השבוע קראתי כתבה על COVER CALLS
הבנתי שהאסטרטגיה היא לקנות מניות לטווח ארוך ולמכור את אופציות הקול שלהם
ברצוני לדעת האם מדובר בסיכון גבוה או נמוך?
תודה מראש
Printable View
השבוע קראתי כתבה על COVER CALLS
הבנתי שהאסטרטגיה היא לקנות מניות לטווח ארוך ולמכור את אופציות הקול שלהם
ברצוני לדעת האם מדובר בסיכון גבוה או נמוך?
תודה מראש
באופציות (במיוחד) גובה הסיכון מושפע משמעותית מגורמים הקשורים בסוחר/משקיע עצמו.ציטוט:
פורסם במקור על ידי cobic55
כמו בכל מכשיר ממונף לסוחר עצמו השפעה מכרעת הן על הסיכון והן על הסיכוי (רווח/תוחלת).
לעצם השאלה, ואתן לך דוגמאות מספריות לצורך פישוט ההסבר,
1. נניח כי יש לך 120,000 ש"ח מושקעים בתעודת סל ת"א 25 והמדד עומד על 1200 נקודות, באם בחודש מסויים המדד עולה ב- 1% הרווח שלך הוא 1200 ש"ח, ובאם יורד 1%, ישנו הפסד באותו סדר גודל.
2. כעת נניח שבאותו חודש, בתחילתו, כתבת יחידה אחת של קול חשוף (ללא הגנה של קניית קול מעליו), ונניח שכתבת אותו עם מחיר מימוש של 1240 (שנמצא 4 סטרייקים גבוה יותר מהמדד). סביר שתקבל לכיס סכום של כ- 1200 ש"ח (בינתיים רק שמת כסף בכיס, זה עדיין לא רווח ולא הפסד).
3. כעת נבחן שוב את תנועה מדד במהלך החודש:
באם המדד עולה בשיעור של עד 3.3% (4 סטרייקים) אתה מרוויח מהשקעתך בתעודת הסל 3.3% מ- 120,000 = כ- 4,000 ש"ח , ובנוסף עוד 1200 ש"ח שקיבלת בגין כתיבת הקול. מכיוון שהמדד לא עבר את ה- 1240 ובגין הקול הכתוב לא נדרשת לשלם כסף בפקיעה, כך שבסה"כ הגדלת את תשואתך באותו חודש ב- 1%.
מנגד, באם המדד יורד, ההפסד שלך באותו חודש יהיה נמוך ב- 1% מההפסד שהיה נוצר אילו לא כתבת את הקול.
4. הסיכון: באם המדד עולה בחודש מסויים בשיעור כזה שהקול שכתבת פוקע בתוך הכסף, אז אם פוקע רק 1% מעל הסטרייק שכתבת (נניח 1252) לא תיפגע מכתיבת הקול, ואת התקבול שקיבלת בתחילת החודש, אתה מחזיר בחזרה לשוק בעקבות הפקיעה, ונשאר רק עם הרווח מעליית ערך השקעתך בתעודת הסל. אולם באם הפקיעה גבוהה יותר (כפי שקרה בספטמבר), אותו קול שכתבת תמורת תקבול של 1200 ש"ח יגרום לך לשלם בפקיעה כמה אלפי שקלים טובים. הפסד זה יבוא על חשבון קיטון ברווח מההשקעה בתעודת הסל.
עד כאן, הסבר ראשוני.
כמובן שניתן להרחיב עוד ועוד, ולהיכנס לסטטיסטיקות שונות + לבחון אסטרטגיה זו ע"פ תקופה של שנה, שנתיים וכו', תוך הקפדה על ביצוע זהה מידי חודש בחודשו, וניתן כמובן גם לעשות ווריאנטים שונים על אסטרטגיה זו, אך לדעתי העברתי לך את התמונה הכללית - של מה קורה בתכלס'.
