-
כי אני כמו כל היהודים, לעסוק במספרים - סטטיסטיקת תא25 בעשור.
לנוחיות החברים, אספתי מעט סטטיסטיקה על עבר מדד תא25 והתוצאות להלן:
בחמשת השנים האחרונות (60 פקיעות):
היו 38 חודשים בהם רשם המדד עליה.
היו 21 חודשים בהם רשם המדד ירידה.
היו 0 פקיעות בהן המדד ירד יותר מ15%.
היו 4 פקיעות בהן המדד ירד יותר מ10%.
בפקיעות השליליות ביותר ירד המדד 14.7% (אוקטובר 2008, הפקיעה הכואבת ביותר שאני חוויתי) ו14.2%.
היו 0 פקיעות בהן המדד עלה יותר מ13%.
היו 2 פקיעות בהן המדד עלה יותר מ10% (לצורך השוואה, בחודש האחרון עלה המדד ב8.3% בלבד).
בפקיעות החיוביות ביותר עלה המדד 12.99% (מרץ 2009) ו12.6%.
כלומר, עפ"י העבר, מי שכתב 15% למטה ו13% למטה לא שילם (תחת ההנחה המטופשת שלא הזיז) בחמשת השנים האחרונות,
ובאופן כללי נדמה כי מי שבאמת שמר על כל הכללים עשה רווח נאה בשנים אלו.
עם זאת, אין בכך כל המצביע על העתיד, ולא התחשבנו כלל בתיקונים שנעשו ובנתונים השבועיים שנראים מדאיגים בהרבה:
מתחילת 2000 (566 שבועות):
היו 319 שבועות בהם רשם המדד עליה.
היו 246 שבועות בהם רשם המדד ירידה.
היו 140 שבועות בהם עלה או ירד המדד ביותר מ3% (הרף של הנחת הבסיס של השוקת).
היו 36 שבועות בהם עלה או ירד המדד 5% או יותר (כלומר, נגרם נזק ממשי לכתובים).
היו 5 שבועות בהם עלה או ירד המדד 10% או יותר (דבר שעלול להוביל למחיקה, ואולי זוהי התשובה למדוע כתיבה חשופה היא בעייתית).
השבוע השלילי ביותר נרשם ב12.10.2000, בו ירד המדד 14.1% (!).
השבוע החיובי ביותר נרשם ב29.5.2003, בו עלה המדד 12.9%.
כלומר,
ב25% מהשבועות נגרם נזק כלשהו לכותבים (כמובן שרואים בנתונים החודשיים שלרוב זה מתאזן).
ב6.4% מהשבועות נגרם נזק ממשי.
אחת לשנתיים חל שבוע שבחוסר תגובה עלול להוביל למחיקה.
וכמובן שלא נסיים ללא הסטטיסטיקה היומית:
מתחילת 2000 (2656 ימי מסחר):
היו 1367 ימים בהם נרשמה עלייה במדד.
היה יום יחיד בו לא נרשם שינוי במדד (2.6.2008).
היו 1267 ימים בהם נרשמה ירידה במדד.
ב 110 ימים, מעל 4%, נרשמה עלייה או ירידה של יותר מ3%, דבר העלול לגרום נזק משמעותי.
ב13 ימים, למעלה פעם בשנה נרשמה עלייה או ירידה של למעלה מ5%, דבר העלול לגרום נזק ממשי.
ב4 ימים נרשמה עלייה או ירידה של למעלה מ7% (כבר הזכרנו את הבעיות שבכתיבה חשופה?).
היום בו נרשמה הירידה הגדולה ביותר הוא 12.10.2000, בו נרשמה ירידה של כ8%.
היום החיובי ביותר נרשם ב21.9.2008, בו נרשמה עלייה של 8.4%.
ואיציק, בקשר לחישובי הריבית דריבית שלך..
א' - אין דבר כזה אגחים בטוחים שמשלמים מדד + 3. יש כאלו שישלמו בסבירות גבוהה מאוד, אך כך גם חשבו על
אפריקה,
שאמורה הייתה לשלם אף פחות.
בימים אלו המצב קיצוני אף יותר, וחברות שקיים סיכוי קטן אך סביר שלא ישלמו נסחרות בטווח הריביות הללו, והחברות הבטוחות, ובכן, משלמות מדד +0.5%.
(וזו הסיבה שאני מצדד בשורט על התל בונד 40 מזה מספר חודשים, נימוקים מפורטים בפורום אגחים).
ב' - אם נניח שבכל חודש אתה מרוויח 1% נטו, אך אחת לשנתיים אתה חוטף הפסד של 22%.
אילו לא הייתה משקיע מחדש את כל הרווח בשוקת - היית יוצא ברווח (זניח של 1%, אבל רווח), אך לאחר 23 חודשי רווח אתה מפסיד 22% מכל הקרן (כולל הרווחים), אתה כבר בהפסד של 2% מהקרן ההתחלתית.
שים לב שכדי לחטוף הפסד של 22% לא צריך הרבה אם אתה כתוב חשוף (בהנחה שאתה אכן "נשמע לכללים" ומרחיק, או משאיר ומסתכן ב"מחיקה" בפקיעה).
