובהנחה שהמדד קפוא - יעד האסט יושג - אבל לא נראה לי שזו הנחת העבודה של שחקן נראה לי שהוא בונה על הדלתא דוקא.
ואולי אני טועה.
-
[quote="ronenshk"]red
[quote="red-r"]
סביר להניח שהוא בונה על הדלתא, אבל מעניין אותי לדעת איך הוא עושה את החישוב במצב כזה, שהרי עם הירידה במדד יש מצב שהסטייה תעלה והווגא תזיק בסופו של דבר.
-
[quote=red-r]
ציטוט:
פורסם במקור על ידי ronenshk
red
ציטוט:
פורסם במקור על ידי "red-r":3fbkax5q
סביר להניח שהוא בונה על הדלתא, אבל מעניין אותי לדעת איך הוא עושה את החישוב במצב כזה, שהרי עם הירידה במדד יש מצב שהסטייה תעלה והווגא תזיק בסופו של דבר.
[/quote:3fbkax5q]
פקיעה מיטבית היא בין 1210 ל 1220. ולכן ירידה לאזור זה + שחיקה (במידה והסטיה תעלה בחדות) יעשו את העבודה
-
שתי שאלות / תהיות לשחקן ולפורום, אודה להתייחסותכם:
מסתמנת תבנית קבועה (ומצערת) שבה אנו נכנסים לאסטרטגיה ביום ראשון לפנות הצהריים ובסוף היום יש זינוק חד במדד שמעביר אותנו להפסד. העליות של יום ראשון קשורות אני מניח להתנהלות קרנות הנאמנות והגיוסים שלהם, וכן לאור האופוריה הכללית בשווקים, מתבקשת השאלה האם אנו לא חוזרים שוב ושוב מדי שבוע על אותה טעות שאח"כ קשה לנו לתקן?
הדלתא של האסטרטגיה הזו וקודמתה מהשלישי באוקטובר היא שלילית, כלומר רווח נוצר מירידות (או אם תרצו - הפסד נוצר מעליות). איך הדבר מתיישב עם האמור בסקירה לפיו הציבור מתנהג כעדר שיכור של פרים שרצים צפונה? האם אין להניח דווקא הנחה הפוכה, לפיה המדדים ימשיכו לטפס ולשבור שיאים? בארה"ב יש בחירות, מנהלי הכספים הגדולים רק עכשיו מצטרפים לחגיגה, ונראה כי כל חדשה טובה או רעה היא סיבה טובה להמשך העליות...
-
RIS=320
>>100 זה אומר יש להיזהר מירידה חדה מטה!
-
יש לשחקן אומץ לא רגיל לבנות אסטרטגיה כזו מול הציפיות הרבות של רב הפרשנים לפריצה קרובה אני לא העזתי ללכת הפעם איתו ימים יגידו אם נסיר את הכובע
-
האם אתה צופה תיקון בקרוב או לחילופין תיקון לאסטרטגיה?
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי NavInFin
RIS=320
>>100 זה אומר יש להיזהר מירידה חדה מטה!
Nav תודה רבה.
עם זאת, חסר מידע כדי שנוכל להעריך נכונה את הנתון שאתה מפרסם. למשל:
(א): איך הערך הזה 320 (שנראה מאוד מאוד גבוה יחסית ל-100) מתייחס למצבים קודמים שהיו בעבר. האם תוכל לומר לנו מה היה הערך של המדד שלך בכמה מהירידות האחרונות?
(ב): בקשר לנקודה הקודמת, האם הערך היה שונה, קיצוני פחות או קיצוני יותר במקרים שהירידות היו תיקון לעומת מקרה שבו הירידות היו שינוי מגמה?
(ג): יש לך איזשהו מדד לטיב ההתאמה בין המדד שלך לשינוי שהוא אמור לנבא? האם זה שונה במקרה של ניבוי ירידה או של ניבוי עלייה?
תודה מראש.
-
שימו לב, שהעלתי תיקון לשתי האסטרטגיות.
שבת שלום.
-
בגלל ביצועים לא טובים במחירים ובריחה של מחיר הכתיבה בתיקון האחרון, האסטרטגיה אצלי באזור מינוס 700 ש"ח ליחידה. הפסד מכסימלי בפקיעה מעל 1244 של כ 1200 ש"ח ליחידה.
הבטחונות עלו ל 10000 ש"ח ליחידה ואין לי הרבה משחק יותר ( מחזיק 10 יחידות)
נראה לי שיהיה קשה לצאת טוב מזה בשוק שרק עולה.
נסמוך על שחקן ונקווה לטוב.
-
שימו לב, שהעלתי תיקון בראש כל פורום.
המשך יום טוב.
-
שימו לב הועלה תיקון בראש כל פורום.
המשך יום טוב.
-
שימו לב, גם היום (25/10) הוכנס תיקון לאסטרטגיה זו.
המשך יום טוב.