המלצתי האישית -
אל תסתפק בהסבר זה, באם יש בדעתך לבצע זאת בפועל (בכסף אמיתי) רצוי מאד כי תתייעץ עם מישהו מוסמך, בעל ידע בתחום, בעל רשיון לייעץ, ולא פחות חשוב - כזה שמכיר אותך, את העדפותיך הפיננסיות ואת מצבך הכלכלי הכולל.
האם מישהו מכיר את התחום ?
ברצוני לקבל הדרכה ולבצע זאת באופן קבוע
תודה
כתיבת Covered call הופך את הפוזיציה שלך באופן סינטטי למכירת פוט חשוף, זה אסט' שמתאימה לשוק מדשדש או עליות מתונות אבל בשוק יורד אתה יכול להפסיד כסף, הפרמיה מהכתיבה לא יכסה את ההפסד במקרה של נפילה בנכס הבסיס. כמובן שאם השוק יעלה מעל הסטרייק של הכתיבה הרווח שלך מוגבל.... ולכן עדיף לבצע במניה לא תנודתית.
מכיוון ש-Covered call מבוסס על שחיקה עדיף לבצע קרוב לפקיעה.
אני מסכים איתך, רק שאם רכישת נכס הבסיס היא לטווח ארוך, לא ממש איכפת לך אם נכס הבסיס בינתיים יורד. במקרה זה (של רכישה לטווח ארוך), האלטרנטיבה שלך, לרכוש את נכס הבסיס אבל לא למכור את ה-call, פחות עדיפה כי בינתיים שילשלת לכיסך את פרמיית ה-call שכתבת.ציטוט:
פורסם במקור על ידי MMaker
שחקן המליץ על האסטרטגיה הזו כאשר המליץ לקנות את BP לטווח ארוך. אני עשיתי זאת ומכרתי C46 לינואר 2011 ובינתיים האופציות נשחקו יפה מאוד.
היי רואה ממטרציטוט:
פורסם במקור על ידי רואה ממטר
מה שכתבתי לא היה כדי להציג החזקת נכס בסיס בלבד כאלטרנטיבה ל-Covered call אלא להסביר את הסיכון שיש באסט' כזו. אני משתמש באסט' להכניס עוד ערך למניות שלי.
בקשר להמלצה של שחקן ב-BP נדמה לי ששם האסט' היה COLLAR (קניית פוט, ומכירת קול לכסות מחיר הפוט, כנגד נכס הבסיס) כדי להגן ממחיקת הנייר, כפי שהסברתי הפרמיה מ-Covered call אינו מספיק לנפילה קיצונית.
_____________________________________________ציטוט:
- קובי, אם אתה קונה מניות לטווח ארוך ומוכר את אופציות הקול שלהם, אז במקרה של עליות עד לפקיעה יתקזזו לך רווחי המניות עם הפסדי הקולים בפקיעה.
- ומה במקרה של ירידות עד לפקיעה? אם הן קלות ומתונות אז הפרמיה שהרווחת תתקזז עם הפסדי המניות, אבל אם הירידות קשות וחריפות אז ההפסד למניות יהיה כואב וצורב לטווח הקצר, ואם אתה רוצה לכסות גם את האפשרות הזאת אז אתה צריך למכור את הקולים עמוק בכסף, או לחילופין לקנות פוטים בכסף, תודה
אני מחפש דרך בשוק ההון שיתן לי הכנסה חודשית באופן קבוע בסיכון נמוך
עם טיפול מינימלי מידי יום
ברור לי שאצטרך להתמקצע בתחום.
האם ה COVER CALLS הוא תחום מתאים?
מעניין,ציטוט:
פעם אחרונה שבדקתי היו בארץ עוד כ- מיליון וחצי איש שחיפשו בערך אותו דבר.