אני אסכם בהשקפה שלי:
א.הבטחונות צריכים להיות "בטוחים", רצוי במק"מ או מכשיר אחר המאפשר נזילות+ביטחון, ואם כבר אגחים קונצרניים אז בפיזור משמעותי ובמחמים קצרים.
ב.שוקת איננה מתאימה לכל מצב. שוקת יש לכתוב בסטיות מתאימות, רצוי 20-30 אך לא פחות מ18-19.
ג.ייתכן ובסטיות נמוכות עדיף "לקנות שוקת" (אני מנהל שרשור בנושא לאוקטובר).
ד.אין לכתוב חשוף, שכן תנודה יומית/שבועית חדה אחת תגמור חודשים רבים של רווח (קורה גם עם הגנות, אך במידה פחותה).
ה.אין לכוון ל1% רווח. העמלות אוכלות אותך והתשואה לא מצדיקה את הסיכון. עדיף לכוון ל5% ולחטוף יותר מאשר לקבל1% ולהפסיד שנים כשאתה חוטף.
ו.אפשר ורצוי לבצע קירובים בצד המורווח של השוקת. מומלץ לשמור לפחות על מרחק דומה למרחק ההתחלתי פחות 2% לכל שבוע שעבר.
הקירובים מאפשרים להגדיל את הרווח ללא הגדלה משמעותית של הסיכון (שכן שומרים על מרווח גבוה מספיק), ויכולים לכסות על הפסדי ההרחקות ברגל המופסדת.
ז.אפשרי בהחלט לכתוב שוקת כשנשאר שבועיים שלושה לפקיעה, כאשר המפה ברורה והשחיקה מורגשת.
ח.יש להזהר מהשקעת הרווחים בשוקת וניסיון להשיג ריבית דריבית (למעלה מצויינת דוגמא בה שוקת ללא השקעת רווחים מניבה רווח חיובי בעוד השקעת הרווחים תגרור הפסד).
בעתיד ייתכן ואבחן את השינויים ההיסטורים בשבועות הפקיעה (עברה לי השעה שהחלטתי להשקיע בסטטיסטיקה היום).
מקווה שתפיקו תועלת מהנתונים, למרות שאין להתייחס אליהם כמוחלטים ובהחלט ייתכן שנפלה לי טעות בחלקם.
אין באמור בכדי המלצה לבצע פעולה כלשהי.
-
Re: כי אני כמו כל היהודים, לעסוק במספרים - סטטיסטיקת תא25 בעשור.
תודה SUP על ההשקעה.
חשוב לדעת את הסטטיסטיקה למרות שהיא לא בהכרח תעזור לנו ברגע
האמת.
-
בוקר טוב, כל הכבוד על הסטטיסטיקה המקיפה.
מה שחסר בסטטיסטיקה המקיפה שערכת , זה גודל התנועה ביומים שלושה בטרם פקיעה, שאז קשה לנהל כל אסטרטגיה, והברירה תהיה בן סגירה "בהפסד" לבין "הימור".
הבעיה המרכזית בניהול שוקת רחוקה הינה תנודה חדה, אבל אין דינה של תנודה חדה בתחילת חודש לתנודה חדה וקטלנית לקראת הפקיעה, דהינו במקרה שלנו 40 נקודות למעלה, ארעו במחצית השעה של המסחר(לרבות דקת הפקיעה), כאשר היה קשה להגיב ולבצע תיקונים.
לו עליית המדרגה במדד היתה מתרחשת שבוע קודם, אני משוכנע כי כל חברי השוקת הרחוקה היו מנהלית אותה ביתר הצלחה. זזים אחורה מבלי למצמץ, או סוגרים בהפסד.
במסקנתך לעניין הסטיות את צודק במאה אחוז, בחודש האחרון לא היה ניתן לנהל את האסטרטגיה במרחק על פי הכללים היות והסטיות היו נמוכות ומכך גם נגזר התקבול והמרחק מהסטרייק.
לי אישית יש כלל בסיסי לניהול סיכונים:
הכלל אומר כמה אני "רחוק" ממחיקה?
אם עשוי להיות הפסד, אז שהגבולות שלו יהיו צורבים אך לא "סופניים".
הצלחות
*
-
תודה רבה על ההשקעה במאמר זה
הייתה לי לעזר רב וכמובן גם חומר למחשבה
כל פעם שתפרסם כתבה מסוג זה, רצוי למקם אותה במקום מרכזי ביותר
תודה רבה לך , וחג שמח לכל קוראי האתר
דוד אריאל
ירושלים
-
WOW!!!!!
איזו השקעה sup!!!!
תודה רבה.
לחדד קצת את הנקודה ש-sun העלה בקשר לבעייתיות של תנודות חדות בימים שלפני הפקיעה, ששם קשה יותר לנהל את האסט' - האם אפשר לבדוק את התנועות הקיצוניות שהיו בשער הפקיעה לעומת שער הסגירה של היום הקודם (שזה בעצם ההזדמנות האחרונה לבצע תיקונים)?
נ"ב: שאלה קטנה - מה מקור הנתונים?
-
-
תודה SUP, עבודת קודש :)
אתה מציע לא לכתוב בכל סטיה.
השאלה היא מה היו הסטיות בימים שלפני התנועות החדות הנ"ל, האם היה בהן משהו לאותת על התנועה החדה?
-
היי Supgog
גם אני עשיתי בדיקות דומות לשלך ויצא לי נתונים דומים התכוונתי לפרסם אותם באתר אבל הקדמת אותי .... כל הכבוד על ההשקעה :)
הנה התוצאות של אחת הבדיקות שלא ראיתי אצלך
בדקתי תנודה בין שער הפתיחה לשער הנעילה מהיום הקודם (מדד הבסיס) נתון שכדאי לדעת אם
נכנסים לפקיעה
נתונים מהתוכנה בורסה גרף מ 24.08.2005 – 21.09.2010
תנודת שיא למטה -8.39% בתאריך 12.10.2008
תנודת שיא למעלה -7.05% בתאריך 21.09.2008
-
ב12.10.2000 היום בו ירד השוק ב8% היה יום
מר
ובילתי נשכח כאשר
הפלסטינים עשו לינץ בשני חיילי צ.ה.ל. ברמאללה.
-
שלום לכולם, ותודה על התגובות.
אודה שיש לי תחביב קטן לערוך כל מיני סטטיסטיקות (ולא רק בשוק ההון), תוך שאני נעזר כמובן במחשב ומעט בסקריפטים.
שמח שמצאתם את השרשור תורם.
ציטוט:
פורסם במקור על ידי sun99
מה שחסר בסטטיסטיקה המקיפה שערכת , זה גודל התנועה ביומים שלושה בטרם פקיעה, שאז קשה לנהל כל אסטרטגיה, והברירה תהיה בן סגירה "בהפסד" לבין "הימור".
כתבתי כי בעתיד אשקול לבחון גם את התנודה בשבוע הפקיעה, והיות ואני רואה שיש התעניינות (שבוע-שלושה ימים, המסקנות יהיו דומות) אעשה זאת בהזדמנות.
ציטוט:
פורסם במקור על ידי רואה ממטר
נ"ב: שאלה קטנה - מה מקור הנתונים?
מקור כל הנתונים מאתר הבורסה.
אפילו הם כותבים שהם לא לוקחים אחריות על אמיתות הנתונים, אז מי אני שאקח?
ציטוט:
פורסם במקור על ידי ofiry
אתה מציע לא לכתוב בכל סטיה.
השאלה היא מה היו הסטיות בימים שלפני התנועות החדות הנ"ל, האם היה בהן משהו לאותת על התנועה החדה?
גם אני התעניינתי בכך, אך לא מצאתי נתוני סטייה יומית היסטורית.
אם אחד החברים יוכל למצוא את הנתונים אשמח לנתח ולשתף.
ציטוט:
פורסם במקור על ידי DXBVSRC
ב12.10.2000 היום בו ירד השוק ב8% היה יום
מר
ובילתי נשכח כאשר
הפלסטינים עשו לינץ בשני חיילי צ.ה.ל. ברמאללה.
מטרת השרשור הייתה להביא לידיעת החברים את הסטטיסטיקה ולא הגורמים (שכן כל תנועה חדה נגרמה ממשהו), אך היות והעלתה את הנושא,
ואני סבור כי חשוב להזכר ולזכור, אצרף לינק מעט יותר מפורט על אותו היום.
http://zochrim.org/wiki/index.php/%D7%9 ... 7%9C%D7%94
בכל מקרה, אני היום לא מנהל שוקת רחבה, הסטיות לא מאפשרות זאת לטעמי, במקום זאת אני מנהל שוקת קנויה צרה וכותב עליה כאן:
viewtopic.php?f=127&t=10683
שיהיה בהצלחה לכולם.
-
אם כבר אז כבר. אני מצרף גרף שמסתמך על נתוני סוף יום החל משנת 2001. מרבית הנתונים נלקחו מאתר הבורסה. עבור התאריכים הרחוקים (שאינם מצויים באתר הבורסה) נעזרתי בקבצי נתונים שמסתובבים ברשת.
הגרף מתאר את השינוי המקסימלי שהתרחש ב10 השנים האחרונות עד הפקיעה. מספר הימים המתואר הוא מספר ימי המסחר עד הפקיעה. יום האפס הוא יום הפקיעה (21.9.10 עבור החודש שנגמר עתה). בין פקיעה לפקיעה היו מקסימום 25 ימים בהם היה מסחר.
לדוגמא, בחודש אוקטובר הנוכחי הפקיעה היא ב28.10. זהו יום האפס. ישנם עוד 21 ימי מסחר שאינם כוללים את היום ואת יום האפס. אז היום הוא היום ה22 לפקיעה. בעשר השנים האחרונות, בסוף היום ה-22 לפקיעה, המדד היה במרחק מקסימלי של 12.94% או -16.49% מהמדד בסוף היום. המדד בסוף היום הוא 1231.01, כלומר, אם אני כתוב מעל 1390 או מתחת ל1028, הסבירות להפסד נמוכה מאוד (אבל עדיין קיימת - כי הנתונים הללו נכתבים ב"דם" כותבים). כרגע הסטייה כל כך נמוכה שכתיבה בערכים הללו איננה כדאית, אבל על ידי מעקב אחרי "גבולות הבטחון" הללו וקידומם עם מעבר הימים, ניתן לבצע כתיבת שוקתות ברוגע יחסי.