וברצינות - זו אסטרטגיה שבעיקרה מיועדת להגדיל במעט את תשואת תיק נכס הבסיס או לאפשר ניהול תיק מניות שתשואתו תהיה בעזרת אסטרטגיה זו, בממוצע שנתי, במספר אחוזים יותר גבוהה מתיק מקביל לו שמתנהל ע"י מישהו שאינו משתמש בכתיבת קולים (או לחילופין, בתקופת ירידות, התיק יירד קצת פחות מתיק דומה ללא כתיבת קולים)
האם זה מתאים לסוחר / משקיע פרטי - אולי , אך בעיקר לאלו שיש להם תיק אחזקה במניות (בעיקר ת"א 25) בסדר גודל משמעותי (שבע ספרות ומעלה במניות השורה הראשונה) ובפיזור דומה למדד.
אם הבנתי את תשובתך נכון
אז אם יש לי סכום גדול
כדאי לי להתמקצע בתחום כי זה יוריד לי את הסיכון
וגם יגדיל לי את הרוח
האם הבנתי נכון?
תודה
גיל שלום
אשמח אם תסביר מדוע האסטרטגיה מתאימה רק לתיק גדול (7 ספרות ומעלה)
תודה ינון
1. אתה חייב להתמקצע מאד בתחום האופציות באם הנך רוצה לעסוק במסחר בהן.ציטוט:
ככלל, רצוי להתמקצע בכל תחום ותחום משוק ההון שבו הנך מתכוון לעסוק, אולם ככל שמדובר במכשיר פיננסי בעל מינוף גבוה יותר, הצורך/חובה בהתמחות עולה גם היא
(אפילו באג"ח ממשלתי רצוי מאד להתמקצע, אבל גם אם אינך שולט ברזי חישובי האג"ח ובמינופים השונים של המחמי"ם, עדיין קשה למחוק תיק השקעות באג"ח ממשלתי צמוד עם מח"מ בינוני, ולא משנה מתי תקנה ומתי תממש).
2. זה לא בדיוק נכון לומר שהתמקצעות באופציות מעו"ף תקטין הסיכון ותגדיל הרווח, אלא הייתי אומר שהתמקצעות באופציות אולי תאפשר לך לא להימחק, והתמקצעות רבה מאד יתכן ותאפשר לך גם להרוויח לאורך זמן.
מכיוון שככל שהתיק גדול יותר, היכולת להשיג תשואה עודפת על תשואת השוק הרלוונטי הולכת וקטנה.ציטוט:
פורסם במקור על ידי yin
בתיקים גדולים, שבהם המשקיע אינו מחפש "חלומות התעשרות" אלא בעיקר שמירה על ערך הכסף + תשואה שהיא קצת יותר גבוהה מתשואת השוק, ניתן לשקול פעילות שוליים באופציות אשר תעניק את עודף התשואה האמור.
באם מדובר על תיק קטן או בינוני, התמורה בגין פעילות כזו תהיה נמוכה (תוחלת התשואה לטווח ארוך) בהשוואה לעיסוק במקצוע אחר או עבודה במשרה ממוצעת של שכיר.
הקביעה הנ"ל לא כ"כ ברורה לי. קראתי על זה בעבר בנוגע לקרנות נאמנות שככל שנכסי הקרן גדולים יותר, כך המנהלים מתקשים להביס את השוק.ציטוט:
פורסם במקור על ידי גיל (רעננה)
מישהו יכול להציע הסבר?
לא לזה התכוונתי,ציטוט:
פורסם במקור על ידי gsk
הסיבות שקרן גדולה מתקשה להביס את השוק, וככל שהיא גדולה יותר כך היא יותר מתקשה, שונות ואינן קשורות לכך שמשקיע בודד בעל תיק השקעות גדול יתקשה להשיג תשואה עודפת משמעותית על השוק.