מקווה שברור. אשמח לענות על שאלות להבהרה.
נ.ב
למי ששאל, ביום הפקיעה, התנודות המקסימליות שנצפו בעשר השנים האחרונות הן 3.03% (27.5.09) למעלה, ו4.37% למטה (29.3.01)
בהצלחה לכולם
-
ברכות ברכות, איזה יופי
רק חסרה איזו הסטוגרמה המבוססת על הנתונים הללו המספרת מהי התדירות (f) של כל נתון למשל- כמה פעמים (=פקיעות) במהלך התקופה הנמדדת, התרחשה כל תנודה וכך יהיה ניתן לכמת את סיכוני הפוזיציה
-
HRL, חשבתי על הכיוון הזה, אבל מכיוון שאני עובד עם אקסל ולא עם סקריפטים, זה לוקח המון זמן, שכרגע אין לי. בהמשך אפרסם גם את זה
-
אנילא חושב שצריך בשביל זה סקריפטים
לדעתי Countif תוכל להתמודד עם המטלה בצורה טובה למדיי אם בתנאי יהיה נניח תשואה בין 14.5% - 15.5% הוא יספור את כל האירועים בהם התנאי הזה התרחש
אם אתה מעוניין תפנה אליי בפרטי וננסה לקדם את העניין
-
מה שאתם קצת לא לוקחים בחשבון פה זה מה קורה בתוך יומי. נורא קל להתסכל על נתוני סוף יום ולהתעלם מלחץ בטחונות מכל מי שמנהל אסט'
בהיקף רחב אבל בפועל היו לא פעם ימים שהמדד התחיל נגיד ב +2 וסגר -2 או גרוע מכך בהיקף התנודה - דברים שלרוב יחייבו לבצע שיפוץ שידפק במהלך היום, לכן לדעתייש צורך לקחת בסטטיסטיקות נתוני קיצון של גבוה נמוך ולא נתוני סוף יום...
-
קודם כל תודה לכל הכותבים ונותני הסטטיסטיקה.
הייתי שמח לדעת בבקשה (אם מיהו יודע ויכול להוציא את הנתונים) מהם התזוזות שהתרחשו בשבוע האחרון ביחס למגמה החודשית כולה, ובמיוחד מעניין הדבר במקרים בהם היה שינוי משמעותי בחודש (נגיד 5% ומעלה).
הסיבה לשאלה היא שבדרך כלל, כאשר יש תזוזה ממשית לאחד הכיוונים, אינטרס השחקנים הוא לווסת את המדד לכיוון ההפוך על מנת למקסם רווחים/למזער הפסדים.
אני חושב שמידע כזה יכול לתת אינדיקציה (אמינה יותר או פחות) לכוחם של השחקנים להשפיע בשבוע הפקיעה.
תודה !
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי אביבון
..................
נ.ב
למי ששאל, ביום הפקיעה, התנודות המקסימליות שנצפו בעשר השנים האחרונות הן 3.03% (27.5.09) למעלה, ו4.37% למטה (29.3.01)
בהצלחה לכולם
השרטוט מעניין מאד.
אגב באחד השירשורים הראשונים של "שוקת רחבה" יש עבודת סטטיסטיקה נוספת שמישהו עשה.
על פי הגרף הזה, יש סיכוי רציני להדפק פעם בכמה זמן. אבל התמונה אינה שלמה כי היא מוציאה נתון אחד מתוך ערימה גדולה של נתונים.
כולנו מסכימים שאם היה אפשר לצפות (סטטיסטית כמובן) מתי נמצאים בתקופה "מסוכנת" אז זה משנה את התמונה.
לכן אני הייתי מתעניין ביחס בין התנודה המקסימלית (הנתון שהבאת) לסטיה באותו הזמן. כי אם הסטיה "מנרמלת" את התנודה הזו, אז למעשה יש כלי שמתריע מתי השוקת מסוכנת ומתי לא.
-
דמי כיס, לצערי, לא מצאתי נתוני סטייה לכל התקופה ולכן אין באפשרותי לבצע את הנרמול שאתה מדבר עליו.
אבל, הגרף שהצגתי מאפשר לבצע כתיבה מאוד סולידית של שוקתות רחבות, עם ובלי הגנות תחת ההנחה שמה שלא קרה ב10 השנים האחרונות כנראה שלא יקרה היום. למעשה, אני משתמש בגבולות שהוא מגדיר בכדי לנהל שוקתות רחבות מאוד עבור הורי.
שים לב שאת הגבולות שהגרף מגדיר ניתן לקדם במהלך החודש ולא להתייחס בכל יום לגבולות שהוא מציג. לדוגמא:
נניח שהמדד בסוף היום הוא 1200 והיום הוא היום ה-10 לפני פקיעה. לפי הגרף, אני "בטוח" כל עוד אני כותב *13.52% מעלה ו10.5% מטה, כלומר, גבולות הביטחון שלי הם 1362.24 ו-1074. עכשיו נניח שלמחרת המדד ירד ב-5% ל-1140. ביום זה שהוא ה-9, הגבולות לפי הגרף הם: *9.94% ו-9.81% המייצגים את המדדים 1253.3 ו-1028.1. לפיכך אני יכול לקדם את הגבול העליון שלי מ1362.24 ל1253.5. אבל אני עדיין יכול להתייחס ל1074 כגבול תחתון.
לסיכום:
בתנודות גדולות במדד, הגרף מאפשר לבצע כתיבות באופן "בטוח יחסית" ועם רווח לא רע.
החיסרון הוא שעם סטייה נמוכה כמו היום, הטווחים שמגדיר הגרף כבטוחים נותנים כמה שקלים בלבד וטובים לתיק סולידי מאוד עם תשואה נמוכה (אבל עדיין גבוהה משל הבנקים).
ורק כדי לסבר את האוזן, בחודש יולי האחרון הצלחתי להגיע ל10% תשואה נטו על התיק כשכל הכתיבות נעשו בטווח הבטוח בלבד (שוקתות רחבות בלבד), כפי שהגרף הציג. חלק מהכתיבות היו מוגנות וחלקן לא, אך תמיד נשארתי מחוץ לגבולות הסיכון.
-
ציטוט:
דמי כיס, לצערי, לא מצאתי נתוני סטייה לכל התקופה ולכן אין באפשרותי לבצע את הנרמול שאתה מדבר עליו.
אבל, הגרף שהצגתי מאפשר לבצע כתיבה מאוד סולידית של שוקתות רחבות, עם ובלי הגנות תחת ההנחה שמה שלא קרה ב10 השנים האחרונות כנראה שלא יקרה היום. למעשה, אני משתמש בגבולות שהוא מגדיר בכדי לנהל שוקתות רחבות מאוד עבור הורי.
שים לב שאת הגבולות שהגרף מגדיר ניתן לקדם במהלך החודש ולא להתייחס בכל יום לגבולות שהוא מציג. לדוגמא:
נניח שהמדד בסוף היום הוא 1200 והיום הוא היום ה-10 לפני פקיעה. לפי הגרף, אני "בטוח" כל עוד אני כותב *13.52% מעלה ו10.5% מטה, כלומר, גבולות הביטחון שלי הם 1362.24 ו-1074. עכשיו נניח שלמחרת המדד ירד ב-5% ל-1140. ביום זה שהוא ה-9, הגבולות לפי הגרף הם: *9.94% ו-9.81% המייצגים את המדדים 1253.3 ו-1028.1. לפיכך אני יכול לקדם את הגבול העליון שלי מ1362.24 ל1253.5. אבל אני עדיין יכול להתייחס ל1074 כגבול תחתון.
לסיכום:
בתנודות גדולות במדד, הגרף מאפשר לבצע כתיבות באופן "בטוח יחסית" ועם רווח לא רע.
החיסרון הוא שעם סטייה נמוכה כמו היום, הטווחים שמגדיר הגרף כבטוחים נותנים כמה שקלים בלבד וטובים לתיק סולידי מאוד עם תשואה נמוכה (אבל עדיין גבוהה משל הבנקים).
ורק כדי לסבר את האוזן, בחודש יולי האחרון הצלחתי להגיע ל10% תשואה נטו על התיק כשכל הכתיבות נעשו בטווח הבטוח בלבד (שוקתות רחבות בלבד), כפי שהגרף הציג. חלק מהכתיבות היו מוגנות וחלקן לא, אך תמיד נשארתי מחוץ לגבולות הסיכון.
אתה בטוח שזה היה יולי ולא יוני?
אני שואל כי ביוני סטיות התקן ירדו משמעותית, דבר שהכניס ים כסף.
יולי היה די שחון. ואני לא רואה איך בשימוש בגבולות הללו אתה מגיע ל 10% חודשי.
10 ימים לפקיעה, האופציות במרחקים כאלו שווים שקל.
-
יולי היה חודש עם 23 ימי מסחר שזה חודש ארוך מבחינתי. התנודות שהיו במדד אפשרו לי להזיז את הגבול התחתון 7 פעמים, ואת הגבול העליון 4 פעמים. כל הזזה כזו מאפשרת לי לסגור רגליים ולפתוח חדשות. בד"כ אני לא מצליח לקדם את הגבולות יותר מ3 פעמים בחודש, כך שזה
באמת
היה יוצא דופן.
קח בחשבון שנתתי דוגמא קיצונית של רווח חודשי. בד"כ אני
באמת
לא מגיע לכאלה רווחים תחת הגבולות הללו. זו הייתה דוגמא להראות שלא תמיד צריך להסתכן בשביל להרוויח.
יש לך במקרה נתוני סטיות יומיים של השנים האחרונות?
-
-
אחלה, עכשיו רק צריך מישהו שיצליב את סטיות התקן של יום לפני התנודות החדות ביותר בבורסה...
-
מאוד קשה לי להאמין שסטייה יכולה לרמוז על התנודות החדות
באמת
שנגרמות כתוצאה מאירוע שאינו כלכלי. מזכיר במשהו את הניתוח הטכני למניות המחפשות נפט (או קונות כרטיסי לוטו) - מדובר לדעתי בקשקוש.
אני כן מאמין שיש קשר בין הסטייה לתנודתיות, אך אל תחשבו שהסטייה תרמוז על תנודה של 5% ביום.
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי Arti
מאוד קשה לי להאמין שסטייה יכולה לרמוז על התנודות החדות
באמת
שנגרמות כתוצאה מאירוע שאינו כלכלי. מזכיר במשהו את הניתוח הטכני למניות המחפשות נפט (או קונות כרטיסי לוטו) - מדובר לדעתי בקשקוש.