אצל המשקיע, הסיבות קשורות יותר לפן הפסיכולוגי / מנטלי / ציפיות וכן למטרת האחזקה שלו לטווח ארוך, בעוד שאצל הקרנות הסיבות קשורות יותר למגבלות סחירות / פיזור / מגבלות רגולטוריות
קובי שלום,
אכן בעיקרון שיטה זו יכולה לספק לך הכנסה חודשית של כ-3 אחוזים לחודש או להגדלת נכס הבסיס על בסיס חודשי. אך יש להתמקצע בה היטב. המינוף בארה"ב הוא פי 100 כך שיש לבחור נכס בסיס איתן בעל תנודתיות קטנה ומחזורים גבוהים. השיטה הינה כמו שכר דירה אך כאן התשואה טובה.
לתשובה הזו קיויתי.
האם אתה עוסק בזה?
לפי מה אתה מעריך 3 אחוז בחודש?
תודה מראש
אם כל הכבוד, הכנסה של 3% בחודש באופן קבוע לא יכולה להיחשב כסולידית.
בשיטה הזאת זה אוי יגדיל את התשואה בכ 3% בשנה.
קובי
חייבים להתעמק בתחום הניגזרים האמריקאי ולהבין עד הסוף כל מהלך. מכירת אופציות קול יכולה גם לעלות על-3 אחוז לחודש. זו עבודה לא פשוטה ואין כמעט עם מי להתייעץ בתחום. רצוי מאוד לקחת קורס באופציות כדי שתהיה אפשרות לקבל כמה שיותר תשובות על התנהגות האופציה. יש גם ספרות בנושא בעברית שמסבירה בפשטות כיצד עובדת המכונה וכיצד בוחרים את נכס הבסיס.
אני עברתי קורס אופציות והמדריך בקורס לא נכנס לפרטים אלא מציג רק את האפשרויות בתחום האופציות- אין שם כניסה לפרטים.
אני מתכוון לקחת מורה פרטי ואני מחפש אחד בעל ידע ספציפי כדי לחסוך לעצמי הפסדים כתוצאה מטעויות.
אשמח לקרוא גם ספר שיועיל בקשר לאופציות.
האם אתה מכיר ספר כזה?
תודה
קובי
ברוב הקורסים בארץ מתמקדים במעו"ף. צריך לחפש את הפרטים על השווקים והאופציות הבינלאומיות וללמוד כיצד לפעול שם. רצוי לערוך מספר נסיונות על יבש ובמשך כמה חודשים להבנת הנושא לפני שמבצעים מהלכים. לפני הפעילות, ותוך הבנה מלאה של רמת הסיכון, ערך הזמן בחיי האופציה, הביטחונות, יש לברר את שעורי העמלות לפעילות באופציות בחו"ל כמובן.
בכל מקרה כאן לא מדובר בהשקעה שהיא הימור או ניחוש על שער מניה. כל האסטרטגיה בנויה על תזרים של מזומנים לפרקי זמן שונים ולכן לא מעניין עם המניה עולה או מדשדשת או אפילו יורדת מעט מה שחשוב החשיבה על תזרים המזומן.
אני מבין מדבריך שאתה ממליץ לקובי לעשות את האסטרטגיה המדוברת במניות בארה"ב מכיוון שדרך האופציות על המניות ניתן להרחיב את הגבולות בהם נהיה בכסף באסטרטגיה-הכוונה שלך היא למכור אופציות לטווח ארוך על מנת להעלות את הפרמיה ולהגדיל את מסגרת הרווח האפשרי?
לא.
מדובר בקניית מניה בארה"ב ומכירת האופצית CALL שלה
ז"א לתת את הרווח שלך מהמניה ולהרויח רק את מחיר האופציה שמכרת
ואת האסטרטגיה הזו עושים כל חודש מחדש
הי קובי
אני מבין שהדרך הקלאסית לאסטרטגיה זו היא אכן לעשות אותה על בסיס חודשי. לדעתי,ההמלצה של חיפושית לכוון את האסטרטגיה למניות בארה"ב נבעה מכך שתוכל לקבל פרמיות גבוהות יותר מאשר במעו"ף ולכן הוא אמר שניתן להגיע לתשואה של 3%, אתה כמובן מבין שפרמיות גבוהות יותר מייצגות סיכון גבוה יותר כי מניה מטבעה הינה תזזיתית יותר ממדד ולכן ניתן להגדיל רווח אך גם ההפסד הפוטנציאלי הוא בהתאם.
לדעתי,אסטרטגגית cover call לא תכה את המדד או המניה בסופו של דבר ואין היא נכנסת תחת הגדרה של אסטרטגיה סולידית.
אולי עדיף לך לקחת צילינדר בשילוב עם קניית נכס הבסיס- כך הרווח אמנם מוגבל אך גם ההפסד.
שלום מתמחה
שוק המניות הוא שוק מסוכן
יש לי תיק גדול יחסית וכשאני רואה כל יום מאות ואלפי דולרים נמחקים לי מהתיק אז המתח הוא גבוה.
לכן אני מחפש דרך להקטין סיכונים ולהרויח פחות אבל בצורה יציבה יותר
נראה לי שאם אבצע את האסטרטגיה הזו אקבל את השקט שאני מחפש
אולי אני טועה
ואולי יש אסטרטגיה אחרת שאני לא מכיר שאליה אני צריך להגיע ?
אשמח להכיר אותה.
אני חדש בשוק ההון
תודה למתדיינים
קובי, אם אני מבין נכון את מה שאתה מתאר אז לדעתי שיטת הcover call תיתן לך את השקט שאתה מחפש אך רק באופן מוגבל...
בסופו של דבר בשיטה זו-תזוזה חזקה לכיוון מטה של נכס הבסיס בתוך החודש תסב לך הפסד משמעותי אם כי קטן יותר מהשקעה נקייה במניה עצמה-ככל שהתזוזה תהיה גדולה יותר כך הכיסוי שקיבלת מהאופציה שנכתבה יהיה זניח יותר.
אולי תשקול את אחת מהאלטרנטיבות הבאות:
1) לבנות לעצמך סטראקצ'ר על נכס הבסיס בו אתה מעוניין לסחור,כלומר להשקיע את הקרן באג"ח או בנכס בטוח אחר ועם הריבית לקנות אופציית קול,בדרך זו אתה נהנה מנתח מכובד במקרה של עליית הנכס ומוותר רק על ריבית אלרטנטיבית כך שנומינלית אתה לא מפסיד.
2) צילינדר-קניית פוט ומכירת קול אשר מחירם מכסים אחד על השני פחות או יותר-בדרך זו הרווח וההפסד מוגבלים . לדעתי דרך זו יכולה להיות קצת מתסכלת בחודש בו הנכס נותן קפיצה יפה ואתה מסתפק בתשואה צנועה אך מצב זה כמובן הפוך בחודש של ירידה חזקה.
3) פשוט לקנות פוט שיגן עליך במקרה של ירידות-עולה כסף אבל מבטיח שקט...