אני כן מאמין שיש קשר בין הסטייה לתנודתיות, אך אל תחשבו שהסטייה תרמוז על תנודה של 5% ביום.
אולי אתה צודק... אבל תמיד כדאי לבדוק!
-
ציטוט:
דמי כיס, לצערי, לא מצאתי נתוני סטייה לכל התקופה ....
המקסימום שהצלחתי להוציא מאתר הבורסה
http://www.tase.co.il/TASE/Templates/Ma ... n=1&Type=1
-
אני מצרף היסטוגרמה (גרף שכיחויות) של תנועת המדד בשבוע הפקיעה.
שימו לב שמדובר על 7 ימים (או פחות אם 7 ימים לפני לא היה מסחר) ולא התנועה מיום ראשון שפלני הפקיעה (לדוגמא בספטמבר מדובר בשינוי שחל החל מה14.9). דוגמא לקריאת הטבלא - היו 3 שבועות בהן הייתה תנודה בין 3% ל3.5%.
ניתן לראות כי יותר מאחת לשנה (6 פעמים ב5 שנים) מתבצעת תנועה אגרסיבית (4.5% או יותר) לאחד הכיוונים, אך רק פעמיים בחמשת השנים האחרונות נע המדד יותר מ6% לאחד הכיוונים.
קחו בחשבון בעת כניסה עם שוקת לשבוע הפקיעה.
[attachment=1:202fphei]lastWeeksMove.JPG[/attachment:202fphei]
זהו קובץ המכיל את פרוט התאריכים:
[attachment=0:202fphei]lastWeeksMove.txt[/attachment:202fphei]
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי supgog
אני מצרף היסטוגרמה (גרף שכיחויות) של תנועת המדד בשבוע הפקיעה.
...
פספסתי את אחד הקצוות. היו 3 תנודות מעל 6%, מצרף גרף מעודכן.[attachment=0:2d83k2fk]lastWeeksMove.JPG[/attachment:2d83k2fk]
-
ולגרף שוודאי יעניין ספקולנטים שנשארים לפקיעה-
היסטוגרמת השינוי בפתיחת יום הפקיעה של חמשת השנים האחרונות.
בקחו בחשבון כאשר אתם מחליטים לא לסגור בסוף היום הקודם לפקיעה.
שימו לב שהתנודה שהייתה בספטמבר היא אינה האלימה ביותר, ולפעמים גם הכתובים במרחק 2.5% ישלמו.
[attachment=1:1rs2lz6t]openingmove.JPG[/attachment:1rs2lz6t]
אני מצרף גם את התאריכים בהם התבצעו התזוזות.
[attachment=0:1rs2lz6t]openingmove.txt[/attachment:1rs2lz6t]
אין להתייחס לנתונים כאל המלצה לביצוע פעולה כלשהי ויש לקחת את דיוקם בספק.
-
SUP כל הכבוד על העבודה.
הדבר הראשון שלי קפץ לעין, זה שהפקיעות "האלימות" מעל 1 אחוז שינוי, היו דווקא כלפי מעלה ולא כלפי מטה.
רוב התנודות בשבוע האחרון בטרם פקיעה נע בתוך הטווח של 3.5 אחוז, על כן הכלל של חמישה אחוז שבוע לפני פקיעה הוא נכון.
דווקא התנודות "האלימות" בכל שבוע הפקיעה היו כלפי מטה ולא כלפי מעלה.
מכאן ניתן להסיק שניתן להיכנס שבוע בטרם פקיעה לטווח של עד 3.5 אחוז (בלי טווח בטחון) מרחק בבטחון יחסי תוך ניהול נכון. כאשר מתחילה תנודה למטה בשבוע אחרון ,"כדאי לברוח" לעומת זאת אם "מוכרחים" להשאר לפקיעה אז כדאי לסגור את צד הקולים לפחות.
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי sun99
SUP כל הכבוד על העבודה.
הדבר הראשון שלי קפץ לעין, זה שהפקיעות "האלימות" מעל 1 אחוז שינוי, היו דווקא כלפי מעלה ולא כלפי מטה.
רוב התנודות בשבוע האחרון בטרם פקיעה נע בתוך הטווח של 3.5 אחוז, על כן הכלל של חמישה אחוז שבוע לפני פקיעה הוא נכון.
דווקא התנודות "האלימות" בכל שבוע הפקיעה היו כלפי מטה ולא כלפי מעלה.
מכאן ניתן להסיק שניתן להיכנס שבוע בטרם פקיעה לטווח של עד 3.5 אחוז (בלי טווח בטחון) מרחק בבטחון יחסי תוך ניהול נכון. כאשר מתחילה תנודה למטה בשבוע אחרון ,"כדאי לברוח" לעומת זאת אם "מוכרחים" להשאר לפקיעה אז כדאי לסגור את צד הקולים לפחות.
אני לא בטוח שניתן להסיק בכזו קלות מסקנה של 3.5 אחוז או 5 אחוז.
אני אבדוק מהי גודל המשרעת (שער מקס' חלקי שער מינ') שהיה בשבועות הפקיעה (כי ייתכן בהחלט, כפי שקרה בספטמבר, שבימים הראשונים הייתה תנועה מנוגדת למגמה הסופית של שבוע. חודש שעבר נפתח שבוע הפקיעה ב1183, אך באמצע ביקרנו ב1174) ואשתף את מסקנותיי.
שיהיה סוף שבוע מהנה.
-
כפי שהבטחתי, אני מצרף את היסטוגרמת האמפליטודות של שבוע הפקיעה בחמשת השנים האחרונות, כלומר גרף המציין כמה שכיחה תנועה בגודל המצוין.
שימו לב שכאן ההתייחסות היא אינה לשער הפתיחה והסגירה של שבוע הפקיעה אלא של הימים שבתוכו, כולל תוך יומי.
הסיבה שיש חשיבות למידע היא שתיקונים מבצעים בזמן
אמת,
ואף כותב שוקת הרואה את הכתיבות שלו מתקרבות לכסף לא בודק את הסטטיסטיקה וחושב "זה בסדר, ב83% מהמקרים זה יתקן".
הסימן (חיובי או שלילי) מציין האם התנועה החדה יותר הייתה כלפי מעלה או מטה.
דוגמא לקריאת הגרף: היו 7 שבועות בהם הייתה ירידה של 4%-5% בשבוע הפקיעה.
היו 4 שבועות בהם הייתה עליה של 5%-6%.
אולי זה מסביר מדוע 5% מרחק בכניסה לשבוע הפקיעה היא פוזיציה מסוכנת (ובפרט 3.5%), וככל הנראה התיקונים שיבוצעו יאכלו יותר רווח מאשר להשאר כתובים רחוק.
כמו שזה נראה, גם עם מרחק 8%, מי ששומר על הכללים ומרחיק שצריך יתקן יותר מפעם בשנה (או קצת פחות משעם בשנה אם לא נתייחס ל2008-09)
[attachment=1:2pfhnz4q]amplitude.JPG[/attachment:2pfhnz4q]
אני מצרף גם קובץ עם תאריכי התנודות הנ"ל והמספרים ה"מדוייקים" (לפי מה שהסקריפט שלי הוציא, קחו בערבון מוגבל).
[attachment=0:2pfhnz4q]amplitude.txt[/attachment:2pfhnz4q]
שיהיה בהצלחה.
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי supgog
ולגרף שוודאי יעניין ספקולנטים שנשארים לפקיעה-
היסטוגרמת השינוי בפתיחת יום הפקיעה של חמשת השנים האחרונות.
בקחו בחשבון כאשר אתם מחליטים לא לסגור בסוף היום הקודם לפקיעה.
שימו לב שהתנודה שהייתה בספטמבר היא אינה האלימה ביותר, ולפעמים גם הכתובים במרחק 2.5% ישלמו.
[attachment=1:3m3myp2k]openingmove.JPG[/attachment:3m3myp2k]
מנקודת מבט של קונה:
נניח לצורך הנוחות שהמדד הממוצע בחמש השנים האחרונות היה 1000 (לא רחוק מהאמת) ואז כל אחוז = סטרייק אחד.
במקרה זה, אם הייתי קונה בחמש השנים האחרונות ערב הפקיעה אופציית קול המרוחקת סטרייק אחד קדימה (1%+) הייתי מרוויח במהלך תקופה זו בחישוב גס לפי ההיסטוגרמה 8800 ש"ח (אני מקווה שלא טעיתי בחישוב).
ספרתי סה"כ 62 פקיעות בהיסטוגרמה ולכן כל עוד המחיר הממוצע של האופצייה היה נמוך מ-142 ש"ח אני ברווח.
מישהו יכול לתת הערכה למחיר אופציית קול סטרייק אחד מעלה ערב פקיעה? האם יש כאן אסטרטגיה שעשויה להניב רווח?
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי אחנתון
מנקודת מבט של קונה:
נניח לצורך הנוחות שהמדד הממוצע בחמש השנים האחרונות היה 1000 (לא רחוק מהאמת) ואז כל אחוז = סטרייק אחד.
במקרה זה, אם הייתי קונה בחמש השנים האחרונות ערב הפקיעה אופציית קול המרוחקת סטרייק אחד קדימה (1%+) הייתי מרוויח במהלך תקופה זו בחישוב גס לפי ההיסטוגרמה 8800 ש"ח (אני מקווה שלא טעיתי בחישוב).
ספרתי סה"כ 62 פקיעות בהיסטוגרמה ולכן כל עוד המחיר הממוצע של האופצייה היה נמוך מ-142 ש"ח אני ברווח.
מישהו יכול לתת הערכה למחיר אופציית קול סטרייק אחד מעלה ערב פקיעה? האם יש כאן אסטרטגיה שעשויה להניב רווח?
מהסתכלות על ההיסטוגרמות לא ניתן להחליט באופן
חד
משמעי האם מדובר באסט' רווחית כיוון שהיא לא משקללת שני מרכיבים עיקריים:
הראשון, שעל חשיבותו אין עוררין הוא הסטייה. באופן מוצדק או לא מוצדק, עלות אופציה סטרייק אחד למעלה נגזרת באופן ישיר מסטיית התקן, ולכן גם לא ניתן להגיד מה תהא עלות אופציה שכזו
(לדוגמא בספטמבר עלות C1220 בסגירה, על פי גלום 1205, הייתה 90 ש"ח, אך כאן מדובר בסטייה נמוכה ולכן העלות הייתה זולה יותר, בסטייה 30 לא היית קונה במכיר שכזה).