למתמחה
יותר מ 1/3 מהכסף הוא מהלוואה -לקחתי את ההלוואה בריבית נמוכה בתקוה להפוך את הכסף להכנסה חודשית
כדי לעשות זאת אני צריך לקבל מעט יותר מתשואת השוק
הדרך שהיצעת מצויינת כדי לקבל שקט מוחלט אבל התשואה שלו נראית לי נמוכה מידי
ב COVER CALLS אדע שאני צריך להזהר מנפילת המניה אבל יש כאן הכנסה חודשית וזה ניראה לי מתאים יותר
תודה
קובי
הרעיון הוא לפזר את התיק על מספר נכסי בסיס עם נתוני פרמיה של כ-3 אחוז ומידי חודש למכור אופצית קול חודשית. את הפרמיה המתקבלת יש לצרף לנכס הבסיס כך שמידי שנה מתקבלת תשואה טובה ונכס הבסיס גדל ומבלי לדאוג לתנודתיות במניה. הבסיס להשקעה מסוג זה הוא תזרים המזומנים ולא הספקולציה אם המניה תעלה או תרד. בסופו של דבר גם בנכס בסיס שהוא נניח נדל"ן מחפשים את התשואה על השכירות ולא מה מחיר הנכס כל יום. רק יחסית כאן מקבלים פרמיה גדולה במושגים שנתיים ובנדל"ן יש בעיות והוצאות מיסים ומלא מתווכים הגוזרים רווחים מנכס הבסיס בקניה וביום המימוש. כאן גם ניתן להחליף נכס בסיס בקלילות. אני חושב שזו מכונה שנותנת שקט נפשי למשקיע או לפנסיונר ובצידה הכנסה.
נכס הבסיס יכול להיות מניה או מדד ובארה"ב יש מניה או תעודת סל כמעט על כל המדדים, צריך ללמוד את השוק ולחקור אותו כדי להשיג נכס בסיס רצוי ובצידו פרמיה שווה. את רמת הסיכון תקבע בעצמך. תמיד ניתן לצאת מפוזציה ולא צריכים לחכות עד הפקיעה. שוק האופציות שם מאוד נוח.
שלום חיפושית
בנדלן התשואה אפסית . משהו כמו 5 אחוז לשנה
לפי דבריך כאן תהיה לי תשואה של 36 אחוז בשנה
גם עם חצי מזה אשמח
לא נותר לי אלא למצוא מדריך מתאים
ולהנות מתשואה יפה ומשקט נפשי
תודה על עזרתך
קובי שלום,
האם השתמשת ברעיונות שהעלתי בפניך?
קובי יקר
א. לקיחת הלוואה לשם השקעה בבורסה היא רעיון גרוע כיוון שאינך בקיא בסיכונים והלוואות חייבים להחזיר.
זו דרך מצויינת לפשוט רגל, לאבד את הבית וכו.....
ב. נניח ויש ברשותך 2 מיליון ש"ח להשקעה ואתה זקוק ל 10K לחודש נטו לאחר מס
לפני 25% מס אתה צריך להרוויח מדי חודש 13,333 ש"ח שהם 8% שנתי
אני לא מכיר אף גוף שכל שנה עושה 8% באופן סולידי.
אני נמצא בשוק כבר מספר שנים ועדיין לא למדתי את מה ששחקן מעו"ף כבר מזמן שכח
זה המקצוע שלו, והזמן שלו מוקדש למעקב וניתוח השוק .
אפילו הוא לא יבטיח לך תשואה (נניח של 10% מדי שנה)
מי שכן יכול להבטיח הבטחות מסוג זה הם אנשים כמו ברני מיידוף.
עצתי לך להקדים ולהבין שניהול השקעות הוא מקצוע הדורש ידע וניסיון
אתה מוזמן לקחת קורסים לקרוא ולהתעמק
אבל את המסחר בפועל תעשה בכסף שאתה מוכן להפסיד עד שתצבור ניסיון
כרגע את הכסף הגדול תשקיע באופן סולידי ביותר או באמצעות מנהל תיקים טוב.
לונג שלום,
אני מנוע מלהמליץ וחשוב לפצל סיכונים כמו שהמלצת. אך מרגע שהאסטרטגיה מובנת במלואה היא פועלת. צריך לבחור נכס בסיס איתן יש להכניס את כל הידע והנסיון שנצבר, רמות הסיכון והביטחונות ולבצע אחת לפרק זמן רצוי עד שנה - את פעולת הכתיבה. כמובן שהאסטרטגיה לא מוציאה פרמיה של 25% כמו אצל שחקן מעו"ף אך גם מספר אחוזים זה מצוין !