הגורם השני, עליו ניתן לחלוק אך לדעתי הוא בהחלט משפיע, הוא אינטרס השחקנים. אני מאמין כי בהנתן יציאה של מרבית השחקנים התנודתיות בפקיעה עולה.
דבר זה אינו משפיע בהכרח על עלות האופציות אך לא הייתי משלם 90 שקל בכל מקרה על האופציה (מרחק מעט יותר מאחוז).
לכך גם ניתן להוסיף את החוזים בזמן סגירת המסחר בארץ ושאר ירקות, מה שמוביל אותי למסקנה שאני לא יודע לענות על שאלתך ובעיקר מבלבל את המוח, אך אני מניח שכניסה שכזו (בקניה או כתיבה) היא ספקולציה גרידא :).
אשמח לשמוע תובנות מאחרים.
-
היום החלטתי לאסוף עוד מעט סטטיסטיקה, והפעם: האם אכן קיימת "מגמה" או בניסוי הספציפי- האם עליה או ירידה בפרק זמן האחרון מרמזת על המשך המגמה בעתיד.
התחלתי ממדד המעוף בטווח היומי.
בדקתי היסטורית, החל מתחילת שנת 2000, האם כיוון של המדד ביום מסחר מסוים יכול לרמוז על הכיוון ביום העוקב.
התוצאות שיצאו:
ב1345 ימי מסחר היה כיוון השוק הפוך מהכיוון ביום הקודם.
ב1308 ימי מסחר היה כיוון השוק זהה לכיוון ביום מסחר הקודם.
זאת בזמן שהיו 1377 ימי עליות ו1275 ימי ירידות.
כלומר, בטווח היומי לא ניתן לגזור מהכיוון ביום הקודם את הכיוון הנוכחי.
חשבתי שאולי ההסתכלות שלי היא לטווח קצר מידי, שהרי מגמה לא מתגבשת ביום אחד.
חזרתי על הניסוי בדגימה שבועית.
התוצאות:
ב256 שבועות היה כיוון המדד מנוגד לכיוון בשבוע הקודם.
ב311 שבועות היה כיוון המדד זהה לכיוונו מהשבוע שלפני.
נראה שאולי יש אם כן משהו במגמה שבועית.
אך אז בדקתי בכמה שבועות נרשמה עליה ובכמה ירידה:
ב248 שבועות רשם המדד ירידה.
ב320 שבועות רשם המדד עליה.
שוב נראה שעדיף היה פשוט להשאר בלונג.
לבסוף החלטתי לבדוק דגימות חודשיות, שהרי במגמות שוק מובהקות הסתכלות חודשית וודאי תסנן את הרעש.
ב59 חודשים היה כיוון המדד הפוך מכיוונו מהחודש הקודם.
ב70 חודשים היה כיוון המדד זהה לכיוונו מהחודש הקודם.
שוב נראה שאולי יש כאן פוטנציאל לסחור לפי זה, אך שוב בדקתי את כמות חודשי העליות כנגד הירידות:
ב49 בלבד חודשים רשם המדד ירידה ואילו ב80 חודשים רשם המדד עליה.
שוב עדיף היה פשוט להיות בלונג.
אחר מנוחה קצרה החלטתי שאין זה מייצג לבחון את המדד בארצנו הקטנה שכן הוא רשם עליה מובהקת בעשור האחרון ופניתי לבחון את הנתונים במדד הנאסדק100.
להזכירכם, מאז תחילת העשור ירד הנאסדק 100 בכמעט 50%.
הסטטיסטיקה היומית:
ב1402 ימים היה כיוון המדד הפוך מכיוונו ביום הקודם.
ב1315 ימים היה כיוון המדד זהה לכיוונו ביום הקודם.
שוב נראה שאין ממש בטווח היומי בהסתכלות על כיוון היום הקודם.
באותה התקופה נרשמו 1439 ימי עליות ו1276 ימי ירידות (נותן קצת תוקף לפתגם "עולים במדרגות ויורדים במעלית"..).
בבדיקה השבועית לא נרשמו הפתעות:
ב296 שבועות היה כיוון המדד הפוך מכיוונו בשבוע הקודם.
ב266 שבועות היה כיוון המדד זהה לכיוונו בשבוע הקודם.
באותה התקופה היו 272 שבועות בהם רשם המדד ירידה ו290 שבועות בהם רשם המדד עליה.
והנתונים החודשיים:
ב60 חודשים היה כיוון המדד הפוך מכיוונו מהחודש הקודם.
ב68 חודשים היה כיוון המדד זהה לכיוונו מהחודש הקודם.
וזאת בזמן שנרשמו 61 חודשי ירידות ו68 חודשי עליות.
כמובן שבעייתי להסיק מסקנות מנתונים בטווחים קבועים, ולא בדקתי כל שבירה של "רמת התנגדות/תמיכה", אך בהחלט נותן תחושה לגבי כמה רלוונטית מגמת העבר לעתיד.
שיהיה שבוע נעים.